X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Spróbuj świeżego ananasa gdzieś dorwac.... mam wrażenie że soki już dawno nie pamiętaja tego o co chodzi w ananasie:))) Trzymam mocno kciuki!
    Jak wyslalam swojego S do sklepu to prosilam o ananasa i sok ze swiezych ananasów bez koncentratów, ale tak sie zakrecil, ze kupil 2 butle soku ;)
    Jak nic sie nie ruszy, to jutro robimy rundke ze swiezxym ananasem i sokiem :P

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra dużo zdrówka dla ciebie.

Ja dziewczyny w ananasa nie wierze na początku ciąży wypiłam jakieś kilka dobrych litrów ananasa i jadałam też. Nic mi nie było... więc nie wiem czy wywoła poród. (ponoć ma działanie poronne ja kiedyś czytałam ,a potem że to mit)

Tak Michela musimy nie mamy wyboru jak powiedziałyśmy a to musimy powiedzieć b...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 20:36

Kleopatra lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 16 września 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic na razie nie biore na wywolanie-na razie...Czytalam,ze i tak od wiekow najlepsza metoda jest sex-no coz...sama natura:D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 20:53

Lalita2710, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    A ja dzis bylam u lekarza i dostalam luteine bo od kilku dni brzuch robi mi sie taki twardy....mam nadzieje ze przejdzie .....a po za tym wyniki glukozy w normie....serduszko bije ladnie rownomiernie.....wiec mam nadzieje ze wszystko ok...a usg dopiero za 3 tyg :(

w4sqs65g7br4krmi.png

Luteine na twardnienie brzucha, ktore jest normalne w III trymestrze? A jak to lekarz uzasadnił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki ja dziś już druga drzemka... godzinna...
    czy to jest normalne? Czy mnie energii upływa z powodu pogody?
    Ciśnienie 108/68.. mam kurcze czy to normalne...

To zupełnie normalne.

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Aha czyli albo drogą po przez siedzenie tak ,albo drogą wziewną tak?
    Ciekawe... zobaczymy czy ci się coś ruszy.
    A masaż wiesiołkiem czy napary z liści malin stosujesz czy tylko stosujesz tą jedną metodę?

Lalita ja robie wlasnie te napary zamiast masazu olejkiem ;) do tego zabawy z mezem :P ale teraz nie wiem jak to bedzie z jego plecami :/ :/
    Lykam olejek z wiesiolka, pije liscie malin i sok ananasowy ;)
    Ach no i ta akupunktura co mi polozna robi ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Vivien juz za chwile bedziesz miala swoja Ksiezniczke :)od smutnych historii prosze sie trzymac z daleka :)Lepiej mezowi masaz zrob :)
    Lalita badz dzielna :) pomysl jak fajne sa powitania :)
    Justa zazdroszcze grzybow :) My zawsze chodzilismy na grzyby bedac w Pl tutaj tez raz nam sie zdarzylo znalezc 2 borowiki :)M je usmazyl hihih dla smaku :)
    Rzeczy dla Maksa sie susza i wygladaja slodko na suszarce moglabym sie na nie gapic caly dzien :)Maly sie prezy i wygina dzis mnie tak kopnal ze mi telefon z rak wylecial :)
    dzieki za info o sterylizatorach i podgrzewaczach.tak jak pisalam to jest na ostatniej liscie :)i jesli nie bedzie potrzeby to nie bede kupowac.
    Amicizia Gratuluje Mieszkanka :)Zycze Samych Szczesliwych Dni w Nowym Gniazdku :)

Lilka hormony mi chyba swiruja juz na koncowce :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Suzy Lee ja bym chciała zamówić to:

http://www.fabrykawafelkow.pl/opakowania-termoizolacyjne/1526-termoizolacyjne-opakowanie-na-butelke.html
    http://www.fabrykawafelkow.pl/smoczki/1292-etui-na-smoczek-skip-hop.html

tyle, że tam piszą że tego etui nie ma w magazynie ale może niedługo się pojawi wysłałam Ci zaproszenie bo inaczej nie mogę wysłać wiadomości i dlatego też pisze tu :)

okey to juz odpisuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Ja nic na razie nie biore na wywolanie-na razie...Czytalam,ze i tak od wiekow najlepsza metoda jest sex-no coz...sama natura:D:D:D

ale prostaglandyna w spermie działa na organizm kobiety dopier po 38 tygodniu mniej wiecej.

michaela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą... polecam wam łykać tran w kapsułkach... pierwszy raz nie zaraziłam sie od jaska w tym roku, mimo ze łykamy tran może od 2 tygodni? I on też jakoś wyjątkowo łagodnie to wszystko przechodzi, już w zasadzie zdrowy jest, bez większych sensacji i lekarzy. A pwnie gdybysmy zaczeli łykac ten tran z miesiac temu to obstawiam, że w ogole by sie nie zaraził na tym placu zabaw. Wtedy to brał tylko kilka dni.

A wiecie co ja mam dziwnego w tej ciąży? - Klikanie z brzucha... zupełnie jakby jakiś bąbelek pękał co jakiś czas i to coraz częściej się zdarza. Taki klik parę razy w ciągu dnia. Ginka nie wiedziała co mi na to powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 21:28

• aila Ekspertka

Wysłany: 16 września 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ale prostaglandyna w spermie działa na organizm kobiety dopier po 38 tygodniu mniej wiecej.

...ja akurat skonczylam 38 tydzien,wiec jak najbardziej... :)Poza tym kobietom,ktorym zaleca sie donoszenie ciazy do terminu z takich czy innych wzgledow zaleca sie brak zblizen 6 tygodni przed spodziewanym terminem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 21:36

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was nadrobilam, to ju zapomnialam co mialam której odpowiedziec...

TYm na finiszu powdzenia i zeby poszlo syzbko i naturalnie zycze.

Blueberry wiesz jak sa współwłaściele, którzy sobie nieufaja, spadek, kwestia niezapłaconego podatku i każdy mieszka w innym mieście to i tak się ciągnie. Banki maja sowje procedury, ale one przynajmniej sa jasne i w miare przewidywalne. Powiem ci tylko, ze zaden bank nie ma prawa liczyc dziecka, ktore sie nie urodzila. Nasza dordaczyni miala raz taka klientke do kredytu, co juz bylo spakowana i na dniach miala rodzic jka podpisywala umowę, byle rpze porodem i nikt nie mógł nic zakwestionowac.

Na prawde radze korzystac z pomocy dobrego doradcy, bez naszej kobietki nie dalibysmy sobie z tym wszystkim rady. ogólnie całe to biuro super się tą sprawą zajęło, nie mozemy narzekać, jedynie na tych współwłaścicieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 21:46

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kleopatra dużo zdrówka dla ciebie.

Ja dziewczyny w ananasa nie wierze na początku ciąży wypiłam jakieś kilka dobrych litrów ananasa i jadałam też. Nic mi nie było... więc nie wiem czy wywoła poród. (ponoć ma działanie poronne ja kiedyś czytałam ,a potem że to mit)

Tak Michela musimy nie mamy wyboru jak powiedziałyśmy a to musimy powiedzieć b...
    A bo to się lalita musi w dobrym momencie tego ananasa właczyc, bo chodzi o jakiś tam stan homonalny chyba aby te enzymy z ananasa poziałałąy, to tak jak z seksem, dopiero tuz przed po terminie męzowie moga przyspieszyć poród,a tak jest bezpiecznie.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka hormony mi chyba swiruja juz na koncowce :P

Ja sobie nie wyobrazam siebie w tym momencie :) Mysle o tym coraz czesciej bo przeciez czas mknie do przodu i dopiero co zrobilam test a tu juz 31 tydzien :)
    Nastepna wizyte mam 3o wrzesnia w szpitalu bede pytac o rodzaj porodu..czy przez torbiela pajeczynowki niema predyspozycji do cesarki..nic sie nie dzieje ale wiadomo ze porod naturalny jest ponad naturalnym wysilkiem wiec wole sprawdzic.Mam dokumentacje ze szpitala wiec powinni cos wiecej powiedziec bo ostatnio nie wiedzieli jak to ugryzc.

vivien lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny fajnie, ze już jesteście na finiszu, życzę powodzenia :)

Amicizia pisz o swoim mieszkaniu, bo fajnie sie czyta dobre wiadomości i miło jest jak ktoś jest szczęśliwy :)

Amicizia lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Michela no chyba że tak:D To będę tego też próbować bo kocham SOK ananasowy:P i w sumie narobiłam se nim smaka... brrrrr....

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    I przepraszam, jesli z tym mieszkaniem jestem monotematyczna, ale strasznie sie ciesze. Najpierw mialam chyba dobry rok, a na pewno pół roku walki z M. zeby sie zdecydowal na kupno mieszkania, i wybicie mu z głowy mieszkanie z jego rodzicami 25 km od KRK, a potem jak juz znalaząm mieszkanie to dokladnei od 29 kwietnia kiedy zobaczylismy to mieszkanie i wiedzialam ze to jest to, to się zaczęło wszystko ciągnąc. NO mozna liczyc od 1 maja, kiedy zadzwonilismy powiedziec ze bierzemy :) wiec 4,5 miesiaca moemnatamoi doslownej walki o to mieszkanie i wreszcie widac upragniony finał :)

Ja Cię doskonale rozumiem :) my szukaliśmy wymarzonego mieszkania kilka miesięcy, bo nic nam się nie podobało. Jakiś czas temu też już było blisko, ale właściciele się rozmyślili.
    Jak w końcu znaleźliśmy to niesamowita radość i też od kilku miesięcy żyjemy tym tematem :)
    No i zaklepaliśmy je w maju, potem formalności z deweloperem, w banku, teraz wykańczanie, ale też już widzę widzę światełko w tunelu :)
    Tylko rzeczy dla małego na razie stoją w kartonach i reklamówkach i czekają na nowe miejsce :)

Lalita2710, Amicizia lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blisko finiszu trzymam kciuki :) To już naprawdę blisko :)
    Cięzko mi uwierzyć że ja też niedługo będę sie szykowała do porodu :)

vivien lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Dziewczyny blisko finiszu trzymam kciuki :) To już naprawdę blisko :)
    Cięzko mi uwierzyć że ja też niedługo będę sie szykowała do porodu :)

My w tym samym momencie widze :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    My w tym samym momencie widze :)

No Lilka za kilka tygodni też pewnie będziemy się wymieniać spostrzeżeniami czy to już :)

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ