X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Heh, akurat coś mnie tknęło, żeby wejść na forum ;)

Trzeba mieć własną. Ja miałam dwie, obu używam do dziś i nie są ani odrobinę zniszczone ;)

czyli az tak bardzo sie nie niszcza i nie brudza przy porodzie, da sie je potem wyprac i normalnie uzytkować?

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn wiesz co, u mnie zatrzymało się na etapie skurczów.. nie doszło do porodu, a więc położenia mokrego dziecka na mnie, ani do pęknięć, nacięć - co z kolei może skutkować plamami z krwi.. Ale na etap samego parcia miałam po prostu podciągniętą "kieckę" do góry ;)

Aha, i podczas cesarki też miałam ją na sobie, więc teoretycznie mogła się pobrudzić.. były na nich również potem ślady krwawienia, ale są całe i bez uszkodzeń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 23:51

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    tzn wiesz co, u mnie zatrzymało się na etapie skurczów.. nie doszło do porodu, a więc położenia mokrego dziecka na mnie, ani do pęknięć, nacięć - co z kolei może skutkować plamami z krwi.. Ale na etap samego parcia miałam po prostu podciągniętą "kieckę" do góry ;)

Aha, i podczas cesarki też miałam ją na sobie, więc teoretycznie mogła się pobrudzić.. były na nich również potem ślady krwawienia, ale są całe i bez uszkodzeń ;)

dzieki. Ułatwi mi to przygotowania do porodu, czyli najlpiej wziąć jakąs taką co w razie W bedzie mozna wyrzucic. W sumie sama do konca nie bede wiedziec czy nie skonczy sie cesarką, bo dla mojej arytmii listopad to zła pora, ale mam nadzieje ze wszystko pójdzie dobrze :)

m_f lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, żeby się udało :) mi się nie udało i trochę mi źle z tego powodu, więc tym bardziej trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tu na forum :)

Amicizia, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    trzymam kciuki, żeby się udało :) mi się nie udało i trochę mi źle z tego powodu, więc tym bardziej trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tu na forum :)

dzieki

i zmyakm, dobrej nocki wszystkim :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Nienormalna, dokładnie tak, jak piszesz ;) w szpitalu dostajesz zaświadczenie do macierzyńskiego, a szpital przesyła info o urodzeniu się dziecka do urzędu stanu cywilnego właściwego DLA MIEJSCA W KTÓRYM ZNAJDUJE SIĘ SZPITAL. Więc jeśli np. rodzisz w innym mieście, to tam.

Idziesz tam z dowodem swoim i męża. Dostajesz akt urodzenia, a dziecko zostaje automatycznie zameldowane w Twoim miejscu zameldowania.

Z aktem urodzenia i kartką ze szpitala idziesz do pracodawcy i wypełniasz papierki.

Odnośnie do urlopu: jeśli chcesz mieć cały rok płatne 80%, to musisz zdeklarować się na rok. Jeśli w tym czasie zmienisz zdanie i wrócisz np. po pół roku, otrzymasz od pracodawcy zwrot tych 20% które Ci zabierali.

Jeśli zdecydujesz się na pół roku, a po tym pół roku stwierdzisz, że jednak zostajesz na rok - w drugiej połowie roku będziesz dostawać 60%.

dzięki m_f a czy te formalności może załatwić mąż :)?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:57

pasia27, yennefer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Asta lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    I jestem po weekendzie:) Pracowitym weekendzie bo zrobiliśmy z mężem generalne sprzątanie w kuchni w sobotę wreszcie :) A na koniec żeby się dobić jeszcze gar gołąbków, a co! A w niedzielę kolejna robota - ale bardziej mężowa bo ja przesiedziałam na leżaczku i ograniczyłam się do wbicia kiełbasek na patyczek przy ognisku (a kochany mąż działkę całą na zimę przygotował).

Wracając do ciacha piątkowego - wyszło pyszne, w sobotę już nie było hehe ;) Któraś z Was polecała to czekoladowe z cukinii - robiłam w tamtym roku, jest rewelacyjne więc też polecam i..... robię jutro, a co! ;)

My dziś na 16:30 idziemy do ginki na nasze pierwsze ktg :) Ciekawe czy cokolwiek pokaże bo ostatnio to średnio czuję, że poród tuż tuż ;)
    ale po suwaczku widać, że tuż tuż ;)

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wasza motywacja podziałała i wreszcie zabrałam sie do pracy, teraz z jezorem na brodzie wysyłam projekty i koncze to co jeszcze trzeba domknąć,.... ale zafundowałam sobie stresik i małej... :/ siedzi cichutko jak trusia.

иιєиσямαℓиα, Rika, Rika lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego co dopisała m-f u mnie jest tak że masz 2 tyg na zgłoszenie pracodawcy czy decydujesz się na pól roku czy na rok. Jeśli nic nie zgłosisz to automatycznie wypłacają ci 100% przez pół roku i 60% przez kolejne.
    A te zgłoszenie w USC itp może zrobić mąż.

иιєиσямαℓиα, Rika, m_f, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, coś zaczynam wcześniej wstawać, co się ze mną dzieje, zwykle śpię do 12 :D chyba pomału się przygotowuje do wstawania do malucha :)

MIchaela super ze sie udalo ci zabrac do pracy, jak ja skonczysz to znowu szykowanie dla malucha wszystkiego bedzie numerem 1 i do tego bez wyrzutów sumienia :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:45

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka kupiona tak sie ciesze

Lalita2710, Amicizia, Rika, yennefer, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie ważne jak jest na Parkitce, w życiu bym nie dała się położyć drugi raz na Mickiewicza.

Suzy czy ty rodziłaś na Mickiewicza w Częstochowie? Ja od nie dawna mieszkam w Czewie więc szukam opinii na temat położnictwa w tym szptalu ja jedynie leżałam na ginekologii po poronieniu i uczucia mam mieszane:(.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 9 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Jestem dziewczyny:) Bardzo dziękuje za miłe słowa.
    Mężuś jak ma się postarać to się postara ,ale żeby nie było że jest taki idealny nie raz jak pomalował ścianę to takie prześwity były że hej...

hihih... ale nie mogę narzekać.

Wy właśnie wróciliśmy z Parku ,boże nogi mi już pod koniec do dupy wchodziły 6 km szliśmy z Parku...

teraz robimy kiełbaski na grillu;))

Mam nadzieję że wam dzień dobrze minoł ;)

W ogóle Marzycielka widziałam dziś nasze wózki;) w mojej wersji i w wersji różowej hihihi z małą słodką kruszynką ładnie się prezentowały :))

My gdzie idziemy z mężem to oglądamy się za wózkami :) teraz to się z tego śmiejemy ale nawet kilka razy polowaliśmy na kobitkę z wózkiem żeby nazwę sprawdzić :) to dopiero był ubaw

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za informacje :)

Oficjalnie mogę powiedzieć, że wielkie pranie ubranek rozpoczęte :)!

Rika, pasia27, xcarolinex, blueberry, polska_dziewczyna, Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 9 września 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a pokój piękny no twój mąż to ma zdolności ze hej :) pięknie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam dziś Warsztaty Moda na Brzuszek w Katowicach.

16.30 jest rejestracja :) tych ,którzy zgłosili się do warsztatów :))

Boże miałam dziś koszmar że uciekłam ze szpitala ,bo nie chciałam mieć cesarki bo wystraszyłam się bólu po tej zasranej igle..

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ