X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Hej przyszle mamusie :) Chcialam sie przywitac w 3 trymestrze ktory dzis zaczelam z moim synkiem :) i przy okazji zobaczylam dzis sliczny "filmik " jesli ktos nie wiedzial to chcialam pokazac :) http://www.youtube.com/watch?v=8Stf0dri0II

Jaki to jest cud!!! ta mala istotka pod naszym syrduszkiem <3 <3

Asiulka83 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no duphaston dawał po kieszeniu. Bałam się go odstawić , ale jak już odstawiłam i było ok to się jakoś już z tym oswoiłam, że go nie borę ;)

A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła :P No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić.

zfxga33.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna nie martw sie,zobacz tyle dziewczym sie balo ze urodzi duze dzieci a potem jak przyszlo co do czeko to waga byla lekko ponad 3 kilo.

Moja Vivien pedzila jak szalona z waga od 20tygodnia do 30 tygodnia
    a teraz okazuje sie ze na ta chwile ma zaledwie 3100 bo w szpitalu w niedziele na USG sprawdzili.

Nie martw sie na zapas,jak by co idz do innego lekarza i zapytaj drugiego lekarza.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Raczej nie :)Ale on dobrze przybiera na wadze... nie stresuj go, kiedys jedna młoda matka tak sie bala porodu, ze dziecko bedzie za duze i będzie ją bolało, ze w 7 miesiacu przestalo rosnac i dopiero jakas psycholog do której chodzila ta kobieta w zwiazku ze stresem, dotarła do źródła problemu i odkryła ten paniczny lęk matki. Pracowały nad nim, nad strachem przed porodem vs wielkość dziecka i jak babka przestała widziec zaleznosc wagi dziecka do reszty to mały znowu ruszył do przodu i urodził się z prawidłową wagą urodzeniową. Także nie myśl intensywnie o tym, że mały jest za duży, bo nie jest, mieści sie w normach, choć w górnych granicach. Bardzo ładnie sobie rośnie.
    dziękuję za mądre słowa pocieszenia :)
    no to jutro idę na badanie glukozy po raz drugi, może jednak cukrzyca się rozwinęła :/.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Chyba nie bo jak pepowine mu zakrecisz? :)zapytaj polozna o druga opinie.Moje brzucho tez jest duze ale w szpitalu i na usg wszystko bylo ok.bylo szybkie ale nic lekarz nie pow oprocz ze jest ok. .a propo szkoly rodzenia wczoraj polozna mowila zeby nie przesadzac z piciem wody ..zeby nie pic 3 litrow..bo nie wolno rece opadaja do ziemii.kazdy ma swoja opinie.a o przybieraniu na wadze zeby przybierac ok 0.5 kg tygod.czyli do 15 kg.i ze najwazniejsze jest zeby przybierac na wadze stopniowo i miarowo nie gwaltownie.
    a czemu według położnej nie należy pić dużo wody?
    ja pije chyba dużo :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła :P No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić.
    no ja na końcu też brałam tydzień 2x1 i tydzień 1x1 i odstawiłam zupełnie

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zaprosić Was na chwilę do wątku o zakupach, zapoznać się z moją dzisiejszą propozycją i do ewentualnego zapoznania z nią inne dziewczyny. Ta oferta jest aktualna tylko dla dziewczyn z OVUfriend.pl, w ramach wdzięczności, że mam z kim o tym wszystkim rozmawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 20:05

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :). Martwię się o czym może świadczyć większy brzuszek maluszka od reszty ciałka? Może jakieś wady albo choroby?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba pić według mnie 1,5-2 litry. Bo pamiętaj za dużo też nie zdrowo bo wypłukujesz wszystko z organizmu. Od skrajności w skrajność...
    Najlepiej pić regularnie żeby nawadniać organizm i żeby też nerki swobodnie mogły pracować

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    już już wam piszę relację.
    no to jestem po wizycie i znowu załamana :( chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży :(. Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 o.O ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża :/. Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem :/. Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę :/. Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem :/. No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie :/. Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
    Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki :/.
    Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.

Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest :) I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet! :P
    A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! :) Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma :)

A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze :/ Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc :/

Bedzie dobrze i nie przejmuj sie :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:45

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurcze dziewczyny ,powiedźcie mi jak to jest. No bo jak pani dr zleca badania krwi... to potem idę do przychodni na wizytę i położna mi je zabiera. One są wpisane do karty ciąży ,ale nie mam ich.
    Powiedźcie mi czy orientujecie się czy jest to zgodne z prawem.
    Kto powinien mieć oryginały i czy jak poproszę o wydanie w celu kserowania to czy mi wydadzą.[/QUOTE]

Moja lekarka przepisuje sobie i do książeczki i mi oddaje oryginały.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest :) I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet! :P
    A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! :) Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma :)

A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze :/ Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc :/

Bedzie dobrze i nie przejmuj sie :) :)
    dziękuję :)
    no własnie nie wiem dlaczego :/.
    Trudno co mam zrobić :/. Do końca ciąży jeszcze tylko 7 tygodni ;) jakoś wytrzymam ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.. ale napisałyście od wczoraj ... 8 stron masakra.. jak w drukarni... jutro poczytam ... dzis aby napisze jak po wizycie..

więc byłam i nie wiem co o tym myśleć... KTG pokazało nawet tętno 190... szok.. ale przeciętnie było na poziomie 160... podnosiło sie tylko w tedy kiedy mój skarbek był aktywny czyli się wiercił... lekarz stwierdził że to wynika z tej aktywności... hmmm.. nie zostaje mi nic innego jak mu zaufać... ale i tak się martwie...:(:(:(... jutro odbieram wynik CRP... jak będzie zły to musze zadzwonic i go poinformować.... a jak dobry to wizyta 30 września... chyba umre ze starchu przez ten czas... :(:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna, pewnie to nie cukrzyca ,ale lekarka chce sie upewnic i wysyla Cie na badanie.moja ginka ,ktora jest ekspertem w cukrzycy ciazowej, prowadzi poradnie cukrzykowa dla kobiet w ciazy, mowila mi kiedys, ze wlasnie po obwodzie brzuszka dziecka mozna wykryc cukrzyce u mamy.twierdzi ,ze gdy mama ma cukrzyce to czesto dzieci maja wieksze obwody brzuszka i pewnie dlatego nienormalna musisz zrobic powtorne badanie.
    nie martw sie poki co, to wcale nie oznacza ,ze masz cukrzyce .
    dzieci sa rozne i rozwijaja sie w swoim tempie a zadaniem lekarza jest wszystko sprawdzic i kontrolowac

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie dla dziewczyn które miały juz KTG...
    czy w trakcie ruchu waszych skarbów też wam się tętno podwyższało??
    na jakim poziomie macie/ miałyście jak jest cisza a jak się wierci??

jak byście mogły to prosze napiszcie... może się uspokoje...:(:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:46

• patti Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatra, ja chodzilam prywatnie do lekarki i nigdy mi nie zabierala oryginalow badan, rowniez nic nie kserowala, po prostu spisywala wyniki do karty ciazy.

polska_dziewczyna ,poczekaj na pozostale wyniki, jak wiesz, my kobiety potrafimy sobie wmawiac wiele zlych rzeczy.
    dodam, ze po ciazy to sie nie zmienia hehe -ja caly czas panikuje i boje sie o malego -takie to my kobiety juz jestesmy i wiecej tym szkodzimy niz pomagamy dziecku ,wiec nie ma co na zapas sie martwic choc wiem ,ze to ciezkie

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    już już wam piszę relację.
    no to jestem po wizycie i znowu załamana :( chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży :(. Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 o.O ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża :/. Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem :/. Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę :/. Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem :/. No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie :/. Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
    Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki :/.
    Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.
    Nienormalna, wpisze ci moje wyniki dla uspokojenia ;p
    33 tyg i 4 dni
    waga 2711 g
    AC na 35 tyg i 3d
    HC 36 tyg i 0 d
    BPD 36 tyg i 3d
    Fl 35 tyg i 3 d
    itp
    I jakoś wogóle się tym nie martwię. Jedynie tym że będę musiała urodzić duże dziecko. aaa i moja waga z 33 tyg to 95,7 :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna u mnie brzuszek dziecka też jest większy w porównaniu z resztą, ale nikt się tu tym nie przejmuje, więc i ja też nie :)

Polska dziewczyno już masz jedną dobrą wiadomość, trzymam kciuki by jutrzejsze wyniki też były dobre. Trzymaj się i staraj się nie stresować.

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ