III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka84 wrote:Kudre dziwne sie robia te ruchy ostatnio. Maly ciagle cos wypycha:) Juz tak nie kopie jak kiedys, teraz to sie raczej wije :)Czasem mam wrazenie, ze probuje sie wyprostowac. Wczoraj pierwszy raz go obudzilam:) Byl bardzo malo aktywny od rana i jak wracalam z pracy, to w samochodzie zaczelkam do niego gadac, glaskac brzuch, pukac itd i sie obudzil. Noo i nie spal do wieczora:) Wiercil sie i przekrecal.
Stokrotka ja mam podobnie z tym wypychaniem. Mój mały ostatnio sobie chyba moje żebra upodobał, bo w tamtych okolicach naciska. Jest już to mało przyjemne. Albo jak dotykam brzucha to czuję takie miejscowe napięcie - mam wrażenie ze pośladkami się do mamusi wypina
A ostatnimi dniami to kopie z taką częstotliwością, że się zastanawiam kiedy on śpi
Ja mam USG we wtorek czyli prawie 31 tydzień, to zobaczę jak tam sobie leży. Ale w sumie nie wiem czy to już ostatnie będzie czy jeszcze pod koniec jakieś.иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:wkurzyłam się trochę - ktoś jest chętny do prowadzenie listy ?
Podobno Patuska nie urodziła jeszcze ( w co nie chce mi się wierzyć skoro pod koniec sierpnia wywoływali jej poród) i jedna z dziewczyn wraziła swoje niezadowolenie, że Patuska została usunięta z listy.
Qurcze nie mam obowiązku pilnować kto kiedy urodził skoro nie ma od tej osoby żadnych informacji i de facto nie musi ich być na forum , bo nie każdy ma czas od razu z po porodzie wchodzić na forum i zdawać relację no nie?иιєиσямαℓиα, иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
a ja nie wiem czy takiemu maluszkowi to ta woda morska w sprayu się nadaje . Ja sobie sama taką płukam zatoki i jak mi do nosa to ciśnienie uderzy to maskara. Takiemu dziecku to dopiero sprawi ból. Ja chyba się od tego powstrzymam, wystarczy ta fizjologiczna sól do noska we fiolkach i samemu nakropić nosek. Nam nawet położna odradzała te wody w sprayu, przynajmniej nie na sam początek. Może jak dziecko będzie starsze.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Ojej, tez wielki problem - Patuska chyba miala termin pod koniec sierpnia, a juz jest 5 wrzesnia... A gdyby tak Pasia nie miala od niej zadnych informacji i nikt inny równiez a sama Patuska nie wchodzilaby przez pol roku, to co na liscie ma byc? Ile dziewczyn dopisalo sie do listy, a potem przestaly udzielac sie na forum, to masz je tam trzymac, az za kilka lat im sie przypomni, ze byly na tym forum i napisza, ze urodzily daaawno temu? Coz za problem, wiekszych nie maja
widocznie nie mają , ale poczułam się winna że usunęłam Patuśke
Mam nadzieję, że się nie obrazixcarolinex lubi tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Jezu ile tych watkow sie porobilo, teraz juz mamy kwietniowo- majowe mamusie! Szok!!! Czemu nie mozna sie dopisywac do poszczegolnych trymestrow, tak ja my to robilysmy??? Lalita Ty sie chyba tym zajmowalas z tego ca pamietam?! Dostalas jakas odpowiedz od admina?
иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Za wczesnie sie pochwalilam ze spimy lepiej dzis nie spie od 4 tyle ze czuje sie wyspana mlody cos mnie uciska nie moge siedziec lezec stac tez nie i oddycha mi sie ciezko.zmywalam naczynia z 3 przerwami obled jakis.
A my mamy wlasnie odwrotnie :p Ostatnio pisalam, ze wstaje ok 5- 5.30 a od dwoch dni spie jak zabita (z malymi wycieczkami )
Mi bylo super ciezko myc naczynia, plecy okropnie bolaly, a ze wczesnie brzuszek wyskoczyl, to ciezej bylo do zlewu dostac sie No i powiedzialam Mojemu S, ze on teraz juz musi myc naczynia, to nastepnego dnia sie zebral i wrocil do domu ze zmywarkaиιєиσямαℓиα, Amicizia, Stokrotka84, Lilka, Nina82 lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:A my mamy wlasnie odwrotnie :p Ostatnio pisalam, ze wstaje ok 5- 5.30 a od dwoch dni spie jak zabita (z malymi wycieczkami )
Mi bylo super ciezko myc naczynia, plecy okropnie bolaly, a ze wczesnie brzuszek wyskoczyl, to ciezej bylo do zlewu dostac sie No i powiedzialam Mojemu S, ze on teraz juz musi myc naczynia, to nastepnego dnia sie zebral i wrocil do domu ze zmywarka
ale mój tato zrobił dokładnie to samo, jak mama ze względu na charakter pracy musiała tacie oddać sporą część obowiązków domowych. Jak zaczął dziennie spędzać 3h na zmyaniu naczyń, szybciutko zmienił zdanie i kupiła mamie zmywarkę o którą wcześniej nie mogła się doprosić ...Była wtedy rzekom nie potrzebna
xcarolinex, Stokrotka84, Nina82, vivien lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:spoko
widocznie nie mają , ale poczułam się winna że usunęłam Patuśke
Mam nadzieję, że się nie obraziиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:hehe, cwaniaczek
ale mój tato zrobił dokładnie to samo, jak mama ze względu na charakter pracy musiała tacie oddać sporą część obowiązków domowych. Jak zaczął dziennie spędzać 3h na zmyaniu naczyń, szybciutko zmienił zdanie i kupiła mamie zmywarkę o którą wcześniej nie mogła się doprosić ...Była wtedy rzekom nie potrzebna
Hahaha Ile to faceci sa w stanie zrobic, zeby tylko uniknac robienia niektorych rzeczyиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nie wiem ,akurat tej firmy nie znam ja miałam w wersji dla dorosłych z tamtych firm..
A aspirator do noska macie czy gruszkę.
Ja niedawno kupiłam coś takiego : Nie wiem czy takie coś dobre...
A jak złe to polecicie coś..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 12:33
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:nienormalna ale to jest wersja dla dzieci specjalna;))
a jak katarku dostanie?
np:
Merimar na katar:
Ale niech wypowiedzą się mamy ,które stosowały:)
Kilka osób mi to po prostu odradzało. Tą pierwszą z delfinkiem ma kumpela i sama stwierdziła, że jak sobie prysnęła na rękę to dziecku się nie odważyła do noska....Sama nie wiem. Piszę co słyszałam bo zakupy w aptece też jeszcze przed mną
Katar położna kazała odsysać tą fridą i wlewać sól fizjologiczną . Ja po prostu miałam sterimar zatkany nos kiedyś i wcale nie byłjaiś specjalnie łagodny jeżeli chodzi o ciśnienie.
Któraś z mam stosowała sól morską w sprayu u noworodków ?
Może nam pomóc w podjęciu decyzji ?
-
Lalita2710 wrote:Nie wiem ,akurat tej firmy nie znam ja miałam w wersji dla dorosłych z tamtych firm..
A aspirator do noska macie czy gruszkę.
Ja niedawno kupiłam coś takiego : Nie wiem czy takie coś dobre...
A jak złe to polecicie coś..
-
Nienormalna
znalzłam w googlach ta torbe, teraz jst w promocji, wczesniej byla za 39,99 ja mam ta biało-zieloną z lwem na zdjeciu dla siebie i dokldanie taka sama tylko niebieska z misiami i napisaem baby dla synka.
ta granatowa cala to taka jak dla mnie zwykla torba studencka
http://strefa-dziecieca.blogspot.com/2013/08/torba-dla-dzieci-dada-za-2699z-w.html -
Amicizia wrote:Nienormalna
znalzłam w googlach ta torbe, teraz jst w promocji, wczesniej byla za 39,99 ja mam ta biało-zieloną z lwem na zdjeciu dla siebie i dokldanie taka sama tylko niebieska z misiami i napisaem baby dla synka.
ta granatowa cala to taka jak dla mnie zwykla torba studencka
http://strefa-dziecieca.blogspot.com/2013/08/torba-dla-dzieci-dada-za-2699z-w.html
Myślałam ,że chodzi o torbę taką podróżną do szpitala
Ale ładna jest -
a wracając do zółia projektora to myslicie, że dla noworodka to będzie jakaś atrakcja ?
Dla starszego brzdąca na pewno
lecę na małe zakupy do filcowania
apropo filcowania to proszę jakie fajne
https://www.youtube.com/watch?v=LhoAbpypIUs
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 13:01
Lalita2710 lubi tę wiadomość