III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Od johnsona trzymalabym sie z daleka po wlasnych doswiadczeniach takiej wysypki uczuleniowej dostalam ze masakra mimo ze wszyscy mowili ze uczulaja ja stwierdzilam ze sprobuje.
Suzy Lee, Lalita2710 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ale się rozpisałyście dziewczyny. Cudne rzeczy kupujecie maluszkom. Ja niestety w tym miesiącu (oczywiście wrześniu) już nie kupię nic. Mąż dziś wrócił do domu z mandatem za prędkość 400 zł 10 pkt !! Zwariuję chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 23:10
-
Wiecie co dobrze ze was czytam. Mysmy kompletnie nie pimysleli o zabawkach dla synka na poczafek. A powiedzcie ki o co chodzi z tymi szeleszczacymi zabawkami?
Ja tez lubie szyc i robic na drutach ale przez zespol ciesni nadgarstka dawno tego jie robilam. I jiestety nie mam maszyny do sxycia. Ale na naszym mieszkaniu jak sie urzadzimy i bedzie juz Jas z nami to planuje sobie kupic bo to.przy dziecku sie bardzo przyda a i.sama bede mogla drobne poprawki robic dla siebie czy m.
Co do oilatum to co polozna to inna szkola. U mojej suostry w szpitalu gdzie miala praktyke na noworodkach kapali wlasnie w oilatum soft. Wszystkie dzieci bez wyjatku. Wiec moze jednak mozna? I faktycznie drogie ale o tyle mniej kosmetykow. Chociaz oni tam i tak smariwali oliwka bambino ale to glownie dla masazu. Do tego z doswiadczenia polecam oliwke. Krem i balsam szybko.sie wchlania a oliwka nie wiec mozna spokojnie masowac i masowac. -
Auc blueberry ;( nieciekawie.ale zawsze moze byc gorzej
Tak sobie mysle o tych karuzelach pluszakach zabawkach ze jedyne czego nasze malenstwa potrzebuja to My naszego ciepla milosci przytulenia uwagi i troski sa przeciez zdane tylko na nas a gadzety sa tylko dodatkiem
I tym filozoficznym wywodem koncze swoj dzien
Nienormalna przespalysmy noc wczorajsza to dzis pewnie mamy przed soba bezsenna nocke
Dobranoc do jutraиιєиσямαℓиα, blueberry, xcarolinex, vivien, michaela lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Za co Blueberry? Za prędkość?
Ja mam karuzelę po wikusiu z Fisher Price ale zawsze fascynował mnie ten żółw, tylko miałam już kilka projektorów i kiepsko wyświetlały. Ten co Wy maci to taki tani? I faktycznie widać te gwiazdy? -
Lilka wrote:Auc blueberry ;( nieciekawie.ale zawsze moze byc gorzej
Tak sobie mysle o tych karuzelach pluszakach zabawkach ze jedyne czego nasze malenstwa potrzebuja to My naszego ciepla milosci przytulenia uwagi i troski sa przeciez zdane tylko na nas a gadzety sa tylko dodatkiem
Nienormalna przespalysmy noc wczorajsza to dzis pewnie mamy przed soba bezsenna nocke
Dobranoc do jutra
-
Amicizia wrote:Wiecie co dobrze ze was czytam. Mysmy kompletnie nie pimysleli o zabawkach dla synka na poczafek. A powiedzcie ki o co chodzi z tymi szeleszczacymi zabawkami?
są w niektórych częściach zabawek wszyte szeleszczące coś
Jak dziecko bawi się zabawką to ten szelest go interesuje bo wydaje szeleszczący dźwięk. Dla takiego malucha fajnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju metki - maskotki z metkami, kocyki itp.
-
Kleopatra wrote:Za co Blueberry? Za prędkość?
Ja mam karuzelę po wikusiu z Fisher Price ale zawsze fascynował mnie ten żółw, tylko miałam już kilka projektorów i kiepsko wyświetlały. Ten co Wy maci to taki tani? I faktycznie widać te gwiazdy?
Nadaje się on dla dzieci od wieku 0?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lilka wrote:Auc blueberry ;( nieciekawie.ale zawsze moze byc gorzej
Dobranoc do jutra
Mądrze mówisz, to tylko rzeczy, którymi miłości dziecka nie da się kupić. Niestety o tym nie wie moja szwagierka i aż żal, bo jej dziecko 8-letnie nie wie kompletnie nic o życiu, nic, zero, jedyne co wie, to jakie są nowe modele lalek monster high czy jak to tam się zwie. Dla mnie to chore, wiadomo chciałabym dać swojemu dziecku wszystko, ale ważniejsze jest uczucie - miłość.
Co do mandatu to tylko mnie dziś dobiło, bo mam dziś doła przez to, że im dalej brniemy w kwestie kredytu mieszkaniowego tym coraz mniejsza moja nadzieja na własne mieszkanie. Jakoś tak same kłody pod nogi... Oj idę lepiej spać, może jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc kochane -
Kleopatra wrote:Za co Blueberry? Za prędkość?
Ja mam karuzelę po wikusiu z Fisher Price ale zawsze fascynował mnie ten żółw, tylko miałam już kilka projektorów i kiepsko wyświetlały. Ten co Wy maci to taki tani? I faktycznie widać te gwiazdy?
Tak, za prędkość, najpierw było ograniczenie do 70, za chwilę do 50 ze względu na przejście dla pieszych. Mąż jechał 113 A, że akurat go zmierzyli na ograniczeniu do 50 km to przekroczył 63, wg taryfikatora mandat karny 400-500 -
blueberry wrote:Mądrze mówisz, to tylko rzeczy, którymi miłości dziecka nie da się kupić. Niestety o tym nie wie moja szwagierka i aż żal, bo jej dziecko 8-letnie nie wie kompletnie nic o życiu, nic, zero, jedyne co wie, to jakie są nowe modele lalek monster high czy jak to tam się zwie. Dla mnie to chore, wiadomo chciałabym dać swojemu dziecku wszystko, ale ważniejsze jest uczucie - miłość.
Co do mandatu to tylko mnie dziś dobiło, bo mam dziś doła przez to, że im dalej brniemy w kwestie kredytu mieszkaniowego tym coraz mniejsza moja nadzieja na własne mieszkanie. Jakoś tak same kłody pod nogi... Oj idę lepiej spać, może jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc kochane
jutro będzie lepszy dzień
głowa do góry -
иιєиσямαℓиα wrote:kupujecie pojemniki na pokarm?
http://allegro.pl/bezpieczne-wielorazowe-pojemniki-na-pokarm-avent-i3457636789.html
Te pojemniczki uzywala siostra Mojego S jak karmila piersia i odciagala, bo miala ten laktator manualny z Aventu, ale pozniej juz jak Maly podrosl i jadl kawalki owocow etc to sluzyly jej jako pojemniczki -
blueberry wrote:Mądrze mówisz, to tylko rzeczy, którymi miłości dziecka nie da się kupić. Niestety o tym nie wie moja szwagierka i aż żal, bo jej dziecko 8-letnie nie wie kompletnie nic o życiu, nic, zero, jedyne co wie, to jakie są nowe modele lalek monster high czy jak to tam się zwie. Dla mnie to chore, wiadomo chciałabym dać swojemu dziecku wszystko, ale ważniejsze jest uczucie - miłość.
Co do mandatu to tylko mnie dziś dobiło, bo mam dziś doła przez to, że im dalej brniemy w kwestie kredytu mieszkaniowego tym coraz mniejsza moja nadzieja na własne mieszkanie. Jakoś tak same kłody pod nogi... Oj idę lepiej spać, może jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc kochane
Ojej, no nie zbyt kolorowo
Ale bedzie dobrze, zobaczysz, przeciez wiecznie ciezko byc nie moze
Wczoraj widzialam filmik na YT o dwoch chlopakach (oni nagrywaja filmiki zwiazane z silownia, odzywamki etc-Moj S oglada) co przejechali na przejsciu dla pieszych rowerem i dostali po 100zl mandatu na glowe + policja sprawdzala im telefony?! Oj padlam U nas w UK to NIE na pasach nawet Cie radiowóz przepusci
-
vivien wrote:Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania
http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg
moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat
Ja uwielbiam takie maskotki z wieeelkimi oczkami
Vivien a to nie jest przytulak z tej serii czy tam firmy TY? Ja je uwielbiam, maja ogromniaste oczka
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko
Johnsona ja bym sie bala przetestowac, bo podobno bardzo duzo dzieci uczula
W Polsce macie ta serie Nivea Baby, ktora jest hypoalergiczna od pierwszych dni zycia
Ja dostalam aksamitne mleczko do kapieli (chyba tak sie nazywa) zel myjacy 2w1 (czyli tez do wloskow) oliwke ale chyba nie bede uzywac no i krem na kazda pogode Chyba nie sa drogie, bo np to mleczko ma 500ml a koszt okolo 12-14zl
-
Bluberry no to pięknie. Tak ma mój ojczym.. (moja mama ma 7 światów) , a w Holandii się nie srają z mandatami bo pojedziesz uliczką!! zbyt szybko i ci foto pstryknie np w Amsterdamie....
Co do kosmetyków dla niemowląt... Ja kupiłam 3 rzeczy mam ogólnie mydełko bambino , ale do kąpieli kupiłam 2 w 1 jest to płyn do mycia ciała i włosów Hipp:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23709
I do ciałka mleczko Hipp : http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15949
I mam krem na każdą pogodę z NIVEA (7,90zł) dałam w promocji:)
Jak byłam w szpitalu dużo babek to miało.
Ja bym Jonsona nie używała bo ponoć ma bardzo dużo chemii...Suzy Lee lubi tę wiadomość