III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Ja urodziłam się 27.10
bo wątpię, że chciałaby czekać kolejny miesiąc na vivien
hihi
Lalita to za miesiąc urodzinki obchodzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 13:15
-
polska_dziewczyna wrote:co za historia...
... nie myslaąłś aby zacząć pisac książki??.. twoje zdania są tak poukładane tak dobrane... tak dobrze sie to czyta... że jak wydasz kiedykolwiek książkę to przeczytam ją na pewno choć na co dzień nie czytamm...
hihi zgrals sie z moim mezem????
To samo powiedzial jak przeczytal historie Suzy ze masz talent i bardzo ladnie potrafisz pisac
Moze powinnas sie zastanowicpolska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja urodziłam się 27.10
Nienormalna mojego taty żona mi mówi że obudziła się nad ranem ,czuła ból od krzyża .. (ma tyłozgięcie) tak jak na okres i czekała patrząc na zegarek co 9 min... był ten ból i przechodził... zrobiła pranie okąpała się i o 8 rano pojechała do szpitala.
Lalita pomylilam sie z data
jeszcze miesiac nie wytrzymam!!!!Lalita2710, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
W kwestii skurczy porodowych napisze to, co mówiła nam położna na SR, w praktyce jeszcze nie doświadczyłam.
Skurcze porodowe to te co pojawiają się co 5 minut albo częściej i trwają co najmniej 40 s. a najlepiej ok 1 minuty. Zmuszają nas do zmiany pozycji itd. Jeśli mam rzadziej lub krótsze to jeszcze może być różnie, może rozwinąć się akcja porodowa albo wszystko przejdzie.
Najlepiej wtedy wziąć ciepłą kąpiel, z woda co najmniej do pępka, albo ciepły prysznic, polewać sobie brzuch i kręgosłup w odcinku krzyżowo-lędźwiowym. I jeśli to tylko przepowiadające, to po wyjściu z wanny ustąpi, a jeśli to porodowe, to akcja nabierze tempa.
Można też wziąć, a nawet powinno się wziąć nospę, bo po niej labo ustąpią i się prześpisz, bo trzeba zbierać siły na druga fazę porodu, albo podobnie jak przy wodzie, skurcze nabiorą tempa.
michaela lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Przypominam o fajnej koszuli do karmienia;))
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i3546100188.html ja na pewno te 2 bd zamawiać)
... fajna bawełniana.. polecam
-
No ja chce ten szary właśnie i beżową
hihi
Tak Amiciziu zgadza się ,dlatego mówią żeby nie przylatywać do szpitala od razu tylko kąpiel jeśli przejdzie to fałszywy alarm. A jeśli nie to na spokojnie się do końca spakować i powoli jechać. Bo pośpiech i stres też zmniejsza akcje porodową.michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No ja chce ten szary właśnie i beżową
hihi
Tak Amiciziu zgadza się ,dlatego mówią żeby nie przylatywać do szpitala od razu tylko kąpiel jeśli przejdzie to fałszywy alarm. A jeśli nie to na spokojnie się do końca spakować i powoli jechać. Bo pośpiech i stres też zmniejsza akcje porodową.
nie za ciepły pewnie -
Dziewczynki nie nadążam za Wami, co nadrobię zaległości to znów 5 stron do czytania
Nie jestem więc w temacie, ale bardzo chciałam się pochwalić moją dzierganką filcową, trochu ściągnęłam od nienormalnej (mam nadzieję, że się nie obrazisz :* ) Tadaaam:
michaela, vivien, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Miriam, Lalita2710, yennefer, Amicizia, welurka, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
blueberry wrote:Dziewczynki nie nadążam za Wami, co nadrobię zaległości to znów 5 stron do czytania
Nie jestem więc w temacie, ale bardzo chciałam się pochwalić moją dzierganką filcową, trochu ściągnęłam od nienormalnej (mam nadzieję, że się nie obrazisz :* ) Tadaaam:
??
Bardzo piękna dekoracja! śliczne kolorki , super
!
blueberry lubi tę wiadomość
-
a ja zupełni straciłam koncepcję na kącik dla maluszka
nie mam łóżeczka - czekam na dostawę, mąż nie zawiesił mi lampki - muszę go przycisnąći nie mam pomysłu na ścianę , czy powiesić ten filcowy kurzołap
czy jakieś literki na ścianę....
ja się idę zbierać, bo mam dziś KTG, a potem szkoła rodzeniapolska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
vivien
a powiedz mi miałaś regularne miesiączki?? czyli co 28 dni??czy tak różnie?.. bo ja np. mam co 35 nieraz co 40(ale to rzadko)...chodzi mi o to że ja owulacje miałam w 21 dniu dopiero ... a nienormalna (nie obraź sie jak to czytasz że się opieram na twoim przykładzie)... ma regularne miesiączki co 28 dni i owulacje miała w 14 dniu... do czego zmierzam... oby dwie mamy ten sam termin porodu choc wynikałoby że jej TYMUŚ jest starszy od mojej Roksany o tydzień... więc tak sobie myślę że jak byśmy sie trzymali terminów i nienormalna urodziła by w 40 tyg.. to ja powinnam w 41......i jak miałaś nieregularne to może dlatego vivien sie jeszcze nie spieszy...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Vivien na kołderce i ochraniaczu do łóżeczka mam identycznego misia, który trzyma tego króliczka za rękę i jest ta gwiazdka też. Więc sobie to przerysowałam i jak będzie ozdóbka wisieć nad łóżeczkiem to będzie jakby do kompletu z pościelką
vivien, Amicizia, aher lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:vivien
a powiedz mi miałaś regularne miesiączki?? czyli co 28 dni??czy tak różnie?.. bo ja np. mam co 35 nieraz co 40(ale to rzadko)...chodzi mi o to że ja owulacje miałam w 21 dniu dopiero ... a nienormalna (nie obraź sie jak to czytasz że się opieram na twoim przykładzie)... ma regularne miesiączki co 28 dni i owulacje miała w 14 dniu... do czego zmierzam... oby dwie mamy ten sam termin porodu choc wynikałoby że jej TYMUŚ jest starszy od mojej Roksany o tydzień... więc tak sobie myślę że jak byśmy sie trzymali terminów i nienormalna urodziła by w 40 tyg.. to ja powinnam w 41......i jak miałaś nieregularne to może dlatego vivien sie jeszcze nie spieszy...
pamiętam rozmawiałyśmy o tym
ja miałam owulację jakoś 14.02/15.02polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:a ja zupełni straciłam koncepcję na kącik dla maluszka
nie mam łóżeczka - czekam na dostawę, mąż nie zawiesił mi lampki - muszę go przycisnąći nie mam pomysłu na ścianę , czy powiesić ten filcowy kurzołap
czy jakieś literki na ścianę....
ja się idę zbierać, bo mam dziś KTG, a potem szkoła rodzenia((... w poniedziałek mam wizyte i już nie mogę się doczekać..no i przy kazji KTG tez będę mieć...ufff..