X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja zakupiłam watę w aptece:)

Chciałabym wam przedstawić dzieło:) Mąż wykrawał i zszywał:P ja robiłam kokardę:P Niestety pani na drodze mnie bardzo zdegenerowała i ręce mi się trzęsły więc mąż zszywał ,,Szła baba z wózkiem (babcia wiek ok ponad 50) i nagle puściła wózek ,a ten wózek jechał w stronę mojego pieska (a mój piesek) boi się wszystkiego...szczególnie wózków i małych dzieci( Został skrzywdzony chyba jak była mała) Opieprzyłam ja za to że jest nie odpowiedzialna że puszcza wózek i starszy jeszcze mojego psa..."

Nasz piesio:
    11b8c24a7d01e43cmed.jpg

Lalita, mega fajny pies. Też muszę się w takie cuda pobawić. Weszłam tutaj do Was na III trymestr i zobaczyłam te cudeńka z chmurkami, imionami i na pewno jak już będę wiedziała kto u mnie w brzuchu mieszka i zdecydujemy się na imię, to coś takiego wydziergam :;-)
    A co za nici kupowałaś, jakieś konkretne?
    Ja grzebałam dzisiaj po necie i znalazłam mnóstwo różnych cudeniek filcowych. Tutaj rozwalił mnie motyl i żyrafka, ale taka zdolna to nie jestem, żeby takie rzeczy szyć.

http://kauri-handmade.blogspot.com/

Tutaj laska napisała, że wypycha te zwierzaki poliestrem takim jak na poduszki i pomyślałam, że rozedrę jakąś poduchę i wyjmę wnętrze na potrzeby mojej kreatywnej zabawy :-D Filc już zamówiłam na allegro :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita fajny pieso ;) ;)
    Synusiowi bedzie sie podobalo ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykłą watą z apteki:))
    Mam dużo zabawek pluszowych szeleszczących dla synusia:)
    Więc takie coś mi styknie.
    Nić grubsza w pasmanterii tak samo wstążki 30groszy za 10cm... więc taniooo:) Oczka też w pasmanterii bo różne rozmiary były:))
    Teraz gwiazdki robimy;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:40

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja zakupiłam watę w aptece:)

Chciałabym wam przedstawić dzieło:) Mąż wykrawał i zszywał:P ja robiłam kokardę:P Niestety pani na drodze mnie bardzo zdegenerowała i ręce mi się trzęsły więc mąż zszywał ,,Szła baba z wózkiem (babcia wiek ok ponad 50) i nagle puściła wózek ,a ten wózek jechał w stronę mojego pieska (a mój piesek) boi się wszystkiego...szczególnie wózków i małych dzieci( Został skrzywdzony chyba jak była mała) Opieprzyłam ja za to że jest nie odpowiedzialna że puszcza wózek i starszy jeszcze mojego psa..."

Nasz piesio:
    11b8c24a7d01e43cmed.jpg

Piękny piesio :)!!!!!

Ja też jednak kupiłam watę, bo silikonowy puch wychodzi drogo, a poza tym sprzedawany jest na kilogramy :D

Szybko się uwinęliście :)
    Moja praca potrwa dłuuuugo - ja jeszcze nie mam materiałów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 16:42

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a na te warsztaty bezpeiczny maluch wybieramy sie z M. w pażdzerniku beda w krk :)

o a to są jakieś bezpłatne warsztaty? Kiedy dokładnie są?
    Bo ja właśnie znalazłam sobie takie nt. bezpieczeństwa dzieci w jednej szkole rodzenia, tylko płatne niestety.

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Kurde, to teraz bedzie zabawy z szukaniem :D mialam nadzieje, ze jednak zwykla wata :P
    może być wata, albo watolina :)
    Sprawdziła na allegro silikonowy puch jest sprzedawany na kilogramy więc za drogo mnie ta impreza wyjdzie :P
    Wkładaj watę :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a jakbym sama chciała zrobić taką szeleszczącą zabawkę dla dziecka to czym radzicie ją wypchać?
    może papierki z cukierków....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia współczuję z tym bankiem.. Ja dziś poszłam do swojego banku żeby spłacić kredyt w całości i wziąć zaświadczenie, że spłaciłam. Myślałam, że zrobią mi to od ręki. Nie dość, że chcą za zaświadczenie 50 zł to jeszcze dadzą mi je w połowie października. Załamka. Upolowaliśmy tańsze mieszkanie, na które nam starszy zdolności kredytowej, ale gadałam dziś z właścicielką, której zresztą strasznie się spieszy ze sprzedażą, że ma już nowych klientów... Za tydzień kończy się nasza decyzja kredytowa, jak nie znajdziemy czegoś nowego to od nowa będziemy musieli składać wniosek kredytowy. Jestem załamana, wkurzona i najchętniej bym zabiła teściową, która właśnie mi pralkę zepsuła!!! W sumie może by mnie wybronił dobry adwokat, kobieta w ciąży zabija w afekcie teściową :) Hmmm :D

Amicizia, xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Amicizia współczuję z tym bankiem.. Ja dziś poszłam do swojego banku żeby spłacić kredyt w całości i wziąć zaświadczenie, że spłaciłam. Myślałam, że zrobią mi to od ręki. Nie dość, że chcą za zaświadczenie 50 zł to jeszcze dadzą mi je w połowie października. Załamka. Upolowaliśmy tańsze mieszkanie, na które nam starszy zdolności kredytowej, ale gadałam dziś z właścicielką, której zresztą strasznie się spieszy ze sprzedażą, że ma już nowych klientów... Za tydzień kończy się nasza decyzja kredytowa, jak nie znajdziemy czegoś nowego to od nowa będziemy musieli składać wniosek kredytowy. Jestem załamana, wkurzona i najchętniej bym zabiła teściową, która właśnie mi pralkę zepsuła!!! W sumie może by mnie wybronił dobry adwokat, kobieta w ciąży zabija w afekcie teściową :) Hmmm :D

polubilam tylko ostatnie zdanie z calego posta :) bynajmniej nie radze sprawdzac na sobie.

my wlasnie sie dowiedzielisy, ze jeden ze współwłaściceli dalej nie zapłacił podatku od spadku i nie wiadomo czy dojdzie do sprzedarzy wogole, dzis mamy spotkanie u notariusza, w banku podpisujemy jutro, oni juz raczej nic nei wymysla,wszysteki warunki spelniamy, ale jak dzis u notariusza nei podpiszemy to dopiero za 2 miesiace a tyle nei mzoemy czekac bo decyzja kredytowa est wazna tylko 30 dni nie mowiac o porodowce itd. a poza tym jak nam taka oferta promocyjna przepadnie to sobie odpuszczamy totalnie. Ale ufam Panu Bogu, że jakoś to pójdzie wszystko dobrze. Staram sie nie stresowac.

blueberry lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yenefer jak wróće do domu po tym calym notariuszu to poznym wieczorkiem podesle ci link, bo mam zapisany w domu a te warsztaty maja byc 4 paźdzernika w hotelu galaxy tylko trzeba sie zarejestrowac. podesle ci wszystko, anwet pamietalam o tym jak sie rejestrowalam, tylko potem to całe zamieszanie i zupelnei zapomnialam :) bo mialam sie tym podzielic z krakowiankami. Diowiedzialm sie o nich na targach.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita no ja wlasnie ma sporo pluszakow i ani jednej szelszczacej wiec bym chetnie cos takiego zrobila zamiast kupowac, tylko nie wiem co dac do srodka zeby tak szelesciło...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    polubilam tylko ostatnie zdanie z calego posta :) bynajmniej nie radze sprawdzac na sobie.

my wlasnie sie dowiedzielisy, ze jeden ze współwłaściceli dalej nie zapłacił podatku od spadku i nie wiadomo czy dojdzie do sprzedarzy wogole, dzis mamy spotkanie u notariusza, w banku podpisujemy jutro, oni juz raczej nic nei wymysla,wszysteki warunki spelniamy, ale jak dzis u notariusza nei podpiszemy to dopiero za 2 miesiace a tyle nei mzoemy czekac bo decyzja kredytowa est wazna tylko 30 dni nie mowiac o porodowce itd. a poza tym jak nam taka oferta promocyjna przepadnie to sobie odpuszczamy totalnie. Ale ufam Panu Bogu, że jakoś to pójdzie wszystko dobrze. Staram sie nie stresowac.

O fak, to macie też nieciekawie. Ja to się zastanawiam czy nie szukać po prostu mieszkania już gotowego od dewelopera. To ma wiele korzysci, choćby niższe koszty aktu notarialnego i brak problemów tego typu, że sprzedający coś nie załatwił. Ale wykończyć mieszkanie trzeba. Mój mąż to złota rączka, wszystko zrobi. Ale on od 9 rano do 20 codziennie w pracy. Często też w soboty :( Kiedy on miałby biedny to robić. Mój tata by nam na pewno pomógł ale jest ciężko chory i już nie potrafi. Niestety alzhaimer :( Amicizia trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało z tym mieszkaniem.

A co do teściowej, to robi pranie jak szalona, po 2-3 pralki dziennie. Nie wiem kto zapłaci za wodę i prąd. Tym bardziej, że ja swoje i męża piorę oddzielnie. Ona chyba w kółko to samo pierze. No i dziś słyszę, że silnik w pralce chodzi, ale bęben się nie kręci. Mąż wróci z pracy to będzie awantura niezła :) Już kiedyś od jej nałogowego prania mieliśmy to samo i musiał rozbierać całą pralkę żeby jakiś pas założyć na bęben. Teraz za karę teściówka całe pranie w rączkach wyciska :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 17:24

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    może papierki z cukierków....

Nie wiem jak to jest z takimi samo robionymi zabawkami ale pamietajcie o tym ze nasze kruszynki beda to brac do buzi....
    Pierwsze co zawsze materiał wczesniej trzeba wyprac i trzeba pamiętać ze jak dzidzia bedzie slinila maskotke zeby cos tam sie w środku nie rozpuscilo..

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    to co zaproponowałaś LAlita nie jest chyba takie trudne więc może to uda mi się zrobić :D
    Tylko gdzie ja dostanę filc o.O?
    W sklepie plastycznym?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    W sklepie plastycznym?
    kupiłam już na allegro :/.
    Chciałam po prostu gdzieś pod domem, żeby daleko nie szukać, nie jeździć i szybciej zacząć robić :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam kupić w ikeai lampkę ścienną smila i niestety okazuje się, że już ich nie ma :(
    Są używane na allegro, wczoraj nawet nie przystąpiłam do licytacji, bo cena była już i tak wysoka - lampka poszła za 62zł+ koszty przesyłki, a nowa w ikei kosztowała coś koło 35zł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 18:39

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wymyśliłaś moja droga;) jakie kolorki zamówiłaś.

My jeszcze gwiazdki dorabiamy na razie 2 sztuki zrobione ,więcej się nie chciało jeszcze 5 gwiazdek do zrobienia. I dokupię jeszcze turkusowy filc
    i dorobię większe turkusowe;)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:

A co do teściowej, to robi pranie jak szalona, po 2-3 pralki dziennie. Nie wiem kto zapłaci za wodę i prąd. Tym bardziej, że ja swoje i męża piorę oddzielnie. Ona chyba w kółko to samo pierze. No i dziś słyszę, że silnik w pralce chodzi, ale bęben się nie kręci. Mąż wróci z pracy to będzie awantura niezła :) Już kiedyś od jej nałogowego prania mieliśmy to samo i musiał rozbierać całą pralkę żeby jakiś pas założyć na bęben. Teraz za karę teściówka całe pranie w rączkach wyciska :D :D :D

To jak macie pralke zepsuta, to tez 2-3 prania reczne robi dziennie? :D

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    chciałam kupić w ikeai lampkę ścienną smila i niestety okazuje się, że już ich nie ma :(
    Są używane na allegro, wczoraj nawet nie przystąpiłam do licytacji, bo cena była już i tak wysoka - lampka poszła za 62zł+ koszty przesyłki, a nowa w ikei kosztowała coś koło 35zł :/

Coo :O to chyba komus bardzo zalezalo :O i to za uzywana czy nowa?

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff... chwilke mnienie było i tyyyyle do nadganiania,
    Jakie zdolne kreatywne bestie z Was:) Super!

My dzisiaj gonilismy za sprawami remontowymi, płytki, materiały na parapet, grunty, maz ostro zabiera sie za prace a ja padam na nos. Jeszcze pociagna sie te remontowe historie do konca wrzesnia. ale coraz bardziej widac efekty i z tego sie cieszymy. Za remontowanie, kompletowanie i urzadzanie pokoju malutkiej zabiore sie w pazdzierniku dopiero ale fajnie podejrzec co robicie ładnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 18:53

xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ