III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka83 wrote:Hej przyszle mamusie Chcialam sie przywitac w 3 trymestrze ktory dzis zaczelam z moim synkiem i przy okazji zobaczylam dzis sliczny "filmik " jesli ktos nie wiedzial to chcialam pokazac http://www.youtube.com/watch?v=8Stf0dri0II
Jaki to jest cud!!! ta mala istotka pod naszym syrduszkiemAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:no duphaston dawał po kieszeniu. Bałam się go odstawić , ale jak już odstawiłam i było ok to się jakoś już z tym oswoiłam, że go nie borę
A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić. -
Nienormalna nie martw sie,zobacz tyle dziewczym sie balo ze urodzi duze dzieci a potem jak przyszlo co do czeko to waga byla lekko ponad 3 kilo.
Moja Vivien pedzila jak szalona z waga od 20tygodnia do 30 tygodnia
a teraz okazuje sie ze na ta chwile ma zaledwie 3100 bo w szpitalu w niedziele na USG sprawdzili.
Nie martw sie na zapas,jak by co idz do innego lekarza i zapytaj drugiego lekarza.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Raczej nie :)Ale on dobrze przybiera na wadze... nie stresuj go, kiedys jedna młoda matka tak sie bala porodu, ze dziecko bedzie za duze i będzie ją bolało, ze w 7 miesiacu przestalo rosnac i dopiero jakas psycholog do której chodzila ta kobieta w zwiazku ze stresem, dotarła do źródła problemu i odkryła ten paniczny lęk matki. Pracowały nad nim, nad strachem przed porodem vs wielkość dziecka i jak babka przestała widziec zaleznosc wagi dziecka do reszty to mały znowu ruszył do przodu i urodził się z prawidłową wagą urodzeniową. Także nie myśl intensywnie o tym, że mały jest za duży, bo nie jest, mieści sie w normach, choć w górnych granicach. Bardzo ładnie sobie rośnie.
no to jutro idę na badanie glukozy po raz drugi, może jednak cukrzyca się rozwinęła .
-
Lilka wrote:Chyba nie bo jak pepowine mu zakrecisz? :)zapytaj polozna o druga opinie.Moje brzucho tez jest duze ale w szpitalu i na usg wszystko bylo ok.bylo szybkie ale nic lekarz nie pow oprocz ze jest ok. .a propo szkoly rodzenia wczoraj polozna mowila zeby nie przesadzac z piciem wody ..zeby nie pic 3 litrow..bo nie wolno rece opadaja do ziemii.kazdy ma swoja opinie.a o przybieraniu na wadze zeby przybierac ok 0.5 kg tygod.czyli do 15 kg.i ze najwazniejsze jest zeby przybierac na wadze stopniowo i miarowo nie gwaltownie.
ja pije chyba dużo
-
blueberry wrote:A ja się nie boję odstawić, ja zaczynałam od dawki 3x2 i zeszłyśmy do 2x1, po czym miałam w ogóle odstawić ale jak po seksiku dostałam plamienia w 12 tc co się nie przyznałam przed lekarką do współżycia, bo ona dała zakaz to do dziś mi karze brać ten duphaston. I jeszcze tą luteinę dowaliła No i tak nic nie wskazuje coby chciała mi te leki odstawić.
-
nick nieaktualnyPozwolę sobie zaprosić Was na chwilę do wątku o zakupach, zapoznać się z moją dzisiejszą propozycją i do ewentualnego zapoznania z nią inne dziewczyny. Ta oferta jest aktualna tylko dla dziewczyn z OVUfriend.pl, w ramach wdzięczności, że mam z kim o tym wszystkim rozmawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 20:05
иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:już już wam piszę relację.
no to jestem po wizycie i znowu załamana chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży . Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża . Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem . Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę . Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem . No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie . Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki .
Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.
Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet!
A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma
A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc
Bedzie dobrze i nie przejmuj sieиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny ,powiedźcie mi jak to jest. No bo jak pani dr zleca badania krwi... to potem idę do przychodni na wizytę i położna mi je zabiera. One są wpisane do karty ciąży ,ale nie mam ich.
Powiedźcie mi czy orientujecie się czy jest to zgodne z prawem.
Kto powinien mieć oryginały i czy jak poproszę o wydanie w celu kserowania to czy mi wydadzą.[/QUOTE]
Moja lekarka przepisuje sobie i do książeczki i mi oddaje oryginały.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Nienormalna, nasz Maluch tez ma duzy obwód brzuszka! Skala chyba do 90 centyli, a nasza Mala ma 97centyli i lekarz i sonografer co usg robil mowili, ze to nie jest zle - jedne dzieciaczki sa pulchne gdzie indziej, a inne np brzusio maja wiekszy - mi nie kazali sie tym stresowac, bo z Malenstwem wszystko ok i z Twoim tez jest I nie miej zadnych wyrzutów sumienia! Przeciez nie bedziesz jechac na samej wodzie, to nie jest zadna Twoja wina, nie mysl tak nawet!
A waga Twojego Synka ladna, ciesz sie, ze zdrowo rosnie! Zdrowie najwazniejsze, bez niego nic nie ma
A tak wogole, to nie rozumiem tego kolejnego testu na glukoze Lekarz jak zobaczyl wage naszego Malucha w niecalym 32tc to pytala czy mam cukrzyce ciazowa - spojrzala na wyniki (po 2godz mialam nizszy wynik niz przed wypiciem tego) to stwierdzila, ze raczej by sie juz nie pokazala i nie mowila nic o potwórzeniu - wiec nie rozumiem czemu musisz jeszcze raz na to isc
Bedzie dobrze i nie przejmuj sie
no własnie nie wiem dlaczego .
Trudno co mam zrobić . Do końca ciąży jeszcze tylko 7 tygodni jakoś wytrzymam -
hej dziewczyny.. ale napisałyście od wczoraj ... 8 stron masakra.. jak w drukarni... jutro poczytam ... dzis aby napisze jak po wizycie..
więc byłam i nie wiem co o tym myśleć... KTG pokazało nawet tętno 190... szok.. ale przeciętnie było na poziomie 160... podnosiło sie tylko w tedy kiedy mój skarbek był aktywny czyli się wiercił... lekarz stwierdził że to wynika z tej aktywności... hmmm.. nie zostaje mi nic innego jak mu zaufać... ale i tak się martwie...... jutro odbieram wynik CRP... jak będzie zły to musze zadzwonic i go poinformować.... a jak dobry to wizyta 30 września... chyba umre ze starchu przez ten czas...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nienormalna, pewnie to nie cukrzyca ,ale lekarka chce sie upewnic i wysyla Cie na badanie.moja ginka ,ktora jest ekspertem w cukrzycy ciazowej, prowadzi poradnie cukrzykowa dla kobiet w ciazy, mowila mi kiedys, ze wlasnie po obwodzie brzuszka dziecka mozna wykryc cukrzyce u mamy.twierdzi ,ze gdy mama ma cukrzyce to czesto dzieci maja wieksze obwody brzuszka i pewnie dlatego nienormalna musisz zrobic powtorne badanie.
nie martw sie poki co, to wcale nie oznacza ,ze masz cukrzyce .
dzieci sa rozne i rozwijaja sie w swoim tempie a zadaniem lekarza jest wszystko sprawdzic i kontrolowacиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
kleopatra, ja chodzilam prywatnie do lekarki i nigdy mi nie zabierala oryginalow badan, rowniez nic nie kserowala, po prostu spisywala wyniki do karty ciazy.
polska_dziewczyna ,poczekaj na pozostale wyniki, jak wiesz, my kobiety potrafimy sobie wmawiac wiele zlych rzeczy.
dodam, ze po ciazy to sie nie zmienia hehe -ja caly czas panikuje i boje sie o malego -takie to my kobiety juz jestesmy i wiecej tym szkodzimy niz pomagamy dziecku ,wiec nie ma co na zapas sie martwic choc wiem ,ze to ciezkiepolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:już już wam piszę relację.
no to jestem po wizycie i znowu załamana chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży . Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża . Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem . Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę . Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem . No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie . Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki .
Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.
33 tyg i 4 dni
waga 2711 g
AC na 35 tyg i 3d
HC 36 tyg i 0 d
BPD 36 tyg i 3d
Fl 35 tyg i 3 d
itp
I jakoś wogóle się tym nie martwię. Jedynie tym że będę musiała urodzić duże dziecko. aaa i moja waga z 33 tyg to 95,7иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna u mnie brzuszek dziecka też jest większy w porównaniu z resztą, ale nikt się tu tym nie przejmuje, więc i ja też nie
Polska dziewczyno już masz jedną dobrą wiadomość, trzymam kciuki by jutrzejsze wyniki też były dobre. Trzymaj się i staraj się nie stresować.Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość