X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ella twoj suwaczek pokazuje jeden dzien ;)
    Jutro juz masz normalnie termin porodu co nie?? Czujesz juz coscik przepowiadajacego porod?
    Ja dzis mialam kolejna sesje akupunktury ;)
    Dziewczyny kurcze wczoraj mnie cos tknelo i weszlam na forum na watek o poronieniach....
    Kurde jedna forumowiczka stracila coreczke w 39tyg :( ;( ;( siedzę i rycze!!!
    Byla przed chwila u mnie położona i mnie opierdzielila ze takie rzeczy czytam.

I jeszcze wczoraj mojego meza rozlozylo... dysk mu wypadl i sie ruszac nie moze :( :( biedaczek .
    Dzis dostal zastrzyk i nakaz lezenia :(
    Ja sobie tez po łapach daję za czytanie takich historii, zwłaszcza gdy mała sie tak mizernie ruszajak przez ostatnie dwa dni. Wszystko bedzie dobrze, musi być!
    Biedulek Pan Mąż :/ dużo zdrówka

vivien lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dziewczyny z tego co się orientuje, to dziecko musi spać na początku z główką lekko uniesioną, tak? nie zupełnie na płasko? czy wszystkie materace w łóżeczkach da się tak podnieść, żer góra wyżej? bo jak nie to myślę o takim specjalnym materacyku na początek:
    http://allegro.pl/lifenest-materac-pianka-oddychajacy-w-wa-z-siatka-i3547016518.html
    są poduszki kliny , pod materac. Ja zamierzam taki używać , przy ulewaniu u dzieci pomocne.

Nina, Lilka lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ViVien połozna miała racje, nie czytac takich rzeczy mi tu !!! i do reszty też się to tyczy!!!

a dla męża zdrówka, niech szybko wraca do formy :)

poduszka klin czy taki materacyk na pewno fajne i wygodne rozwiazanie, my na razie z tego rezygnujemy. NIestety przy pierwszym dziecku i kupnie mieszkania nie na wszystkie luksusy mozna sobie pozwolić :)

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam, jesli z tym mieszkaniem jestem monotematyczna, ale strasznie sie ciesze. Najpierw mialam chyba dobry rok, a na pewno pół roku walki z M. zeby sie zdecydowal na kupno mieszkania, i wybicie mu z głowy mieszkanie z jego rodzicami 25 km od KRK, a potem jak juz znalaząm mieszkanie to dokladnei od 29 kwietnia kiedy zobaczylismy to mieszkanie i wiedzialam ze to jest to, to się zaczęło wszystko ciągnąc. NO mozna liczyc od 1 maja, kiedy zadzwonilismy powiedziec ze bierzemy :) wiec 4,5 miesiaca moemnatamoi doslownej walki o to mieszkanie i wreszcie widac upragniony finał :)

michaela, Lalita2710, blueberry, vivien, Lilka, yennefer lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja dziś już druga drzemka... godzinna...
    czy to jest normalne? Czy mnie energii upływa z powodu pogody?
    Ciśnienie 108/68.. mam kurcze czy to normalne...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, gratuluję zakupu mieszkania! :) my też 2 lata temu kupiliśmy, pamiętam jacy byliśmy szczęśliwi :D

Amicizia lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki ja dziś już druga drzemka... godzinna...
    czy to jest normalne? Czy mnie energii upływa z powodu pogody?
    Ciśnienie 108/68.. mam kurcze czy to normalne...
    Kurcze nie wiem Lalita, ja tak troszkę też się denerwuję bo miałam taka niedziele - Pół dnia przespane, mała dopiero wieczorem się ruszyła,a tak tez przez cały dzień nic, no i kilka dni pod rzad jakies twardnienie brzucha, ale jak piszesz że masz podobnie to może to jest normalne jednak? Zwłąszcza ze jesteśmy na podobnym etapie ciązy i podonej strefe pogody i ciśnienia ( równiez krwi ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 17:37

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ella twoj suwaczek pokazuje jeden dzien ;)
    Jutro juz masz normalnie termin porodu co nie?? Czujesz juz coscik przepowiadajacego porod?
    Ja dzis mialam kolejna sesje akupunktury ;)
    Dziewczyny kurcze wczoraj mnie cos tknelo i weszlam na forum na watek o poronieniach....
    Kurde jedna forumowiczka stracila coreczke w 39tyg :( ;( ;( siedzę i rycze!!!
    Byla przed chwila u mnie położona i mnie opierdzielila ze takie rzeczy czytam.

I jeszcze wczoraj mojego meza rozlozylo... dysk mu wypadl i sie ruszac nie moze :( :( biedaczek .
    Dzis dostal zastrzyk i nakaz lezenia :(

vivien, tak wymęczyłaś mężusia po powrocie, że mu dysk wyskoczył ;-)

michaela, vivien lubią tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien no jutro to termin wedglug mnie, a lekarz wyliczyl 23.09.
    Na razie nic sie nie zapowiada, w sumie w nocy troche mnie brzuch bolal, nie moglam sie przewocic z bokj na bok.
    Po poludniu ide do lekarza zobaczymy co powie.
    Dzis na silowni moja koleznka zapytala czy moj termin to 23 pazdziernik? Jak uslyszla ze za tydxien nie mogla uwiezyc. Wole takie zdziwienie, niz a co Ty jeszcze w ciazy chodzisz?

Vivien nie czytaj tych watkow, ja staram sie czytac tylko pozytywne historie.

Rika, vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi:-) zastanowimy się nad zakupem tego materacyka, póki co też mamy masę rzeczy do kupienia do nowego mieszkania...ech, nie wiadomo skąd brać kasę, ale jakoś trzeba to wszystko pomału ogarnąć, mamy na to czas do końca listopada, tak zakładam.

Lalita ciśnienie masz idealne, a samopoczucie takie może być, bo pogoda nas nie rozpieszcza:(

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia to nieźle, nie wiedziałam, że aż tak długo Wam zajęło kupno tego mieszkania. My się bujamy z "naszym" od 25 lipca. Jesteśmy na etapie rozpatrywania wniosków przez kolejne dwa banki bo właściciel dał nam jeszcze trochę czasu. Ale tym razem poszliśmy do expandera. Mnie akurat Twój monotematyzm bardzo odpowiada, bo sama w tym siedzę po uszy i chciałabym do końca września wyprowadzić się od teściowej.

Byłam dziś kochane u lekarza, bo od tygodnia walczę z przeziębieniem i domowe sposoby zawodzą. Będę się leczyć tandum verde, stodalem i sinupretem. Mam nadzieję, że pomogą mi te leki. A w ogóle to mam jakieś wybuchy gorąca cały czas, ale lekarka się tylko uśmiechnęła i powiedziała, że takie rzeczy to przy menopauzie. I nic nie poradziła...

Amicizia lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam u lekarza i dostalam luteine bo od kilku dni brzuch robi mi sie taki twardy....mam nadzieje ze przejdzie .....a po za tym wyniki glukozy w normie....serduszko bije ladnie rownomiernie.....wiec mam nadzieje ze wszystko ok...a usg dopiero za 3 tyg :(

w4sqs65g7br4krmi.png

justa24 lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:55

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ciśnienie masz ok w sumie podobne do mojego ..ja naszczeście cąły czas mam w normie o wiadomo że w ciązy ciśnienie jest bardzo ważne,mojej mamy siostra w jednej i drugiej ciązy miała tak wysokie cisnienie że niestety ale ciąże mogla donosic tylko do 6/7 miesiąca i obie córeczki urodziła wcześniaki. POdobno miała coś takiego że jej organizm tolerował ciąże ale do pewnego momentu a póżniej zaczoł traktować jak intruza i z tąd to wysokie cisnienie, odrazu miała cesarke jedna córa ważyła 1 kg a druga 1,200 ale dziś się maja dobrze starsza ma 9 lat a młodsza 5.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ella Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam zadac glupie pytanie.
    Jak lekarz ocenia miekkosc czy twardosc szyjki? Czy robi typowe badanie, czy przez usg?
    Pytam bo moja lekarka ani razu nie oceniala twardosci ani wysokosc, a moze mi nie mowila, tak sie zastanawiam.

Q82doi09kub0318v3.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    My po badaniu. Marudzilam na synka a to jak widać mamusia opoznia ;) Krzyś juz gotowy do wyjścia, glowka bardzo nisko. Natomiast z mojej strony zero przyzwolenia - szyjka nawet nie mieknie, zamknieta, zupelnie nie szykuje sie do porodu ;) także jeszcze mozemy poczekac... Krzychu wazy kolo 3200 wiec jest ok w miarę :)
    ja niestety globulki dostalam bo w wynikach jakieś pojedyncze drozdze wyszly, a wiadomo ze po porodzie jak będzie sie rana goić to lepiej żeby sie nie zakazila. Cala ciaze byl spokój to mi na koniec zakażenie potrzebne jeszcze do szczescia..
    rika moj Alanek podobno tez jest nisko.. z tąd mam brzuch tez tak nisko raczej ale to już od dawna taki jest. Lekarz na usg mi powiedział że dziecko jest wyjątkowo nisko jak na ten etap ciąży, ciekawa jestem jak to bedzie po odstawieniu tego fenoterolu ..

Rika lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Chcialam zadac glupie pytanie.
    Jak lekarz ocenia miekkosc czy twardosc szyjki? Czy robi typowe badanie, czy przez usg?
    Pytam bo moja lekarka ani razu nie oceniala twardosci ani wysokosc, a moze mi nie mowila, tak sie zastanawiam.
    ella wedlug mnie to jak bada Cie dopochwowo to wtedy palcami wyczuwa jej grubość i dlugość..mam racje?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja też dziś cały dzień przespałam w ogóle to jestem słaba i ociężała weszłam na wagę a tam 60 kg czyli 5 kg do przodu od początku :). Łamie mnie w kościach chyba na zmianę pogody więc i pewnie samopoczucie do kitu.:(

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 16 września 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...no to Rika to tak jak ja,tez po badaniu:) Maly ma 3000,wiec tez w miare,ale chyba to genetyczne-ja mialam 2800..Mocz,zelazo ok.Wyszlo tez jakas bakteria,dostalam antybiotyk,takze nie przejmuj sie Kochana-witamy w klubie;)KTG wyszlo nie do konca ok,ale tylko dlatego(mam nadzieje),ze byl jakos leniwy i jutro musze przyjechac na powtorzenie.Termin porodu pozostaje 30 wrzesnia.Gdyby do tego czasu maly nie przyszedl na swiat,to bedziemy czekac do 6-7 dni i bedziemy wywolywac.Coz wolalabym,zeby sily natur same do tego czasu zadzialaly.No nic,zdaje sie na Wole Boza,i tak na nic nie mam wplywu:/Na rzie wiem to,ze maly lezy nisko,ale moj organizm na razie nie daje zadnego sygnalu,ze mialo by sie cos zaczac.Czekamy...

Rika, xcarolinex lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj może macie rację dziewczyny. Ja też Marzycielka 5 kg od początku na wadzę mam...

Pogoda nie rozpieszcza i pewnie organizm też więcej energii zużywa tym bardziej że synek aktywny non stop więc mój pobór energii mi podkrada...
    Może jutro będzie lepiej :))

Justa no to bardzo nie fajnie... ale najważniejsze że mimo wszystko potem wszystko ok.

No to dziewczyny czekamy i 3 mamy kciki żeby coś ruszło

Aila ty coś stosujesz na pobudzenie masaż szyjki ,herbatki z liści malin itd...?

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ