III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu ile tych watkow sie porobilo, teraz juz mamy kwietniowo- majowe mamusie! Szok!!! Czemu nie mozna sie dopisywac do poszczegolnych trymestrow, tak ja my to robilysmy??? Lalita Ty sie chyba tym zajmowalas z tego ca pamietam?! Dostalas jakas odpowiedz od admina?
иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny odwiozlam meza na lotnisko. Leci do Pl na kilka dni, wraca w pon. Bedzie chrzestnym corki mojego brata. Ja niestety musialam zostac. Lekarz mowil, zeby lepiej nie latac w 3 trymestrze. Jestem pewna, ze bym poleciala bez wiekszych problemow, bo brzuszek mam maly, tzn nie wygladam na 8 miesiac:) ale nie chce ryzykowac. Mam okropne wspomnienia po moim ostatnim locie w 20 tyg
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kudre dziwne sie robia te ruchy ostatnio. Maly ciagle cos wypycha:) Juz tak nie kopie jak kiedys, teraz to sie raczej wije :)Czasem mam wrazenie, ze probuje sie wyprostowac. Wczoraj pierwszy raz go obudzilam:) Byl bardzo malo aktywny od rana i jak wracalam z pracy, to w samochodzie zaczelkam do niego gadac, glaskac brzuch, pukac itd i sie obudzil. Noo i nie spal do wieczora:) Wiercil sie i przekrecal.
Powiedzcie mi, kiedy powinnam zrobic ostatnie usg? Moze 34-35 tc? Jak wiecie tutaj w Irlandii nie robia usg po 20 tyg, jesli ciaza nie jest zagrozona.Ja mialam ostatnie usg w 27tc czy 28tc juz nie pamietam... Kiedy polecacie sie wybrac ponownie?иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Suzy pisała do admina... i miał pojawić się moderator ,ale póki co chyba cisza...
Jak lekarz mówi cza posłuchać Stokrotko:))
W Polsce robią ost usg między 28-32 tygodnie ,ale moja lekarka w 32 tygodniu robi i uważa że wtedy najlepiej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 11:24
-
Stokrotka84 wrote:Jezu ile tych watkow sie porobilo, teraz juz mamy kwietniowo- majowe mamusie! Szok!!! Czemu nie mozna sie dopisywac do poszczegolnych trymestrow, tak ja my to robilysmy??? Lalita Ty sie chyba tym zajmowalas z tego ca pamietam?! Dostalas jakas odpowiedz od admina?
Była już o to wojna na forum
Lalita nawet założyła wątek specjalny -
Stokrotka84 wrote:To jak maz wroci w przyszlym tyg to popedzimy na usg Akurat skoncze 32 tc wtedy
Troche mnie irytuja ta watki a raczej ich ilosc! Po co robic balagan na forum...
Powoli przestaną przybywać dziewczyny w I, II i III trymestrze, bo te które tutaj się udzielamy niedługo nie będziemy albo przejdziemy do innych wątków
No cóż począć ?Nic nie poradzimy na to
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Wiem nienormalna, ale po co tyle oddzielnych watkow... Jest mnostwo innych stron w necie, gdzie mozna sie dopisac do poszczegolnych miesiecy. Czy wszystkie fora musza byc takie same?!
Nienormalna nie przejmuj sie! Super prowadzisz liste rozpakowanych Przeciez nie jestes wrozka (chyba hihi). Ja tez bylam przekonana, ze Patuska urodzila. Od kilku tygodni pisala, ze nastawia sie na przedwczesny porod itd. -
Lalita2710 wrote:Z tego co wiem tak mi się wydaję (mogę się mylić) Do 32 tygodnia dzieci mogą się ost raz obrócić ,spr ilość wód płodowych , wymiary ,obliczają przypuszczalną masę urodzeniową dziecka itd.
Tez tak wlasnie wyczytalam w necie. Mam nadzieje, ze Antek jest dalej glowka w dol. Czuje jego nozki (chyba) po prawej, wiec domyslam sie, ze jest w tej samej pozycji co ostatnio. Na ostatnich usg mial glowke na dole po lewej a nozki po prawej. -
Ja póki co tam zbieram listę i mniej więcej ceny spr w necie:
sól fizjologiczna x10 (ok10zł), gaziki jałowe x10,
octenisept na kikut (ok 25zł) (względnie można te waciki nasączone spirytusem)
woda w sprey: np: Sterimar (30zł),Marimer (ok20zł),Disnemar (16zł)
Środek na gazy: Esputicon (ok18zł), Espumisan, (27zł) (jakieś inne?)
Czopki dla niemowloąt (np paracetamol czopki na niemowląt ok (6zł)
Stokrotko też mam od 22 tygodnia mój synuś główkę w dół ma.
I też czuje główkę w dole stopniaki ma właśnie w tej sekundzie pod moimi żebrami i sprawia mi ból..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 11:38
Stokrotka84, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Z tego co wiem tak mi się wydaję (mogę się mylić) Do 32 tygodnia dzieci mogą się ost raz obrócić ,spr ilość wód płodowych , wymiary ,obliczają przypuszczalną masę urodzeniową dziecka itd.
mój mały chyba był już główką w dół, bo detektorem znaleźliśmy serduszko na dole, ale na następny dzień znowu był chyba raczej główką do góry . To by oznaczało, że się pcha nóżkami na świat a dla mamy cc. Chyba chce być jedynakiem dlatego tak robiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 11:42
Stokrotka84, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Czy trzeba kupic jakies leki dla maluszka typu paracetamol w czopkach czy cos innego??? Ja nie mam absolutnie nic, poza lekami dla doroslych. Wiem, ze powinnam kupic espumisan, ale czy jest cos jeszcze co warto miec???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 11:39
-
Nienormalna mi lekarz mowil, ze dziecko ma jeszcze miejsce i moze sie odwrocic. Podobno do 32-33 tc jeszcze jest szansa, potem juz raczej malo prawdopodobne. Jetsem pewna,z e Twoj maly jest grzeczny i jest odpowiedniej pozycji
Lalita2710, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Do nosia ) żeby przeczyszczać nawilżać śluzówkę ,jeśli zima to szybciej się wysusza nie bo w pomieszaniu sucho i ciepło.
Tak sądzę
Dostałam info że babeczka wysłała koszulę dla mojego synusia;) jestem ciekawe jak dojdzie
Nie mam wpisanych na liście typu : herbata rumiankowa (bo mam zawsze zapasy) ,wiatmina K i D (ale to lekarz przepisze jaki preparat)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 11:52
-
Za wczesnie sie pochwalilam ze spimy lepiej dzis nie spie od 4 tyle ze czuje sie wyspana mlody cos mnie uciska nie moge siedziec lezec stac tez nie i oddycha mi sie ciezko.zmywalam naczynia z 3 przerwami obled jakis.
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15