III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokazujecie takie fajne rzeczy, ktore mozna samemu uszyc, a ja mam do tego 2 lewe rece U nas w domu tylko Moj S umie poslugiwac sie igla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:57
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lalita fajny pomysl z tymi chmurkami
Pokusilabym sie zeby dodac czerwony i pomyranczowy kolor(te kolory co niemowlaki widza najlepiej) i nad lozeczko mozna by bylo powiesic -
иιєиσямαℓиα wrote:a jakie kolory widzą na początku niemowlęta? bo nie pamiętam dokładnie
Wiek dziecka Widzenie barw
1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
3/4 ms Jak u człowieka dorosłegoиιєиσямαℓиα, marzycielka29, michaela, Rika lubią tę wiadomość
-
http://images.folksy.com/aXRlbXMvOTM5ODUvMjAxMzAxMDgvMTQ1MjEzMjU1MzE4-N/main Zrobię takie szonko bobki tylko z turkusową wstążeczką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:06
иιєиσямαℓиα, marzycielka29, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość
-
Do powieszenia na ścianę )
Bo karuzelę mam już se słodkimi misiami. A na rączkę ma hipcia na rzepie się przyczepia i to jest grzechotka mikro ) bo ma parę cm;)
a Na ścianie zrobię takie 20 cm 2 pieski i do tego takie serduszko turkusowe;)) wiszące;)
dla kobietki : http://3.bp.blogspot.com/__8ZJ_Q-Ws5g/TPz90_6piJI/AAAAAAAACBg/Su521N26S6Y/s400/babygirl.jpg Pięknie takie coś powiesić na uchwytach np do szafy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:11
vivien, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Nienormalna
Filc na allegro ) Ja bym ozdoby porobiła;)) takie
http://allegro.pl/filc-20x30-nowe-kolory-58-kolorow-1-mm-gratisy-i3486688819.html Proszę
1 mmm nie będzie za miękki?? Grubsze byłoby sztywniejsze -
Vivien piekna kołyska, gratuluję.
Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka
dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim
a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża.vivien lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Wiek dziecka Widzenie barw
1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
3/4 ms Jak u człowieka dorosłego
-
Jestem moje drogie:) Filc zakupiony wstążki oczka nitka igły
Zaczynamy szycie:)) Jak będe miała zrobione to wam pokaże.
Macałam w pasmanteriach grubszy filc... powiem szczerze ciężko to zszyć.
Ja wybrałam cienki:)
Zobaczymy co nam wyjdzie 3majcie kciuki:)иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość
-
Vivien super ta kołyska
Jest tyle fajnych rzeczy, które można uszyć samemu, ale ja niestety mam do tego dwie lewe ręce
Zresztą u nas pokój dla małego się dopiero szykuje, a o dodatkach to będę myśleć pewnie dopiero w październiku, bo teraz teraz to pochłaniają nas panele i kolor ścian No a poza tym na początku dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni. Z tego co wszyscy mówią to raczej najwygodniejsze rozwiązanie.
Pisałyście wcześniej o porozumieniu z mężem U nas akurat nie było nigdy nieporozumień o kasę, chociaż konta mamy osobne, ale to bardziej z przywiązania na do banku, bo każdy miał wcześniej swoje. No i mamy podział bardziej praktyczny, ze ja płacę rachunki, mąż robi zakupy, bo tak jest wygodniej. Ale generalnie wszystko jest wspólne i dokładnie wiemy ile kto ma. Zresztą teraz kupiliśmy mieszkanie i je urządzamy i mamy z tym mnóstwo wydatków i musimy wspólnie kontrolować ile nam jeszcze zostało i na co możemy sobie pozwolić.
No ale właśnie odnośnie porozumienia, to nie myślałam że samo urządzanie mieszkanie będzie generowało tyle problemów Niby myśleliśmy że mamy podobne gusta, a tu okazuje się że ja chcę zupełnie inne płytki, on inne, to samo z innymi rzeczami I na początku nikt nie chciał ustąpić. Do tego ja lubię sobie wszystko na spokojnie pooglądać i powybierać, a on chciałby wszystko na już. No bo ileż to można się zastanawiać. A ja uważam że trzeba się zastanowić, w końcu bedziemy tam trochę mieszkac, ech..
Jeszcze teraz mi hormony szaleją i wybuchnęłam kilka razy, więc było nerwowo. Ale powoli idziemy na jakieś kompromisy, znaczy bardziej mąż idzie, bo chyba uznał że nie można mnie w ciąży denerwować
No i ja też w końcu chciałabym jak najszybciej tam się przeprowadzić i przygotowywać do przyjścia małego.vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta24 wrote:suzy lee nawet nie wiedziałam że jest takie mohito w KFC ale naprawde dobre? pewnie drogie?
Jest tylko w sezonie letnim... nie wiem co przez to rozumieją, w sensie do kiedy. Pojawiło się od czerwca jakoś. Jak piłam w KFC w Galerii Jurajskiej w Częstochowie, to było przepyszne, aż sama byłam zdziwiona. Ceny nie pamiętam, ale nie kupiłabym czegoś takiego za kosmiczną cenę.justa24 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam że zaczynam się czuć coraz bardziej jak ciężarówka
Brzuch mam wrażenie że już jest ogromny, a tu przecież jeszcze urośnie.
Wydaje mi się też że zaczynam już chodzić trochę niezgrabnie, jak kaczka
Dobrze, że samochód mi się jeszcze wygodnie prowadzi, bo inaczej miałabym problem z przemieszczaniem, kilka razy jechałam komunikacją miejską i miałam dość.
Z goleniem to jakoś daję radę, ale też bardziej na wyczucie. Ale malowanie paznokci u nóg czy ubieranie rajstop to nie lada wysiłek. Trzeba będzie się w jakieś wygodne zimowe buty zaopatrzeć, bo z zakładaniem też będzie ciężko. No i mam wrażenie kurcze, że mi stopa urosła. Coś o tym czytałam, ale nie wierzyłam, a tu proszę. Niby nogi mi nie puchną, ale zakładam buty które wcześniej były dobre, a teraz jakieś takie przyciasnawe.
иιєиσямαℓиα, Nina82, Rika lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Vivien piekna kołyska, gratuluję.
Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka
dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim
a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża.
Amizicia, a jakieś nowe problemy Wam się pojawiają z tym mieszkaniem? Bo pisałaś wcześniej że już macie podpsiwyać umowę i odbierać klucze.
-
polska_dziewczyna wrote:macie jakieś pomysły na prezent urodzinowy dla męża???
kończy 30 lat a ja nie mam pojęcia co mogę mu kupić..... myslę i myślę i nic mi nie wpada do głowy... mam wrażenie że wszystko ma ...
byłabym wdzięczna jak byście sypły jakimś pomysłem...Suzy Lee, michaela, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny