X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:48

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja mam taki spory kojec i mi się spisywał na chwilę, np jak musiałam iść napalić w piecu. Nawet jak mały popłakał to wiedziałam przynajmniej że sobie nic nie zrobi :) Zresztą Wiko lubił się w nim bawić. Rozpięłam mu bok i siedział tam z zabawkami, wniosił i wynosił :) Ale to oczywiście dla większych dzieci :)
    Coś takiego. http://tablica.pl/oferta/baby-design-duzy-kojec-w-bardzo-dobrym-stanie-ID34C5p.html

michaela lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co się orientuje, to dziecko musi spać na początku z główką lekko uniesioną, tak? nie zupełnie na płasko? czy wszystkie materace w łóżeczkach da się tak podnieść, żer góra wyżej? bo jak nie to myślę o takim specjalnym materacyku na początek:
    http://allegro.pl/lifenest-materac-pianka-oddychajacy-w-wa-z-siatka-i3547016518.html

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina z tego co ja wiem to powinien na płasko do któregoś miesiąca.
    A co z odkształceniem główki to tylko musi być zasługa rodziców którzy o to dbają żeby dziecko układać jakby z każdej strony główki.

Niech mamusie inne się wypowiedzą.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że musi spać na płasko na samym materacu bez poduszki, ale chodzi mi o lekkie uniesienie głowy w stosunku do reszty ciała

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIna tego to nie wime, wiem ze trzeba przekladac główke maluszkowi czesto zeby wlansie nie bylo odkszksztalcen.

kojce sa fajne, ale my z M. postanowilismy, ze kupimy sobie jkaies fajne nowe łózeczko turystyczne, poniewaz duzo jeździmy i takie łózeczko możmey zabrać ze sobą wszędzie, a w domu moze służyć małemu za kojec :)

a wogóle dostane od kolezanki z anglii troszke rzeczy po jej 2 synkach, ostatniego urodzila w maju :) i wysya mi tez kosz mojżesza :) podobały mi sie zawsze, ale uznałam, że nie będziemy kupowac bo mamy tyle wydatkó a tu porsze ot taka niespodzianka :D

Suzy Lee, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,pozycja na plecach – jest to najbezpieczniejsza pozycja do spania dla niemowlęcia; układając dziecko do snu w tej pozycji warto pamiętać, żeby główka była odchylona na bok, bo zabezpiecza to przed zachłyśnięciem się pokarmem w przypadku ulewania; niemowlę powinno spać na płaskim materacu bez poduszki do ok. 6 miesiąca życia – dopiero wówczas można podkładać mu pod głowę płaską poduszeczkę; we wcześniejszym okresie maluszkowi można podkładać pod materacyk zwinięty kocyk lub ręczniczek, gdy ma on problemy z ulewaniem się pokarmu – ta pozycja chroni go przed zachłyśnięciami; niektórzy zalecają podparcie nóg łóżeczka zamiast wkładania kocyka pod materac;"

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja powoli rozróżniam po dotyku każdą część ciała malucha.
    Jak dziś wystawiał stópki naciskałam lekko na brzuszek i uciekał ze stopą. Potem obrócił się tyłkiem w cały bok lewy :D

Boże to jest takie słodkie:))) że jestem zauroczona;)))

Amicizia, michaela, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    u was czeka w reklamówkach, u nas czeka na pranie na remnt, przeprowadzke, masakra, dobrze z echociaz wiem co chce kupic, ale i tak do sklpeu wole z M. pojechac po komode itd. zeby mi czasem kolorów nie pomylił, i nie zapomniał o organizerach do szuflad itd.
    No u nas remont w trakcie, ale przeprowadzki z jednej strony zazdroszcze - bedzie na pewno super w noym miejscu z drugiej wyobrazam sobie zamieszanie aj...

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez troszke rozpoznaje jego czesci, ale głównie pupke, lub kolanko, ogólnie mam łozysko na przedniej ścianie wiec typowo stópki nie jestem w stanie zobaczyc niestety a pewnie juz nei raz bym ja widziala przy tych jego akrobacjach :D

Lalita2710 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    No u nas remont w trakcie, ale przeprowadzki z jednej strony zazdroszcze - bedzie na pewno super w noym miejscu z drugiej wyobrazam sobie zamieszanie aj...

Na szczescie sie tym nie martwie i nie stersuje poki co ciesze sie ze juz to zbliza sie ku koncowi i moge zaczac cieszyc sie pomału urzadzaniem :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nina pyta, co sądzimy o tym materacyku :)

Myślę, ze jest bardzo fajny, ale jeśli chcesz zaoszczędzić to może wystarczy kupić po prostu "poduszkę" KLIN, która unosi dziecko lekko po skosie a kosztuje o niebo mniej, jest za około 30-40 zł chyba. Przy pierwszym dziecku nic takiego nie miałam, a teraz sobie ten klin zafundowałam.

michaela, Nina lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Michaela ja mam taki spory kojec i mi się spisywał na chwilę, np jak musiałam iść napalić w piecu. Nawet jak mały popłakał to wiedziałam przynajmniej że sobie nic nie zrobi :) Zresztą Wiko lubił się w nim bawić. Rozpięłam mu bok i siedział tam z zabawkami, wniosił i wynosił :) Ale to oczywiście dla większych dzieci :)
    Coś takiego. http://tablica.pl/oferta/baby-design-duzy-kojec-w-bardzo-dobrym-stanie-ID34C5p.html
    Fajny, i dobrze wiedzieć że się to sprawdza:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Na szczescie sie tym nie martwie i nie stersuje poki co ciesze sie ze juz to zbliza sie ku koncowi i moge zaczac cieszyc sie pomału urzadzaniem :D
    Super, o to chodzi, po co przejmować się pierdołami, najważniejsze że będziecie mieli nowe piękne swoje miejsce :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni nieobecności i lekturka na pół w dnia na forum :)

Amicizia gratuluję mieszkania :) Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, my ciągle w lesie niestety

zfxga33.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie.
    Ja mam kupiony laktator elektryczny, ale szczerze mowiac kupilam z musu, bo bylismy na zakupach w US i byl tani, tutaj szt podwojny.
    Teraz pewnie kupie starylizator, ale sprobuje kupic uzywany.
    Mam zamiar odciagac mleko, bo chce miec troszke " wolnosci" moze uda mi sie chodzic na joge, poza tym chce wrocic do pracy na kilka godzin, wiec sterylizator sie przyda.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien jak sie czujesz? Moj suwczek pokazuje 1 tydzien!!!!

Suzy Lee, justa24, michaela lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wy dziewczynki na podium jesteście :)

vivien lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    W ogóle ja powoli rozróżniam po dotyku każdą część ciała malucha.
    Jak dziś wystawiał stópki naciskałam lekko na brzuszek i uciekał ze stopą. Potem obrócił się tyłkiem w cały bok lewy :D

Boże to jest takie słodkie:))) że jestem zauroczona;)))
    lalita ja od jakis niecałych dwuch tygodni czuje takie mocne kopniaczki że aż boli, czasem jak leże na łożku to aż cala drgne w momencie kopnięcia.. mój wtedy się śmieje że nieda się już nie zauwarzyc kiedy Alanek się rusza.Pozatym daje czadu ciągle e jeden bok i to samo miejsce chyba sobie nóżki rozciąga.. bo mu coraz ciasniej,:) robi m isie taka kulka wtedy w tym miejscu dobrze ja widać i czuć..napewno będe to zawsze miło wpsominała pomimo lekkiego bólu.

Amicizia, Lalita2710 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Vivien jak sie czujesz? Moj suwczek pokazuje 1 tydzien!!!!

Ella twoj suwaczek pokazuje jeden dzien ;)
    Jutro juz masz normalnie termin porodu co nie?? Czujesz juz coscik przepowiadajacego porod?
    Ja dzis mialam kolejna sesje akupunktury ;)
    Dziewczyny kurcze wczoraj mnie cos tknelo i weszlam na forum na watek o poronieniach....
    Kurde jedna forumowiczka stracila coreczke w 39tyg :( ;( ;( siedzę i rycze!!!
    Byla przed chwila u mnie położona i mnie opierdzielila ze takie rzeczy czytam.

I jeszcze wczoraj mojego meza rozlozylo... dysk mu wypadl i sie ruszac nie moze :( :( biedaczek .
    Dzis dostal zastrzyk i nakaz lezenia :(

MADZIULA13, justa24, Suzy Lee lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ