Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no Ty to się masz w tej ciąży... Ala na pewno zaczeka i pójdziecie 'pod nóż' dopiero po 20-tym czerwca zgodnie z planem. Dobrze, że wracasz już do domu :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Bella, no Ty to się masz w tej ciąży... Ala na pewno zaczeka i pójdziecie 'pod nóż' dopiero po 20-tym czerwca zgodnie z planem. Dobrze, że wracasz już do domu :)

She , a Ty wciaz planujesz na Klinicznej rodzic?A czy orientujesz sie ,ze tam ma byc teraz jakis remont od 10 czerwca i moze potrwac 2 lub 3 tyg?I pewnie wowczas nie bedzie porodow.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym remontem mowiono nam na szkole rodzenia i tez jestem ciekawa jak to bedzie i wypytam sie dokladnie o ten remont.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella wracaj do zdrowia:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymamy kciuki, żebyście jeszcze troszkę w dwupaku wytrwali :)

Ja dzisiaj czuję się fatalnie. Chyba rozkłada mnie jakieś przeziębienie, do tego ciągnie mnie dół brzuch. Eh ogólnie w kiepskim nastroju jestem.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby mała jeszcze posiedziała, choc boje sie, że to góra tydzień potrwa... jutro bedzie mój lekarz to jeszcze z nim pogadam. Ordynator dziś powiedział mojemu meżowi, że nie obiecuje, ze jutro wyjde, bo może trzeba bedzie rozwiązać wcześniej, także... choroba wie :/

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow bella ale wiadomosc o szpitalu.wrrr..wracajcie do domku kobitku jeszcze nie czas;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj upal..tak dlugo sie na to czekalo a jak poszliszmy na Jasna Gore to masakra ludzi..duszno ciasno i wyczerpala mnie ta wyprawa..chociaz tyle ze ubralam kiecke ktora z miesiac tem kupilam na taka pogode ale jak sie zobaczylam w wystawie to sie nie poznalam..taki babol..ehh

patti, martek lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    U mnie dzisiaj upal..tak dlugo sie na to czekalo a jak poszliszmy na Jasna Gore to masakra ludzi..duszno ciasno i wyczerpala mnie ta wyprawa..chociaz tyle ze ubralam kiecke ktora z miesiac tem kupilam na taka pogode ale jak sie zobaczylam w wystawie to sie nie poznalam..taki babol..ehh

choc mieszkam nad morzem i jest tu piekinie, to bardzo Ci zazdroszcze ,ze masz tak bliska na Jasna Gore, bradzo lubie to miejsce i kiedys czesto bywalam ,gdy mieszkalam w woj mazowieckim.za rok wybiore sie z malym :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie pozdrow ode mnie Jasna Gore :-) to tam modlilam sie o dobrego meza i o dziecko w przyszlosci.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• martek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bello, trzymaj się tam- wiem ,że nie jest łatwo leżeć w szpitalu jak taka pogoda i jeszcze by się chciało z brzusiem pochodzić a nie leżeć... Ja już się nie mogę jutra doczekać- może coś więcej będziemy wiedzieli , z jednej strony chciałabym już mieć pewność że mała jest bezpieczna i ją tulić, z drugiej strony jeśli ma szansę jeszcze w brzuszku posiedzieć, to niech ją tam trzymają, trudno ja poleżeć w szpitalu mogę....
    Co do Jasnej Góry- to moja mama właśnie w piątek wyjechała z moim teściem na małą osobistą pielgrzymkę do tego miejsca, w intencji zdrowia naszej kruszyny....

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Tyle razy chcialam cos napisac, ale cos mi sie zepsul laptop firmowy i zadnego mojego postu nie chcialo wyswietlic!!! A tyle mi sie w miedzycuasie zebralo...

Bella: trzymaj sie w szpitalu i niech mala posiedzi jeszcze troszke w srodku!!!!

U mnie zaczal sie wlasnie 36 tydzien... i mowie Wam nie specjalnie sie czuje. Bola mnie straszliwie plecy, kosci miednicy, mam zgage, a ostatnio hemoroidy.. Cala ciaze bylo super, a o statni miesiac katastrofa!!

W czwartek bylismy u lekarza i maly zachowal tendencje wzrostowa, czyli jest o dwa tygodnie wiekszy niz wiek ciazy. W 35 tc wazyl 3250g czyli tyle co w 37tc powinien . Termin mam na 5 lipca, ale lekarz powiedzial, ze jak chce urodzic naturalnie to musze urodzic po 20, potem to juz tylko CC (ze wzgledu na moj wiek:37) Takze perspektywy sie zmienily... Maly jest bardzo aktywny i strasznie sie wierci..pewnie mu ciasno..i nie powiem cieszylabym sie gdyby sie odrobine wczesniej urodzil..

Jak tam u Was ? przygotowalyscie juz pokoiki dla swoich maluchow? U nas wszystko gotowe..tylgo na goscia czekamy ...

Trzymajcie sie ciezaroweczki!!!

0ylvqca.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    Bello, trzymaj się tam- wiem ,że nie jest łatwo leżeć w szpitalu jak taka pogoda i jeszcze by się chciało z brzusiem pochodzić a nie leżeć... Ja już się nie mogę jutra doczekać- może coś więcej będziemy wiedzieli , z jednej strony chciałabym już mieć pewność że mała jest bezpieczna i ją tulić, z drugiej strony jeśli ma szansę jeszcze w brzuszku posiedzieć, to niech ją tam trzymają, trudno ja poleżeć w szpitalu mogę....
    Co do Jasnej Góry- to moja mama właśnie w piątek wyjechała z moim teściem na małą osobistą pielgrzymkę do tego miejsca, w intencji zdrowia naszej kruszyny....

Martek, nikt i nic tak nie pomaga jak Matka Boza :-) kiedys nie bylam wierzaca osoba, ale od kiedy jestem ciagle doswiadczam jej opieki i wierze ,ze jesli sie ja naprawde prosi i modli -ona rozdaje wiele lask.Super, ze Twoi rodzice wlasnie tam pojechali.Badz wiec dobrej mysli :-)

DzejKej lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    Kochane! Tyle razy chcialam cos napisac, ale cos mi sie zepsul laptop firmowy i zadnego mojego postu nie chcialo wyswietlic!!! A tyle mi sie w miedzycuasie zebralo...

Bella: trzymaj sie w szpitalu i niech mala posiedzi jeszcze troszke w srodku!!!!

U mnie zaczal sie wlasnie 36 tydzien... i mowie Wam nie specjalnie sie czuje. Bola mnie straszliwie plecy, kosci miednicy, mam zgage, a ostatnio hemoroidy.. Cala ciaze bylo super, a o statni miesiac katastrofa!!

W czwartek bylismy u lekarza i maly zachowal tendencje wzrostowa, czyli jest o dwa tygodnie wiekszy niz wiek ciazy. W 35 tc wazyl 3250g czyli tyle co w 37tc powinien . Termin mam na 5 lipca, ale lekarz powiedzial, ze jak chce urodzic naturalnie to musze urodzic po 20, potem to juz tylko CC (ze wzgledu na moj wiek:37) Takze perspektywy sie zmienily... Maly jest bardzo aktywny i strasznie sie wierci..pewnie mu ciasno..i nie powiem cieszylabym sie gdyby sie odrobine wczesniej urodzil..

Jak tam u Was ? przygotowalyscie juz pokoiki dla swoich maluchow? U nas wszystko gotowe..tylgo na goscia czekamy ...

Trzymajcie sie ciezaroweczki!!!

Ania, jeszcze niewiele Ci zostalo ,wiec zycze wytrwalosci.
    Ja mam juz prawie wszystko przygotowane na przyjscie maluszka.Poki co nie mam dla niego oddzielnego pokoiku, bo mieszkamy w malym studio i dopiero na zime przeprowadzimy sie prawdopodobnie do swego mieszkanka, ale kacik ma juz wydzielony :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ja bardzo wierze i modle sie do naszej Bozi zawsze o zdrowie dla rodzinki,znojomych ,kolezanek i kolegow i wierze ze wszystko z naszymi babaskami bedzie dobrze :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati przyjezdzajcie z maluszkiem.remontuja glowny deptak na Jasna Gore wiec zapowiada sie piekna czestochowa.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bania 36tydz to juz jesc cos ;-) moge sobie wyobrazic jak sie czujesz bo ja przekroczylam 30tydz i ju zaczynam odczuwac doleglowosci na ktore wczesniej nie zwracalam uwagi.no wlasnje miednica hmm zaczyna pracowac i bolec hehe chcac nie chcac laze smiesznie i tak jakos niepewnie.hehe
    A co do pokoiku to Kacperek zamieszka z nami bo jednak wole go miec kolo siebie ale szafeczke juz ma,jutro moj rozlozy lozaczko bo trzeba materacyk dokupic i po malu wezme sie za segregacje i pranie.do szpitala jestem gotowa.cycniki zamowie dzisiaj na allegro ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha zapomnialam napisac wam o tym liczeniu ruchow u mnie w szpitalu.akurat bylam w 29tyg a kobitkom po 30tyg dawaly karteczke i musialy obowiazkowo wpisywac.takze 3razy dziennie godzinke po posilku liczyly te ruchy.od 0-6ruchow to malo i musialy liczyc kolejna godzinke jak bylo powyzej 6to spoko.wpisywaly w karteczke.a moj tak szalal podlaczony do ktg i naliczylam z 45hehe ponoc zawsze pod ktg kaza u nas liczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2013, 15:33

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    She , a Ty wciaz planujesz na Klinicznej rodzic?A czy orientujesz sie ,ze tam ma byc teraz jakis remont od 10 czerwca i moze potrwac 2 lub 3 tyg?I pewnie wowczas nie bedzie porodow.

Patti, sorry że dopiero teraz piszę, ale nie było mnie cały dzień - jutro mam zajęcia w szkole rodzenia na Klinicznej to się zapytam. A później po 19 mam USG u profesora, więc jego też się zapytam. Ale kiedyś jak go pytałam o ten remont to powiedział, że porodówki zupełnie z działania nie wyłączą. Dam znać jutro późno wieczorem czego się dowiedziałam.

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania - widzę, że Twój Maluszek też duży. Ja jutro dowiem się ile Majka przybrała na wadze bo idziemy na szczegółowe USG. Jestem cała nerwowa ale i pełna nadziei, że będzie dobrze i sytuacja z płuckiem jednak się cofnęła...

201306215365.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ