X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazujecie takie fajne rzeczy, ktore mozna samemu uszyc, a ja mam do tego 2 lewe rece :( U nas w domu tylko Moj S umie poslugiwac sie igla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:57

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita fajny pomysl z tymi chmurkami ;)

Pokusilabym sie zeby dodac czerwony i pomyranczowy kolor(te kolory co niemowlaki widza najlepiej) i nad lozeczko mozna by bylo powiesic ;)
    a jakie kolory widzą na początku niemowlęta? bo nie pamiętam dokładnie

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jakie kolory widzą na początku niemowlęta? bo nie pamiętam dokładnie

Wiek dziecka Widzenie barw

1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
    2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
    3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
    3/4 ms Jak u człowieka dorosłego

иιєиσямαℓиα, marzycielka29, michaela, Rika lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images.folksy.com/aXRlbXMvOTM5ODUvMjAxMzAxMDgvMTQ1MjEzMjU1MzE4-N/main Zrobię takie szonko bobki tylko z turkusową wstążeczką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:06

иιєиσямαℓиα, marzycielka29, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://images.folksy.com/aXRlbXMvOTM5ODUvMjAxMzAxMDgvMTQ1MjEzMjU1MzE4-N/main Zrobię takie szonko bobki tylko z turkusową wstążeczką :D

Jaki slodziak!!!Do powieszenia bedziesz to chciala czy tak do raczki dla dziecka?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do powieszenia na ścianę :))
    Bo karuzelę mam już se słodkimi misiami. A na rączkę ma hipcia na rzepie się przyczepia i to jest grzechotka mikro :)) bo ma parę cm;)

a Na ścianie zrobię takie 20 cm 2 pieski i do tego takie serduszko turkusowe;)) wiszące;)

dla kobietki : http://3.bp.blogspot.com/__8ZJ_Q-Ws5g/TPz90_6piJI/AAAAAAAACBg/Su521N26S6Y/s400/babygirl.jpg Pięknie takie coś powiesić na uchwytach np do szafy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:11

vivien, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    słodziutki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nienormalna :)

Filc na allegro ;)) Ja bym ozdoby porobiła;)) takie

http://allegro.pl/filc-20x30-nowe-kolory-58-kolorow-1-mm-gratisy-i3486688819.html Proszę ;)
    Lalita a nie lepiej kupić grubszy filc?
    1 mmm nie będzie za miękki?? Grubsze byłoby sztywniejsze

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien piekna kołyska, gratuluję.

Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka

dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim :)

a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża. :)

vivien lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Wiek dziecka Widzenie barw

1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
    2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
    3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
    3/4 ms Jak u człowieka dorosłego
    o dziękuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przy okazji macie jakieś info o Patuśce ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie:) Filc zakupiony :D wstążki oczka nitka igły :D

Zaczynamy szycie:)) Jak będe miała zrobione to wam pokaże.

Macałam w pasmanteriach grubszy filc... powiem szczerze ciężko to zszyć.
    Ja wybrałam cienki:)

Zobaczymy co nam wyjdzie ;) 3majcie kciuki:)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien super ta kołyska :)
    Jest tyle fajnych rzeczy, które można uszyć samemu, ale ja niestety mam do tego dwie lewe ręce :/
    Zresztą u nas pokój dla małego się dopiero szykuje, a o dodatkach to będę myśleć pewnie dopiero w październiku, bo teraz teraz to pochłaniają nas panele i kolor ścian :) No a poza tym na początku dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni. Z tego co wszyscy mówią to raczej najwygodniejsze rozwiązanie.
    Pisałyście wcześniej o porozumieniu z mężem :) U nas akurat nie było nigdy nieporozumień o kasę, chociaż konta mamy osobne, ale to bardziej z przywiązania na do banku, bo każdy miał wcześniej swoje. No i mamy podział bardziej praktyczny, ze ja płacę rachunki, mąż robi zakupy, bo tak jest wygodniej. Ale generalnie wszystko jest wspólne i dokładnie wiemy ile kto ma. Zresztą teraz kupiliśmy mieszkanie i je urządzamy i mamy z tym mnóstwo wydatków i musimy wspólnie kontrolować ile nam jeszcze zostało i na co możemy sobie pozwolić.

No ale właśnie odnośnie porozumienia, to nie myślałam że samo urządzanie mieszkanie będzie generowało tyle problemów :) Niby myśleliśmy że mamy podobne gusta, a tu okazuje się że ja chcę zupełnie inne płytki, on inne, to samo z innymi rzeczami :) I na początku nikt nie chciał ustąpić. Do tego ja lubię sobie wszystko na spokojnie pooglądać i powybierać, a on chciałby wszystko na już. No bo ileż to można się zastanawiać. A ja uważam że trzeba się zastanowić, w końcu bedziemy tam trochę mieszkac, ech..
    Jeszcze teraz mi hormony szaleją i wybuchnęłam kilka razy, więc było nerwowo. Ale powoli idziemy na jakieś kompromisy, znaczy bardziej mąż idzie, bo chyba uznał że nie można mnie w ciąży denerwować :)
    No i ja też w końcu chciałabym jak najszybciej tam się przeprowadzić i przygotowywać do przyjścia małego.

vivien lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy oj trzymamy :) i czekamy na rezultat :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzazie leże mąż wykrają materiał... niestety już co raz mniej siły mam kilka pasmanterii obeszłam i jak na niskociśnieniowca to ciśnienie 111/77 i 90 puls... a mam z reguły 80/70.. więc

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    suzy lee nawet nie wiedziałam że jest takie mohito w KFC :) ale naprawde dobre? pewnie drogie?

Jest tylko w sezonie letnim... nie wiem co przez to rozumieją, w sensie do kiedy. Pojawiło się od czerwca jakoś. Jak piłam w KFC w Galerii Jurajskiej w Częstochowie, to było przepyszne, aż sama byłam zdziwiona. Ceny nie pamiętam, ale nie kupiłabym czegoś takiego za kosmiczną cenę.

justa24 lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że zaczynam się czuć coraz bardziej jak ciężarówka :)
    Brzuch mam wrażenie że już jest ogromny, a tu przecież jeszcze urośnie.
    Wydaje mi się też że zaczynam już chodzić trochę niezgrabnie, jak kaczka :)
    Dobrze, że samochód mi się jeszcze wygodnie prowadzi, bo inaczej miałabym problem z przemieszczaniem, kilka razy jechałam komunikacją miejską i miałam dość.
    Z goleniem to jakoś daję radę, ale też bardziej na wyczucie. Ale malowanie paznokci u nóg czy ubieranie rajstop to nie lada wysiłek. Trzeba będzie się w jakieś wygodne zimowe buty zaopatrzeć, bo z zakładaniem też będzie ciężko. No i mam wrażenie kurcze, że mi stopa urosła. Coś o tym czytałam, ale nie wierzyłam, a tu proszę. Niby nogi mi nie puchną, ale zakładam buty które wcześniej były dobre, a teraz jakieś takie przyciasnawe.

иιєиσямαℓиα, Nina82, Rika lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Vivien piekna kołyska, gratuluję.

Nienormalna dla chłopca mozna zwierzatka różne, gwuazdy księzyce, figury geometryczne, co sie chce i w kolorach dobranych do wieku dziecka

dziewczynki sliczne te rzeczy tu wklejacie, szkoda ze nie mamy jeszcze mieszkania, ze sprawa sie toczy i komplikuje, bo zawsze lubilam szyc i chetnei bym cos takiego sama zrobila maluchowi. Wogole mam w planie kupic sobie porzadna maszyne do szycia jak juz bedziemy po wszystkim :)

a moze na drtutach w zimei cos zrobie dla malucha albo dla męża. :)

Amizicia, a jakieś nowe problemy Wam się pojawiają z tym mieszkaniem? Bo pisałaś wcześniej że już macie podpsiwyać umowę i odbierać klucze.

82do20mm8gkktux6.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    macie jakieś pomysły na prezent urodzinowy dla męża???
    kończy 30 lat a ja nie mam pojęcia co mogę mu kupić...:(.. myslę i myślę i nic mi nie wpada do głowy... mam wrażenie że wszystko ma ...
    byłabym wdzięczna jak byście sypły jakimś pomysłem...:):)
    Ja mojemu mężowi na 35 Urodziny zrobiłam książkę- album ze zdjęciami od urodzenia do teraz. Przepiękna pamiątka. Sama wszystko ułożyłam, wymyśliłam. Był zachwycony!!! ;-)

Suzy Lee, michaela, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja też kupiłam mojemu mężowi taką fotoksiążkę z naszymi zdjęciami plus zamówiłam taki tort, którego wierzch wyglądał jak znak ograniczenia prędkości do 30 km :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ