Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Adka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uwielbiam Jasną Górę to takie magiczne dla mnie miejsce. Dawno już tam nie była.

A mój tata zrobił nam dzisiaj wycieczkę i wyciągnął nas nad morze :) Dobrze, że mamy blisko więc 1h i byliśmy na miejscu :) Pogoda dopisała więc troszkę pospacerowaliśmy, zjedliśmy obowiązkowo rybkę i wróciliśmy naładowani pozytywną energią :)

Rika, patti lubią tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, widze, ze nie ja jedna mam wymodlonego meza :D Mnie Matka Boska wysluchala i dala mi najcudowniejszego faceta na swiecie. Jesli istnieja idealy to on napewno nim jest :)

Co do pogody to ja wczoraj grillowalam i dzieki temu mialam cala noc bez snu... Zgaga taka, ze sie wytrzymac nie dało jak chcialam spac na plecach, a jak na boku to znowu bol brzucha... I jeszcze dziecko, ktore sie wierci jak szalone, chociaz to mnie akurat cieszy.

patti lubi tę wiadomość

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    AniaBania - widzę, że Twój Maluszek też duży. Ja jutro dowiem się ile Majka przybrała na wadze bo idziemy na szczegółowe USG. Jestem cała nerwowa ale i pełna nadziei, że będzie dobrze i sytuacja z płuckiem jednak się cofnęła...

To trzymam kciuki..choc jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze. Dziciaczki sa malymi cudotworcami i bardzo szybko nadrabiaja wszystkie braki!!!..ale czekamy na info!!

0ylvqca.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu-Baniu, to widzę ,że będzie chłop jak dąb:)
    U nas są nowe wieści od lekarzy:
    po pierwsze neurochirurdzy nie widzą powodów do ich interwencji i wcześniejszego zakończenia ciąży ze wskazań neuro. Co najwyżej do obserwacji i konsultacji noworodka po porodzie. Położnicy zrobili dziś USG- i od środy , gdy mnie przyjęli wymiary główki nie powiększyły się znacząco ( 5-7mm) czyli w granicach błędu pomiaru. Główka natomiast nadal ma rozmiar odpowiadający 37/38 tyg ciąży. Z punktu widzenia położników, kiedy rozmiar dobrnie do 39 tygodnia wskazane, ze względu na bezpieczeństwo przebiegu porodu , będzie trzeba wykonać cięcie. Chcą obserwować rozwój małej, więc na razie zostaję tu na oddziale i czekam co dalej...

Adka, aila, Stokrotka84, michaela lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, czyli dobre wiadomosci! Oby tak dalej

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, niektóre dzieci po prostu rodzą się z większą głową a potem w miarę wzrostu proporcje się normują i tego się trzymajmy :)
    Maja urodziła się z wielkim brzuszkiem, "starszym" od główki wg USG o 2-3 tygodnie a teraz jak urosła to brzuszek już nie jest taki duży i proporcje się zmieniły. Trzymam kciuki, żeby Twoja dziewczynka urodziła się zdrowa a Ty żebyś choć trochę się uspokoiła :)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, będzie dobrze, musi być !

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super wiadomosci,oiby tak dalej!!Trzymam kciuki i napewno bedzie wszystko ok z Natalka.Widac ze jest silna!Tak jak jej mamusia ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek to super wieści, cieszymy się razem z Wami :)

• aila Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek zycze Ci juz tylko pozytywnych wiadomosci-takich jak dzis!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super wieści :* Cieszę się, bo i Ty pewnie spokojniejsza dizęki temu jesteś :)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek to super, że sytuacja się tak zmieniła wszystko idzie ku dobremu. :):*
    Ja dziś byłam na powtórce glukozy jutro wyniki mam nadzieję, że nie skończy się na szpitalu.

w57v9n73toqtjvh3.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Patti, sorry że dopiero teraz piszę, ale nie było mnie cały dzień - jutro mam zajęcia w szkole rodzenia na Klinicznej to się zapytam. A później po 19 mam USG u profesora, więc jego też się zapytam. Ale kiedyś jak go pytałam o ten remont to powiedział, że porodówki zupełnie z działania nie wyłączą. Dam znać jutro późno wieczorem czego się dowiedziałam.

dzieki za wiadomosc. She, oby wszytsko bylo w jak najlepszym porzadku z Coreczka :-)

she lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• martek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKI KOCHANE ZA WSPARCIE- yoku, dziękuję że podzieliłaś się informacją o swoim dziecku, oby było z nami właśnie tak jak piszesz. Dziś moja mama wróciła z Jasnej Góry - w czwartek o 7 rano będzie tam odprawiona msza w naszej intencji. Wierzę, że damy radę- bo innego wyjścia nie mamy:)

pasia27 lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u mojej ginekolog i po USG u profesora. W zasadzie nie ma zmiany w stosunku do badania z 30 tc - dolny płat lewego płuca hiperechogenny. A miałam nadzieję, że to się jednak cofnie. Ale trzymam się tego, że będzie dobrze. Profesor napisał mi, że zalecany jest poród w klinice położniczej GUMed (Gdański Uniwersytet Medyczny). I twierdzi, że z takim wskazaniem mnie nie odeślą. Teraz wszystko w rękach Góry i lekarzy - mam wielką nadzieję, że nie będzie konieczna żadna ingerencja chirurgów po porodzie.
    Generalnie Majka nadal jest duża - jak to powiedział lekarz: 'wielki mały człowiek', jest tłuściutka w brzuszku - waży już 3498 g! A więc celuje w 4 kg!!! Matko, a najlepszy jest dla niej poród siłami natury - i tak też chciałabym urodzić.
    Macica już się przygotowuje do porodu (tak wynika z USG u profesora), ale po dzisiejszym badaniu gin u mojej lekarki otrzymałam info, że szyjka jak na razie się nie przygotowuje i Mała powinna jeszcze trochę zostać w środku :)

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti - a co do remontu na Klinicznej. Profesor bardzo powściągliwy w odpowiedzi... Ale powiedział, że porodówka działa :)
    Z kolei babka na szkole rodzenia też tak twierdziła i powiedziała nawet, że teraz jest może nawet sympatyczniej - przenieśli ją tymczasowo na jakieś inne piętro. Oczywiście próbowałam ją ciągnąć za język czy to prawda, że bardzo ograniczyli liczbę porodów, ale stwierdziła, że najważniejsza jest liczba miejsc na oddziale położniczym, a tam nic się nie zmieniło. A więc w sumie niezbyt wiele się dowiedziałam...

patti lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, na pewno bedzie wszystko dobrze :-)super ,ze dostalas takie skierowanie, bo dobrze byloby gdybys rodzila na klinicznej.ja czytalam ,ze czesto waga dziecka nie musi swiadczyc o dluzszym i ciezszym porodzie -wiele zalezy jak sie dziecko ulozy, jaka jest miednica mamy, niektore kobiety maja wieksze problemy z urodzeniem malych dzieci.

She ,a jak to jest z tym znieczuleniem na klinicznej, czy faktycznie daja na prosbe czy raczej sie wymiguja ?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she, dzieki za info.ja mam jeszcze troche czasu do poroduu, choc z tym nigdy nie wiadomo

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• she Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie podobno dają, ale w sumie o to nie pytałam.

Ja jestem szeroka w biodrach, a więc mam nadzieję, że poród naturalny pójdzie mi w miarę lekko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 21:39

patti lubi tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ