III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:no to jestem. Wyszliśmy o 10 z domu do dentysty, potem zakupy , zakupy i jeszcze raz zaaaakuuupyyy . Mam dość, nie znoszę ikei Odkąd wybudowali u nas 2 piętrową poruszanie w ikei przywraca mnie o napad szału.
U dentysty - matko święta - pobolewał mnie ząb - na zdjęciu panoramicznym z ubiegłego roku dentysta zauważył, (nie wiem dlaczego akurat teraz jak zdjęcie było robione rok temu właśnie do oceny stanu uzebienia przed zabiegiem tonsilektomii, żeby się pozbyć wszystkich ewentualnych ognisk zapalnych - nieważne), okazało się że ma zmianę około-wierzchołkową korzenia - kość korzenia przetwarza się prawdopodobnie w twór konsystencji glarety . Lekarz nawiercił mi tylko w jednym miejscu wypełnienie blisko tego korzenia, otworzył ten kanał tą specjalną szpilką i powiedział, że ewidentnie się coś dzieje bo wypełnienie w kanale powinno być twarde a u mnie było miękkie . Cholera mnie weźmie - kolejny ząb źle wyleczony kanałowo u poprzedniego dentysty . Super i teraz nawet nie chcę wiedzieć co mnie czeka po porodzie, bo żadne z rozwiązań mnie nie satysfakcjonuje, bo wiem z doświadczenia, że albo rewizja kanałowa , albo reskecja wierzchoka korzenia, albo po co cierpieć wiele razy - lepiej raz a dobrze i wyrwać zęba - mniejsze koszty
Lekarz założył mi sączek i jakiś lek i zamknął tego zęba. A jak teraz mocno na niego naciskam - zagryzam to boli . Nie to mnie najbardziej martwi - martwię się jak to wpłynie na ciążę , to jednak ustrój , wszystko krąży w organizmie.... . Zapytam się ginki, niestety szkoda że po fakcie. Jestem jednym słowem wściekła...wrrrrr
W ikei kupiliśmy tą suszarke na pranie, tą którą ma suzzy lee, kosz na bieliznę , wieszaki do szafy , regał dla małego, plastikowe miseczki i pojemniki na drobiazgi, no i zdecydowałam się jednak na wanienkę z ikei za 20zł. Stwierdziłam, że nie będę szaleć i kupować tej flexi za 140zł, bo tyle jest tych wydatków i takie wszystko drogie, że jednak na głowę nie upadłam . No to uboższa znowu o pewną sumę kasy ale jednka zadowolona, że już większe zakupy przynajmniej po części za nami.
Dziewczyny, te które nie mają za dużo pieniędzy i nie chcą sporo wydawać na ubranka - w auchan na dziecięcym są body za 5,6,7 zł - wyglądają całkiem porządnie. Są też za 36 zł 7 paki - więc jak zwykle tak jak ty vivien jak przechodzę koło dziecięcych to nie mogę się pohamować. Najciekawsze jest to, że jakoś kupuję same bodzaiki . Mój syn ma dużo bodów, a reszty garderoby mało .
Do tego zadzwoniła teściowa - kuzynowi męża urodził się syn teraz końcem sierpnia i ma 62cm! Zestresowałam się, bo jak się mój taki urodzi, to wszystkie ubranka będą za małe
Mały się nie rusza od wizyty u dentysty, mi ciągle lekarstwo stwarza gorzki posmak w ustach, a mamusia się stresuje, że tą dzisiejszą wizytą mu jednak zaszkodziłam
nienormalna najwazniejsze ze zabki masz juz zrobione i mysle ze dzidzi nie zaszkodzilas,wkoncu wiecej dobrego zrobilas niz zlego .
Bez powodu sie nie moiw ze trzeba conajmniej dwa razy isc na kontrole w ciazy do dentystyиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Śliczny... umiejętność szycia, która nie była mi dana w tym życiu, jest nieocenioną umiejętnością przy małym dziecku... tak przy niemowlaku jak i potem przy większym dziecku, żeby zabawki sobie razem szyć. ZWłaszcza mamom dziewczynek.
Ten ochraniacz ze zdjęcia jest taki cienki jak te z IKEI? bo mnie właśnie zastanawia czy to dziecko coś chroni.
Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu
Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
Takie pluszowe gwiazdki
http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla
aila, Lalita2710, Lilka, иιєиσямαℓиα, blueberry, Suzy Lee, xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Niektore kobiety wlasnie zaczyna cos brac po swiezym ananasie lub soku z ananasa
Ja mam ochote na sok ananasowy, ale to dopiero potem sobie zaserwuje, ja jakies 3tyg
Ja znam 2 osoby, ktore mowia, ze je po tym ruszylo a moze to zbieg okolicznosci
A to ciekawe,nigdy o tym nie slyszalam
Ale niedaleko terminu bedzie mozna sprobowac -
xcarolinex wrote:Tak, fajny bajer bo nie musisz np osobno zadnego projektora kupowac jesli sie na taki decydujesz
My chcemy ta, tylko czekam na promocje, bo ostatnio widzialam prawie o polowe taniej i zaluje, ze nie kupilam i ze posluchalam swojego S
http://www.mothercare.com/Tiny-Love-Soothe-and-Groove-Mobile/438566,default,pd.html
No i tez sie nadaje dla starszego dziecka do zabawy Widzielismy ja w Mothercare byla na kolysce i puszczalismy muzyczke i ogolnie testowalismy i nam sie spodobala - jest tez rozowa dla dziewczynki, ale wezmiemy chyba ta w razie dla kolejnego Malucha
Fajne!!!
I jakie praktyczne bo dla straszego tez mozna dac jako zabawke -
Cała masa tych gadżetów my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei
Zwariowac można :'(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:20
-
MADZIULA13 wrote:Cała masa tych gadżetów my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei
Zwariowac można :'(MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu
Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
Takie pluszowe gwiazdki
http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla -
Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania
http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg
moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:26
MADZIULA13, Lilka, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:Cała masa tych gadżetów my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei
Zwariowac można :'(
ja poszłam mężowi dziś pokazać w slepie wózek britax smart B - oczywiście pan sprzedający zrobił mi niedźwiedzią przysługę i akcentował same wady owego wózka . Za to znowu zaczął zachwalać wózek, który sam zdyskwalifikował bo mu się kiedyś w sklepie łatwo podbił i przeważył i upadł. Teraz pan sprytnie wszystko zachwalał, powiedział, że takie coś to nie wada, że łatwo się podbija wózek no i mój mąż znowu zaczął myśleć o tym wózku o którym myśleliśmy na początku . Więc ja mu mówię, że ten wózek mi się już nie podoba, że albo ten britax albo bebetto i już nie kombinujmy. Oszaleć można -
vivien wrote:Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania
http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg
moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 latvivien lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?
Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałkoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:36
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko
My ich uzywamy M ma skore problematyczna bardzo sucha..i pomyslalam ze gdybym uzywala tego nie uzywalabym niczego innego.nie lubie oliwek i wole ich unikac.w sumie troche drogo wychodzi.ale uzywasz tego tylko i niczego wiecej nie trzeba.podejrzewam ze tez jest wydajne bo wiele nie trzeba wlac do wody.
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15