X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazujecie takie fajne rzeczy, ktore mozna samemu uszyc, a ja mam do tego 2 lewe rece :( U nas w domu tylko Moj S umie poslugiwac sie igla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:57

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita fajny pomysl z tymi chmurkami ;)

Pokusilabym sie zeby dodac czerwony i pomyranczowy kolor(te kolory co niemowlaki widza najlepiej) i nad lozeczko mozna by bylo powiesic ;)
    a jakie kolory widzą na początku niemowlęta? bo nie pamiętam dokładnie

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jakie kolory widzą na początku niemowlęta? bo nie pamiętam dokładnie

Wiek dziecka Widzenie barw

1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
    2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
    3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
    3/4 ms Jak u człowieka dorosłego

иιєиσямαℓиα, marzycielka29, michaela, Rika lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images.folksy.com/aXRlbXMvOTM5ODUvMjAxMzAxMDgvMTQ1MjEzMjU1MzE4-N/main Zrobię takie szonko bobki tylko z turkusową wstążeczką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:06

иιєиσямαℓиα, marzycielka29, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://images.folksy.com/aXRlbXMvOTM5ODUvMjAxMzAxMDgvMTQ1MjEzMjU1MzE4-N/main Zrobię takie szonko bobki tylko z turkusową wstążeczką :D

Jaki slodziak!!!Do powieszenia bedziesz to chciala czy tak do raczki dla dziecka?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do powieszenia na ścianę :))
    Bo karuzelę mam już se słodkimi misiami. A na rączkę ma hipcia na rzepie się przyczepia i to jest grzechotka mikro :)) bo ma parę cm;)

a Na ścianie zrobię takie 20 cm 2 pieski i do tego takie serduszko turkusowe;)) wiszące;)

dla kobietki : http://3.bp.blogspot.com/__8ZJ_Q-Ws5g/TPz90_6piJI/AAAAAAAACBg/Su521N26S6Y/s400/babygirl.jpg Pięknie takie coś powiesić na uchwytach np do szafy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:11

vivien, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    słodziutki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nienormalna :)

Filc na allegro ;)) Ja bym ozdoby porobiła;)) takie

http://allegro.pl/filc-20x30-nowe-kolory-58-kolorow-1-mm-gratisy-i3486688819.html Proszę ;)
    Lalita a nie lepiej kupić grubszy filc?
    1 mmm nie będzie za miękki?? Grubsze byłoby sztywniejsze

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien piekna kołyska, gratuluję.

Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka

dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim :)

a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża. :)

vivien lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Wiek dziecka Widzenie barw

1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
    2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
    3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
    3/4 ms Jak u człowieka dorosłego
    o dziękuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przy okazji macie jakieś info o Patuśce ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie:) Filc zakupiony :D wstążki oczka nitka igły :D

Zaczynamy szycie:)) Jak będe miała zrobione to wam pokaże.

Macałam w pasmanteriach grubszy filc... powiem szczerze ciężko to zszyć.
    Ja wybrałam cienki:)

Zobaczymy co nam wyjdzie ;) 3majcie kciuki:)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien super ta kołyska :)
    Jest tyle fajnych rzeczy, które można uszyć samemu, ale ja niestety mam do tego dwie lewe ręce :/
    Zresztą u nas pokój dla małego się dopiero szykuje, a o dodatkach to będę myśleć pewnie dopiero w październiku, bo teraz teraz to pochłaniają nas panele i kolor ścian :) No a poza tym na początku dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni. Z tego co wszyscy mówią to raczej najwygodniejsze rozwiązanie.
    Pisałyście wcześniej o porozumieniu z mężem :) U nas akurat nie było nigdy nieporozumień o kasę, chociaż konta mamy osobne, ale to bardziej z przywiązania na do banku, bo każdy miał wcześniej swoje. No i mamy podział bardziej praktyczny, ze ja płacę rachunki, mąż robi zakupy, bo tak jest wygodniej. Ale generalnie wszystko jest wspólne i dokładnie wiemy ile kto ma. Zresztą teraz kupiliśmy mieszkanie i je urządzamy i mamy z tym mnóstwo wydatków i musimy wspólnie kontrolować ile nam jeszcze zostało i na co możemy sobie pozwolić.

No ale właśnie odnośnie porozumienia, to nie myślałam że samo urządzanie mieszkanie będzie generowało tyle problemów :) Niby myśleliśmy że mamy podobne gusta, a tu okazuje się że ja chcę zupełnie inne płytki, on inne, to samo z innymi rzeczami :) I na początku nikt nie chciał ustąpić. Do tego ja lubię sobie wszystko na spokojnie pooglądać i powybierać, a on chciałby wszystko na już. No bo ileż to można się zastanawiać. A ja uważam że trzeba się zastanowić, w końcu bedziemy tam trochę mieszkac, ech..
    Jeszcze teraz mi hormony szaleją i wybuchnęłam kilka razy, więc było nerwowo. Ale powoli idziemy na jakieś kompromisy, znaczy bardziej mąż idzie, bo chyba uznał że nie można mnie w ciąży denerwować :)
    No i ja też w końcu chciałabym jak najszybciej tam się przeprowadzić i przygotowywać do przyjścia małego.

vivien lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy oj trzymamy :) i czekamy na rezultat :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzazie leże mąż wykrają materiał... niestety już co raz mniej siły mam kilka pasmanterii obeszłam i jak na niskociśnieniowca to ciśnienie 111/77 i 90 puls... a mam z reguły 80/70.. więc

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    suzy lee nawet nie wiedziałam że jest takie mohito w KFC :) ale naprawde dobre? pewnie drogie?

Jest tylko w sezonie letnim... nie wiem co przez to rozumieją, w sensie do kiedy. Pojawiło się od czerwca jakoś. Jak piłam w KFC w Galerii Jurajskiej w Częstochowie, to było przepyszne, aż sama byłam zdziwiona. Ceny nie pamiętam, ale nie kupiłabym czegoś takiego za kosmiczną cenę.

justa24 lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że zaczynam się czuć coraz bardziej jak ciężarówka :)
    Brzuch mam wrażenie że już jest ogromny, a tu przecież jeszcze urośnie.
    Wydaje mi się też że zaczynam już chodzić trochę niezgrabnie, jak kaczka :)
    Dobrze, że samochód mi się jeszcze wygodnie prowadzi, bo inaczej miałabym problem z przemieszczaniem, kilka razy jechałam komunikacją miejską i miałam dość.
    Z goleniem to jakoś daję radę, ale też bardziej na wyczucie. Ale malowanie paznokci u nóg czy ubieranie rajstop to nie lada wysiłek. Trzeba będzie się w jakieś wygodne zimowe buty zaopatrzeć, bo z zakładaniem też będzie ciężko. No i mam wrażenie kurcze, że mi stopa urosła. Coś o tym czytałam, ale nie wierzyłam, a tu proszę. Niby nogi mi nie puchną, ale zakładam buty które wcześniej były dobre, a teraz jakieś takie przyciasnawe.

иιєиσямαℓиα, Nina82, Rika lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Vivien piekna kołyska, gratuluję.

Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka

dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim :)

a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża. :)

Amizicia, a jakieś nowe problemy Wam się pojawiają z tym mieszkaniem? Bo pisałaś wcześniej że już macie podpsiwyać umowę i odbierać klucze.

82do20mm8gkktux6.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    macie jakieś pomysły na prezent urodzinowy dla męża???
    kończy 30 lat a ja nie mam pojęcia co mogę mu kupić...:(.. myslę i myślę i nic mi nie wpada do głowy... mam wrażenie że wszystko ma ...
    byłabym wdzięczna jak byście sypły jakimś pomysłem...:):)
    Ja mojemu mężowi na 35 Urodziny zrobiłam książkę- album ze zdjęciami od urodzenia do teraz. Przepiękna pamiątka. Sama wszystko ułożyłam, wymyśliłam. Był zachwycony!!! ;-)

Suzy Lee, michaela, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja też kupiłam mojemu mężowi taką fotoksiążkę z naszymi zdjęciami plus zamówiłam taki tort, którego wierzch wyglądał jak znak ograniczenia prędkości do 30 km :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ