X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Co ty ja się nie przejmuję... tylko zastanawiam się dlaczego
    Moja mama pow że kiedyś baby wyglądały jak słonie i nie mogły ładnie wyglądać bo nie było super ciuchów i zazdroszczą :D

Ana a nie popuściło ci się z cewki? Bo mi się czasem zdarzyło że pełny pęcherz ,bobiś jeszcze mnie kopnął i uleciało..

Lalita, nie sądziłam, zże kiedyś to powiem ale mam nadzieję, że po prostu się posikałam:P

Amicizia, Lalita2710 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raz tak miałam spanikowana ,ale to było naciśniecie na pęcherz... i taki był efekt więc ja wkładki co chwilę wymieniam. Nie tylko z higieny a z tego spr zawsze czy coś się dzieje. Najgorzej jak szukam toalety... i mam wszystko na końcu cewki i to normalne że może się ulać...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w sumie od poczatku ciazy nosze normalnie te wkladki co przepsiuja starszym ludziom na nietrzymanie moczu, dostaje je za darmo od cioci, jej lekaz przepisuje, a ona az tylu nie zuzywa :D
    u mnie na poczatku nie bylo rozowo, bo jak wymiotowalam, to równoczesnie siusiałam, czaaem potrafilam nawet i ta wkladke przelac, wiec pamietam ze w domu podkladalam szmate do podlogi, koszuke zawijalam i dawaj... a potem prnako bo tak to tylko pryskalo po płytakch, najgorzej bylo jak wymiotowalam gdzie w przychodni czy sklpeie, a to byla zima to masakra, a potem to juz sie balam czy znowu i troche ze strachu je noislam, a teraz to znowu problem z utrzymaniem, głupie kochniecie czy smiech i jzu leci i nie jest sie tego w stanie nawet upilnowac, nie mówiąc o tym, ze synek lubi skakac po pecherzu :D i pomyslec ze jak zobaczylam dwie kreski ucieszylam sie z ebedzie spokoj od podpasek na 9 miesiecy a tu, caly czas musze miec, a przy @ to tylko przez kilka dni bylo... ah ta przerotnosc losu :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak czytam ze Wasi mezowie w domu zmywaja, piora i ogolnie pomagaja to moj maz niestety blado wypada, on w sumie nie robi nic.
    Podejzewam ze to kwestia wychowania, u niego w domu zawsze byla pomoc, niania i sprzaczka.
    Nawet na studiach sam nie pral, prasowal tylko wozil do cioci i jej pomoc domowa wszystko dla niego robila, a w domu studenckim mieli sprzataczke 2 x w tygodniu.
    Teraz nie mamy pomocy, bo ja malo pracuje i moge wszystko w domu zrobic, ale jak pojawi sie maluszek, to chyba poszukac kogos do pomocy, zeby raz w tygodniu porzadnie sprzatanie zrobila. Mojej kolezanki niania jest calkiem fajna i dzieckiem sie opiekuje, wiec jak cos to bede mogla na zakupy wyskoczyc, czy potem na joge albo silownie.

Q82doi09kub0318v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie- spokojnie... ideałów nie ma- mój dziś prawie sypialnie sfajczył... poprosiłam go o dolanie mi wody do żelazka i poszłam do łazienki, potem się zagadaliśmy a patrzę a tam żelazko leży na płasko na desce i już zaczyna śmierdzieć (na szczęscie nic się nei stało), ale gorzej że M. zdziwiony, że się wściekłam za jego bezmyślność. On nie widzi problemu, o jej - no trudno

A to mój brzusio wczoraj bodajże i stanik MEDELA EVA

f4802d3b0e6d9423m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 22:34

Lilka, Stokrotka84, yennefer, Rika, Lalita2710, marzycielka29, justa24, pasia27, polska_dziewczyna, kamila87, Amicizia, vivien, blueberry, Tinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny zamierzacie kupowac herbatki na laktacje? Jesli tak co polecacie? Suzzy Kleopatra mf i reszta mamus kupowalyscie?

O jej... pić piłam... bo miałam duży problem z laktacją. Piłam jakąś herbatkę koperkową?? ale nie dam sobie palca uciąć, granulowanych unikam, bo to obok herbaty nie leżało i to sam cukier. Piłam karmi, piłam cos tam jeszcze. Rynek jest bogaty w te rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    i podobno tylko te są warte kupna. Czytałam opinie na forum na temat tego żółwia.

Może i tak... też tak myślałam, ale nie stac mnie było i nie zamierzałam tez naciągac znajomej (bo to było na 1 urodzinki) na niebotyczne wydatki. Synkowi to nie robi różnicy i tak kocha swojego żółwia-podróbkę z taniego pluszu, matowo-połyskującą skorupą, gdzie żarówki podświetlają tylko gwiazdy i nie ma muzyczek (zaokrąglone guziki mam i nie mam żadnych zbędnych dziur)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    u mnie 2 m-ce i 1 dzień :D
    Kurde ale leci, mam wrażenie, że nie zdążę ze wszystkim.
    Proszek muszę kupić do prania dla dzieci :)

Też w 31tc ogarnęła mnie taka panika właśnie... niby dużo tych tygodni jeszcze, ale jakoś po tym 30stym tygodniu czuje się oddech czasu na karku, presja rośnie i ma się wrażenie, że poród to już zaraz, za kilka dni...

Lalita, mamy chyba tego samego żółwia

иιєиσямαℓиα, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Suzy w oryginałach nie ma muzyki, i zbędnych dziur ;p może jednak?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Kudre dziwne sie robia te ruchy ostatnio. Maly ciagle cos wypycha:) Juz tak nie kopie jak kiedys, teraz to sie raczej wije :)Czasem mam wrazenie, ze probuje sie wyprostowac. Wczoraj pierwszy raz go obudzilam:) Byl bardzo malo aktywny od rana i jak wracalam z pracy, to w samochodzie zaczelkam do niego gadac, glaskac brzuch, pukac itd i sie obudzil. Noo i nie spal do wieczora:) Wiercil sie i przekrecal.

Powiedzcie mi, kiedy powinnam zrobic ostatnie usg? Moze 34-35 tc? Jak wiecie tutaj w Irlandii nie robia usg po 20 tyg, jesli ciaza nie jest zagrozona.Ja mialam ostatnie usg w 27tc czy 28tc juz nie pamietam... Kiedy polecacie sie wybrac ponownie?

Ja bym polecała, żeby sprawdzić chociaż stan wód AFI, ich ilość i stan łóżyska, czy nie zaczyna wapnieć...

Po 30 tygodniu to sie nie przejmuj, wszystkie dzieciaczki zmieniają styl ruchów ze skacząco-pląsających na rozciąganie, zupełnie jakby chciał wystawić nogę/stopę poza brzuch i dupskiem się rozpycha jednocześnie po drugiej stronie.

Stokrotka84, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Czy trzeba kupic jakies leki dla maluszka typu paracetamol w czopkach czy cos innego??? Ja nie mam absolutnie nic, poza lekami dla doroslych. Wiem, ze powinnam kupic espumisan, ale czy jest cos jeszcze co warto miec???

http://yourbabyproject.pl.tl/Apteczka-na-start.htm

A woda morska do nosa jest po to, że jak dziecko sie rodzi, ma jeszcze nie do końca drożne drogi oddechowy, kicha sobie, parska/ poza tym awaryjnie pod ręką gdyby złapał go katar- dziecko nie umie smarkać ani nic/ poza tym jak Lalita pisała- suche powietrze w domu... ja planuję kupić jak się uda nawilżacz powietrza wręcz do końca tego roku.

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    hmm Suzy w oryginałach nie ma muzyki, i zbędnych dziur ;p może jednak?

Co może jednak? :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapomniałam, ale masz duży brzusio :) U szczupłych dziewczyn to tak fajnie widać :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a wracając do zółia projektora :) to myslicie, że dla noworodka to będzie jakaś atrakcja :)?
    Dla starszego brzdąca na pewno :)

lecę na małe zakupy do filcowania :D
    apropo filcowania to proszę jakie fajne :)

https://www.youtube.com/watch?v=LhoAbpypIUs

Noworodek obawiam się nawet tego nie zauważy, jest ślepy jak kret, widzi BAAARDZOO rozmazane plamy na początku i tyle. Nawet naszych konturów nie widzi, tylko plamę. Dopiero kilkanaście, 20 cm nad twarzą coś widzi lepiej, ale tez bardzo niewyraźnie

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Co może jednak? :)
    Może jednak masz oryginał :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    A jeszcze zapomniałam, ale masz duży brzusio :) U szczupłych dziewczyn to tak fajnie widać :)

A widzisz... a ciągle ludzie mówią, że nie widać, że mam rodzić w przyszłym miesiącu, zę niezawielki... może zdjęcie źle oddaje realia?

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Noworodek obawiam się nawet tego nie zauważy, jest ślepy jak kret, widzi BAAARDZOO rozmazane plamy na początku i tyle. Nawet naszych konturów nie widzi, tylko plamę. Dopiero kilkanaście, 20 cm nad twarzą coś widzi lepiej, ale tez bardzo niewyraźnie
    Dokładnie, ja myślę o moim 3 latku. Ma za 2 tyg urodziny :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    nienormalna ale to jest wersja dla dzieci specjalna;))
    a jak katarku dostanie?
    np: sterimar-baby-fizjologiczny-roztwor-wody-morskiej-woda-morska-dla-niemowlat-dzieci-spray-do-nosa.jpg

Marimer-Baby-Spray-216x300.jpg
    Merimar na katar: Marimer-hipertoniczny-baby_medium_large.jpg

Ale niech wypowiedzą się mamy ,które stosowały:)

Disnemar z nich wszystkich ma najłagosniejsze to ciśnenie. Noworodkowi- noworodkowi faktycznie można lepiej ta sól fizjologiczną zakraplać, a to zostawić dla niemowlaka... czasem przy silie zatkanym nosie lekkie ciśnienie jest korzystne. Cóż... coś za coś, albo zdrowie, albo cackanie :) ale dla noworodka rzeczywiśćie to może być zbyt gwałtowny wyrzut do nosa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Frida do noska jest dobra na początku wzbudziła we mnie obrzydzenie ale w sumie to przecież będzie moje dziecko :) ja osobiście jeszcze nie sciagalam katarku nią żadnemu dziecku bo sie brzydzilam i mówiłam rodzicom którzy przyprowadzali dzieci do nas do żłobka żeby to sami robili :) to naprawdę byłam pod wrażeniem tego urządzenia :) więc ja zakupie ja dla mojego maluszka :)

Używałąm poprzednio SOPELKA, tym razem kupiłam FRIDĘ i zobaczymy... ale co jak co.. gdyby nie to urządzenie- umarł w butach by było... nieziemsko skuteczne i pomogło nam wielokrotnie... wręcz ratowało sytuację, mimo że młodemu baaardzo się to nie podobało. A filterki myłam i wyparzałam, nigdzie jakoś nie mogłam dostać do Sopelka wtedy, no i też kasy było mi szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 23:38

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ale fajny brzuch! Wcale nie jest maly, jest duzy! Ja jestem w 32 tyg i mam polowe tego co Ty:) i tez mi wszyscy powtarzaja, ze taki maly...

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ