III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:czyli co tych jałowych wacików to ze 100 pewnie się przyda...
A co polecasz na gorączkę ?
ten paracetamol w syropie? Ja się osobiście boję czopków
Niestety u noworodków lepiej z pewnymi rzeczami unikac obciążania jelit i wątroby i lepiej podać zaleconą dawkę paracetamolu w czopku.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita2710 wrote:Dzięki Pasiu za rady:)
Ile potrzeba podkładów tych Bo dostałam dziś 2 paczki.
I nie wiem czy jeszcze dokupywać.
2 mogą Ci starczyć, ale mogą też nie starczyć. Ja mam 3, bo z tego co pamiętam to poprzednio zużyłam właśnie 3, albo 3,5 paczki
-
nick nieaktualnyxcarolinex wrote:Skad ja to znam?! Tez sie zastanawialam, czy cos ze mna nie tak czy cos mam brudnego na sobie etc a czesto jest tak, ze jak jestem w centrum z Moim S, to jak jakies dziewczyny nas mijaja, to gdyby mogly zabilyby mnie wzrokiem... I to w sumie tylko babki sie tak patrza, czemu facetów taki widok nie dziwi?! A my slubu nie mamy (dopiero za 2lata jak Mala podrosnie) to w Polsce bylabym zjedzona, przez mocherki, ze nie mam obraczki na palcu
Dajcie spokój... ja teraz schowałam obrączkę i pierścionek bo mi palce puchną i też się zdarzają głupkowate spojrzenia..
-
nick nieaktualnyAna27 wrote:Cześć dziewczyny, też się dawno nie odzywałam ale wróciłam do pracy (na szczescie tylko do przyszłego tygodnia!! i nie mam czasu na nic, jestem padnieta i mam dużo na głowie... W dodatku nieciiekawe sytuacje się dzieją wśród znajomych "starających się", same problemy i nieciekawie ogólnie;/ Ja dodatkowo ostatnio poczułam jednorazowo na szczescie jakąs wodę która w sukundzie zamoczyła całą wkładkę, póki co nie zdarzyło się to już, mam mokry śluz, czuję wwilgoć, ale nie hce schiizować bo idę we wt do lekarza. Dziecko się rusza, wszytko ook. Mam nadzieję, że to nie sączące się wody, choć wszytsko możliwe, liczę że to taki wodny ślux który mam często już od dawna, a może jakaś infekcja. Zobaczymy! Od środy muszę ponadrabiać zaległości, widzę, że zakupy u Was wrą ja ejsczze jstem nardzo do tyłu, także poczytam i się podszkolę)
A to miałam troszkę podobnie a to nie chodzi o to, że koło 30 tc ten śluz robi się bardziej wodnisty ogólnie i więcej go?
-
nick nieaktualnyStokrotka84 wrote:Dzieki za linka suzy:)
To moja uporządkowana wersja poprzedniego bloga... on nadal działa, ale za dużo w nim info jedno pod drugim
yourbabyproject.blogspot.com - poprzedni adres.
A ta stronka jest darmowa, prosta jak budowa cepa, nie skonczylam jej porzadkowac, pare rzeczy tam jest przeklejone (o wyborze lekarza i USG) i to musze napisac wlasnymi slowami... ale na razie nie mam czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2013, 23:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam Sterimar, ale Jasiu się go boi, a ciśnienie jest naprawdę duże..
Jeśli chodzi o herbatki laktacyjne, Lilka - ja niezmiennie polecam Herbapol, już kiedyś wklejałam linka:
http://www.bangla.pl/opinie/p6612/herbapol-krakow-herbatka-dla-kobiety-karmiacej-fixpolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Nienormalna!! Co ty robiłaś na Ovu o 5:34 rano !?
Pewnie to co ja czyli buszowala w necie my mamy powtorke z rozrywki 5 i juz obudzeniRika, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Jestem zestresowana.odkrylam wczoraj narosl niby to brodawka pieprzyk niewiem co to za cholerstwo w pachwinie okolic intymnych.nie boli jest brazowe i mnie stresuje ;( dr google mowi o chorobie wenerycznej?!niemozliwe.nie bylo tego jeszcze niedawno.sprubuje sie umowic do gp.mam tendencje do pieprzykow itd ale tam??moze to przez zmiany hormonalne i ciazehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
oj tak odklady sa przydatne:) u mnie w szpitalu rozdawali taka ligline ale podklady sprawdzaly sie 100 razy lepiej;)
majtki jednorazowe sa bez sensu wg mnie mi sie w nich tylek pocil okropnie w ogole po porodzie kilka dni po pocilam sie okropnieRika, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Oj tak nadrobić zaległości to duże wyzwanie ale się udało Suzy piękny apartament dla maluszka ja ostatnio mam coraz mniej czasu w ciągu dnia rano szkoła zakupy obiad trochę ogarnąć mieszkanie i znowu szkoła lekcje w domu do odrobienia masakra .Wieczorem padam na twarz godz. 21 a mnie już nie ma jestem mega zmęczona ale mam nadzieję że to kwestia przyzwyczajenia się do nowego rytmu dnia.
-
Suzy piękny brzuszek:))
Dzięki za inne rady, zapisałam sobie. Fakt jeszcze z 1 paczkę sobie dopisałam.
Koszula dla synusia właśnie doszła ijee jest boska;)
Czekam na te prześcieradła... kuźwa pisali że 2 dni wysłane z piekar śląskich do k-ce jest nie dużo km... a szybciej doszła bluzka wysłana wczoraj z bielska;/ brak słów
a w ogóle byłam dwa dni temu w Pepco ,fajne rzeczy swetry wełniane takie dla synusia bym widziała ale od 94 cm.. więc większe ,ale ogólnie dało się by wybrać super ciuchy w stylu h&M za mniejszą kwotę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 09:32
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
wczoraj byłam u gina, a popopołudniu po wizycie pojawił się gęsty śluz zabarwiony brudną, taką brunatną krwią. od dwóch dni mam częstsze skurcze i bóle brzucha jak na okres. dzisiaj rano brudnego śluzu c.d.. co się dzieje?czy to coś niepokojącego?
-
Madziula może to ,,czop śluzowy - możesz zauważyć na bieliźnie większą ilość śluzowej wydzieliny, niekiedy podbarwionej krwią. Jest to tzw. czop śluzowy, zamykający szyjkę macicy podczas ciąży, który najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu (czasem dopiero w trakcie)."
Dziewczyny odpowiedzcie MadziuliMADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:To moja uporządkowana wersja poprzedniego bloga... on nadal działa, ale za dużo w nim info jedno pod drugim
yourbabyproject.blogspot.com - poprzedni adres.
A ta stronka jest darmowa, prosta jak budowa cepa, nie skonczylam jej porzadkowac, pare rzeczy tam jest przeklejone (o wyborze lekarza i USG) i to musze napisac wlasnymi slowami... ale na razie nie mam czasu.
Suzy Lee weszłam na Twoją stronkę i dla nas początkujących rodziców to skarbnica wiedzy. Chylę czoła, że poświęciłaś czas i chęci by to wszystko opisać.
Nawet mój mąż zaczął czytaćSuzy Lee lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny