III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!!! Na poczatek dobre wiesci: Diana obrocila sie glowka w dol i lozysko sie podnioslo, wiec porod naturalny znow jest mozliwy! Juhu!!!
A teraz mniej dobre. Caly dzien mam dzisiaj silne bole brzucha, az do lekarki musialam pojechac. Ona mowi, ze to juz te cwiczenia macicy i do poki szyjka jest ok to nie ma co sie stresowac. Latwo powiedziec - bole mam jak cholera.
Do tego jeszcze mam krew w moczu. Miala tak ktoras z was?
Z tego calego zamieszania zapomnialam poprosic, zeby jeszcze raz spojrzala na plec, bo zaczelam miec stracha, ze sie Diana okaze chlopcem...pasia27, vivien, anilorak, Rika lubią tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Hej!!! Na poczatek dobre wiesci: Diana obrocila sie glowka w dol i lozysko sie podnioslo, wiec porod naturalny znow jest mozliwy! Juhu!!!
A teraz mniej dobre. Caly dzien mam dzisiaj silne bole brzucha, az do lekarki musialam pojechac. Ona mowi, ze to juz te cwiczenia macicy i do poki szyjka jest ok to nie ma co sie stresowac. Latwo powiedziec - bole mam jak cholera.
Do tego jeszcze mam krew w moczu. Miala tak ktoras z was?
Z tego calego zamieszania zapomnialam poprosic, zeby jeszcze raz spojrzala na plec, bo zaczelam miec stracha, ze sie Diana okaze chlopcem...
Ciesze sie ze z corcia uklada sie wszystko super
Wiedzialam ze bedzie dobrze
Trzymaj sie dzielnie!!!Jeszcze tylko 11tygodni -
Pasia, niby tak do 36tc sie dzieci obracaja, potem juz maja raczej za malo miejsca. Moja lekarka sprawdzala ulozenie dziecka od 25tc. Wiadomo, ze im dluzej dzidzia czeka tym mniej ma miejsca do obrotu, ale sa przypadki dzieci, ktore sie tuz przed porodem obrocily.
Mnie bardziej lozysko martwilo, ale oba problemy sie rozwiazaly, wiec chyba bedzie to wymarzone sn
Asia_u, podobno jak dziecko juz raz jest dobrze ustawione to nawet jesli sie potem przekreci to jest duza szansa, ze przekreci sie znowu, wiec ciesz sie -
moj synek w 26 tyg byl ulozony miednicowo ,a teraz glowka w dol w 30 tyg -musial sie niedawno obrocic, bo dopiero od wczoraj wieczorem czuje ,ze jakos inaczej kopie i dzis poznalam przyczyne;-)
moja pani doktor uspokoila mnie co do mojego twardnienia brzucha- szyjka trzyma sie super i prawdopodobnie macica uspokoi sie i za jakis czas znowu bedzie jakas akcja ,ale poki z szyjka ok nie ma sie co martwic, no ale odpoczywac mam wiecej.Poki co moge zrezygnowac z no spy i zobaczyc czy bez niej macica szaleje i brac doraznie no spe badz jakis inny lek,ktory przepisala, jesli no spa nie pomoze.
jestem spokojniejsza pozdrowionka dziewczyny!!! -
dzięki dziewczyny, może to dlatego, że mój lekarz wykonuje podstawowe badani a na szczegółowe wysyła mnie do tego specjalisty widocznie taką ma metodę. W zasadzie 3 najważniejsze badania usg mam robione przez specjalistę.
Moje maleństwo też leży główką do góry ale jeszcze ma troszkę czasu i mam nadzieję, że się obróci. -
U mnie lekarz na każdej wizycie słucha serduszka robiąc usg, patrzy na ilość wód płodowych i łożysko, niestety nie na każdej wizycie mierzy małą
DzejKej, co do skurczy i bóli brzucha to u mnie od kilku dni też są nasilone, pytałam o to położnej w szkole rodzenia, powiedziała, ze to już poprostu skurcze przepowiadające i dopóki nie ma wydzieliny z krwią, dopóki te bóle nie sa bardzo uciążliwe i ciągnące w dół, do ud, to wszystko jest w porządku. Oczywiście podczas wizyty kazała lekarzowi powiedzieć o tym. A jak naprawde mi to przeszkadza to wziąć Nospę i już.
M_f czekamy na cudowne wieści:)
Co do ułożenia małej, to położna ostatnio powiedziała, ze leży główą w dół, a ja byłam przekonana, ze leży poprzecznie bo czuję ciągle ruchy po skrajnych częściach brzuszka:)
Moja waga idzie ostro do przodu, już mam +6,5 a gdzie tam koniec;)) I tak sobie myślę, że nie wiem jak to będzie jak mi jeszcze brzuch urośnie, skoro teraz wydaje mi się już na maxa wypchany!!!
Patti, jak Ty przytyłaś przez ostatnie 2 miesiące dwa kg to ja ci bardzo tego zazdroszczę, że tak mało:) -
Witam kochane! Ja juz po wizycie (32tc) ... Ignas jest nadal obrocony glowa w dol, nie zaskoczylo mnie to bo od dobrych paru dni czuje ucisk na miednice... Maly w ciagu ostatniego miesiaca przytyl 550g i wazy teraz 2250g. Urosl, a najbardziej glowka z czego wnioskuje, ze bedzie podobny do mnie, bo ja tez mam duza glowe Poza ym wszystko w porzadku, szyjka zamknieta, brzuch Ok, ilosc wod poprawna...
Co do wagi (mojej) to dotychczas przytylam ok 6.5kg -
Adka wrote:dzięki dziewczyny, może to dlatego, że mój lekarz wykonuje podstawowe badani a na szczegółowe wysyła mnie do tego specjalisty widocznie taką ma metodę. W zasadzie 3 najważniejsze badania usg mam robione przez specjalistę.
Moje maleństwo też leży główką do góry ale jeszcze ma troszkę czasu i mam nadzieję, że się obróci.
Adka lecimy leb w leb widze po suwaczku.na ktorego masz termin od lekarza ? -
pasia27 wrote:Adka wrote:dzięki dziewczyny, może to dlatego, że mój lekarz wykonuje podstawowe badani a na szczegółowe wysyła mnie do tego specjalisty widocznie taką ma metodę. W zasadzie 3 najważniejsze badania usg mam robione przez specjalistę.
Moje maleństwo też leży główką do góry ale jeszcze ma troszkę czasu i mam nadzieję, że się obróci.
Adka lecimy leb w leb widze po suwaczku.na ktorego masz termin od lekarza ?
lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia a z ovu na 11 sierpnia. A u Ciebie?? -
Adka wrote:pasia27 wrote:Adka wrote:dzięki dziewczyny, może to dlatego, że mój lekarz wykonuje podstawowe badani a na szczegółowe wysyła mnie do tego specjalisty widocznie taką ma metodę. W zasadzie 3 najważniejsze badania usg mam robione przez specjalistę.
Adka lecimy leb w leb widze po suwaczku.na ktorego masz termin od lekarza ?
lekarz mi wyliczył na 17 sierpnia a z ovu na 11 sierpnia. A u Ciebie??
U mnie bardzo podobnie, lekarz wyliczył termin z USG na 15 sierpnia, a OVU na 10 sierpnia.