III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
;oniqa wrote:ja też mam 18 wizyte i wtedy poznam płeć dzidziusia
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Justa u mnie w normalnej przychodni też tak jest.
Ale w tej gdzie chodzę do ginekologa ona to zostawia.
A ja nie wiem czy jest to ok czy wbrew prawu... ehh
W Dublinie jest tak ze w szpitalu wszystkie wyniki sa wkladane do karty ciazy i dzwonia tylko gdy jest cos nie tak.Mam do nich wglad i moge wziasc kopie mysle..prywatnie gin mi wysyla wyniki na emailahttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
już już wam piszę relację.
no to jestem po wizycie i znowu załamana chyba coraz bardziej. Obwód brzucha mojego dziecka jest za duży . Odpowiada 34tygodniowi ciąży. Zważyłam się w domu rano na czczo 94,9 u ginki w gabinecie bo mi kazała i ważyłam 96,5 ale powiedziałam jej że waże się na wadze w domu i takie miałam rano wskazanie. Teraz na mojej wadze jest 95,5 więc ta waga w jej gabinecie strasznie zawyża . Przeraziła mnie tym większym brzuszkiem . Nie maiłam już nawet siły pytać czym to grozi etc, bo myślałam że się popłaczę . Mam zrobić ponownie obciążenie glukozą jutro! i napisać jej wyniki smsem . No nic idę napisać lekarzowi na czacie może mi wstawi skierowanie do systemu to pojadę jutro i zrobię to badanie . Jestem zdruzgotana trochę, bo mam poczucie winy że to przeze mnie dziecko jest duże a tak na prawdę , to przy stosowaniu clexanu dzieci generalnie są większe dlatego większość porodów przy stosowaniu clexane kończy się cc. Ale to przecież pani dr powinna wiedzieć i wziąć na to poprawkę.
Z tego wszystkiego nie dostałam nawet fotki .
Mały waży 2290 i ma położenie główkowe. Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy robić wymaz w kierunku GBS.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 19:02
-
nick nieaktualnyNa dzieciowomi chociazby przeczytasz, że czasem tak wychodzi, jakaś różnica miedzy głowa, noga i brzuchem, a rodzą się zdrowiutkie dzieciaczki. Czytałam to chyba pod 34tym tygodniem.
Sporo waży, ale nie jakoś przesadnie dużo.иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość
-
Hej przyszle mamusie Chcialam sie przywitac w 3 trymestrze ktory dzis zaczelam z moim synkiem i przy okazji zobaczylam dzis sliczny "filmik " jesli ktos nie wiedzial to chcialam pokazac http://www.youtube.com/watch?v=8Stf0dri0II
Lalita2710, ;oniqa, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Ojjo ,Nienormalna nie martw się , kurcze lekarka powinna ci wytłumaczyć bez pytania dlaczego dziecko ma większy obwód brzuszka.
Eh ci lekrze...
Ale u nich wszystkich waga zawyża.. bo mnie np jak ważyła to ponad 0,5kg miałam więcej u nich niż u siebie na wadze.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiulka83 wrote:
ten filmik jest w oryyginale dłuższy i wolniejszy, muzyka bardziej przejmująca Poszukaj...
Asiulka83 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ojjo ,Nienormalna nie martw się , kurcze lekarka powinna ci wytłumaczyć bez pytania dlaczego dziecko ma większy obwód brzuszka.
Eh ci lekrze...
Ale u nich wszystkich waga zawyża.. bo mnie np jak ważyła to ponad 0,5kg miałam więcej u nich niż u siebie na wadze.
-
Lilka wrote:A masz mozliwosc isc do kogos innego kto Cie tak nie meczy psychicznie?
On mnie ostatnio skierował na ktg będę na szkole rodzenia niedługo to zapytam położną, bo ona zauważyła, że będzie duże dziecko po wielkości mojego brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 19:25
-
Chyba nie bo jak pepowine mu zakrecisz? :)zapytaj polozna o druga opinie.Moje brzucho tez jest duze ale w szpitalu i na usg wszystko bylo ok.bylo szybkie ale nic lekarz nie pow oprocz ze jest ok. .a propo szkoly rodzenia wczoraj polozna mowila zeby nie przesadzac z piciem wody ..zeby nie pic 3 litrow..bo nie wolno rece opadaja do ziemii.kazdy ma swoja opinie.a o przybieraniu na wadze zeby przybierac ok 0.5 kg tygod.czyli do 15 kg.i ze najwazniejsze jest zeby przybierac na wadze stopniowo i miarowo nie gwaltownie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 19:34
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyRaczej nie :)Ale on dobrze przybiera na wadze... nie stresuj go, kiedys jedna młoda matka tak sie bala porodu, ze dziecko bedzie za duze i będzie ją bolało, ze w 7 miesiacu przestalo rosnac i dopiero jakas psycholog do której chodzila ta kobieta w zwiazku ze stresem, dotarła do źródła problemu i odkryła ten paniczny lęk matki. Pracowały nad nim, nad strachem przed porodem vs wielkość dziecka i jak babka przestała widziec zaleznosc wagi dziecka do reszty to mały znowu ruszył do przodu i urodził się z prawidłową wagą urodzeniową. Także nie myśl intensywnie o tym, że mały jest za duży, bo nie jest, mieści sie w normach, choć w górnych granicach. Bardzo ładnie sobie rośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 19:31
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość