III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:a ja zupełni straciłam koncepcję na kącik dla maluszka
nie mam łóżeczka - czekam na dostawę, mąż nie zawiesił mi lampki - muszę go przycisnąći nie mam pomysłu na ścianę , czy powiesić ten filcowy kurzołap
czy jakieś literki na ścianę....
ja się idę zbierać, bo mam dziś KTG, a potem szkoła rodzenia
nienormalna a na jakie lozeczko sie zdecydowlaiscie??Ikea czy inne? -
polska_dziewczyna wrote:ej nie masz sie za dobrze znowu KTG... ja tez tak chce. co pare dni.. a nie całe 3 tyg.. musze czekać...
((... w poniedziałek mam wizyte i już nie mogę się doczekać..no i przy kazji KTG tez będę mieć...ufff..
doczekasz się
polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:nienormalna a na jakie lozeczko sie zdecydowlaiscie??Ikea czy inne?
Ale zobaczymyjak to będzie , bo w ikei nie wiedzą kiedy dokładnie w październiku będzie znowu w sprzedaży
-
иιєиσямαℓиα wrote:no lekarz kazał mi co tydzień na KTG chodzić. Powiedział coś, ze na KTG ocenia się też niby stan łożyska .... ale nie wiem jak , tak mi powiedział bo pytałam się czemu tak wcześnie mam na to ktg chodzić...
doczekasz sięиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Vivien na kołderce i ochraniaczu do łóżeczka mam identycznego misia, który trzyma tego króliczka za rękę i jest ta gwiazdka też. Więc sobie to przerysowałam i jak będzie ozdóbka wisieć nad łóżeczkiem to będzie jakby do kompletu z pościelką
super pomysl!!!Synek bedzie napewno sie super czul w slicznym i pomyslowo urzadzonym pokoiku
polska_dziewczyna wrote:vivien
a powiedz mi miałaś regularne miesiączki?? czyli co 28 dni??czy tak różnie?.. bo ja np. mam co 35 nieraz co 40(ale to rzadko)...chodzi mi o to że ja owulacje miałam w 21 dniu dopiero ... a nienormalna (nie obraź sie jak to czytasz że się opieram na twoim przykładzie)... ma regularne miesiączki co 28 dni i owulacje miała w 14 dniu... do czego zmierzam... oby dwie mamy ten sam termin porodu choc wynikałoby że jej TYMUŚ jest starszy od mojej Roksany o tydzień... więc tak sobie myślę że jak byśmy sie trzymali terminów i nienormalna urodziła by w 40 tyg.. to ja powinnam w 41......i jak miałaś nieregularne to może dlatego vivien sie jeszcze nie spieszy...
Polska dziwczyno to byl moj pierwszy okres po poronieniu czyli tez nie byl taki jak zawsze bo jak nigdy lalo sie ze mnie jka by ktos kran odkrecil...
a co do jajeczkowania to wedlug testow mialam w chyba 17 dniu i jak liczylismy z polona na podstawie jakieczkowania date porodu to wychodzilo tak samo jak wyliczenia z okresu
polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:czekam na to z ikei, bo podobno ma być w październiku wznowiona sprzedaż, pod innym numerem katalogowym
Ale zobaczymyjak to będzie , bo w ikei nie wiedzą kiedy dokładnie w październiku będzie znowu w sprzedaży
To trzymam kciuki zeby przyszlo w czasie i zebyscie zdazyli kupic
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:no coś w tym jest
ja 28.02 odebrałam pozytywny wynik beta HCG... ale ja juz w tedy wiedziałam że w ciązy jestem w sumie to 27.02 bo zrobiłam badanie na progesteron i estradiol i wyszły wyniki typowo dla kobiety będącej w ciąży... ale to był dzień ahhh jaka ja byłam szczęśliwa w ten dzień...!!!!..
-
Lalita2710 wrote:Przypominam o fajnej koszuli do karmienia;))
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i3546100188.html ja na pewno te 2 bd zamawiać)
Właśnie zamówiłam oliwkową
Na razie jedną, na wypróbowanie.
Dzięki za link.Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
blueberry- ślicznie wyszła Ci ta ozdóbka
Ja planuje samodzielnie zrobić przewijak- tu po prostu nie ma a z PL nie mam jak ściągnąć. Mam 3 kołderki dla dziecka (prezenty) więc jedną z nich użyję jako wkład do przewijaka. Nie wiem tylko jak gruby powinien być taki przewijak- czy wypełnienie "kołderkowe" wystarczy na raz czy na 2???
Wybieram się też do jakiegoś materiałowego sklepu- bo pościeli do łóżeczek też tu nie ma. Na szczęście sklepów z materiałami nie brakuje, więc wybiorę coś, dam wymiary i mi na miejscu uszyjąblueberry lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lalita pomylilam sie z data
jeszcze miesiac nie wytrzymam!!!!