X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha taka woda. Ja mam taka wode morska w sprayu w domu :) jest napisane, ze nadaje sie dla niemowlakow 0+ wiec chyba dla noworodkow tez:)

Ja musze wlasnie zakupic gruszke i to drugie cudo z rurka :) Moja szwagierka chwali sobie ten aspirator z rurka, podobno lepszy niz grucha

relgi09k52jutqx1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a to taka torba jak do wózka jest :)?
    Myślałam ,że chodzi o torbę taką podróżną do szpitala ;)
    Ale ładna jest :)

wiesz w sumie to jest niezle pakowan, wepchalam do niej chyba wsyztsko co kupilam maluchowi i sobie no poza podkladami bella mama :D do spzitala dziecko powinnam spokjnie w nia zapakować, ale jeszcze zobacze do czego b edziemy sie pakowac. Wiesz, my dużo jeździmy autem, wiec jak będziemy jechac to zmeszcze do niej wiecej niz do tej przy wózku, bęe mieć te wszystkie kosmetyki, pieluchy etc. na werchu pod ręką, a reszta w bagażniku :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida do noska jest dobra na początku wzbudziła we mnie obrzydzenie ale w sumie to przecież będzie moje dziecko :) ja osobiście jeszcze nie sciagalam katarku nią żadnemu dziecku bo sie brzydzilam i mówiłam rodzicom którzy przyprowadzali dzieci do nas do żłobka żeby to sami robili :) to naprawdę byłam pod wrażeniem tego urządzenia :) więc ja zakupie ja dla mojego maluszka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    A my mamy wlasnie odwrotnie :p Ostatnio pisalam, ze wstaje ok 5- 5.30 a od dwoch dni spie jak zabita (z malymi wycieczkami :P )
    Mi bylo super ciezko myc naczynia, plecy okropnie bolaly, a ze wczesnie brzuszek wyskoczyl, to ciezej bylo do zlewu dostac sie :D No i powiedzialam Mojemu S, ze on teraz juz musi myc naczynia, to nastepnego dnia sie zebral i wrocil do domu ze zmywarka :P :P

Mi normalnie nie jest ciezko ;) i choc M przejal tezci zmywanie czasem cos ogarne ;)poza tym lubie zmywac :) zmywarki niemamy ale na 2 os tez raczej bym nie uzywala.zdrzemnelam sie czas na lunch :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    też miałam taki plan, ale teraz stwierdziłam, że za pranie zabieram się po połowie września, bo chciałabym w połowie października mieć już wszystko gotowe w razie W i tylko te 3 tygodnie zostawić sobie na czekanie :)

zabieraj sie kiedy chcesz kochana:) każda z nas robi to wedle uznania moja znajoma do szpitala była juz spakowana w 33 tyg.. miała wszystko poprane po prasowane po wyciągane posciel ubrana wszystko na wierzchu wiec nie ma reguły urodziła teraz w niedzielę i cieszy sie śliczną córeczką:) i tez super każdy robi jak chce :).. ja dlatego w październiku bo ja jestem w gorącej wodzie kompana tzn jak rozłoże się ze wszystkim to aby dzidzi bedzie brak i juz będę chciała a im później to zrobie to krócej na nią czekac będę...:)...

иιєиσямαℓиα, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Walka z wiatrakami - nic nie da rady zrobic, chyba Lalita zalozyla watek o niepotrzebnych watkach to wybuchla dyskusja :) eh, nic nie da razy zrobic :)
    Eh szkoda gadać mi osobiście podobało sie po staremu a nie taki bałagan właśnie był założony wątek o gromadzeniu sie tematów ale nic nie dało niestety nadal nowe dziewczyny zakładają twierdząc ze na staraczkach nikomu to nie przeszkadzało ale nie biorą pod uwagę ze tam z miesiąca na miesiąc umierał wątek wraz ze zmiana miesiąca a tu będzie 9 takich plus trymestry więc już 12 plus tematyczne które są potrzebne rownież ah szkoda gadać jak grochem o ścianę pewnie sie ockna jak będzie już tu taki bałagan ze masakra a widzę ze te nowe które tak krzyczaly ze wątki miesięczne są potrzebne praktycznie sie nie udzielają no nie wszystkie ale większość :)

xcarolinex, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, bo te glutki dzieciece maja cos w sobie obrzydliwego hehe -moj ma takie biale i uwazam ,ze sa okropne :-) ale oddsysam frida.robie tak, zakraplam sol fizjologiczna do kazdej dziurki (dziecko sie wtedy wydziera, trzeba robic na pusty brzuszek wiadomo -moj maly uwielbia poranna toalete jak go myje ,wycieram cialko i niestety frajda sie konczy jak przychodzi do wyciagania glutkow), odwracam na brzuszek i glutki same wyplywaja (polozna mi tak doradzila) ,a jak ktorys nie chce wyjsc to go wyciagam aspiratorem -podobno bezpieczniejszy dla sluzowki nosa -spokojnie nie bedziecie czuly obrzydy na tyle ,zeby nie wyciagnac ,tylko filtr musi byc dobry hehe.

katarku jeszcze nie mial, wiec nie wiem jak to bedzie ale mam wode morska frida, zapytam oediatry

Miriam, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

Wysłany: 5 września 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    wcale nie taki zły. Ty masz właśnie dobrego żółwia :)
    musi być z firmy cloud B.
    A link sugeruje, że taki jest :)
    a dlaczego musi być cloud B??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zamowilam na ebayu NoseFrida + 20 filterków :)
    Fajnie wlasnie, ze nic sie buzi nie dostanie, bo mamy filterki :) a chyba zamowie ta wode do noska z Polski, bo wlasnie widzialam na allegro za 12zl :)

A co do torby do wózka, ja nie chcialam kupowac tej prawidlowej do wozka, bo mi sie nie podobaja, wiec w TK Maxx kupilam torebke skórzana i wlasnie zamowilam na ebayu organizer do torebki - pelno kieszonek i przegródek + torebka suuuper pakowna spakowalam tam Mala do szpitala - 4 komplety(body i spiochy) zestaw na wyjscie do domu, otulaczek, czapeczki, pelno pieluszek, wlozylam opakowanie podpasek i jeszcze cos da rade upchnac ;)

tobra (moja jest baaardzo podobna, troszke inne ma elementy)
    http://thestylecure.com/Steve-Madden-Nemesis-Satchel-289785643.html

+

organizer http://www.ebay.co.uk/itm/290906340622?var=590123520832&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:33

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Acha taka woda. Ja mam taka wode morska w sprayu w domu :) jest napisane, ze nadaje sie dla niemowlakow 0+ wiec chyba dla noworodkow tez:)

Ja musze wlasnie zakupic gruszke i to drugie cudo z rurka :) Moja szwagierka chwali sobie ten aspirator z rurka, podobno lepszy niz grucha

Strokrotka, a chyba jak kupisz wlasnie ta Fride do noska, to raczej gruszka nie bedzie Ci potrzebna :)

MADZIULA13, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tyle nasłuchałam się ze warto posłuchac muzyki powaznej ze leci sobie górecki - mała jak to mała nie wydaje się zbyt wzrószona, natomiast pies.... :D przezabawne lezy z taka błogą miną łagodny jak baranek :D

Miriam, xcarolinex, patti, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 5 września 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

Powiedzcie mi, kiedy powinnam zrobic ostatnie usg? Moze 34-35 tc? Jak wiecie tutaj w Irlandii nie robia usg po 20 tyg, jesli ciaza nie jest zagrozona.Ja mialam ostatnie usg w 27tc czy 28tc juz nie pamietam... Kiedy polecacie sie wybrac ponownie?

miedzy 34 a 36...:)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Eh szkoda gadać mi osobiście podobało sie po staremu a nie taki bałagan właśnie był założony wątek o gromadzeniu sie tematów ale nic nie dało niestety nadal nowe dziewczyny zakładają twierdząc ze na staraczkach nikomu to nie przeszkadzało ale nie biorą pod uwagę ze tam z miesiąca na miesiąc umierał wątek wraz ze zmiana miesiąca a tu będzie 9 takich plus trymestry więc już 12 plus tematyczne które są potrzebne rownież ah szkoda gadać jak grochem o ścianę pewnie sie ockna jak będzie już tu taki bałagan ze masakra a widzę ze te nowe które tak krzyczaly ze wątki miesięczne są potrzebne praktycznie sie nie udzielają no nie wszystkie ale większość :)

Eh, niektore podobno po zalozeniu watku (chyba styczniowe mamusie) przeniosly sie na facebook o.O No i jak reszta tak bedzie robic, to watki beda prowadzone dopoki ktoras nie wpadnie na pomysl przejscia tam, a to my zostaniemy z balaganem...

Ale, ale .... Suzy Lee mowila, ze moderator ma sie pojawic, wiec czekamy i miejmy nadzieje, ze zapanuje porzadek :) :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo dobrego slyszalam o tej Fridzie i nawet mialam okazje zobaczyc jak dziala obrzydliwe :) zdecydowanie M bedzie to robil !

xcarolinex, patti, иιєиσямαℓиα, Miriam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Tyle nasłuchałam się ze warto posłuchac muzyki powaznej ze leci sobie górecki - mała jak to mała nie wydaje się zbyt wzrószona, natomiast pies.... :D przezabawne lezy z taka błogą miną łagodny jak baranek :D

Na moich psach zadna muzyka nie robi wrazenia... :P A ostatnio jeden z nich jak kolo mnie spal i mial pysk przy brzuszku, to dostal w pysk i sie obudzil i zrobil wielkie oczy i nasluchiwal, po chwili jak znowu dostal, to poszedl spac znowu :D :D

Podobno koty bardzo sie tula do kobiet w ciazy :) Moja kotka caly czas sie tulila, wiec nie zauwazylam czy to prawda :D

gg64wn1511ap0yj7.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jak wy macie już niedługo do rozwiązania ale oczywiście będziecie zaglądać :) a co ja biedna mam powiedziec hihi jedynie pozostaje mi sie modlić o moderatora w krótkim czasie hehe może jednak jak zobaczą bałagan to znadrzeja :) ja w ramach protestu pisze tylko na trumestrach i tematycznych :D

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Ten oryginalny jest z cloud-b. reszta po podróbki ale szukamy dobrej podróby ;p

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

michaela, ja sluchalam muzyki ,ktora lubilam ,raczej tej spokojniejszej ,a teraz maly bardzo lubi sluchac uspokajajacych kolysanek ,czy melodyjki od karuzelki i nawet otwiera buzie i wydaje takie slodkie dzwieki.na pewno dzidzia bedzie pamietala ta muzyke ktorej sluchasz jak sie urodzi.warto sluchac z dzieckiem, bo muzykalnosc rozwija

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    tak czytałam na wątku gdzie rodzice się nawzajem pytały właśnie o to czy warto tą zabawkę kupić :)
    i wszyscy pisali, że warto ale oryginalną cloud-B . Dlatego wypytywałam Lalitę, ale z tego co widze to ona własnie ma tego cloud B

polska_dziewczyna, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Duzo dobrego slyszalam o tej Fridzie i nawet mialam okazje zobaczyc jak dziala obrzydliwe :) zdecydowanie M bedzie to robil !
    ja też tak stwierdziłam - że będzie odciągał :)
    skoro ja pokarm, to on glutki może ;)

Miriam, Lilka, xcarolinex lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ