X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer - nie wiem, czy Ci to powiedziałam, ale było mi bardzo miło Cię poznać ;)

yennefer lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf Suzy jaki krem stosujecie i mamuski to be jakie kremy zakupilyscie? Ja mam bambino i linomag w lazience stoi sudocrem ..ciekawi mnie opinia na temat babydream z rosmana tego dla sensitive skory i tego normalnego ;) czy moxna stosowac bepathen do twarzy?co polecacie do buzki na zime?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też bambino, a do twarzy mam krem na każdą pogodę Babydream. Sudocremu używam rzadko, tylko jak coś się pojawi. Bepanthen stosował mój Tata na twarz (uczulenie) i pomógł mu bardzo, u dziecka nie próbowałam. Ja chyba na zimę będę używać tego z rossmanna. Jeszcze Ziajka jest fajna, taka lekka, ale na mrozy się nie nadaje.. za mało tłusta.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Hmmm nie pomyślałam że to mogą być wzdęcia.
    Chociaż u mnie to chyba nie, bo brzuch reaguje po prostu na jakikolwiek ruch. Ale daj znać czy po tym koprze przeszło :)
    Juz sama nie wiem, ale jest zdecydowanie lepiej. Już nie jest twardy jak głaz i przede wszystkim nie jest to dokuczliwe napiecie - wcześniej to cały czas czułam ten twardy brzuch;/ Położyłam się na prawej stronie i jak ręką odjął, bo na lewym pobolewa (może dlatego, ze uciska na jelita). Także u mnie chyba to wzdęcia. Dobrze, że jutro pojdziesz na wiztę, też mam we wtorek i zastanawialam sie czy nie isc jutro ale zobacze jeszcze jak bede sie czuła. Daj znać koniecznie co powiedział lek! Choć i tak jestem pewna, że to jakaś ciążowa dolegliwość i wszystko bedzie ok, szyjka długa i pozmykana:)

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko zwariowało :) Jego ruchy i kopniaczki to w sumie od dawna czułam w miarę często, ale to co się teraz dzieje to jakaś masakra.
    Nie wiem kiedy on odpoczywa, bo mam wrażenie że co chwilę się rusza, rozpycha i kopie. Już nie wspominając o tym, że pokazuje mi co jakiś czas nową część ciała, wypychając ją do brzucha :)
    I myślę sobie że to takie cudowne... nawet jak mam świeczki w oczach, bo właśnie wpycha mi nóżkę w żebro że aż boli :)
    Kurcze jak ja już nie mogę się doczekać jego narodzin :)

Znaczy swoją drogą nie mogę się doczekać, a z drugiej strony jak Amicizia w związku z przeprowadzką, wolałabym żeby jak najdłużej tam w środku posiedział :)

Amicizia, Suzy Lee, Lalita2710 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Yennefer - nie wiem, czy Ci to powiedziałam, ale było mi bardzo miło Cię poznać ;)

A dziękuję i wzajemnie :)
    Fajnie pogadać z kimś na żywo :)
    Jest nas trochę z Krakowa, to moze kiedyś jakieś zbiorowe spotkanie zorganizujemy :)

m_f, Amicizia lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, trzeba jakieś zbiorowe mamuśkowo - maluchowe spotkanko zorganizować! :)

yennefer, michaela lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Ja mam też bambino, a do twarzy mam krem na każdą pogodę Babydream. Sudocremu używam rzadko, tylko jak coś się pojawi. Bepanthen stosował mój Tata na twarz (uczulenie) i pomógł mu bardzo, u dziecka nie próbowałam. Ja chyba na zimę będę używać tego z rossmanna. Jeszcze Ziajka jest fajna, taka lekka, ale na mrozy się nie nadaje.. za mało tłusta.

U nas niema mrozow ale jest straszny wiatr ;) wysle mame po babydream ;) dziekiii

• yennefer Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Juz sama nie wiem, ale jest zdecydowanie lepiej. Już nie jest twardy jak głaz i przede wszystkim nie jest to dokuczliwe napiecie - wcześniej to cały czas czułam ten twardy brzuch;/ Położyłam się na prawej stronie i jak ręką odjął, bo na lewym pobolewa (może dlatego, ze uciska na jelita). Także u mnie chyba to wzdęcia. Dobrze, że jutro pojdziesz na wiztę, też mam we wtorek i zastanawialam sie czy nie isc jutro ale zobacze jeszcze jak bede sie czuła. Daj znać koniecznie co powiedział lek! Choć i tak jestem pewna, że to jakaś ciążowa dolegliwość i wszystko bedzie ok, szyjka długa i pozmykana:)

No zobaczymy. Ja dwa tygodnie temu też miałam wszystko pozamykane, a już wtedy mi się zaczęły te twardnienia. Też mi się wydaje, że to takie ciążowe dolegliwości i staram się nie panikować, ale w sumie jestem już na końcówce ciąży to i tak wizyty mogą być częstsze.

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobilam

rika gratulacje

Suzy sliczny opis porodu.
    \
    staram sie podchodzic do neigo tak jak Ty i MIchaela piszecie :)

m_F Yennefer jestem jak najbardzije za takim spotkaniem ale to pewnie jak juz sie wszytskie rozpakujemy :)

Yennefer dokladnie z jednje strony chcesz juz tego maluszka tulic w ramionach a z drugiej strony lepiej zeby nie nastapilo to za wczesnie :)

co do dentystow w KRK to ja tez mam super babeczke i do tego przymuje na NFZ. Jezdzimy do niej na drugi koniec krk ale warto :) moja siostra przyjeżdza do niej z żebami aż z tarnowa :)

m_f lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Dziewczyny, nastawienie do porodu, to polowa sukcesu! :)

Przy pierwszym porodzie juz pierwsze skurcze byly super bolesne, myslalam, ze nie wytrzymam + chcialam jak najszybciej znieczulenie, a tym razem mialam kompletnie inny poród, ktory ... bardzo milo wspominam :) :) W zyciu nie spodziewalam sie, ze to powiem, ale bede go bardzo mile wspominac :) Mimo, ze przez jakies 8 godzin mialam skurcze, potem przebicie wód (byly zielone, wiec musialam lezec caly czas pod ktg), silniejsze skurcze, z ktorymi radzilam sobie ok, choc jestem osoba, ktora nawet najmniejsze uklucie boli :P znieczulenie, oksycyna, potem czekanie, pelne rozwarcie, kilka wypychan i Malenstwo juz bylo na mojej klatce :)

Trzeba nastawic sie, ze bedzie dobrze, wkoncu to ostatni wysilek przed poznaniem swojego Szczescia :) :) Pozniej juz nic sie nie liczy :)

miałaś znieczulenie?
    ja sama nie wiem, raz chcę a innym razem nie, bo na szkole rodzenia położna powiedziała, że poród przez znieczulenie dłużej trwa i czasami już nie warto w ogóle brać znieczulenia , bo to może nawet zahamować akcję porodową.
    jakie wrażenia po znieczuleniu?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

A są takie chudziny nie raz jak anorektyczki i za przeproszenie wyplują dziecko z kanału rodnego w 3 h ... nie ma na nic regłu...

podam przykład - moja szwagierka , chuda jak szczypior, spodnie 34 na niej wisiały zawsze, niby niska, drobna , chuda , wszyscy jej mówili że nie urodzi normalnie, a tu proszę urodziła SN i to błyskawicznie o 5 rano przyjęli ją na oddziała a 5h później o 10 urodziła. Mały na usg tuż przed porodem ważył niby 2900, ale jak się urodził to miał jednak 3500

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    A ja uważam, że trzeba o bólu myśleć. Ja nie myślałam, brałam to totalnie na luzie, byłam pewna, że sobie z nim poradzę, a jego siła totalnie mnie zaskoczyła. Nie byłam na to przygotowana i nie poradziłam sobie z tym bólem. Tak więc warto myśleć, że będzie boleć i na to się nastawiać, a potem ewentualnie miło się rozczarować :)
    ja do tej pory też tak do tego podchodziłam, ale jak czytam jak największe twardzielki na tym forum opisują swoje porody z akcentowaniem na ten ból, to zaczynam wymiękać :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ten niestety przyjmuje tylko w KRK, ale trafiłam do niego przypadkiem , na nosa, po prostu zobaczyłam łagodne oczy i spokojne ciche ruchy i wiedziałam że to dobry adres. Ja bym wybierała faceta jako lekarza stomatologa i żeby miał dobry sprzet w gabinecie - bo tacy śledzą targi stomatologiczne, szkola się i maja zupełnie inne już rytuały jesli chodzi o całe to czary mary wokół pacjenta.:)
    ja też gdzieś wolę facetów stomatologów niż kobiety ;)
    wolę zdecydowane działania, a nie takie infantylne delikatne kobiece ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj bóle macicy miałam co 10 minut o.O
    Nie wiem co one oznaczały ale poszłam w końcu po 2 magne B6 i jak rękął odjął. Miałam już nie brać tego magnezu ale jednak się przestraszyłam

michaela lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie faceci stomatolodzy sa własnie bardziej delikatni, ale zdecydowani. Ale to moze mój fis w głowie.:) A nie wiem nie odczytuje tych opisów porodów w taki sposób. Wygląda straszniej ten ból w obawach i strachach przed niz opisach po jak dla mnie :)vPewnie znowu mój "fiś" a i juz przesstał byc głownym punktem porodu teraz ciekawi mnie wszystko co sie bedzie dziac poza nim to o czym pisała Suzy, jak czuje sie czas i relacje z partnerem w trakcie, swoja własna nagosc, fizycznosc, dotyk innych, co daje wsparcie, jak działa instynkt i jak sobie radzi z tym co trudne...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja wczoraj bóle macicy miałam co 10 minut o.O
    Nie wiem co one oznaczały ale poszłam w końcu po 2 magne B6 i jak rękął odjął. Miałam już nie brać tego magnezu ale jednak się przestraszyłam

uf to dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Ty masz termin na 19 stego pazd ja mam urodziny 18 stego ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Dziewczynki ja sie tylko melduje. Dzis o 9.15 rano urodzil sie Krzysiu. 10/10 , 3400g, 55cm. Poród byl gorzej niz masakryczny, zrobilam cyrk na caly szpital, ale na szczęście dla nich to nic nowego a my z Krzysiem mamy to z Glowy. W trakcie doszly komplikacje, rozcinanie pęcherza i oksytocyna. Ale dalo rade po okropnych trudach. Taraz niestety jestem wycieńczona i mam zakaz wstawania z lozka bo mdleje po dwóch krokach. Maz opiekuje sie synkiem i przyklada mi go do piersi. Wiecej napisze juz z domu.

moja rada na szybko. Wyrzućcie w kosz idealne plany porodu i zdajcie sie na lekarzy i polozne. Oni wiedza co robią.

Rika super ze juz maly jest z wami . Gratuluje!!!!
    Szybkiego powrotu do zdrowka zycze ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    miałaś znieczulenie?
    ja sama nie wiem, raz chcę a innym razem nie, bo na szkole rodzenia położna powiedziała, że poród przez znieczulenie dłużej trwa i czasami już nie warto w ogóle brać znieczulenia , bo to może nawet zahamować akcję porodową.
    jakie wrażenia po znieczuleniu?

Nienormalna, ja znieczulenie dostalam jak jeszcze mialam nieregularne skurcze + tylko 3 cm rozwarcia. Wspomnialam poloznej, ze chce znieczulenie i po chwili zjawil sie anastezjolog w drzwiach, a myslalam, ze podadza mi je duzo pozniej. Ja regularne skurcze mialam od godz 8 rano a o 12 pelne rozwarcie. W raporcie pisze, ze caly poród trwal niecale 6godz, wiec niezle :) Ogolnie wbijanie igly nie bolalo, pozniej jedynie troche spadlo mi cisnienie, ale to przez to, ze nie jadlam przez 14godz + znieczulenie, ale na szczescie i tak lezec musialam caly czas + polozne wciskaly we mnie kroplówke i po chwili bylo ok :)

Jesli znieczulenie ma poprawic Twoje samopoczucie i boisz sie bólu, to czemu nie :) Moja polozna mowila, ze o znieczulenie mozna prosic od 3cm rozwarcia (nie wiem jak jest u Was)

I co do dlugosci porodu po znieczuleniu... Pierwszy raz rodzilam niecale 4godz, teraz niecale 6godz ze znieczuleniem... A siostra Mojego S bez ZADNYCH leków przeciwbólowych, zastrzyków z morfina czy wlasnie znieczulenia .... podan 12godz, wiec nie ma reguly :)

Zrób co uwazasz za sluszne, obys czula sie komfortowo i byla zadowolona :) :)

vivien, michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ