X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lampka-nocna-zolw-projektor-gwiazd-gra-i-swieci-i3500866481.html
    tn jest za 16 zl ale to chyba nie to samo :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten;P różne ceny są;P ja mam w kolorze zielonym:)

Lilka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no to jestem. Wyszliśmy o 10 z domu do dentysty, potem zakupy , zakupy i jeszcze raz zaaaakuuupyyy :/. Mam dość, nie znoszę ikei :/ Odkąd wybudowali u nas 2 piętrową poruszanie w ikei przywraca mnie o napad szału.

U dentysty - matko święta - pobolewał mnie ząb - na zdjęciu panoramicznym z ubiegłego roku dentysta zauważył, (nie wiem dlaczego akurat teraz jak zdjęcie było robione rok temu właśnie do oceny stanu uzebienia przed zabiegiem tonsilektomii, żeby się pozbyć wszystkich ewentualnych ognisk zapalnych - nieważne), okazało się że ma zmianę około-wierzchołkową korzenia - kość korzenia przetwarza się prawdopodobnie w twór konsystencji glarety :/. Lekarz nawiercił mi tylko w jednym miejscu wypełnienie blisko tego korzenia, otworzył ten kanał tą specjalną szpilką i powiedział, że ewidentnie się coś dzieje bo wypełnienie w kanale powinno być twarde a u mnie było miękkie o.O. Cholera mnie weźmie - kolejny ząb źle wyleczony kanałowo u poprzedniego dentysty :/. Super i teraz nawet nie chcę wiedzieć co mnie czeka po porodzie, bo żadne z rozwiązań mnie nie satysfakcjonuje, bo wiem z doświadczenia, że albo rewizja kanałowa , albo reskecja wierzchoka korzenia, albo po co cierpieć wiele razy - lepiej raz a dobrze i wyrwać zęba - mniejsze koszty :(
    Lekarz założył mi sączek i jakiś lek i zamknął tego zęba. A jak teraz mocno na niego naciskam - zagryzam to boli :(. Nie to mnie najbardziej martwi - martwię się jak to wpłynie na ciążę :(, to jednak ustrój , wszystko krąży w organizmie.... :/. Zapytam się ginki, niestety szkoda że po fakcie. Jestem jednym słowem wściekła...wrrrrr

W ikei kupiliśmy tą suszarke na pranie, tą którą ma suzzy lee, kosz na bieliznę , wieszaki do szafy , regał dla małego, plastikowe miseczki i pojemniki na drobiazgi, no i zdecydowałam się jednak na wanienkę z ikei za 20zł. Stwierdziłam, że nie będę szaleć i kupować tej flexi za 140zł, bo tyle jest tych wydatków i takie wszystko drogie, że jednak na głowę nie upadłam ;). No to uboższa znowu o pewną sumę kasy ;) ale jednka zadowolona, że już większe zakupy przynajmniej po części za nami.

Dziewczyny, te które nie mają za dużo pieniędzy i nie chcą sporo wydawać na ubranka - w auchan na dziecięcym są body za 5,6,7 zł - wyglądają całkiem porządnie. Są też za 36 zł 7 paki - więc jak zwykle tak jak ty vivien jak przechodzę koło dziecięcych to nie mogę się pohamować. Najciekawsze jest to, że jakoś kupuję same bodzaiki o.O. Mój syn ma dużo bodów, a reszty garderoby mało ;).
    Do tego zadzwoniła teściowa - kuzynowi męża urodził się syn teraz końcem sierpnia i ma 62cm! Zestresowałam się, bo jak się mój taki urodzi, to wszystkie ubranka będą za małe o.O

Mały się nie rusza od wizyty u dentysty, mi ciągle lekarstwo stwarza gorzki posmak w ustach, a mamusia się stresuje, że tą dzisiejszą wizytą mu jednak zaszkodziłam :/

nienormalna najwazniejsze ze zabki masz juz zrobione i mysle ze dzidzi nie zaszkodzilas,wkoncu wiecej dobrego zrobilas niz zlego .
    Bez powodu sie nie moiw ze trzeba conajmniej dwa razy isc na kontrole w ciazy do dentysty ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Śliczny... umiejętność szycia, która nie była mi dana w tym życiu, jest nieocenioną umiejętnością przy małym dziecku... tak przy niemowlaku jak i potem przy większym dziecku, żeby zabawki sobie razem szyć. ZWłaszcza mamom dziewczynek.
    Ten ochraniacz ze zdjęcia jest taki cienki jak te z IKEI? bo mnie właśnie zastanawia czy to dziecko coś chroni.

Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu :)

Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
    Takie pluszowe gwiazdki
    http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
    Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla ;) B)

aila, Lalita2710, Lilka, иιєиσямαℓиα, blueberry, Suzy Lee, xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Niektore kobiety wlasnie zaczyna cos brac po swiezym ananasie lub soku z ananasa :)
    Ja mam ochote na sok ananasowy, ale to dopiero potem sobie zaserwuje, ja jakies 3tyg ;)

Ja znam 2 osoby, ktore mowia, ze je po tym ruszylo a moze to zbieg okolicznosci :P

A to ciekawe,nigdy o tym nie slyszalam B)
    Ale niedaleko terminu bedzie mozna sprobowac :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja tego zolwika juz mam w koszyczku na ebay'u i jak juz wszystko znajde co mi potrzeba to go tez zamówie ;)

Ale fajny tez zlowik <3 <3
    on jest jako taka lampeczka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:05

• Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ale fajny tez zlowik <3<3
    on jest jako taka lampeczka??

tak jest to lampka - projektor gwiazd gra i swieci :)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Tak, fajny bajer bo nie musisz np osobno zadnego projektora kupowac jesli sie na taki decydujesz :D

My chcemy ta, tylko czekam na promocje, bo ostatnio widzialam prawie o polowe taniej i zaluje, ze nie kupilam i ze posluchalam swojego S :/

http://www.mothercare.com/Tiny-Love-Soothe-and-Groove-Mobile/438566,default,pd.html

No i tez sie nadaje dla starszego dziecka do zabawy :) Widzielismy ja w Mothercare byla na kolysce i puszczalismy muzyczke i ogolnie testowalismy i nam sie spodobala - jest tez rozowa dla dziewczynki, ale wezmiemy chyba ta w razie dla kolejnego Malucha ;)

Fajne!!!
    I jakie praktyczne bo dla straszego tez mozna dac jako zabawke ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    tak jest to lampka - projektor gwiazd gra i swieci :)

to musze sie zastanowic czy zlowik czy karuzelka do lozeczka bo za duzo tego bedzie :/

Lilka lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała masa tych gadżetów ;-) my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy ;-) chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei :-D

Zwariowac można :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:20

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    Cała masa tych gadżetów ;-) my już mamy karuzele z tiny love, a poza tym elektroniczna niania świeci, to chyba wystarczy ;-) chociaż zastanawiam się jeszcze nad lampką z Ikei :-D

lampka z ikei swoją drogą może wisieć sobie na ścianie :)

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja wlasnie jestem przy szyciu obszycia do kolyski dla mojej Vivien a raczej juz koncze,zostala tylko juz kolderka i podusia do kompletu :)

Jakos od malego mnie szycie i maszyna ciagnela.Jak czas pozwoli planuje do wozka zawieszke w postaci gwiazdek uszyc sama.
    Takie pluszowe gwiazdki
    http://www.iv.pl/images/59145086412803735606.jpg
    Zawsze bede mogla sie pochwalic pozniej corci ze mamusia dla niej to sam uszyla ;) B)
    śliczne! To twoje dzieło ?? :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
    <3 <3 <3 kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
    Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania B)

http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg

moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:26

MADZIULA13, Lilka, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, xcarolinex lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    śliczne! To twoje dzieło ?? :)

niestety nie znalazlam w necie,ale pochwale sie wam jak juz bedzie moja gotowa ;)
    Pierw kolyska jest w kolejce do szycia,to znaczy reszta ktora mi zostala
    ;) B)

• vivien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej nocki zycze wam kobitki,kolorowych snow i co chyba najwazniejsze
    przespanej nocki bez wedrowek do toalet i bez bolow bioder i tym podobnych
    :P B)

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:

żebyś wiedziała :)
    ja poszłam mężowi dziś pokazać w slepie wózek britax smart B - oczywiście pan sprzedający zrobił mi niedźwiedzią przysługę i akcentował same wady owego wózka :/. Za to znowu zaczął zachwalać wózek, który sam zdyskwalifikował bo mu się kiedyś w sklepie łatwo podbił i przeważył i upadł. Teraz pan sprytnie wszystko zachwalał, powiedział, że takie coś to nie wada, że łatwo się podbija wózek no i mój mąż znowu zaczął myśleć o tym wózku o którym myśleliśmy na początku :/. Więc ja mu mówię, że ten wózek mi się już nie podoba, że albo ten britax albo bebetto :) i już nie kombinujmy. Oszaleć można :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
    <3 <3 <3 kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
    Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania B)

http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg

moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat ;)
    słodka i cudowna przytulanka :)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?
    ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
    Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 22:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
    Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko

My ich uzywamy M ma skore problematyczna bardzo sucha..i pomyslalam ze gdybym uzywala tego nie uzywalabym niczego innego.nie lubie oliwek i wole ich unikac.w sumie troche drogo wychodzi.ale uzywasz tego tylko i niczego wiecej nie trzeba.podejrzewam ze tez jest wydajne bo wiele nie trzeba wlac do wody.

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ