III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy piekna historia twojego porodu.Odrazu dalam mezowi do przeczytania.
Kazdy z nas wie ze bedzie bolalo ale twoj opis pozwolil patrzec na porod troche inaczej
Jednak jak ma sie juz ta kochana istotke na rekach zapomina sie o tym co bylomichaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Nienormalna, ja znieczulenie dostalam jak jeszcze mialam nieregularne skurcze + tylko 3 cm rozwarcia. Wspomnialam poloznej, ze chce znieczulenie i po chwili zjawil sie anastezjolog w drzwiach, a myslalam, ze podadza mi je duzo pozniej. Ja regularne skurcze mialam od godz 8 rano a o 12 pelne rozwarcie. W raporcie pisze, ze caly poród trwal niecale 6godz, wiec niezle
Ogolnie wbijanie igly nie bolalo, pozniej jedynie troche spadlo mi cisnienie, ale to przez to, ze nie jadlam przez 14godz + znieczulenie, ale na szczescie i tak lezec musialam caly czas + polozne wciskaly we mnie kroplówke i po chwili bylo ok
Jesli znieczulenie ma poprawic Twoje samopoczucie i boisz sie bólu, to czemu nieMoja polozna mowila, ze o znieczulenie mozna prosic od 3cm rozwarcia (nie wiem jak jest u Was)
I co do dlugosci porodu po znieczuleniu... Pierwszy raz rodzilam niecale 4godz, teraz niecale 6godz ze znieczuleniem... A siostra Mojego S bez ZADNYCH leków przeciwbólowych, zastrzyków z morfina czy wlasnie znieczulenia .... podan 12godz, wiec nie ma reguly
Zrób co uwazasz za sluszne, obys czula sie komfortowo i byla zadowolona
Epidural pleasebede zyczyc sobie na dzien dobry.tak u nas tez podaja od 3 cm
xcarolinex lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Rika, Ella gratulacje, jesteście bardzo dzielne mamusie!!! pociechy z maluszków:-)
Ja idę zaraz pobrać krew na morfologię i oddać mocz, ciekawe co mi tam wyjdzie?
Co do stomatologów w Krk ja mam super dr na Ruczaju:-)nic nie boli i wszystko się trzyma i nie ma nowych ubytków już 3 lata, więc fachowiec:-)
Co do spotkania w Krakowie, to chętnie, ale chyba na wiosnęjak przekoczuję zimę przy cycu hehhe
michaela, Ella, Ella, Ella lubią tę wiadomość
-
Musze nap jeszcze jednego posta bo mi na tele niechce edytowac wrrr
Tak jak piszesz nie ma reguly kazdy porod jest inny u nas w szpitali jest pl anestozjolog w sumie bez roznicy na kogo trafiechoc Irlandczyka lekarza spotkac trudno :p
-
Dzień dobry
SuzyLee- wspaniały opis porodu!
Co do mnie to dołączm do grona nie bojących się dentysty...mam za sobą 2 kanałówki (jedna na żywca bo nie bolało tak bardzo), 3 wyrywania ósemek, i kilkanaście borowanio/plombowań...zaczęły się problemy rok po przylocie do Egiptowa- wcześniej nigdy nie byłam u dentysty. Tutaj niestety ciężko o zróżnicowaną dietę, nabiał itp...No ale znalazłam superaśnego dentystę- przed podaniem znieczulenia smaruje dziąsło maścią znieczulającą i leci
Miłego dzionka wszystkimиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Nienormalna, ja znieczulenie dostalam jak jeszcze mialam nieregularne skurcze + tylko 3 cm rozwarcia. Wspomnialam poloznej, ze chce znieczulenie i po chwili zjawil sie anastezjolog w drzwiach, a myslalam, ze podadza mi je duzo pozniej. Ja regularne skurcze mialam od godz 8 rano a o 12 pelne rozwarcie. W raporcie pisze, ze caly poród trwal niecale 6godz, wiec niezle
Ogolnie wbijanie igly nie bolalo, pozniej jedynie troche spadlo mi cisnienie, ale to przez to, ze nie jadlam przez 14godz + znieczulenie, ale na szczescie i tak lezec musialam caly czas + polozne wciskaly we mnie kroplówke i po chwili bylo ok
Jesli znieczulenie ma poprawic Twoje samopoczucie i boisz sie bólu, to czemu nieMoja polozna mowila, ze o znieczulenie mozna prosic od 3cm rozwarcia (nie wiem jak jest u Was)
I co do dlugosci porodu po znieczuleniu... Pierwszy raz rodzilam niecale 4godz, teraz niecale 6godz ze znieczuleniem... A siostra Mojego S bez ZADNYCH leków przeciwbólowych, zastrzyków z morfina czy wlasnie znieczulenia .... podan 12godz, wiec nie ma reguly
Zrób co uwazasz za sluszne, obys czula sie komfortowo i byla zadowolona
ale czułaś jakąś różnicę ulgę przy znieczuleniu ?
Wiedziałaś kiedy przeć,czułaś te parte pomimo znieczulenia ?
-
nick nieaktualnyLilka kremów mialam nivea na kazda pogodę, teraz kupilam hipp. Do pupy bede stosowac tak na codzien linomag make ziemniaczana ktora odkrylam przy jasku bardzo pozno ale działa i sudocrem gdyby cos sie mocniej czerwienilo. W razie powazniejszej zmiany pewnie thormentiol z cynkiem. Samego dziecka nie bede niczym balsamowac. Moze maść witamina A, gdyby mial jakiesszorstkie policzki...
co do mojego opisu porodu, jestem milo zaskoczona i wzruszona ze ma taki odbior i niezamierzenie jakoś wam to pomaga oswajac ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:22
vivien, michaela lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Lilka kremów mialam nivea na kazda pogodę, teraz kupilam hipp. Do pupy bede stosowac tak na codzien linomag make ziemniaczana ktora odkrylam przy jasku bardzo pozno ale działa i sudocrem gdyby cos sie mocniej czerwienilo. W razie powazniejszej zmiany pewnie thormentiol z cynkiem. Samego dziecka nie bede niczym balsamowac. Moze mmascz witamina a gdyby mial jakiesszorstkie policzki...
co do mojego opisu porodu, jestem milo zaskoczona i wzruszona ze ma taki odbior i s
Pytam bo chciałam właśnie kupić ten pierwszy
-
Nienormalna polozna Ci mowi kiedy przec poza tym.masz monitor gdzie sie pokazuja skurcze.Wszystkie moje kumpele mialy znieczulenie i kazda byla mega zadowolona.lajcik
jak bedzie u nas czas pokaze
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
ufff i ja doczytałam
suzy Twój opis porodu dosłownie pochłonęłam
piękny
rika gratulacje
Cpo do znieczulenia to ja już powiedziałam mojej lekarce ze chce z niego skorzystac ona sama z resztą poparła moją decyzję
ja dziś miałam ciężką noc, tak mi dokucza ból pleców że za cholere spać nie mogę, okładam się poduszkami ale to przynosi ulgę tylko na chwilę, zwariować można -
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:ja wczoraj bóle macicy miałam co 10 minut
Nie wiem co one oznaczały ale poszłam w końcu po 2 magne B6 i jak rękął odjął. Miałam już nie brać tego magnezu ale jednak się przestraszyłam)
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
przede wszystkim: Rika, gratulacje serdeczne
Suzy, piękny opis porodu. Ja przyznam, że to moja pierwsza ciąża i może dlatego nie odczuwam ogromnego strachu, a raczej podekscytowanie. Mam nadzieję, że mi się nie odmieni i nie zacznę nagle przeraźliwie się bać
Wizyt u dentysty nie boję się wcale, znieczulenie miałam tylko przy wyrywaniu ósemki i koszmarem było dla mnie funkcjonowanie "po". Ale ja mam w sumie zdrowe zęby i niewiele interwencji dentystycznych za sobą.
Nienormalna, zagłówek będzie mało wyszukany. Prostokątny, raczej bez dodatków. Zamierzam kupić materiał obiciowy pikowany i dzisiaj skłaniam się ku barwie białej. Chyba zaraz zamówię, by mi się znowu nie odmieniło. Jak uznam, że mi przyzwoicie wyszło, to postaram się zamieścić zdjęcie
Polska dziewczyno, masaż robię zwykłą oliwką. Nie wiem, czy zadziała na tyle, że nie będę nacinana, ale nie jest to znowu taki wysiłek, bym nie mogła tego robićZobaczymy, jak będzie. Nie mam w zwyczaju poddawać się na starcie.
Ja w ogóle mam ostatnio świetny nastrój i jestem szczęśliwa. Wszystko mnie cieszy.
Tylko wyprawki nie mam skompletowanej i dzisiaj chyba muszę trochę podziałać w tej kwestii
Do torby to nie mam dosłownie nic. Nawet koszuli nocnej.
michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
i mamy kolejną rozpakowaną mamusię
Dzisiaj rano rozpakowała się Mauysia - miała termin na 10.10
Urodziła synka
Więc dziewczyny na liście po 10.10 , oczko do góry w kolejceWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:31
Lalita2710, Kropla, Blondi22, m_f, vivien, michaela, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Wooow, ale tempo wzrosło
Wczoraj urodziła się córeczka kuzyna mojego męża. Nie wiem, ile wcześniej (tydzień czy więcej), bo miała przyjść na świat w październiku, ale ważyła ponad 4600!!!
Ja wciąż podczas wizyt słyszę, że mam duże dziecko, mam nadzieję, że jednak urodzi się nieco mniejsze -
Kropla wrote:Wooow, ale tempo wzrosło
Wczoraj urodziła się córeczka kuzyna mojego męża. Nie wiem, ile wcześniej (tydzień czy więcej), bo miała przyjść na świat w październiku, ale ważyła ponad 4600!!!
Ja wciąż podczas wizyt słyszę, że mam duże dziecko, mam nadzieję, że jednak urodzi się nieco mniejszealbo ponad bo usg też może się mylić, kwestia błędu pomiaru