X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tego z Cloud-Be ,na opakowaniu piszę Trufl.. czy jakoś tak nie ma firmy ,a widzisz działa fajnie:))) d4d88f4558978589a6ec17198ef2f701.jpg w takim był opakowaniu.

Ja mojemu synusiowi czasem śpiewam jak leci jakaś piosenka co lubię :P
    Śpiewać nie potrafię ,ale on się nie zna więc krytykować mamuni nie będzie;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 14:18

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale trafiłam na drogą drogerię :) swoją drogą już wiem skąd się wzięła ta nazwa :D.
    Zapomniałam zamówić na allegro żółtego filcu i cholera 20x30 w mojej jeden arkusz 7 zł o.O nie opłacało mi się z przesyłką zamawiać jeszcze raz tylko jednego arkusza, więc byłam zmuszona kupić. Wzięłam też 2 kordonki i kilka guzików i przy kasie przeżyłam zawał o.O..... 40 zł !
    Było by na żółwia :D to poszło na pierdoły będę tą drogerię omijała szerokim łukiem

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja nie mam tego z Cloud-Be ,na opakowaniu piszę Trufl.. czy jakoś tak nie ma firmy ,a widzisz działa fajnie:))) d4d88f4558978589a6ec17198ef2f701.jpg w takim był opakowaniu.

Ja mojemu synusiowi czasem śpiewam jak leci jakaś piosenka co lubię :P
    Śpiewać nie potrafię ,ale on się nie zna więc krytykować mamuni nie będzie;D
    no to widzisz :), a cloud be podobno tak właśnie wygląda jak ten twój.
    Jeśli takie sprzedaje twoja znajoma to ja raczej się zdecyduję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 14:25

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    tak czytałam na wątku gdzie rodzice się nawzajem pytały właśnie o to czy warto tą zabawkę kupić :)
    i wszyscy pisali, że warto ale oryginalną cloud-B . Dlatego wypytywałam Lalitę, ale z tego co widze to ona własnie ma tego cloud B

Nie, Lalita ma podróbę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to nawet disco polo posłucha ;-) tak się składa, że najczęściej słucham stacji plus, a tam oprócz starszych szlagierowych przebojów puszczają hity polskiego disco :-)

иιєиσямαℓиα, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos lampek, bo widziałam, że gdzieś toczyła się taka dyskusja - nasz Jasiu ma taką lampkę-projektor:

http://www.mulan.pl/chicco-lampka-projektor-gwiazdek-z-muzyka-24271-24272.html

Polecam, jest bardzo fajna, gra delikatne melodyjki plus jakieś dźwięki natury typu pluskanie wody czy śpiew ptaków i można ustawić dwa tryby lampki, albo żeby świecił ten plastikowy obwód, albo żeby świeciły te gwiazdki na górze. No i jakoś po 15 min wyłącza się automatycznie.

• Ella Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to ja mialam "duze" w 36 tyg, a teraz chodze do lekarza co tydzien i moj lekarz robi krotkie usg, zeby zobaczyc maluszka i oceanic bicie serca.

Dzisiaj spotkalam znajoma i ona ZNOW mi powiedziala, Ty dalej w ciazy, ale to juz dlugo, nie moge uwiezyc.
    Ona nie ma dzieci, ale zobaczymy jak jej bedzie sie dluzylo, szczegolnie jak inni beda jej " wspominac" ze tak dlugo jest w ciazy. Ech te baby.

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny które mieszkają w Niemczech mam pytanie :) Czy któraś mogłaby kupić 2 opakowanie Sab Simplex a ja bym przelała kasę razem z przesyłką? Ciężko u nas dostać :(

Kleopatra jak chcesz moge ci pomco mieszkam w DE
    wyslij mi zaproszenie to reszte uzgodnimy przez priva ;)

Kleopatra lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita.co do listy z apteki to powiem ze tych gazikow jalowych idzie baaardzo duzo bo przemywam nimi oczka malego,a takze w buzce palcem zeby plesniawek nie mialgazikami tez przecieram pepek bo ta podla pepowina jeszcze nam nie odpadla..uzywalam samego octeniseptu i dupa na gruba pepowine.teraz tylko gaziki te jalowe i spiryt!95%! Dla.nas octenisept byl dobry ale tylko do mojej rany na pepuszek sie nie sprawdzil.te nasaczone gotowe tez sa do du..sztywne to i kupilam i nie uzywam.lepiej juz patyczkiem tam zajechac.wode morska w psikaczu mam Marimar uzywalam tydzien ale bardzo malemu podrazniala sluzowke i teraz tylko sola fizjologiczna kropie do noska i odciagam po czasie.z reszta polozna powiedziala ze pisze do pierwszego dnia ale lepiej od miesiaca to stosowac..
    Odciagamy katarkiem sluz:-) trzeba miec zdrowe plucka hehe
    Jeszcze mamy platki kosmetyczne i przecieramy nimi buzke rano i woeczor woda przegotowana.

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Lalita.co do listy z apteki to powiem ze tych gazikow jalowych idzie baaardzo duzo bo przemywam nimi oczka malego,a takze w buzce palcem zeby plesniawek nie mialgazikami tez przecieram pepek bo ta podla pepowina jeszcze nam nie odpadla..uzywalam samego octeniseptu i dupa na gruba pepowine.teraz tylko gaziki te jalowe i spiryt!95%! Dla.nas octenisept byl dobry ale tylko do mojej rany na pepuszek sie nie sprawdzil.te nasaczone gotowe tez sa do du..sztywne to i kupilam i nie uzywam.lepiej juz patyczkiem tam zajechac.wode morska w psikaczu mam Marimar uzywalam tydzien ale bardzo malemu podrazniala sluzowke i teraz tylko sola fizjologiczna kropie do noska i odciagam po czasie.z reszta polozna powiedziala ze pisze do pierwszego dnia ale lepiej od miesiaca to stosowac..
    Odciagamy katarkiem sluz:-) trzeba miec zdrowe plucka hehe
    Jeszcze mamy platki kosmetyczne i przecieramy nimi buzke rano i woeczor woda przegotowana.
    czyli co tych jałowych wacików to ze 100 pewnie się przyda...
    A co polecasz na gorączkę ?
    ten paracetamol w syropie? Ja się osobiście boję czopków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 18:17

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 1saszetce masz 4szt.a rano uzywam do oczkow do buzki do pepka.jeden place 60gr.
    No i polecam ta herbatke laktacyjna Lactosan ok 7zl.no do dupki ten Bepanthen ok 30zl duza tubka ..wit d+k tez trzeba kupic jest Bobik ok.24zl ale.to juz na wyposie ze szpitala bedzie zalecone.

Lalita2710, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pasiu za rady:)

Ile potrzeba podkładów tych d1ca6197924d29e11c514ec58c34720f.jpg Bo dostałam dziś 2 paczki.
    I nie wiem czy jeszcze dokupywać.

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien bardzo dziękuje ale już koleżanki tata za tydzień mi przywiezie. Ale jak odpukać będę potrzebowała więcej to się zgłoszę. Wiko miał straszne kolki, mam nadzieje że teraz tak nie będzie :(

vivien lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja mam 2 paczki i kupiłam podpaski maxi ze skrzydełkami. Jakby co to dokupię, ostatnio mi wystarczyło :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2 paczki z tesco ale napewno kupie Belle jedna paczke :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kleopatra.

W ogóle dziewczyny mam wrażenie ostatnio że wyglądam jak alien...
    Nie to nie że mi się coś tam wydaję i se coś ubzdurałam...
    Mój mąż dziś to samo zauważył... że baby (kobiety) koło po 50 tce..
    patrzą na mnie np na przystankach na pasach.. jakbym była nie wiem jakaś inna robią dziwnie głupie miny patrząc na mój brzuch... jakby było coś ze mną nie tak... jakby nigdy w życiu nie widziały kobiety w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 20:53

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dzieki Kleopatra.

W ogóle dziewczyny mam wrażenie ostatnio że wyglądam jak alien...
    Nie to nie że mi się coś tam wydaję i se coś ubzdurałam...
    Mój mąż dziś to samo zauważył... że baby (kobiety) koło po 50 tce..
    patrzą na mnie np na przystankach na pasach.. jakbym była nie wiem jakaś inna robią dziwnie głupie miny patrząc na mój brzuch... jakby było coś ze mną nie tak... jakby nigdy w życiu nie widziały kobiety w ciąży.

Skad ja to znam?! :P Tez sie zastanawialam, czy cos ze mna nie tak czy cos mam brudnego na sobie etc :D a czesto jest tak, ze jak jestem w centrum z Moim S, to jak jakies dziewczyny nas mijaja, to gdyby mogly zabilyby mnie wzrokiem... I to w sumie tylko babki sie tak patrza, czemu facetów taki widok nie dziwi?! A my slubu nie mamy (dopiero za 2lata jak Mala podrosnie) to w Polsce bylabym zjedzona, przez mocherki, ze nie mam obraczki na palcu :P :P

pasia27 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie takie stare moherki.. tylko kobiety ,które myślę że są powoli babciami w takim więku ,ale nie siwe... tylko takie normalne... nie wiem czy nigdy w ciąży nie były... z dupą na wierchu nie chodzę..
    Nie wiem co w moim wyglądzie dziwnego..

Nie potrafię tego opisać wzroku. To nie jest wzrok miły że jak np idę z psem ktoś widzi moją szonkę i już się cieszy bo ona jest mała pocieszna i się uśmiecha... Tylko wzrok pogardy .. czuję się jak jakaś nastolatka w nieplanowanej ciąży i że powinnam się wstydzić..

dqprepoku4out2uw.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj u innego lekarza. Zbadał mnie dokładnie i stwierdził, że żadnego rozwarcia nie ma. Szyjka 32mm. Moja lekarka ostatnio nie zmierzyła mi szyjki na usg, tylko zawyrokowała, że się skróciła. Nie mam brać nospy, co mnie bardzo cieszy - dzisiaj już nie brałam i czuję się lepiej.

W ogóle jestem spokojniejsza. :)

Chyba zajmę się wyprawką, bo jak Was podczytuję, to widzę, że jestem daleko w polu :)

xcarolinex, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz formalnie masz czas Kropla nie;))
    Ja wszystko powoli powoli od początku w sensie po 14 tyg ,ze względów finansowych bo ciężko zostawić wszystko na koniec.
    Ja praktycznie wszystko mam paru rzeczy mi brakuję typu do szpitala ,koszul do karmienia biustonoszy ,takie mini apteczki dla dziecka ...

Ale wiem ze kupię to dopiero w październiku listopadzie.
    Póki co mąż nie ma pracy i dziękuje Bogu że wszystko co najważniejsze mam przygotowane.

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ