III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Acha taka woda. Ja mam taka wode morska w sprayu w domu jest napisane, ze nadaje sie dla niemowlakow 0+ wiec chyba dla noworodkow tez:)
Ja musze wlasnie zakupic gruszke i to drugie cudo z rurka Moja szwagierka chwali sobie ten aspirator z rurka, podobno lepszy niz grucha -
иιєиσямαℓиα wrote:a to taka torba jak do wózka jest ?
Myślałam ,że chodzi o torbę taką podróżną do szpitala
Ale ładna jest
wiesz w sumie to jest niezle pakowan, wepchalam do niej chyba wsyztsko co kupilam maluchowi i sobie no poza podkladami bella mama do spzitala dziecko powinnam spokjnie w nia zapakować, ale jeszcze zobacze do czego b edziemy sie pakowac. Wiesz, my dużo jeździmy autem, wiec jak będziemy jechac to zmeszcze do niej wiecej niz do tej przy wózku, bęe mieć te wszystkie kosmetyki, pieluchy etc. na werchu pod ręką, a reszta w bagażnikuиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrida do noska jest dobra na początku wzbudziła we mnie obrzydzenie ale w sumie to przecież będzie moje dziecko ja osobiście jeszcze nie sciagalam katarku nią żadnemu dziecku bo sie brzydzilam i mówiłam rodzicom którzy przyprowadzali dzieci do nas do żłobka żeby to sami robili to naprawdę byłam pod wrażeniem tego urządzenia więc ja zakupie ja dla mojego maluszka
pasia27 lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:A my mamy wlasnie odwrotnie :p Ostatnio pisalam, ze wstaje ok 5- 5.30 a od dwoch dni spie jak zabita (z malymi wycieczkami )
Mi bylo super ciezko myc naczynia, plecy okropnie bolaly, a ze wczesnie brzuszek wyskoczyl, to ciezej bylo do zlewu dostac sie No i powiedzialam Mojemu S, ze on teraz juz musi myc naczynia, to nastepnego dnia sie zebral i wrocil do domu ze zmywarka
Mi normalnie nie jest ciezko i choc M przejal tezci zmywanie czasem cos ogarne ;)poza tym lubie zmywac zmywarki niemamy ale na 2 os tez raczej bym nie uzywala.zdrzemnelam sie czas na lunchhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:też miałam taki plan, ale teraz stwierdziłam, że za pranie zabieram się po połowie września, bo chciałabym w połowie października mieć już wszystko gotowe w razie W i tylko te 3 tygodnie zostawić sobie na czekanie
zabieraj sie kiedy chcesz kochana:) każda z nas robi to wedle uznania moja znajoma do szpitala była juz spakowana w 33 tyg.. miała wszystko poprane po prasowane po wyciągane posciel ubrana wszystko na wierzchu wiec nie ma reguły urodziła teraz w niedzielę i cieszy sie śliczną córeczką i tez super każdy robi jak chce .. ja dlatego w październiku bo ja jestem w gorącej wodzie kompana tzn jak rozłoże się ze wszystkim to aby dzidzi bedzie brak i juz będę chciała a im później to zrobie to krócej na nią czekac będę......иιєиσямαℓиα, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxcarolinex wrote:Walka z wiatrakami - nic nie da rady zrobic, chyba Lalita zalozyla watek o niepotrzebnych watkach to wybuchla dyskusja eh, nic nie da razy zrobic
xcarolinex, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Miriam, bo te glutki dzieciece maja cos w sobie obrzydliwego hehe -moj ma takie biale i uwazam ,ze sa okropne ale oddsysam frida.robie tak, zakraplam sol fizjologiczna do kazdej dziurki (dziecko sie wtedy wydziera, trzeba robic na pusty brzuszek wiadomo -moj maly uwielbia poranna toalete jak go myje ,wycieram cialko i niestety frajda sie konczy jak przychodzi do wyciagania glutkow), odwracam na brzuszek i glutki same wyplywaja (polozna mi tak doradzila) ,a jak ktorys nie chce wyjsc to go wyciagam aspiratorem -podobno bezpieczniejszy dla sluzowki nosa -spokojnie nie bedziecie czuly obrzydy na tyle ,zeby nie wyciagnac ,tylko filtr musi byc dobry hehe.
katarku jeszcze nie mial, wiec nie wiem jak to bedzie ale mam wode morska frida, zapytam oediatryMiriam, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie zamowilam na ebayu NoseFrida + 20 filterków
Fajnie wlasnie, ze nic sie buzi nie dostanie, bo mamy filterki a chyba zamowie ta wode do noska z Polski, bo wlasnie widzialam na allegro za 12zl
A co do torby do wózka, ja nie chcialam kupowac tej prawidlowej do wozka, bo mi sie nie podobaja, wiec w TK Maxx kupilam torebke skórzana i wlasnie zamowilam na ebayu organizer do torebki - pelno kieszonek i przegródek + torebka suuuper pakowna spakowalam tam Mala do szpitala - 4 komplety(body i spiochy) zestaw na wyjscie do domu, otulaczek, czapeczki, pelno pieluszek, wlozylam opakowanie podpasek i jeszcze cos da rade upchnac
tobra (moja jest baaardzo podobna, troszke inne ma elementy)
http://thestylecure.com/Steve-Madden-Nemesis-Satchel-289785643.html
+
organizer http://www.ebay.co.uk/itm/290906340622?var=590123520832&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:33
-
Stokrotka84 wrote:Acha taka woda. Ja mam taka wode morska w sprayu w domu jest napisane, ze nadaje sie dla niemowlakow 0+ wiec chyba dla noworodkow tez:)
Ja musze wlasnie zakupic gruszke i to drugie cudo z rurka Moja szwagierka chwali sobie ten aspirator z rurka, podobno lepszy niz grucha
Strokrotka, a chyba jak kupisz wlasnie ta Fride do noska, to raczej gruszka nie bedzie Ci potrzebnaMADZIULA13, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Tyle nasłuchałam się ze warto posłuchac muzyki powaznej ze leci sobie górecki - mała jak to mała nie wydaje się zbyt wzrószona, natomiast pies.... przezabawne lezy z taka błogą miną łagodny jak baranekMiriam, xcarolinex, patti, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:
Powiedzcie mi, kiedy powinnam zrobic ostatnie usg? Moze 34-35 tc? Jak wiecie tutaj w Irlandii nie robia usg po 20 tyg, jesli ciaza nie jest zagrozona.Ja mialam ostatnie usg w 27tc czy 28tc juz nie pamietam... Kiedy polecacie sie wybrac ponownie?
miedzy 34 a 36...
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Eh szkoda gadać mi osobiście podobało sie po staremu a nie taki bałagan właśnie był założony wątek o gromadzeniu sie tematów ale nic nie dało niestety nadal nowe dziewczyny zakładają twierdząc ze na staraczkach nikomu to nie przeszkadzało ale nie biorą pod uwagę ze tam z miesiąca na miesiąc umierał wątek wraz ze zmiana miesiąca a tu będzie 9 takich plus trymestry więc już 12 plus tematyczne które są potrzebne rownież ah szkoda gadać jak grochem o ścianę pewnie sie ockna jak będzie już tu taki bałagan ze masakra a widzę ze te nowe które tak krzyczaly ze wątki miesięczne są potrzebne praktycznie sie nie udzielają no nie wszystkie ale większość
Eh, niektore podobno po zalozeniu watku (chyba styczniowe mamusie) przeniosly sie na facebook No i jak reszta tak bedzie robic, to watki beda prowadzone dopoki ktoras nie wpadnie na pomysl przejscia tam, a to my zostaniemy z balaganem...
Ale, ale .... Suzy Lee mowila, ze moderator ma sie pojawic, wiec czekamy i miejmy nadzieje, ze zapanuje porzadek
-
Duzo dobrego slyszalam o tej Fridzie i nawet mialam okazje zobaczyc jak dziala obrzydliwe zdecydowanie M bedzie to robil !
xcarolinex, patti, иιєиσямαℓиα, Miriam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
michaela wrote:Tyle nasłuchałam się ze warto posłuchac muzyki powaznej ze leci sobie górecki - mała jak to mała nie wydaje się zbyt wzrószona, natomiast pies.... przezabawne lezy z taka błogą miną łagodny jak baranek
Na moich psach zadna muzyka nie robi wrazenia... A ostatnio jeden z nich jak kolo mnie spal i mial pysk przy brzuszku, to dostal w pysk i sie obudzil i zrobil wielkie oczy i nasluchiwal, po chwili jak znowu dostal, to poszedl spac znowu
Podobno koty bardzo sie tula do kobiet w ciazy Moja kotka caly czas sie tulila, wiec nie zauwazylam czy to prawda -
nick nieaktualnyWy jak wy macie już niedługo do rozwiązania ale oczywiście będziecie zaglądać a co ja biedna mam powiedziec hihi jedynie pozostaje mi sie modlić o moderatora w krótkim czasie hehe może jednak jak zobaczą bałagan to znadrzeja ja w ramach protestu pisze tylko na trumestrach i tematycznych
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Tyle nasłuchałam się ze warto posłuchac muzyki powaznej ze leci sobie górecki - mała jak to mała nie wydaje się zbyt wzrószona, natomiast pies.... przezabawne lezy z taka błogą miną łagodny jak baranek
michaela, ja sluchalam muzyki ,ktora lubilam ,raczej tej spokojniejszej ,a teraz maly bardzo lubi sluchac uspokajajacych kolysanek ,czy melodyjki od karuzelki i nawet otwiera buzie i wydaje takie slodkie dzwieki.na pewno dzidzia bedzie pamietala ta muzyke ktorej sluchasz jak sie urodzi.warto sluchac z dzieckiem, bo muzykalnosc rozwija -
polska_dziewczyna wrote:a dlaczego musi być cloud B??
i wszyscy pisali, że warto ale oryginalną cloud-B . Dlatego wypytywałam Lalitę, ale z tego co widze to ona własnie ma tego cloud B
polska_dziewczyna, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Duzo dobrego slyszalam o tej Fridzie i nawet mialam okazje zobaczyc jak dziala obrzydliwe zdecydowanie M bedzie to robil !
skoro ja pokarm, to on glutki może
Miriam, Lilka, xcarolinex lubią tę wiadomość