X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy piekna historia twojego porodu.Odrazu dalam mezowi do przeczytania.
    Kazdy z nas wie ze bedzie bolalo ale twoj opis pozwolil patrzec na porod troche inaczej ;)
    Jednak jak ma sie juz ta kochana istotke na rekach zapomina sie o tym co bylo ;)

michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nienormalna, ja znieczulenie dostalam jak jeszcze mialam nieregularne skurcze + tylko 3 cm rozwarcia. Wspomnialam poloznej, ze chce znieczulenie i po chwili zjawil sie anastezjolog w drzwiach, a myslalam, ze podadza mi je duzo pozniej. Ja regularne skurcze mialam od godz 8 rano a o 12 pelne rozwarcie. W raporcie pisze, ze caly poród trwal niecale 6godz, wiec niezle :) Ogolnie wbijanie igly nie bolalo, pozniej jedynie troche spadlo mi cisnienie, ale to przez to, ze nie jadlam przez 14godz + znieczulenie, ale na szczescie i tak lezec musialam caly czas + polozne wciskaly we mnie kroplówke i po chwili bylo ok :)

Jesli znieczulenie ma poprawic Twoje samopoczucie i boisz sie bólu, to czemu nie :) Moja polozna mowila, ze o znieczulenie mozna prosic od 3cm rozwarcia (nie wiem jak jest u Was)

I co do dlugosci porodu po znieczuleniu... Pierwszy raz rodzilam niecale 4godz, teraz niecale 6godz ze znieczuleniem... A siostra Mojego S bez ZADNYCH leków przeciwbólowych, zastrzyków z morfina czy wlasnie znieczulenia .... podan 12godz, wiec nie ma reguly :)

Zrób co uwazasz za sluszne, obys czula sie komfortowo i byla zadowolona :) :)

Epidural please ;);) bede zyczyc sobie na dzien dobry.tak u nas tez podaja od 3 cm

xcarolinex lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Ella gratulacje, jesteście bardzo dzielne mamusie!!! pociechy z maluszków:-)

Ja idę zaraz pobrać krew na morfologię i oddać mocz, ciekawe co mi tam wyjdzie?

Co do stomatologów w Krk ja mam super dr na Ruczaju:-)nic nie boli i wszystko się trzyma i nie ma nowych ubytków już 3 lata, więc fachowiec:-)

Co do spotkania w Krakowie, to chętnie, ale chyba na wiosnę:-) jak przekoczuję zimę przy cycu hehhe

michaela, Ella, Ella, Ella lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze nap jeszcze jednego posta bo mi na tele niechce edytowac wrrr
    Tak jak piszesz nie ma reguly kazdy porod jest inny u nas w szpitali jest pl anestozjolog w sumie bez roznicy na kogo trafie ;) choc Irlandczyka lekarza spotkac trudno :p

• karoam Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    SuzyLee- wspaniały opis porodu!

Co do mnie to dołączm do grona nie bojących się dentysty...mam za sobą 2 kanałówki (jedna na żywca bo nie bolało tak bardzo), 3 wyrywania ósemek, i kilkanaście borowanio/plombowań...zaczęły się problemy rok po przylocie do Egiptowa- wcześniej nigdy nie byłam u dentysty. Tutaj niestety ciężko o zróżnicowaną dietę, nabiał itp...No ale znalazłam superaśnego dentystę- przed podaniem znieczulenia smaruje dziąsło maścią znieczulającą i leci ;)

Miłego dzionka wszystkim :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, Ella, Xcarolinex gratulacje, witamy w gronie rozpakowanych mam :)

иιєиσямαℓиα, pasia27, michaela, xcarolinex, Ella lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nienormalna, ja znieczulenie dostalam jak jeszcze mialam nieregularne skurcze + tylko 3 cm rozwarcia. Wspomnialam poloznej, ze chce znieczulenie i po chwili zjawil sie anastezjolog w drzwiach, a myslalam, ze podadza mi je duzo pozniej. Ja regularne skurcze mialam od godz 8 rano a o 12 pelne rozwarcie. W raporcie pisze, ze caly poród trwal niecale 6godz, wiec niezle :) Ogolnie wbijanie igly nie bolalo, pozniej jedynie troche spadlo mi cisnienie, ale to przez to, ze nie jadlam przez 14godz + znieczulenie, ale na szczescie i tak lezec musialam caly czas + polozne wciskaly we mnie kroplówke i po chwili bylo ok :)

Jesli znieczulenie ma poprawic Twoje samopoczucie i boisz sie bólu, to czemu nie :) Moja polozna mowila, ze o znieczulenie mozna prosic od 3cm rozwarcia (nie wiem jak jest u Was)

I co do dlugosci porodu po znieczuleniu... Pierwszy raz rodzilam niecale 4godz, teraz niecale 6godz ze znieczuleniem... A siostra Mojego S bez ZADNYCH leków przeciwbólowych, zastrzyków z morfina czy wlasnie znieczulenia .... podan 12godz, wiec nie ma reguly :)

Zrób co uwazasz za sluszne, obys czula sie komfortowo i byla zadowolona :) :)
    dzięki xcarolinex :)
    ale czułaś jakąś różnicę ulgę przy znieczuleniu ?
    Wiedziałaś kiedy przeć,czułaś te parte pomimo znieczulenia ?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka kremów mialam nivea na kazda pogodę, teraz kupilam hipp. Do pupy bede stosowac tak na codzien linomag make ziemniaczana ktora odkrylam przy jasku bardzo pozno ale działa i sudocrem gdyby cos sie mocniej czerwienilo. W razie powazniejszej zmiany pewnie thormentiol z cynkiem. Samego dziecka nie bede niczym balsamowac. Moze maść witamina A, gdyby mial jakiesszorstkie policzki...

co do mojego opisu porodu, jestem milo zaskoczona i wzruszona ze ma taki odbior i niezamierzenie jakoś wam to pomaga oswajac ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:22

vivien, michaela lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Lilka kremów mialam nivea na kazda pogodę, teraz kupilam hipp. Do pupy bede stosowac tak na codzien linomag make ziemniaczana ktora odkrylam przy jasku bardzo pozno ale działa i sudocrem gdyby cos sie mocniej czerwienilo. W razie powazniejszej zmiany pewnie thormentiol z cynkiem. Samego dziecka nie bede niczym balsamowac. Moze mmascz witamina a gdyby mial jakiesszorstkie policzki...

co do mojego opisu porodu, jestem milo zaskoczona i wzruszona ze ma taki odbior i s
    a właśnie, czemu zmieniłaś krem? Nive nie był dobry? Czy po prostu chciałaś wypróbować hippa?
    Pytam bo chciałam właśnie kupić ten pierwszy :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna polozna Ci mowi kiedy przec poza tym.masz monitor gdzie sie pokazuja skurcze.Wszystkie moje kumpele mialy znieczulenie i kazda byla mega zadowolona.lajcik ;) jak bedzie u nas czas pokaze

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• welurka Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff i ja doczytałam :) suzy Twój opis porodu dosłownie pochłonęłam :) piękny :) rika gratulacje :)

Cpo do znieczulenia to ja już powiedziałam mojej lekarce ze chce z niego skorzystac ona sama z resztą poparła moją decyzję :)

ja dziś miałam ciężką noc, tak mi dokucza ból pleców że za cholere spać nie mogę, okładam się poduszkami ale to przynosi ulgę tylko na chwilę, zwariować można

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, strasznie długi ten Twój poród :D

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja wczoraj bóle macicy miałam co 10 minut o.O
    Nie wiem co one oznaczały ale poszłam w końcu po 2 magne B6 i jak rękął odjął. Miałam już nie brać tego magnezu ale jednak się przestraszyłam
    Magnez do 35 tygodnia potem przestać :))

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

przede wszystkim: Rika, gratulacje serdeczne :)

Suzy, piękny opis porodu. Ja przyznam, że to moja pierwsza ciąża i może dlatego nie odczuwam ogromnego strachu, a raczej podekscytowanie. Mam nadzieję, że mi się nie odmieni i nie zacznę nagle przeraźliwie się bać :)

Wizyt u dentysty nie boję się wcale, znieczulenie miałam tylko przy wyrywaniu ósemki i koszmarem było dla mnie funkcjonowanie "po". Ale ja mam w sumie zdrowe zęby i niewiele interwencji dentystycznych za sobą.

Nienormalna, zagłówek będzie mało wyszukany. Prostokątny, raczej bez dodatków. Zamierzam kupić materiał obiciowy pikowany i dzisiaj skłaniam się ku barwie białej. Chyba zaraz zamówię, by mi się znowu nie odmieniło. Jak uznam, że mi przyzwoicie wyszło, to postaram się zamieścić zdjęcie ;)

Polska dziewczyno, masaż robię zwykłą oliwką. Nie wiem, czy zadziała na tyle, że nie będę nacinana, ale nie jest to znowu taki wysiłek, bym nie mogła tego robić :) Zobaczymy, jak będzie. Nie mam w zwyczaju poddawać się na starcie.

Ja w ogóle mam ostatnio świetny nastrój i jestem szczęśliwa. Wszystko mnie cieszy. :)

Tylko wyprawki nie mam skompletowanej i dzisiaj chyba muszę trochę podziałać w tej kwestii :)

Do torby to nie mam dosłownie nic. Nawet koszuli nocnej.

michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, o co chodzi z niebraniem magnezu po 35 tygodniu? Opóźnia poród? Pytam, bo to jedyna rzecz, którą regularnie przyjmuję...

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mamy kolejną rozpakowaną mamusię :)
    Dzisiaj rano rozpakowała się Mauysia - miała termin na 10.10 :)
    Urodziła synka
    Więc dziewczyny na liście po 10.10 , oczko do góry w kolejce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:31

Lalita2710, Kropla, Blondi22, m_f, vivien, michaela, Nina82 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Magnez do 35 tygodnia potem przestać :))
    wiem, ja już dawno go przestałam, wczoraj wyjątkowo wzięłam 2 tabletki :)
    W sumie już zaczęłam 35 tydzień, a magnez do końca 35 tygodnia można?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla ja też przyjmuję magnez... no niby do 35 tygodnia powinno się brać , bo potem opóźnia skurcze i poród.

Ktoś na forum o tym napisał , jakiś czas temu i tak każda po kolei chce się trzymać :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, ale tempo wzrosło :)

Wczoraj urodziła się córeczka kuzyna mojego męża. Nie wiem, ile wcześniej (tydzień czy więcej), bo miała przyjść na świat w październiku, ale ważyła ponad 4600!!!

Ja wciąż podczas wizyt słyszę, że mam duże dziecko, mam nadzieję, że jednak urodzi się nieco mniejsze :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Wooow, ale tempo wzrosło :)

Wczoraj urodziła się córeczka kuzyna mojego męża. Nie wiem, ile wcześniej (tydzień czy więcej), bo miała przyjść na świat w październiku, ale ważyła ponad 4600!!!

Ja wciąż podczas wizyt słyszę, że mam duże dziecko, mam nadzieję, że jednak urodzi się nieco mniejsze :)
    ja tez mam duże. Waży już chyba gdzieś z 3 kg :) albo ponad bo usg też może się mylić, kwestia błędu pomiaru

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ