X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee mialam Cie pytac o imie wlasnie :) my tez sie zdecydowalismy na Tomka :) chyba ze nam sie odmysli..
    Nienormalna polozna nie wyjasnila dlaczego nie poc wiecej niz 2 litry :) nie bo nie.
    Dobranoc :)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalana, moj ekarz powiedzial ze waga dziecka jest w duzej mierze zdetermminowana waga matki, to oznacza ze jesli Ty urodzilas sie duza to Twoje dziecko tez am szanse byc spore.
    Nie martw sie za bardzo, zamiast meczyc sie i szukac odpowiedzi na necie, zapytaj lekarke prowadzaca. Ja podczas ostatniej wizyty zapisalam sobie pytania do niej I wszystko z kartki czytalam, bo inaczej bym zapomniala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 01:45

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzisiaj na sesji z brzuszkiem, nasza fotograf "narzekala", ze maly brzuszek i mam sie " wypiac".
    Zdjecia zobaczymy dopiero za okolo 2 tygodnie, wiec pewnie juz po porodzie.
    Wstepnie umowilismy sie z nia na sesje z noworodkiem, powiedziala nam ze najlepiej przyjsc jak maly bedzie mial 2-3 tygodnie, bo noworodki duzo spia i latwo sie je fotografuje.
    Przy okazji sesji poszlam do fryzjera, wiec mam juz kolor i podciete wlosy.

Vievien ja mam juz aparat 22 miesiace, taka byla umowa z ortodonta, ale mialam sciagniety na slub w tamtym roku, wiec sie przedluzylo.
    Jestem juz podekscytowana, ze za 2 miesiace sciagamy aparat i maly nie bedzie musial ogladac mamy "zadrutowanej".

Jak Ci leci samej w domu bez meza, mam nadzieje, ze nie jest Ci bardzo smutno, pozdrawiam.

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, vivien lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    źle się wyraziłam ;), żeby wolniej przybierał na wadze :D
    o tak jest właściwie :)

Ale nienormalna, mój koło 34 tyg wazył 2700 i wyprzedzał ciąże o dwa tyg.
    Wiec u Ciebie jest spoko. Jeśli chodzi o rożnice w wielkości główki czy brzuszka, to wydaje mi się ,że poki nimi nie ma 3 tyg róznicy to jest w normie. Przynajmniej tak jest w przypadku hipotrofi ( płód za mały w stosunku do ciąży). Moja kolezanka urodziła dziecko przez cc o wadze 4810 i nikt nic jej nie mówił i nawet lekarz prowadzący. Widocznie Twoj mały nie będzie taki mały jak mój :) Też mi w szpitalu powiedzieli,że będe prawdopodobnie miała wieksze dziecko, ale teraz norma to jest od 2,5 -4.5 kg. Wiec nie martw się :) Wazne ,że Tymuś jest zdrowy :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ale tego wieczorem naprodukowałyście :) tylko czytać Nienormalna nie martw się na zapas ja w pierwszej ciąży urodziłam synka 4120 60 cm tak więc kawał chłopa i nikt nie robił z tego problemu biorąc pod uwagę że byłam mega szczupła a tu takie duże dziecko gdzie ja się urodziłam 3350 a mój mąż 3280 więc też powinna lekarka u mnie mieć jakięś podejrzenia zobaczysz będzie wszystko ok trzymam kciuki za to :).

Ja póki co mam schizę że mam mały brzuch jak na 25 tydzień ciąży wczoraj widziałam się z koleżanką która ma termin na styczeń czyli miesiąc po mnie a ma taki brzuch że szok nawet pępek jej wyszedł na wierzch .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:58

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki ja jade dziś z męzem w trase,bo ma troche krudszą ale bede was podczytywac:) a powiedzcie mi to faktycznie ma jakies znaczenie ile wazyla matka i ojciec tyle moze ważyc dziecko?u nas spora rozbieżnośc,ja ważylam 2650a mąż 4150

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa podobno coś z tym jest. Jeśli rodzice mieli wysoką wagę to jest większe prawdopodobieństwo ale też nie ma reguły. Ja np mam 175, mój mąż 185 i nie liczę na małe dziecko tez z tego powodu :)
    Rika taki mąż to skarb :)
    Marzycielko dokładnie, mi wszyscy mówią że nie mam brzucha na 9 miesiąc a dziecko jest bardzo duże. Natomiast w pierwszej ciąży miałam wielki :)
    Suzy cieszę się że wybraliście imiona, u nas Wiktor wybrał bo dla niego nie mieliśmy jeszcze nawet na porodówce ;p Ale jak jechaliśmy do szpitala to w radio leciał ,,Sen o Victorii'' Dżemu i tak został Wiktor ;p
    Dzisiaj się wyjątkowo wyspałam, ale szaro u nas i zimno :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z rana:) Tak spałam że o 9 się obudziłam :) (oczywiście w nocy były przerwy na siku :)

U nas leje szaro buro, poszłam z psiakiem na spacer szybki:)

Soczek z wyciśniętej pomarańczy ,bułeczka na wypasie:)) tak można funkcjonować :)

Marzycielko ja też mam małego lilputa brzuch. Jutro zacznę 28 tydzień więc jeszcze 12 przede mną może jeszcze go wybombi.
    Jutro zrobię foto ,będzie porównanie z brzuchem miesiąc temu ,zobaczymy jak sobie urósł.

Moje dzieciątko miało 840 gram w 26 tygodniu. http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
    Następne USG przypuszczam gdzieś w 32 tygodniu więc najważniejsze żeby sobie zdrowo rósł.

Ja urodziłam się 52cm 2900 waga ,mąż nie pamiętam ile cm ale waga ponad 3500 chyba miałam więc ,może moje będzie średnie ale i tak przypuszczam że ok ponad 3 kg będzie mieć

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα nie przejmuj sie i wrzuc na luz.MOje malenstwo jest malutkie,ale rozwojowo wszytsko ok.W mojej przychodni jest kilku lekarzy.Wszyscy wspaniali ludzi a do tego dobrzy specjalisci i wszyscy uspokajaja mnie,ze poprostu jedne dzieci sa wieksze inne mniejsze i nie ma w tym nic dziwnego,poza tym pamietajmy,ze to obliczenia sredniej kompuetra,ktore sa srednia.Jutro sama mam wizyte,a nastepna w poniedzialek,wiec zobaczymy czy Adrianek przybral.W moim przypadku brzuszek ma mniejszy,ale rozwojowo wszytsko ok i jest bardzo aktywny co jest tez plusem.Pani doktor tlumaczyla mi,ze to tak jak my-jesli czujemy sie dobrze to i mamy sily zeby sie ruszac i normalnie funkcjonowac i jesli maly sie duzo rusza,to tylko pozytywnie swiadczy i tego sie trzymam.Naturalnie czasami rone mysli przelatuja przez glowe,ale staram sie je szybko odganiac i myslec pozytywnie.Tobie tez tego zycze i prosze nie zalamuj sie.Jestem pewna,ze dzisiejsze badanie wyjdzie ok.

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita a macie juz imie wybrane dla synka?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Suzy Lee - ladny zestaw imion ;) U nas duzo Aleksandrow sie porodzilo ostatnimi czasy :) :)

U nas tez chyba do 30tc nie bylo imienia - ale jak wkoncu przycisnelam swojego S, ze nie bedzie tak, ze sie urodzi i nie bedzie miala imienia zanim sie zdecydujemy, to 2 dni pozniej wrocil do domu z imieniem i juz tak zostalo - kiedys marzylismy o Lilly a teraz jak uslyszalam od Niego Rosalie, to juz nie chcialam slyszec o innych :)

Facetow trzeba czasami przycisnac :P :P

Rosalie brzmi pięknie, pewnie gdybym mieszkała za granicą też bym miała je na liście, piękne :) Tak to miała być Gaja albo Marcelina.

M. jest pasjonatem historii, wprawdzie głównie drugiej wojny światowej, ale o tym Aleksandrze to juz mi przy pierwszym synu truł, bo był Aleksander Wielki- świetny strateg blablabla. Ale tak jak wczoraj patrzyłam na statystki imion to kurde znowóż te co wybraliśmy sa gdzieś w czołówce (w pierwszej 10tce) i faktycznie jak mówisz może się ich teraz sporo rodzić. A kurcze tak dawno nie słyszałam żeby ktoś wołał za dzieckiem Filip, czy Olek, że stwierdziłam, że i to kryterium te imienioa spełniają, że nie kopiują mody, bo nie chciałam, żeby tak wyszło. Cóż... mówi się trudno. Tak to pełno Ignasiów, Nikosiów, Olafów, KUBUSIÓW, Mateuszów.

xcarolinex lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Cześć dziewczyny ale tego wieczorem naprodukowałyście :) tylko czytać Nienormalna nie martw się na zapas ja w pierwszej ciąży urodziłam synka 4120 60 cm tak więc kawał chłopa i nikt nie robił z tego problemu biorąc pod uwagę że byłam mega szczupła a tu takie duże dziecko gdzie ja się urodziłam 3350 a mój mąż 3280 więc też powinna lekarka u mnie mieć jakięś podejrzenia zobaczysz będzie wszystko ok trzymam kciuki za to :).

Ja póki co mam schizę że mam mały brzuch jak na 25 tydzień ciąży wczoraj widziałam się z koleżanką która ma termin na styczeń czyli miesiąc po mnie a ma taki brzuch że szok nawet pępek jej wyszedł na wierzch .

Miałam koleżankę w pracy z 3 tygodnie młodszą ciążą, a miała brzuch większy od mojego jakby ciąża była starsza o miesiąc. Na przełomie 3 i 4 miesiaca miala brzuch jak w 5tym. Po prostu macica jej szybko rosła, tak powiedzial lekarz.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu dziewczyny ja zaczynam dzis. 33 tydzień
    tak to juz zleciało w szoku. jestem ze teorytycznie zostało mi 7 tygodni aż oblecial mnie strach.

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no niby mamy Oliwier i wiecznie jest to na 90 % ale ogólnie wiesz może coś się zmieni nie wiem :D Raczej nie ,ale wiesz może nam jeszcze coś odszczeli do głowy i na coś innego wpadniemy. Chcieliśmy imię z literką r w imieniu:) mąż ma Robert ja mam Sandra więc każde z nas ma te R :) I tak nam się ubzdurało;)
    a Ty Justa?:) Alan tak:) dużo osób w moim otoczeniu takie chce imię ,albo by chciało gdyby jednak miał być syn:)

Aleksander ładne imię , moja siostra druga ma Aleksandra (córka mojego taty i jego żony)

Dziewczynki a co wy na zabobony typu zgaga ,a włosy? :D

Ja miałam parę razy ,ale po 15-20min i koniec.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Justa podobno coś z tym jest. Jeśli rodzice mieli wysoką wagę to jest większe prawdopodobieństwo ale też nie ma reguły. Ja np mam 175, mój mąż 185 i nie liczę na małe dziecko tez z tego powodu :)
    Rika taki mąż to skarb :)
    Marzycielko dokładnie, mi wszyscy mówią że nie mam brzucha na 9 miesiąc a dziecko jest bardzo duże. Natomiast w pierwszej ciąży miałam wielki :)
    Suzy cieszę się że wybraliście imiona, u nas Wiktor wybrał bo dla niego nie mieliśmy jeszcze nawet na porodówce ;p Ale jak jechaliśmy do szpitala to w radio leciał ,,Sen o Victorii'' Dżemu i tak został Wiktor ;p
    Dzisiaj się wyjątkowo wyspałam, ale szaro u nas i zimno :(

A u nas może natchnienia nie było z piosenki... prawdę mówiąc brakowało nam w ogóle natchnienia, jak widać zresztą po momencie w którym zapadła decyzja :) - późnym... ale jest inna zabawna troche sytuacja związana z imieniem. Pierwszego syna zmajstrowaliśmy w mieszkaniu w Czestochowie, z włascicielką przyjaznimy sie do dzis, jest tylko 3 lata ode mnie starsza i nawet wyszło tak, że była świadkową na naszym ślubie. Bardzo chcieli mieć już dziecko, ale długo im nie wychodziło, aż tu nagle zaszła w ciaze 3 dni po naszym ślubie, w tym samym kąciku, tego samego mieszkania co my wcześniej mieszkaliśmy. Ja nazwałam swoje dziecko Jasio, a ona 8 miesiecy później urodziła też syna- Filipa. 2 lata później sytuacja się odwróciła, to ona była w drugiej ciąży, a ja zaczynałam o niej myśleć i 4 miesiace po niej zaszłam w ciąże. Napisała do mnie, czy nie mialabym nic przeciwko gdyby nazwała swojego syna Jasio jak mój niuniek, bo jej się bardzo to imię podoba od dawna- oczywiscie nie mialam nic przeciwko bo jak bym śmiała :) A kiedy za niedługo okazało się, że i ja będę miała drugiego syna, zażartowaliśmy dzwoniąc do niej, żeby było zabawnie to swojego nazwiemy Filip, żeby było tak na krzyż U nich Filip i Jasio a u nas Jasio i Filip... to było jakoś na początku czerwca i na prawdę w żartach. A tymczasem... już tak zostanie no i ukłon w stronę pasji męża do historii, niech już ma tego Aleksandra na drugie :) :)

NOOO CHYBA, ŻEEE MĄŻ SIĘ UGNIE I ZGODZI SIĘ NA JEREMIEGO... może na porodówce w emocjach jak go zapytam, czy na pewno nie możemy go nazwać Jeremi. Konkurs na imiona tak czy siak zamkniety. Jest na 99% Filip Aleksander, bo nie widzę większych szans na zmiane zdania u męża, ale jeśli coś go skłoni do zmiany decyzji to jest tylko jedna opcja w kolejce i żadnej wiecej. Szczerze, bez mydlenia mi tu oczu, co sądzicie o Jeremim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 10:41

Kleopatra, Amicizia lubią tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita, ja do dzisiaj miewam straszną zgagę i młody to chyba będzie miał sporą czuprynę ;-) ale ponoć to się nie sprawdza ;-) niektóre dziewczyny też miały zgagę, a dzieci urodziły się łyse :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2013, 10:18

• justa24 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja porównuje sobie brzuszki w szkole rodzenia i sa dziewczyny z tym samym wiekiem ciażowym co ja a mają zupelnie inne brzuszki jedne wieksze od mojego drugie mniejsze i takie rozlegle,ja mam typową piłke z przodu jak na chĺopaka zadnych boczkow.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie wierze w żadne przesądy. Ani w ten z włosami, ani w ten że nie powinno się iść na pogrzeb, na cmentarz z nieochrzczonym dzieckiem czy brać ciężarnej na chrzestną. Jak dla mnie kompletne bzdury.
    Suzy też ciekawa historia :)

Amicizia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadły niewygody spania... i chyba biust mi się zmienia, bo znowu coś sie tkliwy robi... i w ogóle mam beznadziejny humor dzisiaj... przez duże B

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ