X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nie obrażę się , co ty :)
    pamiętam rozmawiałyśmy o tym :)
    ja miałam owulację jakoś 14.02/15.02
    a ja 21 luty:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja zupełni straciłam koncepcję na kącik dla maluszka :)
    nie mam łóżeczka - czekam na dostawę, mąż nie zawiesił mi lampki - muszę go przycisnąć ;) i nie mam pomysłu na ścianę , czy powiesić ten filcowy kurzołap ;) czy jakieś literki na ścianę....

ja się idę zbierać, bo mam dziś KTG, a potem szkoła rodzenia

nienormalna a na jakie lozeczko sie zdecydowlaiscie??Ikea czy inne?

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ej nie masz sie za dobrze znowu KTG... ja tez tak chce. co pare dni.. a nie całe 3 tyg.. musze czekać...:(((... w poniedziałek mam wizyte i już nie mogę się doczekać..no i przy kazji KTG tez będę mieć...ufff..
    no lekarz kazał mi co tydzień na KTG chodzić. Powiedział coś, ze na KTG ocenia się też niby stan łożyska .... ale nie wiem jak , tak mi powiedział bo pytałam się czemu tak wcześnie mam na to ktg chodzić...
    doczekasz się :)

polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a za co mam się obrazić :)??
    Bardzo piękna dekoracja :)! śliczne kolorki , super :)!

No bo też zrobiłam chmurkę i podobne literki ;)

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    nienormalna a na jakie lozeczko sie zdecydowlaiscie??Ikea czy inne?
    czekam na to z ikei, bo podobno ma być w październiku wznowiona sprzedaż, pod innym numerem katalogowym :)
    Ale zobaczymy ;) jak to będzie , bo w ikei nie wiedzą kiedy dokładnie w październiku będzie znowu w sprzedaży

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    no coś w tym jest :)
    ja 28.02 odebrałam pozytywny wynik beta HCG :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    No bo też zrobiłam chmurkę i podobne literki ;)
    coś ty :), poza tym to nie był mój autorski pomysł :)
    Lalita mi z art-deco pokazała i ja się tam wzorowałam :)

blueberry lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 26 września 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no lekarz kazał mi co tydzień na KTG chodzić. Powiedział coś, ze na KTG ocenia się też niby stan łożyska .... ale nie wiem jak , tak mi powiedział bo pytałam się czemu tak wcześnie mam na to ktg chodzić...
    doczekasz się :)
    ja w ogóle bym nie miała jeszcze robionego KTG ... bo u nas się robi 36 tyg. dopiero... ja 3 tyg. temu miałam pierwsze KTG ze względu na to nie fajne tętno .. i teraz tez z tej okazji będę mieć... więc przyczyn jest wiele ... ale to dobrze ci powiem bo przez pół godziny badania lekarz moze sie wiele dowiedzieć... nie wiem jak wytrzymałam ten czas do następnej wizyty bo sie bardzo stresuje tym tętnem... ale spokojniejsza jestem gdy odwiedza mnie raz w tyg.. położna środowiskowa... chyba dlatego bo mnie uspokaja że tętno jest prawidłowe

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Vivien na kołderce i ochraniaczu do łóżeczka mam identycznego misia, który trzyma tego króliczka za rękę i jest ta gwiazdka też. Więc sobie to przerysowałam i jak będzie ozdóbka wisieć nad łóżeczkiem to będzie jakby do kompletu z pościelką :)

super pomysl!!!Synek bedzie napewno sie super czul w slicznym i pomyslowo urzadzonym pokoiku
    polska_dziewczyna wrote:
    vivien

a powiedz mi miałaś regularne miesiączki?? czyli co 28 dni??czy tak różnie?.. bo ja np. mam co 35 nieraz co 40(ale to rzadko)...chodzi mi o to że ja owulacje miałam w 21 dniu dopiero ... a nienormalna (nie obraź sie jak to czytasz że się opieram na twoim przykładzie)... ma regularne miesiączki co 28 dni i owulacje miała w 14 dniu... do czego zmierzam... oby dwie mamy ten sam termin porodu choc wynikałoby że jej TYMUŚ jest starszy od mojej Roksany o tydzień... więc tak sobie myślę że jak byśmy sie trzymali terminów i nienormalna urodziła by w 40 tyg.. to ja powinnam w 41......i jak miałaś nieregularne to może dlatego vivien sie jeszcze nie spieszy...:)

Polska dziwczyno to byl moj pierwszy okres po poronieniu czyli tez nie byl taki jak zawsze bo jak nigdy lalo sie ze mnie jka by ktos kran odkrecil...
    a co do jajeczkowania to wedlug testow mialam w chyba 17 dniu i jak liczylismy z polona na podstawie jakieczkowania date porodu to wychodzilo tak samo jak wyliczenia z okresu :/

polska_dziewczyna, blueberry lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czekam na to z ikei, bo podobno ma być w październiku wznowiona sprzedaż, pod innym numerem katalogowym :)
    Ale zobaczymy ;) jak to będzie , bo w ikei nie wiedzą kiedy dokładnie w październiku będzie znowu w sprzedaży

To trzymam kciuki zeby przyszlo w czasie i zebyscie zdazyli kupic ;)

Wysłany: 26 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no coś w tym jest :)
    ja 28.02 odebrałam pozytywny wynik beta HCG :)
    a ja 04.03..:)i miałam dokładnie...313,70...:)... ale ja juz w tedy wiedziałam że w ciązy jestem w sumie to 27.02 bo zrobiłam badanie na progesteron i estradiol i wyszły wyniki typowo dla kobiety będącej w ciąży... ale to był dzień ahhh jaka ja byłam szczęśliwa w ten dzień...!!!!..

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ktg mam mieć dopiero w poniedziałek. W pierwszej ciąży też miała dopiero w planowy dzień porodu :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:

A ja 24 lutego :)

Ale ja mam wczesną owulację, dlatego u mnie to dopiero 33 tydzień leci :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Przypominam o fajnej koszuli do karmienia;))
    http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i3546100188.html ja na pewno te 2 bd zamawiać:))

Właśnie zamówiłam oliwkową :)
    Na razie jedną, na wypróbowanie.
    Dzięki za link.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry- ślicznie wyszła Ci ta ozdóbka :)

Ja planuje samodzielnie zrobić przewijak- tu po prostu nie ma a z PL nie mam jak ściągnąć. Mam 3 kołderki dla dziecka (prezenty) więc jedną z nich użyję jako wkład do przewijaka. Nie wiem tylko jak gruby powinien być taki przewijak- czy wypełnienie "kołderkowe" wystarczy na raz czy na 2???

Wybieram się też do jakiegoś materiałowego sklepu- bo pościeli do łóżeczek też tu nie ma. Na szczęście sklepów z materiałami nie brakuje, więc wybiorę coś, dam wymiary i mi na miejscu uszyją :)

blueberry lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita pomylilam sie z data o.O
    jeszcze miesiac nie wytrzymam!!!! :P :P
    vivien a może urodzisz 30września ja się wtedy urodziłam i też jakieś 3dni po terminie mnie mama urodziła i byłam duża bo 4100 i 60cm hehe ;-)fajnie by było jakbyś tak mała vivien urodziła :-*:-*

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja pierwsze ktg mam mieć dopiero w poniedziałek. W pierwszej ciąży też miała dopiero w planowy dzień porodu :)
    u nas tez dosyć późno robią, ja mam pierwsze KTG we wtorek czyli w 39tyg3dni,b podobnie do Ciebie Kleopatra

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od czasu do czasu was podczytuję i wcinam swoje 5groszy, bo nie jestem w stanie nadrobić i nie mam częstego dostępu do neta...

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam regularnych @ bo miałam co 29\30 dni a ovu miałam między 16 a 18lutym ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam regularnych @ bo miałam co 29\30 dni a ovu miałam między 16 a 18lutym ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ