X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Hej przyszle mamusie :) Chcialam sie przywitac w 3 trymestrze ktory dzis zaczelam z moim synkiem :) i przy okazji zobaczylam dzis sliczny "filmik " jesli ktos nie wiedzial to chcialam pokazac :) http://www.youtube.com/watch?v=8Stf0dri0II

Jaki to jest cud!!! ta mala istotka pod naszym syrduszkiem <3 <3

Asiulka83 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no duphaston dawał po kieszeniu. Bałam się go odstawić , ale jak już odstawiłam i było ok to się jakoś już z tym oswoiłam, że go nie borę ;)

A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła :P No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić.

zfxga33.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna nie martw sie,zobacz tyle dziewczym sie balo ze urodzi duze dzieci a potem jak przyszlo co do czeko to waga byla lekko ponad 3 kilo.

Moja Vivien pedzila jak szalona z waga od 20tygodnia do 30 tygodnia
    a teraz okazuje sie ze na ta chwile ma zaledwie 3100 bo w szpitalu w niedziele na USG sprawdzili.

Nie martw sie na zapas,jak by co idz do innego lekarza i zapytaj drugiego lekarza.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Raczej nie :)Ale on dobrze przybiera na wadze... nie stresuj go, kiedys jedna młoda matka tak sie bala porodu, ze dziecko bedzie za duze i będzie ją bolało, ze w 7 miesiacu przestalo rosnac i dopiero jakas psycholog do której chodzila ta kobieta w zwiazku ze stresem, dotarła do źródła problemu i odkryła ten paniczny lęk matki. Pracowały nad nim, nad strachem przed porodem vs wielkość dziecka i jak babka przestała widziec zaleznosc wagi dziecka do reszty to mały znowu ruszył do przodu i urodził się z prawidłową wagą urodzeniową. Także nie myśl intensywnie o tym, że mały jest za duży, bo nie jest, mieści sie w normach, choć w górnych granicach. Bardzo ładnie sobie rośnie.
    dziękuję za mądre słowa pocieszenia :)
    no to jutro idę na badanie glukozy po raz drugi, może jednak cukrzyca się rozwinęła :/.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Chyba nie bo jak pepowine mu zakrecisz? :)zapytaj polozna o druga opinie.Moje brzucho tez jest duze ale w szpitalu i na usg wszystko bylo ok.bylo szybkie ale nic lekarz nie pow oprocz ze jest ok. .a propo szkoly rodzenia wczoraj polozna mowila zeby nie przesadzac z piciem wody ..zeby nie pic 3 litrow..bo nie wolno rece opadaja do ziemii.kazdy ma swoja opinie.a o przybieraniu na wadze zeby przybierac ok 0.5 kg tygod.czyli do 15 kg.i ze najwazniejsze jest zeby przybierac na wadze stopniowo i miarowo nie gwaltownie.
    a czemu według położnej nie należy pić dużo wody?
    ja pije chyba dużo :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła :P No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić.
    no ja na końcu też brałam tydzień 2x1 i tydzień 1x1 i odstawiłam zupełnie

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zaprosić Was na chwilę do wątku o zakupach, zapoznać się z moją dzisiejszą propozycją i do ewentualnego zapoznania z nią inne dziewczyny. Ta oferta jest aktualna tylko dla dziewczyn z OVUfriend.pl, w ramach wdzięczności, że mam z kim o tym wszystkim rozmawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 20:05

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :). Martwię się o czym może świadczyć większy brzuszek maluszka od reszty ciałka? Może jakieś wady albo choroby?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba pić według mnie 1,5-2 litry. Bo pamiętaj za dużo też nie zdrowo bo wypłukujesz wszystko z organizmu. Od skrajności w skrajność...
    Najlepiej pić regularnie żeby nawadniać organizm i żeby też nerki swobodnie mogły pracować

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    już już wam piszę relację.
    no to jestem po wizycie i znowu załamana :( chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży :(. Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 o.O ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża :/. Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem :/. Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę :/. Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem :/. No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie :/. Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
    Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki :/.
    Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.

Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest :) I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet! :P
    A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! :) Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma :)

A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze :/ Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc :/

Bedzie dobrze i nie przejmuj sie :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:45

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kurcze dziewczyny ,powiedźcie mi jak to jest. No bo jak pani dr zleca badania krwi... to potem idę do przychodni na wizytę i położna mi je zabiera. One są wpisane do karty ciąży ,ale nie mam ich.
    Powiedźcie mi czy orientujecie się czy jest to zgodne z prawem.
    Kto powinien mieć oryginały i czy jak poproszę o wydanie w celu kserowania to czy mi wydadzą.[/QUOTE]

Moja lekarka przepisuje sobie i do książeczki i mi oddaje oryginały.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest :) I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet! :P
    A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! :) Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma :)

A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze :/ Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc :/

Bedzie dobrze i nie przejmuj sie :) :)
    dziękuję :)
    no własnie nie wiem dlaczego :/.
    Trudno co mam zrobić :/. Do końca ciąży jeszcze tylko 7 tygodni ;) jakoś wytrzymam ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.. ale napisałyście od wczoraj ... 8 stron masakra.. jak w drukarni... jutro poczytam ... dzis aby napisze jak po wizycie..

więc byłam i nie wiem co o tym myśleć... KTG pokazało nawet tętno 190... szok.. ale przeciętnie było na poziomie 160... podnosiło sie tylko w tedy kiedy mój skarbek był aktywny czyli się wiercił... lekarz stwierdził że to wynika z tej aktywności... hmmm.. nie zostaje mi nic innego jak mu zaufać... ale i tak się martwie...:(:(:(... jutro odbieram wynik CRP... jak będzie zły to musze zadzwonic i go poinformować.... a jak dobry to wizyta 30 września... chyba umre ze starchu przez ten czas... :(:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• patti Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna, pewnie to nie cukrzyca ,ale lekarka chce sie upewnic i wysyla Cie na badanie.moja ginka ,ktora jest ekspertem w cukrzycy ciazowej, prowadzi poradnie cukrzykowa dla kobiet w ciazy, mowila mi kiedys, ze wlasnie po obwodzie brzuszka dziecka mozna wykryc cukrzyce u mamy.twierdzi ,ze gdy mama ma cukrzyce to czesto dzieci maja wieksze obwody brzuszka i pewnie dlatego nienormalna musisz zrobic powtorne badanie.
    nie martw sie poki co, to wcale nie oznacza ,ze masz cukrzyce .
    dzieci sa rozne i rozwijaja sie w swoim tempie a zadaniem lekarza jest wszystko sprawdzic i kontrolowac

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie dla dziewczyn które miały juz KTG...
    czy w trakcie ruchu waszych skarbów też wam się tętno podwyższało??
    na jakim poziomie macie/ miałyście jak jest cisza a jak się wierci??

jak byście mogły to prosze napiszcie... może się uspokoje...:(:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:46

• patti Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatra, ja chodzilam prywatnie do lekarki i nigdy mi nie zabierala oryginalow badan, rowniez nic nie kserowala, po prostu spisywala wyniki do karty ciazy.

polska_dziewczyna ,poczekaj na pozostale wyniki, jak wiesz, my kobiety potrafimy sobie wmawiac wiele zlych rzeczy.
    dodam, ze po ciazy to sie nie zmienia hehe -ja caly czas panikuje i boje sie o malego -takie to my kobiety juz jestesmy i wiecej tym szkodzimy niz pomagamy dziecku ,wiec nie ma co na zapas sie martwic choc wiem ,ze to ciezkie

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    już już wam piszę relację.
    no to jestem po wizycie i znowu załamana :( chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży :(. Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 o.O ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża :/. Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem :/. Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę :/. Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem :/. No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie :/. Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
    Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki :/.
    Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.
    Nienormalna, wpisze ci moje wyniki dla uspokojenia ;p
    33 tyg i 4 dni
    waga 2711 g
    AC na 35 tyg i 3d
    HC 36 tyg i 0 d
    BPD 36 tyg i 3d
    Fl 35 tyg i 3 d
    itp
    I jakoś wogóle się tym nie martwię. Jedynie tym że będę musiała urodzić duże dziecko. aaa i moja waga z 33 tyg to 95,7 :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna u mnie brzuszek dziecka też jest większy w porównaniu z resztą, ale nikt się tu tym nie przejmuje, więc i ja też nie :)

Polska dziewczyno już masz jedną dobrą wiadomość, trzymam kciuki by jutrzejsze wyniki też były dobre. Trzymaj się i staraj się nie stresować.

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ