X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lampka-nocna-zolw-projektor-gwiazd-gra-i-swieci-i3500866481.html
    tn jest za 16 zl ale to chyba nie to samo :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten;P różne ceny są;P ja mam w kolorze zielonym:)

Lilka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no to jestem. Wyszliśmy o 10 z domu do dentysty, potem zakupy , zakupy i jeszcze raz zaaaakuuupyyy :/. Mam dość, nie znoszę ikei :/ Odkąd wybudowali u nas 2 piętrową poruszanie w ikei przywraca mnie o napad szału.

U dentysty - matko święta - pobolewał mnie ząb - na zdjęciu panoramicznym z ubiegłego roku dentysta zauważył, (nie wiem dlaczego akurat teraz jak zdjęcie było robione rok temu właśnie do oceny stanu uzebienia przed zabiegiem tonsilektomii, żeby się pozbyć wszystkich ewentualnych ognisk zapalnych - nieważne), okazało się że ma zmianę około-wierzchołkową korzenia - kość korzenia przetwarza się prawdopodobnie w twór konsystencji glarety :/. Lekarz nawiercił mi tylko w jednym miejscu wypełnienie blisko tego korzenia, otworzył ten kanał tą specjalną szpilką i powiedział, że ewidentnie się coś dzieje bo wypełnienie w kanale powinno być twarde a u mnie było miękkie o.O. Cholera mnie weźmie - kolejny ząb źle wyleczony kanałowo u poprzedniego dentysty :/. Super i teraz nawet nie chcę wiedzieć co mnie czeka po porodzie, bo żadne z rozwiązań mnie nie satysfakcjonuje, bo wiem z doświadczenia, że albo rewizja kanałowa , albo reskecja wierzchoka korzenia, albo po co cierpieć wiele razy - lepiej raz a dobrze i wyrwać zęba - mniejsze koszty :(
    Lekarz założył mi sączek i jakiś lek i zamknął tego zęba. A jak teraz mocno na niego naciskam - zagryzam to boli :(. Nie to mnie najbardziej martwi - martwię się jak to wpłynie na ciążę :(, to jednak ustrój , wszystko krąży w organizmie.... :/. Zapytam się ginki, niestety szkoda że po fakcie. Jestem jednym słowem wściekła...wrrrrr

W ikei kupiliśmy tą suszarke na pranie, tą którą ma suzzy lee, kosz na bieliznę , wieszaki do szafy , regał dla małego, plastikowe miseczki i pojemniki na drobiazgi, no i zdecydowałam się jednak na wanienkę z ikei za 20zł. Stwierdziłam, że nie będę szaleć i kupować tej flexi za 140zł, bo tyle jest tych wydatków i takie wszystko drogie, że jednak na głowę nie upadłam ;). No to uboższa znowu o pewną sumę kasy ;) ale jednka zadowolona, że już większe zakupy przynajmniej po części za nami.

Dziewczyny, te które nie mają za dużo pieniędzy i nie chcą sporo wydawać na ubranka - w auchan na dziecięcym są body za 5,6,7 zł - wyglądają całkiem porządnie. Są też za 36 zł 7 paki - więc jak zwykle tak jak ty vivien jak przechodzę koło dziecięcych to nie mogę się pohamować. Najciekawsze jest to, że jakoś kupuję same bodzaiki o.O. Mój syn ma dużo bodów, a reszty garderoby mało ;).
    Do tego zadzwoniła teściowa - kuzynowi męża urodził się syn teraz końcem sierpnia i ma 62cm! Zestresowałam się, bo jak się mój taki urodzi, to wszystkie ubranka będą za małe o.O

Mały się nie rusza od wizyty u dentysty, mi ciągle lekarstwo stwarza gorzki posmak w ustach, a mamusia się stresuje, że tą dzisiejszą wizytą mu jednak zaszkodziłam :/

nienormalna najwazniejsze ze zabki masz juz zrobione i mysle ze dzidzi nie zaszkodzilas,wkoncu wiecej dobrego zrobilas niz zlego .
    Bez powodu sie nie moiw ze trzeba conajmniej dwa razy isc na kontrole w ciazy do dentysty ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Śliczny... umiejętność szycia, która nie była mi dana w tym życiu, jest nieocenioną umiejętnością przy małym dziecku... tak przy niemowlaku jak i potem przy większym dziecku, żeby zabawki sobie razem szyć. ZWłaszcza mamom dziewczynek.
    Ten ochraniacz ze zdjęcia jest taki cienki jak te z IKEI? bo mnie właśnie zastanawia czy to dziecko coś chroni.

Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu :)

Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
    Takie pluszowe gwiazdki
    http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
    Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla ;) B)

aila, Lalita2710, Lilka, иιєиσямαℓиα, blueberry, Suzy Lee, xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Niektore kobiety wlasnie zaczyna cos brac po swiezym ananasie lub soku z ananasa :)
    Ja mam ochote na sok ananasowy, ale to dopiero potem sobie zaserwuje, ja jakies 3tyg ;)

Ja znam 2 osoby, ktore mowia, ze je po tym ruszylo a moze to zbieg okolicznosci :P

A to ciekawe,nigdy o tym nie slyszalam B)
    Ale niedaleko terminu bedzie mozna sprobowac :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja tego zolwika juz mam w koszyczku na ebay'u i jak juz wszystko znajde co mi potrzeba to go tez zamówie ;)

Ale fajny tez zlowik <3 <3
    on jest jako taka lampeczka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:05

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ale fajny tez zlowik <3<3
    on jest jako taka lampeczka??

tak jest to lampka - projektor gwiazd gra i swieci :)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Tak, fajny bajer bo nie musisz np osobno zadnego projektora kupowac jesli sie na taki decydujesz :D

My chcemy ta, tylko czekam na promocje, bo ostatnio widzialam prawie o polowe taniej i zaluje, ze nie kupilam i ze posluchalam swojego S :/

http://www.mothercare.com/Tiny-Love-Soothe-and-Groove-Mobile/438566,default,pd.html

No i tez sie nadaje dla starszego dziecka do zabawy :) Widzielismy ja w Mothercare byla na kolysce i puszczalismy muzyczke i ogolnie testowalismy i nam sie spodobala - jest tez rozowa dla dziewczynki, ale wezmiemy chyba ta w razie dla kolejnego Malucha ;)

Fajne!!!
    I jakie praktyczne bo dla straszego tez mozna dac jako zabawke ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    tak jest to lampka - projektor gwiazd gra i swieci :)

to musze sie zastanowic czy zlowik czy karuzelka do lozeczka bo za duzo tego bedzie :/

Lilka lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała masa tych gadżetów ;-) my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy ;-) chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei :-D

Zwariowac można :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:20

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    Cała masa tych gadżetów ;-) my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy ;-) chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei :-D

lampka z ikei swoją drogą może wisieć sobie na ścianie :)

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu :)

Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
    Takie pluszowe gwiazdki
    http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
    Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla ;) B)
    śliczne! To twoje dzieło ?? :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
    <3 <3 <3 kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
    Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania B)

http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg

moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:26

MADZIULA13, Lilka, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, xcarolinex lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    śliczne! To twoje dzieło ?? :)

niestety nie znalazlam w necie,ale pochwale sie wam jak juz bedzie moja gotowa ;)
    Pierw kolyska jest w kolejce do szycia,to znaczy reszta ktora mi zostala
    ;) B)

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej nocki zycze wam kobitki,kolorowych snow i co chyba najwazniejsze
    przespanej nocki bez wedrowek do toalet i bez bolow bioder i tym podobnych
    :P B)

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:

żebyś wiedziała :)
    ja poszłam mężowi dziś pokazać w slepie wózek britax smart B - oczywiście pan sprzedający zrobił mi niedźwiedzią przysługę i akcentował same wady owego wózka :/. Za to znowu zaczął zachwalać wózek, który sam zdyskwalifikował bo mu się kiedyś w sklepie łatwo podbił i przeważył i upadł. Teraz pan sprytnie wszystko zachwalał, powiedział, że takie coś to nie wada, że łatwo się podbija wózek no i mój mąż znowu zaczął myśleć o tym wózku o którym myśleliśmy na początku :/. Więc ja mu mówię, że ten wózek mi się już nie podoba, że albo ten britax albo bebetto :) i już nie kombinujmy. Oszaleć można :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
    <3 <3 <3 kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
    Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania B)

http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg

moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat ;)
    słodka i cudowna przytulanka :)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?
    ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
    Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
    Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko

My ich uzywamy M ma skore problematyczna bardzo sucha..i pomyslalam ze gdybym uzywala tego nie uzywalabym niczego innego.nie lubie oliwek i wole ich unikac.w sumie troche drogo wychodzi.ale uzywasz tego tylko i niczego wiecej nie trzeba.podejrzewam ze tez jest wydajne bo wiele nie trzeba wlac do wody.

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ