X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Hej, my juz od 8.30 w szpitalu - KTG, potem badanie i 3cm rozwarcia bez zadnych lekow i przyspieszaczy! Polozna jak mnie badala wyczula glowke :P takze nic na wywolanie nie dostalam, powiedziala, ze naturalnie wszystko pojdzie i jak porodowka troche sie zwolni to chyba mnie juz przeniosa tam i mowila ze z latwoscia moze moje wody przekluc :) Takze juz niedlugo jak dzis urodze to jutro w domku bedziemy :)
    Xcarolinex to dzisiaj , jutro najpóźniej Kruszynka bedzie z Wami, ale zadroszcze... trzymamy wszystkie mocno kciuki i czekamy na dobre wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    I tu się z Tobą zgadzam. Nie dajmy się zwariować!!! Zieloną herbatę jeśli parzysz krótko to pobudza jak kawa a jeśli długo ok 15-20min to uspokaja.

Przeglądałam właśnie net. Przeziębiłam się i chciałam zobaczyć co mogę ew wziąć. No i lipa bo nic... Herbatka z miodem i cytrynką ew homeopatyczne. Nawet czosnku nie wolno bo powoduje skurcze macicy a rodzić jeszcze nie chcemy i nie możemy bo czekamy na tatusia. Masakra.
    Co robiłyście przy przeziębieniu- ból gardła i katar???

Sok z malin, herbatka jak piszesz, czosnek, cytryna, Sinupret 3x dziennie po 2, woda morska do nosa disnemar, masc majerankowa pod nos, tran, rutinoscorbin, karton chusteczek, smarowałam tez klatke piersiowa przed snem takim czyms wziewnym, spałam z głową wysoko. Na gardło tantum verde lub tańszy odpowiednik o identycznym składzie Septolux. do ssania pastylki Isla mint. Mozna płukać szałwią. Tyle... jak nie ma grączki to lekarze nie wypisują nic wiecej, a bylam w te wakwacje chora na to samo 4 razy dzieki synkowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 14:37

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 września 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna imponująca ta ilość ubranek :) takie słodki te ciuszki dziecięce... tylko szkoda ze maleństwo tak szybko wyrasta... tez mam sporo takich mniejszych wiec pewnie niektórych nawet nie założę, tych z metkami które dostałam narazie nie prałam jak nie zdąże małej założyć to tez zrobie pakę i czesc sprzedam..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały problem. Kupiłam te torby do szpitala , ale one cholernie śmierdzą chińskim wyrobem masakra, prałam już 3 razy :/ wietrzyłam i zapach dalej się utrzymuje :/. Macie jakiś sprawdzony sposób żeby się pozbyć tego zapachu :/ ?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 września 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... a może wypłukać albo zostawić na jakiś czas w w odzie z dużą ilością jakieś płynu do płukania...

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 września 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami jak coś kupię w ciuchlandzie i jak wypiorę to wciąż czuję ten specyficzny zapach; dlatego biorę ładnie pachnący płyn i namaczam ok 15min

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja wolałabym kupić nowy, dziś wybieram się dla siebie po kurtkę, bo zimnica straszna i może upoluje coś fajnego:-)
    Nina, pochwal się po zakupach kurteczką:) JA też coś poszukuję, bo wszytsko mam tkaie obcisłe, nie dopinam się, a chcę czuć się swobodnie ale i w miare atracyjnie:P i w tym problem hehehe:)) Fajną parkę widziałamw HM ale troche cienka a te grubsze są takie jakieś "szmatowate" a kosztuje 200zł wzwyż.

zsxuot7.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ILE CIUSZKOW!!!!!! o.O o.O
    Wow ty to masz zaopatrzenie dla syneczka ;)

Naprawde mialas mnustwo pracy, synek bedzie mial w czym chodzic ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda soda oczyszczona i cytryna ,wypłucz w tym... i wysusz może zneutralizuje zapach...

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja mogę oficjalnie ogłosić, że zakończyłam wielkie pranie, prasowanie , układanie ubranek :). Ten temat uważam za zamknięty :)
    hura.gif

Przed praniem:

d43d53aa4d722c36med.jpg

6f338f090aa3dccfmed.jpg

b867587bb6824db8med.jpg

355f41b0c713e471med.jpg

suszenie

bfaec9411cd3387emed.jpg

c37031a385ebb499med.jpg

e797653612213c26med.jpg

1f2cd07d316f8c51med.jpg

6526e1e75f81b59bmed.jpg

9b1c707695b148admed.jpg

i po praniu

ff9fc35febd9ca24med.jpg

a4ca343cb91861ffmed.jpg

c7f3e2fa68dd4e57med.jpg

8db869c8d6b96d9dmed.jpg

179868ce707958f1med.jpg

Cooo za porządek! Ślicznie i kolorowo. Fajne masz szufladki na to :) Ja nie miałam aż tyle miejsca na małego rzeczy i tu są te koszykowe szuflady, czego za bardzo nie kumam WHY, ale takie są i już :)

Czy ja dobrze widzę, że masz z 6 kombinezonów?!

• blueberry Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    I tu się z Tobą zgadzam. Nie dajmy się zwariować!!! Zieloną herbatę jeśli parzysz krótko to pobudza jak kawa a jeśli długo ok 15-20min to uspokaja.

Przeglądałam właśnie net. Przeziębiłam się i chciałam zobaczyć co mogę ew wziąć. No i lipa bo nic... Herbatka z miodem i cytrynką ew homeopatyczne. Nawet czosnku nie wolno bo powoduje skurcze macicy a rodzić jeszcze nie chcemy i nie możemy bo czekamy na tatusia. Masakra.
    Co robiłyście przy przeziębieniu- ból gardła i katar???

Ja mam to samo i byłam u lekarza. Jak robisz herbatę z miodem i cytryną to miód dodaj jak herbata trochę wystygnie, nigdy do wrzątku bo miód straci właściwości lecznicze. Moja lekarka dała mi listę leków, które mogę brać przy przeziębieniu, na gardło eugystol lub tantum verde, na katar sinupret, sinulan lub euphorbium, quixx lub marimer hipertoniczny, na kaszel stodal. Na gardło dobre jest też płukanie szałwią :) Zdrówka życzę (mi już prawie przeszło a brałam tylko tandum verde i stodal)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 14:22

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina, pochwal się po zakupach kurteczką:) JA też coś poszukuję, bo wszytsko mam tkaie obcisłe, nie dopinam się, a chcę czuć się swobodnie ale i w miare atracyjnie:P i w tym problem hehehe:)) Fajną parkę widziałamw HM ale troche cienka a te grubsze są takie jakieś "szmatowate" a kosztuje 200zł wzwyż.
    Ja właśnie chyba kupię kurtkę w H&M mama, bo później można ją nosić też w sumie po ciąży, ściągnie się sznurki i na wiosnę powinna być jeszcze ok:-) tak wygląda: http://www.hm.com/pl/product/11594?article=11594-C

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy typowo zimowe mam 2 w tym + jeden pożyczony na 56 jest maleńki więc pewnie go oddam. Jeden śpiworek do fotelika albo spacerówki z dziurą na pasy taki lekki i jeden grubszy welurowy większy i 2 welurowe kombinezony jeden 56 drugi większy - te welrowe były w mega pace i tak jak to już jest w mega pakach kupujesz ale nie wszystko ci odpowiada - chciałam to odsprzedać ale stwierdziłam że zaczekam i sprzedam je później z większą ilością rzeczy.
    Tak wyszło tego troszkę, bo najpierw kupiłam kombinezon na 62 :),a potem kupiłam mega pakę tych ubranek i było tam kilka tych kombinezonów welurowych , no i jeszcze później dostałam 2 od szwagierki :) , rozejdzie się po kościach ;) , pożyczone oddam i jak dobrze pójdzie niepotrzebne odsprzedam ;) i zostanie mi jeden i jeden śpiworek , moze mały zmieści się w niego na wiosnę, bo on jest cienki :)

p.s fajne te twoje koszyko-szulady :). My też takie mamy w tej szafie, ale mąz sobie je zajął ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 14:36

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy ile u ciebie w sklepie kosztuje przesyłka?
    Zastanawiam się nad tym trójkątem szeleszczącym, ale to dopiero gdzieś na początku października :)
    Macie coś jeszcze w sklepie z metkami :)

17zł kurier są są inne... są na pewno jakies kwadratowe kocyki tej samej firmy i nie tylko, poszperaj jest osobny dział dla niemowląt w zabawkach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 14:39

• michaela Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    ja kupiłam te cienka, fajnie sie noi, ale jak temperatura poleci w dół to duzo warstw pod spód trzeba bedzie:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny :D

Pierwsze pranie puszczone :)) Zmobilizowałam się i mówię puszczę.

Już dziś łazili jacyś architekcki... póki jest taka pogoda i okno mogę mieć otwarte a ciuchy mam w większości grube z weluru będą mieć potrzebę długiegooooooooo schnięcia... więc zaczęłam dziś.

иιєиσямαℓиα, Rika lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja właśnie chyba kupię kurtkę w H&M mama, bo później można ją nosić też w sumie po ciąży, ściągnie się sznurki i na wiosnę powinna być jeszcze ok:-) tak wygląda: http://www.hm.com/pl/product/11594?article=11594-C

fajna :)
    ta czarna też niezła :)
    Kurcze czy ubrania ciążowe muszą być takie drogie ?? o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina fajna ta kurtka nawet ostatnio ją oglądałam w hm tylko jak dla mnie jeden minus ja jestem zmarzluch więc będzie mi w niej zimno bo ona jest cieniutka .:(

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oj dziewczyny :D

Pierwsze pranie puszczone :)) Zmobilizowałam się i mówię puszczę.

Już dziś łazili jacyś architekcki... póki jest taka pogoda i okno mogę mieć otwarte a ciuchy mam w większości grube z weluru będą mieć potrzebę długiegooooooooo schnięcia... więc zaczęłam dziś.

oklaski.gif

no te grubaski, welurki, sweterki schną przy tej pogodzie kiepsko :). Ja wywijałam potem na drugą stronę dodatkowo, bo z jednej były już suche a od wewnętrznej mokre :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tak mamy w Krakowie lerouy merlin zy jak to się tam pisze ;P Ogólnie sklepów masa, tylko jak sobie pomysle o jeżdżeniu, to już minął mi etap, że sprawiało mi to frajde, teraz cche pojechać, wybrać kupić i mieć z głowy :D

Michaela dzięki za wytłumaczenie, faktycznie z montażem przy takiej różnicy VAT może wyjść taniej :

A co wielkości mieszkania, my od początku wiedzieliśmy, że w grę wchodzą tylko 4 pokoje, w najgorszym razie 3. U nas Mąż musi mieć własny pokój na pracownie, jako elektronik to ma sprzętu na pół naszej obecnej sypialni. Strasznie mnie ten jego bałagan denerwuje. I do tego on potrzebuje tam warunków do pracy, bo nie tylko projektuje na kompie, a do tego musi mieć duzy monitor, żeby te drobiazgi dobrze widzieć, to jeszcze miejsce na lutownice itd. I wole, żeby dziecko nie miało wejścia do tego pokoju dla własnego dobra. I sypialnie chce mieć sypialnia a nie jego pracownią. Udało nam się bardzo z tym mieszkankiem. Na razie będziemy tez kombinować tymi meblami co mamy swoje i z tymi co zostaną po poprzednich lokatorach. Takie stare kalwaryjskie meble, ale na razie niech będą , potem pomyślimy co z nimi zrobić. Zastanawiam się czy ktoś by je kupił? W sumie to nie są w złym stanie, podejrzewam nawet, że są lepiej zrobione niż nie jedne z dzisiejszych nowoczesnych, tylko wyglądu zbytnio nie mają. I w sumie to nie wiem czy one tam w końcu zostaną czy może sobie któreś wzięli, bo z tymi chytrusami to nawet nie chcieliśmy ruszać tego tematu. Dzisiaj się wszystko ostatecznie okaże : )

A o małych metrażach mam niezłe pojęcie i powiem że jak się chce to na każdej przestrzeni idzie się zmieścić. Teraz wynajmujemy małe mieszkanko, ale w nowoczesnym budownictwie i jest beznadziejne, i nie posiada piwnicy, wiec tu jest ciężko. Ale ja się wychowałam w mieszkaniu jednopokojowym w starym bloku. Mieszkaliśmy we czwórke mama i nasza trójka. Co prawda nie od razu, wczesniej mielismy ładne duże mieszkanie, ale po rozwodzie już mamy nie było na nie stać i musieliśmy zmienić na mniejsze. I powie wam, że chociaż ciasno i brak własnego pokoju, to chyba bym tego na nic nie zamieniła. Mimo różnych sytuacji jesteśmy bardzo zżyci, nie gniewamy się długo na siebie, bo taki metraz długim gniewom nie służył. W sumie miałam ciekawsze dzieciństwo i życie niż mój maż, który mieszkał w domu i miał własny pokój. Wszystko zależy od ludzi, od tego jaką tworza atmosferę i co jest dla nich ważne.

Suzy Lee, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ