X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ja Cię doskonale rozumiem :) my szukaliśmy wymarzonego mieszkania kilka miesięcy, bo nic nam się nie podobało. Jakiś czas temu też już było blisko, ale właściciele się rozmyślili.
    Jak w końcu znaleźliśmy to niesamowita radość i też od kilku miesięcy żyjemy tym tematem :)
    No i zaklepaliśmy je w maju, potem formalności z deweloperem, w banku, teraz wykańczanie, ale też już widzę widzę światełko w tunelu :)
    Tylko rzeczy dla małego na razie stoją w kartonach i reklamówkach i czekają na nowe miejsce :)

hehe z tymi rzeczami dla malucha, to dokładnie tak jak u nas :) wszystko w torbach pudłach itd, nic nie jest rozpakowane. Pocieszam sie, że nie ma ż tyle roboty, ale z drugiej storny pogda sie zepsuła wiec farby i gładź będą dłużej schły niz w słoneczne i ciepłe wakacje.

a w ogóle Yennefer, tutaj dziewczyny na finiszu, a my w środę SR Zaczynamy :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczynki tych mieszkań. Ale myślę że kiedyś i nam się uda ustatkować i kupić jakieś mieszkanko ... Żeby były te 3 pokoiki ,mała sypialnia , pokoik dla dziecka ,salon kuchnia łazienka.

Póki co mieszkamy mamy się dobrze ,ale jak kiedyś ten który opiekuję się domem podwyższy za bardzo czynsz to będzie cza stąd uciekać...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Luteine na twardnienie brzucha, ktore jest normalne w III trymestrze? A jak to lekarz uzasadnił?
    powiedziala ze mam sie nie przemeczac....i jesli bedzie sie czesciej pojawiac i nie przejdzie po luteinie to mam do niej od razu przyjsc....

w4sqs65g7br4krmi.png

4rtknyfimsczkc7o.png

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale luteina na skurcze braxtona hicksa? Luteina to progesteron na podtrzymanie ciąży jeśłi jest zagrożona, ale na same skurcze? A długo trwają te skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zagrożonej ciąży, a brałam luteinę ze wzgl. na twardnienia brzucha ;)

• yennefer Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    hehe z tymi rzeczami dla malucha, to dokładnie tak jak u nas :) wszystko w torbach pudłach itd, nic nie jest rozpakowane. Pocieszam sie, że nie ma ż tyle roboty, ale z drugiej storny pogda sie zepsuła wiec farby i gładź będą dłużej schły niz w słoneczne i ciepłe wakacje.

a w ogóle Yennefer, tutaj dziewczyny na finiszu, a my w środę SR Zaczynamy :D

No właśnie ja mam nadzieję że moja akcja porodowa nie zacznie się zajęciach :) chociaż byłoby ciekawie i będziemy na świeżo ze wszystkim :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Zazdroszczę wam dziewczynki tych mieszkań. Ale myślę że kiedyś i nam się uda ustatkować i kupić jakieś mieszkanko ... Żeby były te 3 pokoiki ,mała sypialnia , pokoik dla dziecka ,salon kuchnia łazienka.

Póki co mieszkamy mamy się dobrze ,ale jak kiedyś ten który opiekuję się domem podwyższy za bardzo czynsz to będzie cza stąd uciekać...

Na pewno się Wam uda :)
    a teraz jak nie macie normalnych wynajmujących, to jest dobrze. Najgorzej jak się trafi na jakiś dziwnych ludzi.

No my mamy właśnie takie 3 pokoiki. przyszły pokój dla małego pewnie przez chwilę będzie składzikiem i graciarnią zanim na dobre się urządzimy, bo i tak kilka pierwszych miesięcy synek będzie spał z nami w sypialni.

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłądnie wynjamowanie na jakis czas jest jakas opcja, ale u nas w miescie jest drogo, kredyt na mieszkanie wyjdzie nas taniej niz wynajem mieszkania!!! a mieszkanie jest za male dla nas dwojga a co dopiero jak urodzi sie dziecko, wiec labo mieszkanie z tesciami, co ja na szczescie wywalczylam ze nie jeszcze za nim maluch sie począł, albo wynajac wieksze i wiecej placic, albo wziac kredyt poki jest nas tylko dwoje, bo u nas wteyd tylko M. pracowal. Nie wiem czy bedziemy chcieli tu ostatecznie mieszkac, marzy nam sie domek, ale mieszkanie w krk to tez inwestycja wiec skoro byla zdolnosc, i trafila sie okazja to mamy, i to 4 pokoje!!! u nas to bylo minimum, bo sypilania, pokój dzieciecy, salon, i pracownia M, która ze wzgledu na te jef=go sprzety i drobne elementy bo jest elektronikiem beda musialy byc zamykane na klucz przed dziećmi.

Yennefer a co akcji porodowej, to wiesz ty masz wiecej czasu niz ja chyba o tydzien ja jak dobrze licze bede kurs konczyc 38/39 tydzien!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam dzis o badanie szyjki macicy, wiec juz wiem bo mnie lekarka dzis " wymacala" co za okropne uczucie.
    Szyjka wysoko, ale miekka, lakarka mowi ze czula ze daje rade sie "wgniesc".
    Bylismy zwiedzic oddzial polozniczy, bardzo maly, ale ladny i czysty, 3 pokoje pojedyncze, 3 podwojne. Polozna powiedziala, ze jak nie ma ruchu to mozna byc samej w pokoju 2 osobowym, bo jest wiekszy.
    P. wypytal polozna, gdzie zaparkowac, jak najlepiej dojechac, widac jak to facet, opracowuje strategie D-day.
    Jutro ide jeszcze na joge, potem do pracy, mam nazieje zamknac sierpien, zeby spokojnie czekac na malego.

Q82doi09kub0318v3.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 17 września 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a ja wlasnie wrocilam ze szpitala.Bylo ''serduszkowanie'', pozniej w nocy nagle krew.Niewiele,bo niewiele,ale...Zatem torba i do szpitala.Zrobili mi badania ok.KTG ok,odnotowano tylko niewielkie rzadkie skurcze.Ujscie juz minimalnie rozszerzone,ale to normalne-tak juz teraz moze byc.Na razie nie kwalifikowalo mnie nic zeby zostac w szpitalu,a krew po stosunku w tym okresie ciazy jak najbardziej normalna(bynajmniej w tej ilosci jakiej ja mialam,a wiec bardzo niewielkiej).O 4 mialam odzuwalam skurcze,ale byly jeszcze niereguralne.Jesli beda co 10-5 min. przez 2 godziny to kierunek szpital.Jednak uslyszalam,ze porod moze byc szybciej niz na 30 wrzesnia,ale to tez nigdy nic nie wiadomo.zaraz klade sie spac.Musze tylko malego wyslac do przedszkola z moim facetem.Zmeczona jestem,ale nie chce mi sie spac-za duzo emocji jak na ta noc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 05:45

иιєиσямαℓиα, vivien, Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    My po badaniu. Marudzilam na synka a to jak widać mamusia opoznia ;) Krzyś juz gotowy do wyjścia, glowka bardzo nisko. Natomiast z mojej strony zero przyzwolenia - szyjka nawet nie mieknie, zamknieta, zupelnie nie szykuje sie do porodu ;) także jeszcze mozemy poczekac... Krzychu wazy kolo 3200 wiec jest ok w miarę :)
    ja niestety globulki dostalam bo w wynikach jakieś pojedyncze drozdze wyszly, a wiadomo ze po porodzie jak będzie sie rana goić to lepiej żeby sie nie zakazila. Cala ciaze byl spokój to mi na koniec zakażenie potrzebne jeszcze do szczescia..
    Rika zrobiła ci normalny wymaz w kierunku grzybicy ?

No to teraz mamusia musi sie postarać ;)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z nas spać nie może, ja już od 4 a przede mną cały dzień w pracy :(
    Aila dawaj znać, czy coś się rozkręciło :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja jutro mam wizytę i tez mam nadzieję że coś ruszyło ;p
    Mój synek spał na płasko, a jak był chory to podkładaliśmy książki pod nogi łózka i teraz też nic nie kupuję.
    Złapałam jakieś grypko, gardło mnie boli i czuję się fatalnie :(
    Kuruj się Kleopatra. Dużo zdrowia życzę. Taka aura niestety teraz , zaczyna się sezon na choróbska :/

Kleopatra lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A swoją drogą... polecam wam łykać tran w kapsułkach... pierwszy raz nie zaraziłam sie od jaska w tym roku, mimo ze łykamy tran może od 2 tygodni? I on też jakoś wyjątkowo łagodnie to wszystko przechodzi, już w zasadzie zdrowy jest, bez większych sensacji i lekarzy. A pwnie gdybysmy zaczeli łykac ten tran z miesiac temu to obstawiam, że w ogole by sie nie zaraził na tym placu zabaw. Wtedy to brał tylko kilka dni.

A wiecie co ja mam dziwnego w tej ciąży? - Klikanie z brzucha... zupełnie jakby jakiś bąbelek pękał co jakiś czas i to coraz częściej się zdarza. Taki klik parę razy w ciągu dnia. Ginka nie wiedziała co mi na to powiedzieć.

Jak klikanie to chyba Filip pisze na klawiaturze ;)
    a tak na poważnie wiem chyba co masz na myśli :) , ja też miałam 2-3 razy przypadek dziwnych odgłosów z brzucha :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Widzę, że dużo z nas spać nie może, ja już od 4 a przede mną cały dzień w pracy :(
    Aila dawaj znać, czy coś się rozkręciło :)
    ja dziś nie śpię od 2:30 :) a oczy mi łzawią ze zmęczenia :)

Wczoraj na SR mieliśmy zajęcia z fizjoterapeutką było o sposobach podnoszenia i noszenia dzieci :). Ćwiczyliśmy na fantomach, śmiechu było co nie miara :)
    ubaw po pachy ;). Całe zajęcia wszyscy brechtali , nawet pani fizjoterapeutka i wszystkim ze śmiechu łzy leciały :). Coś niesamowitego :) wczorajsze zajęcia były przezabawne - wszyscy jak te roboty podnosili lalkę według schematu ;) i co chwilę po skończonym jednym etapie pytali panią fizjoterapeutkę : "i jak dalej?" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 06:45

Kropka lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    ...a ja wlasnie wrocilam ze szpitala.Bylo ''serduszkowanie'', pozniej w nocy nagle krew.Niewiele,bo niewiele,ale...Zatem torba i do szpitala.Zrobili mi badania ok.KTG ok,odnotowano tylko niewielkie rzadkie skurcze.Ujscie juz minimalnie rozszerzone,ale to normalne-tak juz teraz moze byc.Na razie nie kwalifikowalo mnie nic zeby zostac w szpitalu,a krew po stosunku w tym okresie ciazy jak najbardziej normalna(bynajmniej w tej ilosci jakiej ja mialam,a wiec bardzo niewielkiej).O 4 mialam odzuwalam skurcze,ale byly jeszcze niereguralne.Jesli beda co 10-5 min. przez 2 godziny to kierunek szpital.Jednak uslyszalam,ze porod moze byc szybciej niz na 30 wrzesnia,ale to tez nigdy nic nie wiadomo.zaraz klade sie spac.Musze tylko malego wyslac do przedszkola z moim facetem.Zmeczona jestem,ale nie chce mi sie spac-za duzo emocji jak na ta noc...
    czyli jednak sex coś przyspieszył ;)
    Chyba zaczyna coś się rozkręcać :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien tylko bez czarnych myśli proszę :)! Nie czytaj już nic :). Nie warto. Tylko pozytywne myślenie :). Ciesz się ostatnim tygodniem ciąży :). Ja też bym chciała niebawem urodzić. Mały na tyle dużo waży, że mogłabym już urodzić tego 16.10 :)

18.09 idę znowu na KTG.

p.s. od jakiegoś czasu zaczął mi sie odruch wymiotny :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 06:53

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek idzie spac a tu prosze... ile sie dzieje! :D

alla, no to machina ruszyła :D mocno trzymam kciuki ;)

иιєиσямαℓиα zapisze nas dzisiaj do SR :D fajnie tam macie

kleop0atra - nie daj sie chorubsku!

ja wyjatko dzisiaj spałam zwylke tez mi oczy otwiera w nocy i rób co chcesz koniec snu:) Róza sie rozkrecila i fika! Nawet nie wiecie jak się ciesze z kadego wykopu w pecherz :P po takiej ciszy... poezja

Przez całe starania i do połowy drugiego trymestru miałam tyle obaw jesli chodzi o poród, spiecie jedno, nie wiem o co chodzi, ale teraz totalny luz w tym temacie... tak sie zastanawiam czy przemeczyłam temat i juz dluzej nie mam siły czy po prostu na koniec złapie mnie za gardło z nienacka strach za te pare miesiecy beztroski...

Teraz tylko sie strasznie ciesze ja któras pisze tak jak
    alla ze cos sie ruszyło i mam przeczucie ze wszytko ładnie przebiegnie i szczesliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 07:55

иιєиσямαℓиα, yennefer, Suzy Lee lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 17 września 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Jak klikanie to chyba Filip pisze na klawiaturze ;)
    a tak na poważnie wiem chyba co masz na myśli :) , ja też miałam 2-3 razy przypadek dziwnych odgłosów z brzucha :)
    Też miałam takie dziwne odgłosy z brzucha, dokładnie takie pękające bąbelki, pewnie mała zasuwała kraulem w wodach płodowych :)

иιєиσямαℓиα, michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 17 września 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja cierpię na końcówce na brak snu :/ 3-4 a ja oczy jak 5zł, a nigdy nie miałam problemów ze spaniem
    dzisiaj mam wizytę u gin, 2tyg temu Klaudia była bardzo nisko i szyjka sie rozmiękczyła, ciekawe jak stan na dzień dzisiejszy :)

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ