X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od johnsona trzymalabym sie z daleka :) po wlasnych doswiadczeniach :) takiej wysypki uczuleniowej dostalam ze masakra mimo ze wszyscy mowili ze uczulaja ja stwierdzilam ze sprobuje.

Suzy Lee, Lalita2710 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziewczyny. Cudne rzeczy kupujecie maluszkom. Ja niestety w tym miesiącu (oczywiście wrześniu) już nie kupię nic. Mąż dziś wrócił do domu z mandatem za prędkość 400 zł 10 pkt !! Zwariuję chyba :(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 23:10

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiecie co dobrze ze was czytam. Mysmy kompletnie nie pimysleli o zabawkach dla synka na poczafek. A powiedzcie ki o co chodzi z tymi szeleszczacymi zabawkami?

Ja tez lubie szyc i robic na drutach ale przez zespol ciesni nadgarstka dawno tego jie robilam. I jiestety nie mam maszyny do sxycia. Ale na naszym mieszkaniu jak sie urzadzimy i bedzie juz Jas z nami to planuje sobie kupic bo to.przy dziecku sie bardzo przyda a i.sama bede mogla drobne poprawki robic dla siebie czy m.

Co do oilatum to co polozna to inna szkola. U mojej suostry w szpitalu gdzie miala praktyke na noworodkach kapali wlasnie w oilatum soft. Wszystkie dzieci bez wyjatku. Wiec moze jednak mozna? I faktycznie drogie ale o tyle mniej kosmetykow. Chociaz oni tam i tak smariwali oliwka bambino ale to glownie dla masazu. Do tego z doswiadczenia polecam oliwke. Krem i balsam szybko.sie wchlania a oliwka nie wiec mozna spokojnie masowac i masowac.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auc blueberry ;( nieciekawie.ale zawsze moze byc gorzej :)
    Tak sobie mysle o tych karuzelach pluszakach zabawkach ze jedyne czego nasze malenstwa potrzebuja to My ;) naszego ciepla milosci przytulenia uwagi i troski sa przeciez zdane tylko na nas a gadzety sa tylko dodatkiem :)
    I tym filozoficznym wywodem koncze swoj dzien :)
    Nienormalna przespalysmy noc wczorajsza to dzis pewnie mamy przed soba bezsenna nocke
    ;) Dobranoc do jutra ;)

иιєиσямαℓиα, blueberry, xcarolinex, vivien, michaela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry nie fajnie.

Lilka zgadzam sue z toba :)

A ja mam nadzieje ze dzis sie wreszcie wyspie. Dobranoc :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za co Blueberry? Za prędkość?
    Ja mam karuzelę po wikusiu z Fisher Price ale zawsze fascynował mnie ten żółw, tylko miałam już kilka projektorów i kiepsko wyświetlały. Ten co Wy maci to taki tani? I faktycznie widać te gwiazdy?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Tak sobie mysle o tych karuzelach pluszakach zabawkach ze jedyne czego nasze malenstwa potrzebuja to My ;) naszego ciepla milosci przytulenia uwagi i troski sa przeciez zdane tylko na nas a gadzety sa tylko dodatkiem :)
    Nienormalna przespalysmy noc wczorajsza to dzis pewnie mamy przed soba bezsenna nocke
    ;) Dobranoc do jutra ;)
    pewnie masz rację :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Wiecie co dobrze ze was czytam. Mysmy kompletnie nie pimysleli o zabawkach dla synka na poczafek. A powiedzcie ki o co chodzi z tymi szeleszczacymi zabawkami?

są w niektórych częściach zabawek wszyte szeleszczące coś :)
    Jak dziecko bawi się zabawką to ten szelest go interesuje bo wydaje szeleszczący dźwięk. Dla takiego malucha fajnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju metki - maskotki z metkami, kocyki itp.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja mam karuzelę po wikusiu z Fisher Price ale zawsze fascynował mnie ten żółw, tylko miałam już kilka projektorów i kiepsko wyświetlały. Ten co Wy maci to taki tani? I faktycznie widać te gwiazdy?
    właśnie czy ten projektor daje taki efekt jak na tych zdjęciach?
    Nadaje się on dla dzieci od wieku 0?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Suzy rzeczy z firmy Label Label na allegro sa od Ciebie?

nie e wykluczone ze tak,bo tez mamy tego producenta i np przytulanki z metkami... nie wiem czy maz aktualizowal ostatnio aukcje. Podaj link

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny chce uzywac do kapieli oilatum badz emoliotum mozna w tym umyc wloski maluszkowi? A Wy co planujecie uzywac?

mozna... tym w zasadzie nie myjesz tylko plukasz cialko dziecks i tyle. Ja mam emolium kupione juz.

• blueberry Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    ;) Dobranoc do jutra ;)

Mądrze mówisz, to tylko rzeczy, którymi miłości dziecka nie da się kupić. Niestety o tym nie wie moja szwagierka i aż żal, bo jej dziecko 8-letnie nie wie kompletnie nic o życiu, nic, zero, jedyne co wie, to jakie są nowe modele lalek monster high czy jak to tam się zwie. Dla mnie to chore, wiadomo chciałabym dać swojemu dziecku wszystko, ale ważniejsze jest uczucie - miłość.

Co do mandatu to tylko mnie dziś dobiło, bo mam dziś doła przez to, że im dalej brniemy w kwestie kredytu mieszkaniowego tym coraz mniejsza moja nadzieja na własne mieszkanie. Jakoś tak same kłody pod nogi... Oj idę lepiej spać, może jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc kochane

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

Tak, za prędkość, najpierw było ograniczenie do 70, za chwilę do 50 ze względu na przejście dla pieszych. Mąż jechał 113 :/ A, że akurat go zmierzyli na ograniczeniu do 50 km to przekroczył 63, wg taryfikatora mandat karny 400-500 :/

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie pojemniki na pokarm?

http://allegro.pl/bezpieczne-wielorazowe-pojemniki-na-pokarm-avent-i3457636789.html

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Mądrze mówisz, to tylko rzeczy, którymi miłości dziecka nie da się kupić. Niestety o tym nie wie moja szwagierka i aż żal, bo jej dziecko 8-letnie nie wie kompletnie nic o życiu, nic, zero, jedyne co wie, to jakie są nowe modele lalek monster high czy jak to tam się zwie. Dla mnie to chore, wiadomo chciałabym dać swojemu dziecku wszystko, ale ważniejsze jest uczucie - miłość.

Co do mandatu to tylko mnie dziś dobiło, bo mam dziś doła przez to, że im dalej brniemy w kwestie kredytu mieszkaniowego tym coraz mniejsza moja nadzieja na własne mieszkanie. Jakoś tak same kłody pod nogi... Oj idę lepiej spać, może jutro będzie lepszy dzień. Dobranoc kochane

jutro będzie lepszy dzień :)
    głowa do góry

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    kupujecie pojemniki na pokarm?

http://allegro.pl/bezpieczne-wielorazowe-pojemniki-na-pokarm-avent-i3457636789.html

Te pojemniczki uzywala siostra Mojego S jak karmila piersia i odciagala, bo miala ten laktator manualny z Aventu, ale pozniej juz jak Maly podrosl i jadl kawalki owocow etc to sluzyly jej jako pojemniczki :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:

Ojej, no nie zbyt kolorowo :/

Ale bedzie dobrze, zobaczysz, przeciez wiecznie ciezko byc nie moze :)

Wczoraj widzialam filmik na YT o dwoch chlopakach (oni nagrywaja filmiki zwiazane z silownia, odzywamki etc-Moj S oglada) co przejechali na przejsciu dla pieszych rowerem i dostali po 100zl mandatu na glowe + policja sprawdzala im telefony?! Oj padlam :D U nas w UK to NIE na pasach nawet Cie radiowóz przepusci :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja juz jakis czas temu kupilam maskotke dla Vivien bo sie w niej zakochalam
    <3 <3 <3 kolory ma przepiekne i ..... te oczka hmmmm
    Nic nie robi nie gra nie swieci,po prpstu pluszak do przytulania B)

http://www.iv.pl/images/04847622221295297254.jpg

moja siostrzenica miala i ma taka maskotke misia ktora do teraz jeszcze bierze ze soba do lozka a ma juz 11 lat ;)

Ja uwielbiam takie maskotki z wieeelkimi oczkami :D
    Vivien a to nie jest przytulak z tej serii czy tam firmy TY? Ja je uwielbiam, maja ogromniaste oczka :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja raczej zwykłe kosmetyki, może johnson. Jeszcze kosmetyków nie kupowałam, poza tym w pn zaczynam nową szkołę rodzenia to zobaczę co nam tam polecą. Oilatum albo emolium jest dla skóry problematycznej i jeżeli skóra mojego maluszka nie będzie wymagała w/w kosmetyków to nie będę ich raczej jednak stosować, chociaż miałam taki zamiar bo koleżanka tak zachwalała, ale jak usłyszałam na szkole rodzenia co i jak to stwierdziłam że to jednak za drogo wychodzi.
    Można tym myć włoski, tzn to rozcieńczasz w tej wodzie do kąpieli i myjesz całe ciałko

Johnsona ja bym sie bala przetestowac, bo podobno bardzo duzo dzieci uczula ;)
    W Polsce macie ta serie Nivea Baby, ktora jest hypoalergiczna od pierwszych dni zycia :)
    Ja dostalam aksamitne mleczko do kapieli (chyba tak sie nazywa) zel myjacy 2w1 (czyli tez do wloskow) oliwke ale chyba nie bede uzywac no i krem na kazda pogode :) Chyba nie sa drogie, bo np to mleczko ma 500ml a koszt okolo 12-14zl :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry no to pięknie. Tak ma mój ojczym.. (moja mama ma 7 światów) , a w Holandii się nie srają z mandatami bo pojedziesz uliczką!! zbyt szybko i ci foto pstryknie np w Amsterdamie....

Co do kosmetyków dla niemowląt... Ja kupiłam 3 rzeczy mam ogólnie mydełko bambino , ale do kąpieli kupiłam 2 w 1 jest to płyn do mycia ciała i włosów Hipp:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23709

I do ciałka mleczko Hipp : http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15949

I mam krem na każdą pogodę z NIVEA (7,90zł) dałam w promocji:)

Jak byłam w szpitalu dużo babek to miało.
    Ja bym Jonsona nie używała bo ponoć ma bardzo dużo chemii...

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ