III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:hehe
ja też mam bóle kręgosłupa. Do tego jak wstaję i siadam na łóżku to chyba zaczynają mnie boleć kości łonowe - czuję na dole ból. Nie wiem czym on jest spowodowany
Ten ból kości łonowych jest normalny w tym tygodniu, wszystko tam się zaczyna przygotowywać do porodu
ja niestety ten ból mam już od dłuższego czasu, ale tak też się zdarza. Generalnie nie jest jakiś uciążliwy (albo już się przyzwyczaiłam.). Najgorzej jak wstanę po kilku godzinach leżenia, to już wogóle czuję że mam wszystko strasznie zastane.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
yennefer wrote:Ten ból kości łonowych jest normalny w tym tygodniu, wszystko tam się zaczyna przygotowywać do porodu
ja niestety ten ból mam już od dłuższego czasu, ale tak też się zdarza. Generalnie nie jest jakiś uciążliwy (albo już się przyzwyczaiłam.). Najgorzej jak wstanę po kilku godzinach leżenia, to już wogóle czuję że mam wszystko strasznie zastane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 14:47
-
Bylam w second handzie z kumpela
kupilam 2 tuniki i nowa maskotke przytulaczka do lozeczka :)kupilam tez swietna kurtke tylko ze na po ciazy hihihi
Rika, иιєиσямαℓиα, welurka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
No kochane nadrobiłam zaległości w czytaniu więc tak
Nienormalna wszystkiego najlepszego dla was z okazji rocznicy
No dziewczyny imponujące pranka porobiłyście kurczę jak pomyślę ile ja tego mam to szok szacun dla Wasno i kolekcje ubranek macie piękne.
Ja już jestem od 2h na nogach ogarnęłam na weekend mieszkanie poprałam pranie wstawiłam obiadek i teraz czytam dalej co ciekawego u Was.
Co do wyników badań to w poniedziałek rano jadę odebrać i mam cholernego stresa -
nick nieaktualnyNooo ja tez na raeszcie nadrobiłam - całe spanie mojego Jasia czytałam! a teraz się budzi i koniec... i nie zrobiłam obiadu, ani nie poszlifowałam przewijaka
Nienormalna guacamole można robić na wiele sposobów. Ja robię
2 rozgniecione Avocado (wiadomo, że dojrzałe, ale bez przesady), 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę (może sz mniej jak nie lubisz, albo wiecej jesli nie czujesz), sól, pieprz, cytryna, żeby nie brązowiało, chyba oliwa z oliwek (kurcze dawno juz nie robiłam) podprażam pestki dyni i słonecznika osobno i albo dorzucam od razu do avocado, albo obie posypuję już na kanapce. Avocado jest bardzo wskazane dla kobiet, dobrze wpływa na macicę i takie tam.
Na po porodzie zamroziłabym dla karmiącej... jakiegoś niezbyt przyprawionego indyka, jakiś lekki rosół może... hmmm w sumie to dobrze, że o tym wspomniałyście, ja też chyba muszę o tym pomyśleć... ciągle cos mi wyskakuje, ze jeszcze czegoś nie zrobiłam, a warto... np wczoraj wyrwałam kartke z zeszytu i napisałam drukowanymi literami co do zabrania tuż pzred wyajzdem do szpitala - dla męża, żeby on pamietał dla siebie i dla mnie typu pasta do zebów, aparat blablabla i położyłam na torbie, żeby nie zapomniec spojrzec na tą kartke
Co do Fridy... ja miałam wczesniej wprawdzie SOpelka, teraz kupiłam ten odsysachz fridy, ale na prawde to spokojnie daje rade przy meeeega katarach. Wprawdzie frida ma dłuższą tą tubę i może zasysanie bedzie przebiegało inaczej niż przy sopelku, ale ja takie ilości glutów wysysałam małemu, że wszystko było w środku w mazi i dziwiłam sie, gdzie to sie temu dziecku tam miesci. Ale to fakt... tylko ja w domu potrafiłam mu to odsysać. M. nie chciał, bo sie bał, ale średnio co udawało mu się odessac, a moja mama nie umiała w ogole. Ja nie wiem, moze źle wkładali, pod złym kątem? nie wiem... ale mnie udawało się bez problemu, ale rzeczywiscie płuca mozna wyplucNie martwiłabym sie o to czy MOJE bakterie przedostałyby sie do małego przez ten filterek, tylko raczej odwrotnie
Ale do odkurzacza bym raczej nie podłączyła.
A szkatułka z tymi 3D - super!! Przepiekna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 15:33
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
jesli chodzi o glukoze to ja tez mialam 75 g i niestety udalo sie dopiero za drugim podejsciem.Za pierwszym razem zwroiclam po 10 minutach od wypicia. Za drugim juz udalo mi sie wypic z pomoca cytrynki. DObrze ze w poczeklani mieli kanape to sie na niej wylozylam i przelezalam te 2 godziny, w pozycji siedzacej bym nie dala rady.
Oczywiscie jak wrocilam do domu po badaniu to zwrocilam ale tedy juz moglam bezkarnie
njagorsze badanie jakie moze byc w ciazy chyba.marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
to ja wam powiem ze chyba ze mna jest cos nie tak
ja mialam ok 2 tyg. temu badanie glukozy tez z 75g i uwazam ze to nie takie zle
Nawet lekarka powiedziala ze pierwszy raz slyszy jak powiedzialam ze moge isc jeszcze raz na takie badanie
mialam tak strasznie duzo energii i maluch w brzuszku razem ze mna
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Lalita2710 wrote:No dokładnie Amicizia ja miałam dokładnie to samo ,leżałam 2h na takim łóżku w ambulatorium... bo na siedząco nie dawałam rady...
I tak jak Marzycielka jak wróciłam do domu byłam taka zmęczona że poszłam spać...
o tak zapomnialam napisac, po badaniu w domu jak zwrocilam tą ochdna glukoze przespalam pol dniabez snu bym chyba nie dala rady.
-
Asiulka83 wrote:to ja wam powiem ze chyba ze mna jest cos nie tak
ja mialam ok 2 tyg. temu badanie glukozy tez z 75g i uwazam ze to nie takie zle
Nawet lekarka powiedziala ze pierwszy raz slyszy jak powiedzialam ze moge isc jeszcze raz na takie badanie
mialam tak strasznie duzo energii i maluch w brzuszku razem ze mna
to tylko pozazdroscic tkaiej reakcji na glukozeAsiulka83, michaela lubią tę wiadomość
-
Witam w piatek.
Na razie cisza, chodze do pracy I jestem bardzo zadowolona, bo mam juz prawie wszystko zrobione i bede mogla cieszyc sie malenstwem bez wyrzutow sumienia.
Vivien mam podobnie odczucia, gdybysmy tylko wiedzialy dokladna date, kiedy nasze kruszynki zdecyduja sie do nas dolaczyc, pewnie byloby latwiej sie psychicznie przygotowac.
Jutro chyba wybierzemy sie na curry, ostre jedzenie podobno moze przyspieszyc porod, a ja bardzo lubie hinduskie jedzenie.
Poza tym to moze byc ostatni weekend tylko my, wiec chcemy to wykorzystac, spotkac sie ze znajomymi.Rika, michaela, pasia27, vivien, Suzy Lee, yennefer lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam nareszcie
Nienormalna wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
A co do kurtek to też wstawiałam link bo ostatnio kupiłam w c&a i nie na dziale dla ciężarnych tylko normalnie i rozmiary były do 48Ja kupiłam 46 żeby brzuszek się zmieścił
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/108051/1
Mój mały dziś ma czkawkę co chwilkę chyba intensywnie już ćwiczy płucka no i położna i moja mama stwierdziły że brzuszek mi się obniża zobaczymy co powie lekarz w poniedziałekChyba muszę przyśpieszyć pakowanie i prasowanie tak na wszelki wypadek
A co do śpiworka to co myślicie o tym :
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-spacerowego-x-lander-x-footmuff-i3553698842.html -
maja2024 wrote:Nadrobiłam nareszcie
Nienormalna wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
A co do kurtek to też wstawiałam link bo ostatnio kupiłam w c&a i nie na dziale dla ciężarnych tylko normalnie i rozmiary były do 48Ja kupiłam 46 żeby brzuszek się zmieścił
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Kurtki/108051/1
Mój mały dziś ma czkawkę co chwilkę chyba intensywnie już ćwiczy płucka no i położna i moja mama stwierdziły że brzuszek mi się obniża zobaczymy co powie lekarz w poniedziałekChyba muszę przyśpieszyć pakowanie i prasowanie tak na wszelki wypadek
A co do śpiworka to co myślicie o tym :
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-spacerowego-x-lander-x-footmuff-i3553698842.html
śpiworek fajny. Ale ty go potrzebujesz do spacerówki czy do gondoli? Bo ten niby do spacerówki jest
Kurteczka ładna
Ja niestety szukam czegoś do kolan, nie lubię jak mi zimą tyłek owiewa więc potrzebuję dłuższe odzienie. Aczkolwiek kurteczka śliczna i kolorek też
dziękuję za życzenia