X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna piękne ubranka :) u mnie z ilością bedzie podobnie wiec duzo pracy przede mną :P moze jutro zaczne, dziś zdecydowanie nie mam weny. Mąż mi wczoraj zrobił super kącik garderobiany wieć czas zrobic porzxadek w zosiowej szafie :P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna... te nam dobrze schodzą:

http://tree-house.pl/pl/p/Label-Label-przytulanka-zebra-METKI/544

jest iles tych zwierzatek. Są płaskie jak cos. poszperaj wtym dziale dla niemowlat.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Nina fajna ta kurtka nawet ostatnio ją oglądałam w hm tylko jak dla mnie jeden minus ja jestem zmarzluch więc będzie mi w niej zimno bo ona jest cieniutka .:(
    Ja ją mierzyłam i w sumie ma podszewkę, widziałam inne dużo cieńsze, poza tym dużo aż tak nie chodzę, żeby zmarznąć, poza tym liczę, że będzie jeszcze piękna jesień! ona cenę ma jeszcze w miarę, tym bardziej, że zamierzam w niej jeszcze chodzić później lub w drugiej ciąży,a w ciuchlandach nic fajnego i w rozmiarze nie znalazłam

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina fajna ta kurteczka. Ja wczoraj troszke mierzylam swoich plaszczykow w eomu i mam nawet jedna taka w ktora sie zapinam na brzuszku taka przejsciowa wiec mysle ze pazdziernik.jeszcze. wytrzymam a potem po porodzie w moje zimwki powinnam wejsc bo zawsze kupowalam luzniejsze a na 1 miesiac nie oplaca.mi sie nic kupowac.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Nienormalna tak mamy w Krakowie lerouy merlin zy jak to się tam pisze ;P Ogólnie sklepów masa, tylko jak sobie pomysle o jeżdżeniu, to już minął mi etap, że sprawiało mi to frajde, teraz cche pojechać, wybrać kupić i mieć z głowy :D

Michaela dzięki za wytłumaczenie, faktycznie z montażem przy takiej różnicy VAT może wyjść taniej :

A co wielkości mieszkania, my od początku wiedzieliśmy, że w grę wchodzą tylko 4 pokoje, w najgorszym razie 3. U nas Mąż musi mieć własny pokój na pracownie, jako elektronik to ma sprzętu na pół naszej obecnej sypialni. Strasznie mnie ten jego bałagan denerwuje. I do tego on potrzebuje tam warunków do pracy, bo nie tylko projektuje na kompie, a do tego musi mieć duzy monitor, żeby te drobiazgi dobrze widzieć, to jeszcze miejsce na lutownice itd. I wole, żeby dziecko nie miało wejścia do tego pokoju dla własnego dobra. I sypialnie chce mieć sypialnia a nie jego pracownią. Udało nam się bardzo z tym mieszkankiem. Na razie będziemy tez kombinować tymi meblami co mamy swoje i z tymi co zostaną po poprzednich lokatorach. Takie stare kalwaryjskie meble, ale na razie niech będą , potem pomyślimy co z nimi zrobić. Zastanawiam się czy ktoś by je kupił? W sumie to nie są w złym stanie, podejrzewam nawet, że są lepiej zrobione niż nie jedne z dzisiejszych nowoczesnych, tylko wyglądu zbytnio nie mają. I w sumie to nie wiem czy one tam w końcu zostaną czy może sobie któreś wzięli, bo z tymi chytrusami to nawet nie chcieliśmy ruszać tego tematu. Dzisiaj się wszystko ostatecznie okaże : )

A o małych metrażach mam niezłe pojęcie i powiem że jak się chce to na każdej przestrzeni idzie się zmieścić. Teraz wynajmujemy małe mieszkanko, ale w nowoczesnym budownictwie i jest beznadziejne, i nie posiada piwnicy, wiec tu jest ciężko. Ale ja się wychowałam w mieszkaniu jednopokojowym w starym bloku. Mieszkaliśmy we czwórke mama i nasza trójka. Co prawda nie od razu, wczesniej mielismy ładne duże mieszkanie, ale po rozwodzie już mamy nie było na nie stać i musieliśmy zmienić na mniejsze. I powie wam, że chociaż ciasno i brak własnego pokoju, to chyba bym tego na nic nie zamieniła. Mimo różnych sytuacji jesteśmy bardzo zżyci, nie gniewamy się długo na siebie, bo taki metraz długim gniewom nie służył. W sumie miałam ciekawsze dzieciństwo i życie niż mój maż, który mieszkał w domu i miał własny pokój. Wszystko zależy od ludzi, od tego jaką tworza atmosferę i co jest dla nich ważne.
    Pewnie ze tak jest a mał mertaz łatwiej wyremontować, wysprzątac i utrzymać:) Duzo fajnych rozwiazań jest teraz, my mamy zdecydowanie za duży dom, taki dostaliśmy i jestesmy z tego powodu mega szczesliwi ale łatwiej byłoby z czyms mniejszym:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    ja kupiłam te cienka, fajnie sie noi, ale jak temperatura poleci w dół to duzo warstw pod spód trzeba bedzie:)
    Dziewczyny, dokładnie tę samą meirzyłąm i sie nad nia zastanwiam poważnie hehe nie wiem co bedzie w listopadzie, i początku grudnia:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyny, dokładnie tę samą meirzyłąm i sie nad nia zastanwiam poważnie hehe nie wiem co bedzie w listopadzie, i początku grudnia:P
    zakładam ze bedzie juz potrzebne cos innego, termin 14 grudnia wiec trzeba bedzie cos na miesiac wymyslic... ciuchland rzadzi?:D

Amicizia a IKEA odpada jesli chodzi o lampki? (przynajmniej online mozna obejrzec sobie wszystko)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    zakładam ze bedzie juz potrzebne cos innego, termin 14 grudnia wiec trzeba bedzie cos na miesiac wymyslic... ciuchland rzadzi?:D

Amicizia a IKEA odpada jesli chodzi o lampki? (przynajmniej online mozna obejrzec sobie wszystko)

hehehe normlanie zapomnialam ze tam też sa meble, i można online :) a w IKEI i tak będziemy kupowac komodę :)

dzięki za przypomnienie, to wieczorkiem siądę sobie do ich stronki :D
    ale sie zastanaiwma czy nie beda miec czasem takich zbyt nowoczesnych znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 15:22

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ikei i do lampek ja ostatnio tez poszzkiwalam jakiejs malej lampki na polke nad komode z przewijakiem ale nie bylo nic interesującego ;)
    Nie wiem jak to przyszlo ze wzielam jeden pasek ledowy ze swiatlami byl w promocji bo kosztowsl 10 € i powiem wam ze super efekt ;)
    Maz codziennie wieczorem nawet teraz już wlancza :P

Praktyczne o nie zajmuje duzo miejsca ;)

иιєиσямαℓиα, welurka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    hehehe normlanie zapomnialam ze tam też sa meble, i można online :) a w IKEI i tak będziemy kupowac komodę :)

dzięki za przypomnienie, to wieczorkiem siądę sobie do ich stronki :D
    ale sie zastanaiwma czy nie beda miec czasem takich zbyt nowoczesnych znowu...
    hmm to może te a przeróżnae tam mają klasyczne też, a jak nie to hmm allegro?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudzien to na bank musze cos znalezc w ciuchlandzie;-) juz chyba zaczne poszukiwania,bo pozniej tyle na glowie i ciezko sie toczyc hehe,a teraz ta kurtka i sweter pod spod musi starczyc

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Nienormalna tak mamy w Krakowie lerouy merlin zy jak to się tam pisze ;P Ogólnie sklepów masa, tylko jak sobie pomysle o jeżdżeniu, to już minął mi etap, że sprawiało mi to frajde, teraz cche pojechać, wybrać kupić i mieć z głowy :D

Michaela dzięki za wytłumaczenie, faktycznie z montażem przy takiej różnicy VAT może wyjść taniej :

A co wielkości mieszkania, my od początku wiedzieliśmy, że w grę wchodzą tylko 4 pokoje, w najgorszym razie 3. U nas Mąż musi mieć własny pokój na pracownie, jako elektronik to ma sprzętu na pół naszej obecnej sypialni. Strasznie mnie ten jego bałagan denerwuje. I do tego on potrzebuje tam warunków do pracy, bo nie tylko projektuje na kompie, a do tego musi mieć duzy monitor, żeby te drobiazgi dobrze widzieć, to jeszcze miejsce na lutownice itd. I wole, żeby dziecko nie miało wejścia do tego pokoju dla własnego dobra. I sypialnie chce mieć sypialnia a nie jego pracownią. Udało nam się bardzo z tym mieszkankiem. Na razie będziemy tez kombinować tymi meblami co mamy swoje i z tymi co zostaną po poprzednich lokatorach. Takie stare kalwaryjskie meble, ale na razie niech będą , potem pomyślimy co z nimi zrobić. Zastanawiam się czy ktoś by je kupił? W sumie to nie są w złym stanie, podejrzewam nawet, że są lepiej zrobione niż nie jedne z dzisiejszych nowoczesnych, tylko wyglądu zbytnio nie mają. I w sumie to nie wiem czy one tam w końcu zostaną czy może sobie któreś wzięli, bo z tymi chytrusami to nawet nie chcieliśmy ruszać tego tematu. Dzisiaj się wszystko ostatecznie okaże : )

A o małych metrażach mam niezłe pojęcie i powiem że jak się chce to na każdej przestrzeni idzie się zmieścić. Teraz wynajmujemy małe mieszkanko, ale w nowoczesnym budownictwie i jest beznadziejne, i nie posiada piwnicy, wiec tu jest ciężko. Ale ja się wychowałam w mieszkaniu jednopokojowym w starym bloku. Mieszkaliśmy we czwórke mama i nasza trójka. Co prawda nie od razu, wczesniej mielismy ładne duże mieszkanie, ale po rozwodzie już mamy nie było na nie stać i musieliśmy zmienić na mniejsze. I powie wam, że chociaż ciasno i brak własnego pokoju, to chyba bym tego na nic nie zamieniła. Mimo różnych sytuacji jesteśmy bardzo zżyci, nie gniewamy się długo na siebie, bo taki metraz długim gniewom nie służył. W sumie miałam ciekawsze dzieciństwo i życie niż mój maż, który mieszkał w domu i miał własny pokój. Wszystko zależy od ludzi, od tego jaką tworza atmosferę i co jest dla nich ważne.

no my tylko zdolność mieliśmy na takie :)
    50 m we wrocku 5 lat temu kosztowało 315 tys.
    Byliśmy świadomi że jest za małe, ale nie mieliśmy wyboru - albo takie albo żadne :)
    Stare meble jak coś zawsze możesz spróbować sprzedać, bo ludzie często kupują do mieszkań które chcą wynająć, albo ludzie którzy wynajmują kupują tanie używane meble bo nie chcą inwestować w nowe, bo nie wiedzą gdzie ich los rzuci :). Większość na początku tak się urządza za grosze kupuje używane meble, żeby jako tak się urządzić a potem z biegiem czasu wymieniają. My 5 lat się meblowaliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 16:14

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    nienormalna... te nam dobrze schodzą:

http://tree-house.pl/pl/p/Label-Label-przytulanka-zebra-METKI/544

jest iles tych zwierzatek. Są płaskie jak cos. poszperaj wtym dziale dla niemowlat.
    poszperam :)
    dziękuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Michaela będę patrzeć. Ogólnie to sama nie wiem czego tak dokładnie szukam, a do tego z M. mamy różne gusta w tej kwestii, więc jakiś kompromis będzie potrzebny. Ja tam wole takie bardziej klasyczne, lekko romantyczne, ale nie przesadzone a M. takie surowe nowoczesne i proste. Ale i tak jak cos mi padnie już w oko to będę chciała to przeforsować :D Jemu zostawiam oświetlenie do przedpokoju, pracowni i łazienki. Sam niech decyduje co będzie lepsze. Na pewno ledowe tam pójdą.

Dziś jak pojedziemy na mieszkanie musze się mu pod tym kątem dobrze przyjrzeć : )

W ogóle to za chwilkę będziemy się zbierać z pracy na odbiór kluczy już tylko godzinka i będziemy mieć klucze w rękach, ale się cieszę : )

Nina, blueberry, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no my tylko zdolność mieliśmy na takie :)
    50 m we wrocku 5 lat temu kosztowało 315 tys.
    Byliśmy świadomi że jest za małe, ale nie mieliśmy wyboru - albo takie albo żadne :)
    Stare meble jak coś zawsze możesz spróbować sprzedać, bo ludzie często kupują do mieszkań które chcą wynająć, albo ludzie którzy wynajmują kupują anie używane meble bo nie chcą inwestować w nowe, bo nie wiedzą gdzie ich los rzuci :). Większość na początku tak się urządza za grosze kupuje używane meble, żeby jako tak się urządzić a potem z biegiem czasu wymieniają. My 5 lat się meblowaliśmy :)

to powiem ci ze my mamy nie wiele wieksze a az 4 pokje, bo mamy 57 m2 i udalo nam sie kupic za 268 tys pierwsze pietro w czteropietrowym bloku. Ogólnie takie meiskznia chodza pnad 300 tys w krk milismy niezła okazję, a jesli chodzi o wielkosc poki to niczym sie nei rózni od mieskania 70m2 ma tylko mniejszy rpzedpokoj, małą kuchnie i łazienka z wc razem, ale za to lokalizacja i cena super, swieten poczlaczeni z centrum i przyjemna zielona spokojna okolica :) nawet bank jak robil wycene stwierdzil ze nasze mieszkanko nie miesci sie w granicach, tzn ze za tanmio kupujemy, ale to akurat dobrze :) smialiśmy się, ze analityk odkrył ameryke :D

zdolsnosc kredytowa to jest os co mocno ogranicza, mysmy mieli wiekzo niz wzielismy kredyt ale nie chcielismy przeplacac, zwlaszcza ze planujemy jdnka dom kiedys wybudowac, a to nam na razie spokojnie wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2013, 16:06

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    to powiem ci ze my mamy nie wiele wieksze a az 4 pokje, bo mamy 57 m2 i udalo nam sie kupic za 268 tys pierwsze pietro w czteropietrowym bloku. Ogólnie takie meiskznia chodza pnad 300 tys w krk milismy niezła okazję, a jesli chodzi o wielkosc poki to niczym sie nei rózni od mieskania 70m2 ma tylko mniejszy rpzedpokoj, małą kuchnie i łazienka z wc razem, ale za to lokalizacja i cena super, swieten poczlaczeni z centrum i przyjemna zielona spokojna okolica :) nawet bank jak robil wycene stwierdzil ze nasze mieszkanko nie miesci sie w granicach, tzn ze za tanmio kupujemy, ale to akurat dobrze :) smialiśmy się, ze analityk odkrył ameryke :D

zdolsnosc kredytowa to jest os co mocno ogranicza, mysmy mieli wiekzo niz wzielismy kredyt ale nie chcielismy przeplacac, zwlaszcza ze planujemy jdnka dom kiedys wybudowac, a to nam na razie spokojnie wystarczy :)
    A mogę spytać w jakiej to dzielnicy?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia liroy merlin ma też katalog on line - wchodzisz i oglądasz czy coś cię interesuje. Ja muszę wymienić klosz w dużym pokoju i mam tam upatrzony nowy żyrandol, ale czekam aż bedzie jakaś promocja , bo nieziemsko drogi jest jak na razie :)

Amicizia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A mogę spytać w jakiej to dzielnicy?

Prokocim w sumie to dokładnie koło tego ceglanego gotyckiego kosciółka przy przystanku na wlotowej.

Ja meiszkalam 5 lat na Biezanowie, mam tam cicoie i mamy tez przyjaciół na biezanowie i na woli duchackiej i blisko do zjadu na A4 więc dla nas rejon fajny. nie chcielismy Huty ani centrum.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Prokocim w sumie to dokładnie koło tego ceglanego gotyckiego kosciółka przy przystanku na wlotowej.

Ja meiszkalam 5 lat na Biezanowie, mam tam cicoie i mamy tez przyjaciół na biezanowie i na woli duchackiej i blisko do zjadu na A4 więc dla nas rejon fajny. nie chcielismy Huty ani centrum.
    To fajnie:-) no my sie przeniesiemy troszke pod Kraków, a w zasadzie to Kraków Swoszowice:-) też blisko do centrum, wolę to niż hutę

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex jak nas czytasz :) - to jaku ciebie :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ