III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
jak ja kupowałąm leki po wyjsciu ze szpitala to częśc miałam o dziwo refundowanych lekarz cos tam zaznaczył na recepcie.
Blueberyy kuruj sie kuruj teraz to się włąsnie zacznie wchodzimy wszyscy w taki okres przejsciowy i podatny na chorubska niestety ;/
Co do tej cytologi to nie wiem jak to jest dokładnie nie znam sie tak ale słyszałam że w zaawansowanej ciaży już nie powinno sie jej robić, ja miałam akurat na samym początku robiona.
a to badanie ;Posiew z predsionka pochwy i okolic odbytuw kierunku paciorkowców B-hemolizujących, to niewiem ale napewno nie miałam a słyszalam w szkole rodzenia że jest istotne i powinno byc wykonane do 37 tyg ciąży. Tu suzy już je miałaś? -
nick nieaktualny
-
Dzięki Suzy:) będę wiedzieć mniej więcej co i jak dziękuje ci.
Ja mam 18 września następną wizytę.
Nienormalna 3 mamy kciuki za wizytę.
Ja drzemałam się na 30min ,chyba po tym stresie dziś mnie zmorzyło.
Mąż pisał o 15.30 że mu 600 km zostało. Tak że powoli do przodu.
Siedzę i wsuwam winogronka ) -
nick nieaktualny
-
Ojojo Suzy i potem 5 tyg i zobaczysz synusia drugiego )
Oniqa;) no to fajnie:)Jeszcze tydzień)
Kurcze dziewczyny ,powiedźcie mi jak to jest. No bo jak pani dr zleca badania krwi... to potem idę do przychodni na wizytę i położna mi je zabiera. One są wpisane do karty ciąży ,ale nie mam ich.
Powiedźcie mi czy orientujecie się czy jest to zgodne z prawem.
Kto powinien mieć oryginały i czy jak poproszę o wydanie w celu kserowania to czy mi wydadzą. -
nick nieaktualny
-
Więc widzę że nie jestem sama ,gdyby ta przychodnia miała umowę podpisaną z DIAG ,to też bym miała na internecie ,ale niestety to inne laboratorium...
Właśnie nie wiem jak szpitale to reflektując ? czy wystarczy im jedynie to co w karcie ,czy te konkretne badania (nie morfologie zwykłe) trzeba mieć.
No nic 18 września ,jak pójdę poproszę o te wyniki skseruję i im oddam jeśli tak bardzo chcą oryginały. -
Moj maz na szczescie juz lepiej ale ja cos czuje ze sie rozloze.oby nie ;)bylam na badanich krwi wyniki beda za tydzien i wysla do lekarza.
Nienormalna daj znac koniecznie po wizycie
Lalita oby ten czas bez meza szybko minal!
My tez bylismy zwiazkiem na odleglosc..przez kilka lat .jestesmy z innych miast..poznalismy sie jak bylam jeszcze w Liceum pozniej studiowalismy w innych miastach..bywalo ciezko!staralismy sie widywac w kazdy weekend ale czasem nie bylo takiej opcji..dalismy rade.Mysle ze M jest po prostu Moja polowka jablka
W nocy mialam koszmar ze niemam brzucha i nie jestem w ciazy obudzilam sie i rozplakalam.koszmary mam okropneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 17:59
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Tak Lilka myślę że musimy to wytrwać. Ale jak przypomnę sobie dzisiaj jak się żegnaliśmy jemu zaczęły płynąć łzy ,więc ja jak bóbr za nim...
Potem był jeszcze całusek w brzuszek... oj ciężko
Jak przyjedzie za 3 tyg to będę się ruszać co raz wolniej hihi:)) i pewnie bebzolek mi urośnie:)
Dzisiejszy dzień szybko mija ,ale od jutra ma być co raz fatalniej... bo pogoda się knoci i ma być 14 C ;/ więc nawet na dłuższy spacer z psiakiem nie mogę iść żeby szybciej czas leciał.
Dziewcynki wiem ze pisałyśmy niedawno o tym ,ale nie chce mi się wątku szukać.
Poszukuję książki takiej ciążowej w sensie od porodu do np 1-3 roku życia poradnik co i jak z maluchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 18:00
-
Nie kupuj duzo bo ja np mam kilka ktore dostalam od kolezanek i w kazdej pisza inaczej zycie zweryfikuje jak to bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 18:36
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
blueberry wrote:Nienormalna myślałam, że tylko ja się tu tak długo faszeruję duphastonem Ja też cały czas go biorę i luteinę do tego. Moja lekarka na każdej wizycie daje mi nowe recepty i się zastanawiam czy w ogóle odstawię te leki przed porodem, bo szczerze powiem wolałabym za te 100 zł miesięcznie kupić coś synkowi zamiast wydawać na leki
-
nick nieaktualny