III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
vivien wrote:Ella twoj suwaczek pokazuje jeden dzien
Jutro juz masz normalnie termin porodu co nie?? Czujesz juz coscik przepowiadajacego porod?
Ja dzis mialam kolejna sesje akupunktury
Dziewczyny kurcze wczoraj mnie cos tknelo i weszlam na forum na watek o poronieniach....
Kurde jedna forumowiczka stracila coreczke w 39tyg;( ;( siedzę i rycze!!!
Byla przed chwila u mnie położona i mnie opierdzielila ze takie rzeczy czytam.
I jeszcze wczoraj mojego meza rozlozylo... dysk mu wypadl i sie ruszac nie mozebiedaczek .
Dzis dostal zastrzyk i nakaz lezenia
Biedulek Pan Mążdużo zdrówka
vivien lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Dziewczyny z tego co się orientuje, to dziecko musi spać na początku z główką lekko uniesioną, tak? nie zupełnie na płasko? czy wszystkie materace w łóżeczkach da się tak podnieść, żer góra wyżej? bo jak nie to myślę o takim specjalnym materacyku na początek:
http://allegro.pl/lifenest-materac-pianka-oddychajacy-w-wa-z-siatka-i3547016518.htmlNina, Lilka lubią tę wiadomość
-
ViVien połozna miała racje, nie czytac takich rzeczy mi tu !!! i do reszty też się to tyczy!!!
a dla męża zdrówka, niech szybko wraca do formy
poduszka klin czy taki materacyk na pewno fajne i wygodne rozwiazanie, my na razie z tego rezygnujemy. NIestety przy pierwszym dziecku i kupnie mieszkania nie na wszystkie luksusy mozna sobie pozwolićvivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
I przepraszam, jesli z tym mieszkaniem jestem monotematyczna, ale strasznie sie ciesze. Najpierw mialam chyba dobry rok, a na pewno pół roku walki z M. zeby sie zdecydowal na kupno mieszkania, i wybicie mu z głowy mieszkanie z jego rodzicami 25 km od KRK, a potem jak juz znalaząm mieszkanie to dokladnei od 29 kwietnia kiedy zobaczylismy to mieszkanie i wiedzialam ze to jest to, to się zaczęło wszystko ciągnąc. NO mozna liczyc od 1 maja, kiedy zadzwonilismy powiedziec ze bierzemy
wiec 4,5 miesiaca moemnatamoi doslownej walki o to mieszkanie i wreszcie widac upragniony finał
michaela, Lalita2710, blueberry, vivien, Lilka, yennefer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Dziewczynki ja dziś już druga drzemka... godzinna...
czy to jest normalne? Czy mnie energii upływa z powodu pogody?
Ciśnienie 108/68.. mam kurcze czy to normalne...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 17:37
-
vivien wrote:Ella twoj suwaczek pokazuje jeden dzien
Jutro juz masz normalnie termin porodu co nie?? Czujesz juz coscik przepowiadajacego porod?
Ja dzis mialam kolejna sesje akupunktury
Dziewczyny kurcze wczoraj mnie cos tknelo i weszlam na forum na watek o poronieniach....
Kurde jedna forumowiczka stracila coreczke w 39tyg;( ;( siedzę i rycze!!!
Byla przed chwila u mnie położona i mnie opierdzielila ze takie rzeczy czytam.
I jeszcze wczoraj mojego meza rozlozylo... dysk mu wypadl i sie ruszac nie mozebiedaczek .
Dzis dostal zastrzyk i nakaz lezenia
vivien, tak wymęczyłaś mężusia po powrocie, że mu dysk wyskoczył
michaela, vivien lubią tę wiadomość
-
Vivien no jutro to termin wedglug mnie, a lekarz wyliczyl 23.09.
Na razie nic sie nie zapowiada, w sumie w nocy troche mnie brzuch bolal, nie moglam sie przewocic z bokj na bok.
Po poludniu ide do lekarza zobaczymy co powie.
Dzis na silowni moja koleznka zapytala czy moj termin to 23 pazdziernik? Jak uslyszla ze za tydxien nie mogla uwiezyc. Wole takie zdziwienie, niz a co Ty jeszcze w ciazy chodzisz?
Vivien nie czytaj tych watkow, ja staram sie czytac tylko pozytywne historie.Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi:-) zastanowimy się nad zakupem tego materacyka, póki co też mamy masę rzeczy do kupienia do nowego mieszkania...ech, nie wiadomo skąd brać kasę, ale jakoś trzeba to wszystko pomału ogarnąć, mamy na to czas do końca listopada, tak zakładam.
Lalita ciśnienie masz idealne, a samopoczucie takie może być, bo pogoda nas nie rozpieszcza:(Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Amicizia to nieźle, nie wiedziałam, że aż tak długo Wam zajęło kupno tego mieszkania. My się bujamy z "naszym" od 25 lipca. Jesteśmy na etapie rozpatrywania wniosków przez kolejne dwa banki bo właściciel dał nam jeszcze trochę czasu. Ale tym razem poszliśmy do expandera. Mnie akurat Twój monotematyzm bardzo odpowiada, bo sama w tym siedzę po uszy i chciałabym do końca września wyprowadzić się od teściowej.
Byłam dziś kochane u lekarza, bo od tygodnia walczę z przeziębieniem i domowe sposoby zawodzą. Będę się leczyć tandum verde, stodalem i sinupretem. Mam nadzieję, że pomogą mi te leki. A w ogóle to mam jakieś wybuchy gorąca cały czas, ale lekarka się tylko uśmiechnęła i powiedziała, że takie rzeczy to przy menopauzie. I nic nie poradziła...Amicizia lubi tę wiadomość
-
A ja dzis bylam u lekarza i dostalam luteine bo od kilku dni brzuch robi mi sie taki twardy....mam nadzieje ze przejdzie .....a po za tym wyniki glukozy w normie....serduszko bije ladnie rownomiernie.....wiec mam nadzieje ze wszystko ok...a usg dopiero za 3 tyg
justa24 lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
lalita ciśnienie masz ok w sumie podobne do mojego ..ja naszczeście cąły czas mam w normie o wiadomo że w ciązy ciśnienie jest bardzo ważne,mojej mamy siostra w jednej i drugiej ciązy miała tak wysokie cisnienie że niestety ale ciąże mogla donosic tylko do 6/7 miesiąca i obie córeczki urodziła wcześniaki. POdobno miała coś takiego że jej organizm tolerował ciąże ale do pewnego momentu a póżniej zaczoł traktować jak intruza i z tąd to wysokie cisnienie, odrazu miała cesarke jedna córa ważyła 1 kg a druga 1,200 ale dziś się maja dobrze starsza ma 9 lat a młodsza 5.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:My po badaniu. Marudzilam na synka a to jak widać mamusia opoznia
Krzyś juz gotowy do wyjścia, glowka bardzo nisko. Natomiast z mojej strony zero przyzwolenia - szyjka nawet nie mieknie, zamknieta, zupelnie nie szykuje sie do porodu
także jeszcze mozemy poczekac... Krzychu wazy kolo 3200 wiec jest ok w miarę
ja niestety globulki dostalam bo w wynikach jakieś pojedyncze drozdze wyszly, a wiadomo ze po porodzie jak będzie sie rana goić to lepiej żeby sie nie zakazila. Cala ciaze byl spokój to mi na koniec zakażenie potrzebne jeszcze do szczescia..Rika lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Chcialam zadac glupie pytanie.
Jak lekarz ocenia miekkosc czy twardosc szyjki? Czy robi typowe badanie, czy przez usg?
Pytam bo moja lekarka ani razu nie oceniala twardosci ani wysokosc, a moze mi nie mowila, tak sie zastanawiam.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Lalita ja też dziś cały dzień przespałam w ogóle to jestem słaba i ociężała weszłam na wagę a tam 60 kg czyli 5 kg do przodu od początku
. Łamie mnie w kościach chyba na zmianę pogody więc i pewnie samopoczucie do kitu.
-
...no to Rika to tak jak ja,tez po badaniu:) Maly ma 3000,wiec tez w miare,ale chyba to genetyczne-ja mialam 2800..Mocz,zelazo ok.Wyszlo tez jakas bakteria,dostalam antybiotyk,takze nie przejmuj sie Kochana-witamy w klubie;)KTG wyszlo nie do konca ok,ale tylko dlatego(mam nadzieje),ze byl jakos leniwy i jutro musze przyjechac na powtorzenie.Termin porodu pozostaje 30 wrzesnia.Gdyby do tego czasu maly nie przyszedl na swiat,to bedziemy czekac do 6-7 dni i bedziemy wywolywac.Coz wolalabym,zeby sily natur same do tego czasu zadzialaly.No nic,zdaje sie na Wole Boza,i tak na nic nie mam wplywu:/Na rzie wiem to,ze maly lezy nisko,ale moj organizm na razie nie daje zadnego sygnalu,ze mialo by sie cos zaczac.Czekamy...
Rika, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Oj może macie rację dziewczyny. Ja też Marzycielka 5 kg od początku na wadzę mam...
Pogoda nie rozpieszcza i pewnie organizm też więcej energii zużywa tym bardziej że synek aktywny non stop więc mój pobór energii mi podkrada...
Może jutro będzie lepiej)
Justa no to bardzo nie fajnie... ale najważniejsze że mimo wszystko potem wszystko ok.
No to dziewczyny czekamy i 3 mamy kciki żeby coś ruszło
Aila ty coś stosujesz na pobudzenie masaż szyjki ,herbatki z liści malin itd...?