III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymichaela wrote:Ten niestety przyjmuje tylko w KRK, ale trafiłam do niego przypadkiem , na nosa, po prostu zobaczyłam łagodne oczy i spokojne ciche ruchy i wiedziałam że to dobry adres. Ja bym wybierała faceta jako lekarza stomatologa i żeby miał dobry sprzet w gabinecie - bo tacy śledzą targi stomatologiczne, szkola się i maja zupełnie inne już rytuały jesli chodzi o całe to czary mary wokół pacjenta.
Czy on przypadkiem nie przyjmuje na ul. Zacisze?znam tam idealnego dentystę!!
yennefer lubi tę wiadomość
-
m_f wrote:Czy on przypadkiem nie przyjmuje na ul. Zacisze?
znam tam idealnego dentystę!!
Na wizyce kontrolnej w ciązy poświęcił mi mase czasu tłumaczył co się dzieje z dziąsłami i zębami w trakcie ciązy ale wyłacznie uspokajał. A pożegnał mnie tak że powiedział mi ze gratuluje ciązy i że teraz czkają mnie same dobre rzeczy, odrobina niewyspania, ale samo dobro. I nie wziął za wizytę ani grosza co już całkiem mnie rozwaliło...
m_f, Suzy Lee, Amicizia, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja tego pana spakuje do walizki i przywioze sobie na serie zabiegow pod wawe, a potem wypuszcze
nie slyszalam jeszcze o takim dentyscie. Ale jakby co mogę polecić równie rozbrajającego super neurologa
Doobra dosc zartow, lece spac, bo miałam ciezkawą noc i jestem niedospana.
aaa a moze ktoras bedzie wiedziala co to za czcionka?
http://www.pakamera.pl/dekoracje-na-sciane-napis-sweet-dreams-niebieski-dla-chlopca-nr814370.htm
chce takie nad łóżeczko, ale na allegro drewniana literka kosztuje 2 złote z hakiem wiec niech ci z pakamery tzn... ten artysta niech sie cmoknie, ale potrzebuje wiedziec co to za czcionkaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ja też non stop mam ,mnie tylko uspokoiło że (18września) szyjka była zamknięta. Ale niestety twardnienia brzucha mam długie...
Najgorzej noc... ale uznałam wczoraj z kumpelą że to moja wina bo ja szybko łażę wszędzie... ale nie potrafię zwolnić tempa.
A dziś ciężka noc mnie czeka... moi cudowni sąsiedzi z góry mają przyjechać.
Dla przypominania iż dzień trwa od godz 22-7 rano.... a w dzień ich nie ma ,albo śpią.. a tak całą noc łażą i się trzaskają -
Suzy Lee wrote:To ja tego pana spakuje do walizki i przywioze sobie na serie zabiegow pod wawe, a potem wypuszcze
nie slyszalam jeszcze o takim dentyscie. Ale jakby co mogę polecić równie rozbrajającego super neurologa
http://www.pakamera.pl/dekoracje-na-sciane-napis-sweet-dreams-niebieski-dla-chlopca-nr814370.htm
chce takie nad łóżeczko, ale na allegro drewniana literka kosztuje 2 złote z hakiem wiec niech ci z pakamery tzn... ten artysta niech sie cmoknie, ale potrzebuje wiedziec co to za czcionkaSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:To ja tego pana spakuje do walizki i przywioze sobie na serie zabiegow pod wawe, a potem wypuszcze
chce takie nad łóżeczko, ale na allegro drewniana literka kosztuje 2 złote z hakiem wiec niech ci z pakamery tzn... ten artysta niech sie cmoknie, ale potrzebuje wiedziec co to za czcionka
Suzy , wydaję mi się, że to Palace Script MT
-
Lalita2710 wrote:Ja też non stop mam ,mnie tylko uspokoiło że (18września) szyjka była zamknięta. Ale niestety twardnienia brzucha mam długie...
Najgorzej noc... ale uznałam wczoraj z kumpelą że to moja wina bo ja szybko łażę wszędzie... ale nie potrafię zwolnić tempa.
A dziś ciężka noc mnie czeka... moi cudowni sąsiedzi z góry mają przyjechać.
Dla przypominania iż dzień trwa od godz 22-7 rano.... a w dzień ich nie ma ,albo śpią.. a tak całą noc łażą i się trzaskają
-
nick nieaktualny
-
Ella wrote:Melduje sie dziewczyny.
Jestem jus po porodzie.
Zaczely sie wczoraj po wizyte u lekarza, skurcze co 15 minut.
Cale popoludnie spedzilam w basenie, u nas woda ciepla, a oczywiscie w kompleksie wylaczyli nam wode.
Wieczorem bole sie nasilily I pojechalismy do szpitala, skurcze czeste, ale nie bylo rozwarcia.
Dostalam znieczulenie i do rana trzeba bylo czekac na rozwarcie.
Okolo 6 rano mialam 9.5 cm i zaczelam przec.
Niestety maly sie nie spieszyl i skurcze parte trwaly prawie 3 godziny, strasznie sie wymeczylam i nawet byla opcja cesarki, ale obeszlo sie bez.
Maluszek, na razie bez imienia, urodzil sie o 10.45 rano i jest sliczny i zdrowy.
Na razie jestem w szpitalu, zmeczona, ale szczesliwa.
Gratulacje EllaNajważniejsze że Mały jest już z Wami
Ella lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:Dziewczynki ja sie tylko melduje. Dzis o 9.15 rano urodzil sie Krzysiu. 10/10 , 3400g, 55cm. Poród byl gorzej niz masakryczny, zrobilam cyrk na caly szpital, ale na szczęście dla nich to nic nowego a my z Krzysiem mamy to z Glowy. W trakcie doszly komplikacje, rozcinanie pęcherza i oksytocyna. Ale dalo rade po okropnych trudach. Taraz niestety jestem wycieńczona i mam zakaz wstawania z lozka bo mdleje po dwóch krokach. Maz opiekuje sie synkiem i przyklada mi go do piersi. Wiecej napisze juz z domu.
moja rada na szybko. Wyrzućcie w kosz idealne plany porodu i zdajcie sie na lekarzy i polozne. Oni wiedza co robią.
Gratulacje Rika! Fajnie że po tylu trudach jesteście już razem
-
michaela wrote:Mąz olejował podłoge , zostawił do wyschnięcia, wyschła nierówno teraz ma żal że sie nie domyśliłam zeby w odpowiednim momencie wkroczyć i zetrzeć nadmiar oleju który teraz zasechł i nie wiadomo co z nim zrobić...30 m kw podłogi, nawet gdybym sie domyśliła, jak miałabym to zrobić? nie ma innej opcji niz na kolanach niestety... on ledwo zywy po tych remontach juz nie może patrzeć na nic, to facet który nigdy się nie skarzy a tera mówi że ma dosyć, ja z tym brzuchem nie wiem jak pomóc jezu... niech to się juz skończy NIENAWIDZE REMONTÓW!!!!
Michaela a co ja mam powiedziec juz 34 tydzien a u mnie remont sie dopiero zacznie!!!nJesli Jasiu se pospieszy albo okaze się, że jest więcej roboty niż mysleliśmy to bedzie nieciekawie, dobrze, że mamy plan awaryjny, i normlanie ciesze sie jak dziecko ze cos sie rusza, nawet dzisiejsze głupie mierzenie scian i liczenie teraz przez brata z kolega ile powierzchni i obliczanie ile materiałów bedzi epotrzbene cieszy mnie jak mało co, bo widze że już coś się rusza do przodu. Staram si enie myslec o tym, ze moge urodzic wczesniej itd.
Wy tutaj myslicie co ztobic zeby przyspieszyc poród a ja odwrtonie jak go odlwec zeby wczesnije niz w listopadzie sie nie odbyl...michaela lubi tę wiadomość
-
Kurcze mi brzuch twardnieje ostatnio prawie za każdym razem jak wstaję czy chodzę. Jak siadam to od razu wraca do normalnego stanu.
A ostatnio robi się twardy nawet jak śpię dłużej na jednym boku... Wogóle najwygodniejsza pozycja dla mnie to siedzenie... Jakbym mogła to bym spała na siedząco
Zwiększona dawka magnezu na razie na razie nie pomaga. Do tej pory nie było to nawet bolesne, ale dzisiaj poczułam jakieś bóle w podbrzuszu.
Wiem, że niby pod koniec ciąży są różne bóle i twardnienia, ale stwierdziłam że dla swojego spokoju przyśpieszę trochę wizytę u swojej gin i idę jutro zamiast w następnym tygodniu, mam nadzieję że albo mnie uspokoi albo coś poradzi..
-
michaela wrote:Ale to oznacza ze takich dentystów w krakowie jest przynajmniej dwóch! Ha a to juz tez bardzo pocieszające prawda?
No to ja mam idealnego dentystę który przyjmuje na Chełmońskiego, więc mamy już 3 w Krakowie
Odkąd do niego chodzę, to wizyty u dentysty przestały mi się źle kojarzyć
I chodzę dalej, mimo że przeniósł gabinet w miejsce gdzie teraz mi zupełnie nie po drodze.michaela, m_f lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Kurcze ja mam tka już od paru dobrych dni. Tylko u mnie to sie trzymuje (ta "twarodość") cały czas, z pół dnia, twardy jak kamień. Właśnie koleżanka mnie oświeciła, że może to WZDĘCIE! Sama nie wiem ale mam nadzieję
W sumie wzdęcia w ciąży wcześniej strasznie mnie męczyły. A nie wypróżniałam się parę dni wiec coś w tym ejst. Własnie pije koper włoski. Moze przejdzie.
Rika GRATULACJE, super, ze już PO))))
Hmmm nie pomyślałam że to mogą być wzdęcia.
Chociaż u mnie to chyba nie, bo brzuch reaguje po prostu na jakikolwiek ruch. Ale daj znać czy po tym koprze przeszło