X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Xcarolinex kojarzysz taka firme Simple kosmetyczna? W tesco jest simple dla bejbikow..z tego co wiem firma ta jest bardzo popularna w UK uzywam ich plynu do zmywania makijazu oczu ale srednio sie sprawdza .Masz jakies zdanie?
    Wiem, o ktora chodzi, ale ja nigdy ich nie uzywalam... Nawet jak z bounty packiem dostalam dosc duza próbke balsamu to jej jeszcze nie otworzylam...
    Ale tez widzialam ta serie dla dzieci - dosc ciekawa, skoro pisze, ze jest dla sensitive skin i mozna uzywac od urodzenia :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam troszkę czytania z wczorajszego dnia co do pomocy męża w domku to mam się dobrze bo śniadania to temat dla mojego męża i robi pyszne :) ja za to gotuję bo mąż wtedy jest w pracy ale ogólnie to dzielimy obowiązki na pół zawsze mogę liczyć na jego pomoc i to działa w dwie strony :).

Lampka żółwik jest świetna i ja też noszę się z zamiarem zakupu takiej dla małej muszę troszkę popatrzeć w necie .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Wiecie, kupilam dla sunka na kosmetyki itd do podrózy ta otrbe z biedronki z dady taka niebieska z misami, sobie chcialam kupic jakas fajna duza kosmetyczke. Ale jak zobaczylam ceny tych co mi sie podobaja to zmienilam zdanie. BYlismy dzis na zakupach w biedronce i byla jeszcze ta torba z dady, do tego przeceniona i kupilam sobie dla siebie ta zielona z lewkiem :D a co tam, porzadna, duza, pakowna, bedzie. pamietam, ze nie moglam sie za pierwszym razem zdecydowac ktora chce dla Jasia, bo obie mi sie podobaly, w efekcie koncowym mam obie :D
    pokarz te torby w gazetce. Nie mogę ich znaleźć :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Chodziło mi ze mój nie wygląda jak np ten : https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStuyypYvee8l5RbRHNpN9YWpKYOtBc-P6RU2IAbcv9xIe3epm8

Dziewczynki starałam się :( ale mam jedynie apart w telefonie a on nie potrafi zrobić zdjęć;/ porządnych. Ja mam w pokoju sypialniano -dziecięcym
    amarantowy sufit i póki co brak chęci na jego zamalowanie bo tak jak pisałam 3 metry mam mieszkanie.

Żółw:aa3a2c7838e5c775med.jpg
    dzięki Lalita :)
    A daje ten żółw jakiś efekt zapalonej lampki rzeczywiście :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo jak w pokoju ciemno to jest jakaś powłoka na jego grzbiecie.
    Ale jako lampka hmm spr dziś wieczorem bo nie przyglądałam się.

Ma 7 melodyjek (łącznie mogą grać chyba z 50min) potem się wyłączają.
    I te konstelacje są różne albo kolorowe ,albo jedno kolorowe i albo mrugają ,albo pojawiają się powoli itd.

Ważne że działa ,tak jak pisałam wcześniej, starałam się o foto ,ale nie umiałam zrobić. Ja mam 3 metry wysokości mieszkania będąc przy samej podłodze i różowym suficie wyraźnie gwiazdki widać. Więc jak będzie sobie leżał na komodzie to będzie je widać.

Ja znajomym kupiłam takiego tylko różowy bo dla dziewczynki i tak jak mówię stał się jej ulubioną zabawką. Ona sobie go naciska patrzy.

Najważniejszy fun dla dziecka:)

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkurzyłam się trochę - ktoś jest chętny do prowadzenie listy :)?
    Podobno Patuska nie urodziła jeszcze ( w co nie chce mi się wierzyć skoro pod koniec sierpnia wywoływali jej poród) i jedna z dziewczyn wraziła swoje niezadowolenie, że Patuska została usunięta z listy.
    Qurcze nie mam obowiązku pilnować kto kiedy urodził skoro nie ma od tej osoby żadnych informacji i de facto nie musi ich być na forum , bo nie każdy ma czas od razu z po porodzie wchodzić na forum i zdawać relację no nie?

polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Wiadomo jak w pokoju ciemno to jest jakaś powłoka na jego grzbiecie.
    Ale jako lampka hmm spr dziś wieczorem bo nie przyglądałam się.

Ma 7 melodyjek (łącznie mogą grać chyba z 50min) potem się wyłączają.
    I te konstelacje są różne albo kolorowe ,albo jedno kolorowe i albo mrugają ,albo pojawiają się powoli itd.

Ważne że działa ,tak jak pisałam wcześniej, starałam się o foto ,ale nie umiałam zrobić. Ja mam 3 metry wysokości mieszkania będąc przy samej podłodze i różowym suficie wyraźnie gwiazdki widać. Więc jak będzie sobie leżał na komodzie to będzie je widać.

Ja znajomym kupiłam takiego tylko różowy bo dla dziewczynki i tak jak mówię stał się jej ulubioną zabawką. Ona sobie go naciska patrzy.

Najważniejszy fun dla dziecka:)
    a jakie melodyjki wygrywa? jakieś znane melodie?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana,

nie było mnie w sumie dwa dni, a tu tyle do nadrabiania. Obecnie mam słaby dostęp do Internetu,zmieniamy dostawcę i chwilowo podłączyłam się do komórki, jak tak dalej pójdzie to wciąż będę poza tematem ;)

Co do pomocy, ja jestem przez męża rozpuszczona :) Codziennie śniadanie, a w niedzielę obiad ;) I w ogóle nie muszę mu nic mówić, sam bierze się za porządki itp. Oczywiście od początku tak nie było, ale teraz jest super :)

Ja byłam we wtorek u mojej gin - rozwarcie nadal jest i ponoć już się nie zmniejszy, szyjka krótka i miękka. Same dobre wiadomości, aż mam ochotę poprzeklinać. Poprosiłam, by zrobiła mi posiew, chcę mieć pewność, że przy tym rozwarciu chociaż czysto jest...

Dzisiaj idę do drugiego lekarza, bo moja kazała mi tylko nospę dalej brać, a ja nie dość, że do nospy uprzedzona, to mam wrażenie, że ona mi wcale nie pomaga... Ba, może to w mojej psychice siedzi, ale odkąd łykam nospę, chyba częściej mi brzuch twardnieje...

Vivien, piękna kołyska :) Masz talent.
    Ja jestem na etapie urządzania sypialni mojej i męża, mamy szafę, łóżko i czekamy na materac. Myślę o tym, by samodzielnie zrobić zagłówek za łóżkiem, ale nie wiem, czy podołam...

W pokoju przeznaczonym dla dziecka na razie sami śpimy, ale materac ma przyjść na dniach, co mnie bardzo cieszy. Razem z nim przyjdzie też materac dziecięcy :)

michaela, vivien lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    wkurzyłam się trochę - ktoś jest chętny do prowadzenie listy :)?
    Podobno Patuska nie urodziła jeszcze ( w co nie chce mi się wierzyć skoro pod koniec sierpnia wywoływali jej poród) i jedna z dziewczyn wraziła swoje niezadowolenie, że Patuska została usunięta z listy.
    Qurcze nie mam obowiązku pilnować kto kiedy urodził skoro nie ma od tej osoby żadnych informacji i de facto nie musi ich być na forum , bo nie każdy ma czas od razu z po porodzie wchodzić na forum i zdawać relację no nie?

W jakimś wątku napisała bodajże wczoraj Pasia, że Patuśka jeszcze nie urodziła, nie pamiętam już czy na rozpakowanych mamach czy na tym wątku dotyczącym opieki nad maluszkiem. Tak czy siak miała termin na sierpień więc myślę, że nic się nie stanie jak już jej nie będzie na liście. Cięzko tak wszystkiego dokładnie dopilnować :)

иιєиσямαℓиα, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • aila Ekspertka

Wysłany: 5 września 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα-nie przejmuj sie.Zawsze znajda sie niezadowoleni.Wszystkim nie dogodzisz,to nierealne;)Jasnowidzem nie jestes i nie mozesz pewnych rzeczy wiedziec.Wszyscy jej dopingujemy i nic sie nie stanie jak nie bedzie jej na liscie-czy to az takie istotne?!

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    W jakimś wątku napisała bodajże wczoraj Pasia, że Patuśka jeszcze nie urodziła, nie pamiętam już czy na rozpakowanych mamach czy na tym wątku dotyczącym opieki nad maluszkiem. Tak czy siak miała termin na sierpień więc myślę, że nic się nie stanie jak już jej nie będzie na liście. Cięzko tak wszystkiego dokładnie dopilnować :)
    no to jestem bardzo zdziwiona, że nie urodziła o.O
    Bo były informacje o wywoływaniu porodu....
    dobra dopiszę ją z powrotem.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdziwiona, z tego co wczesniej podczytywalam to najpierw miala zagrozenie wczesniejszym porodem, a teraz jest po terminie i dalej cisza :)

Ciężko tak pilnować tej listy jak nie ma na bieżąco wieści o tym czy dana ciężaróweczka już urodziła :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy lee, kupiłam pieluchy pupusia - tanie 22 zeta - ale juz wiem dlaczego chyba, tkanina zewnetrzna bardzo przyjemna ale wewntrzny polarek, jakis taki sztucznawy. Ujdą, ale w porównaniu z baby yetta (56 zeta) czy drozsza milovia, to jednak spora różnica.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Ja też jestem zdziwiona, z tego co wczesniej podczytywalam to najpierw miala zagrozenie wczesniejszym porodem, a teraz jest po terminie i dalej cisza :)

Ciężko tak pilnować tej listy jak nie ma na bieżąco wieści o tym czy dana ciężaróweczka już urodziła :)
    Dlatego warto przyjąć jakieś zasady, bo ja osobiście nie mam kontaktu prywatnego do Patuski i nie wiem co i jak :). Bazuję na informacjach z forum :) , a te mogą być różne wiadomo :).
    jeszcze do końca tego roku jakoś to będzie funkcjonowało, a w 2014 roku kolej y wątek przestanie być prowadzony, bo skoro dziewczyny siedzą pozamykane we własnych grupkach styczeń, luty, marzec, kwiecień 2014 :) to kto będzie wiedział która i kiedy urodziła ;) i prowadził listę ;). Wcześniej wszystkie spotykały się w III trymestrze i wszystko było jasne :).
    No cóż trudno ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos tej lampki żółw, ja zamówiłam na allegro jakąś podróbkę w cenie 15 zł (jak zobaczyłam cenę to stwierdziłam, że nie mam nic do stracenia) przesyłka jest w drodze więc jak dojdzie mogę zdać relację czy to jest w ogóle warte zakupu :)

l22n8u69d305d6ng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:57

иιєиσямαℓиα, xcarolinex, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie nadążam za Wami

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, w ogóle się nie przejmuj :)

Nowe zmiany - tworzenie osobnych wątków z podziałami na miesiące - mnie nie zachwycają. Ale co tam, kto chce...

Przyznam, jestem na listopadówkach, ale na innym portalu. To forum zamknięte, mamy podział na tematy, każda może rozpocząć nowy itp. A na ovu to chyba musi być ciężko w takim wątku, gdzie trzeba wszystko wertować ileś stron wstecz, by być na bieżąco.

Na ovu wolę podział na trymetry ;) Wydaje mi się, że to się lepiej sprawdza.

Co do Patuski - jak się nie pojawi potwierdzona informacja - to jeszcze posiedzi na liście do przyszłego roku ;)

A tak na poważnie - mojej przyjaciółce wywoływali poród przez dwa tygodnie, więc nic mnie już nie zdziwi...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak wpadłam na pomysł pójścia do łazienki bo w niej mam najciemniej w tym momencie. Tak jak pisałam wcześniej mam tylko telefon ,który ma 5 mega pixel foto... więc szału nie zrobi w ciemnych warunkach ,a z lampą błyskową nic nie wychodzi.
    Dałam na portret nocny coś tam wyszło.

Foto:06c0a6fa02ef8616med.jpg

Filmik muzyczka (ale nie nagrywałam konstelacji na suficie ,gdyż opcja film nie ma trybu nocnego...
    http://www.youtube.com/watch?v=ksTsfvvnGRs

pasia27, иιєиσямαℓиα, xcarolinex, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita jesteś boska :) Ale się postarałaś. Ja się chyba na niego skusze. Jakby co wiele nie stracę. A powiedz mi jeszcze Twój ma zasilacz czy tylko na baterie?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ