X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien serdeczne gratulacje :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, mnie właśnie też ostatnio wzięło na słodkie. Wcześniej omijałam szerokim łukiem. Gdzieś mi się obiło o uszy, że taka chęć na słodkie moze świadczyć o niedoborze wapnia, nie wiem, na ile to prawdziwe, trzeba by lekarza zapytać.

A chęć na słodycze potrafię mieć przeogromną ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brak wapna hmm.. nie słyszałam... ale powiem że ja codziennie cos mlecznego jem jak nie ser to mleko co dzień po 2 szklanki nawet... kakao, budynie i jogurty to moja pozywka.. i na słodkie mam chęć jak cholera... a przeciesz w produktach ktore wymieniłam to wapnia opór...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od jakiś 2 tyg. Marsy snicersy, herbatniki, wypieki itp. Masakra!

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • aila Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny ja juz od 2:31 jestem najszczesliwsza mamusia pod sloncem ;)
    Porod byl bardzo bolesny bo bez zadnych środków przeciwbolowych.. bo wszystko za szybko szlo :/... na poczatku..
    Vivien urodzila sie 3930gr i 55cm
    Obwód glowki 36cm.
    Jestem mega szczesliwa i zakochana po uszy w naszej ksiezniczce <3

Oj Kochana GRATULACJE!!!!i Ty tez sie doczekalas!!!!Zatem samych przepieknych chwil z coreczka i zycze Wam duzo zdrowia!!!!!

vivien lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A wiecie jaką mi tesciowa podrzuciła Wedla mleczną dłuuugą z miesiac temu? Ze słonymi migdałami!!! Myślałam że sie posikam i pożygam, ale zjadłam sama całą :P Była boooooska... a tak sobie na poczatku myslalam... słone migdały w czekoladzie?
    Brzmi pysznie ;)
    Ja uwielbiam Lindt karmel z sola i gorzka czekolade z chili ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Oj Kochana GRATULACJE!!!!i Ty tez sie doczekalas!!!!Zatem samych przepieknych chwil z coreczka i zycze Wam duzo zdrowia!!!!!

Aila, ja nawet nie doczytalam, ze Ty juz urodzilas! :)
    Gratuluje !! :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi ślinka pociekła.... :P

• Lilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien Gratulacje :) Super ;) Zdrowka dla Was ;)
    Suzy czekolada Moja Milosc :) Kazda.mam ochote na ptasie mleczko Wedla :) kupie jutro :).
    Cale popoludnie sprzatalam z M padam.Niby nic a ledwo sie ruszam :)

vivien lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, Lilka, przypomniałaś mi o ptasim mleczku
    http://wizaz.pl/Kulinaria/Nowosci-kulinarne/Ptasie-Mleczko-Bialo-Biale
    zjadłabym całe naraz :( :P To białe, śmietankowe, pycha, smakuje jak mleko:P

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://klubkangura.com.pl/warszawa-7-13-pazdziernika-tydzien-bliskosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zielonyzagonek.pl/spray-dla-dziecka-zamiast-chusteczek/

Hmmm moze zrobie takie cos... ale jak zdobyc witamine E w płynie?

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem słodyczy za często, a też mały pyzolek nam się szykuje:-)też wychodzi o tydzień większy i wagę ma na najwyższym centylu hehe:-) teraz termin zamiast na 20.12 wychodzi mi na 15.12, zobaczymy może troszkę przystopuje mały z wagą, bo u mnie w sumie 8 kg na plusie, więc źle nie jest:-)u nas sprzątanie po remoncie c.d. więc czytam was, ale mam mniej czasu, żeby pisać, ale musimy to w miesiąc ogarnać w sensie z umeblowaniem,, bo już mi ciężko, ech, jak stara baba łapie zadyszki....

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien Gratulacje!
    To ma byc ciezka zima podobno, kot je na potęgę karme, a ja zjadam słodkosci troche, chyba nie za wiele ale jak na mnie t jest multum i tak :D

vivien, Kropla lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

Właśnie może któraś z Was ma pralke Samsunga z tym nowym bębnem i systemem eco bubble? M. się spodobala. Ja optowałam za hot pointem, bo moja mama uzywa i jest zadowolona, dobrze pierze i jest cichutka, moja kuzynka tez ja ma, ale sprzedawca tak M. zniechęcił do tej frmy a zachwycił samsungiem, ze już sama nie wiem. Wchodzac do sklepu wiedziałam co chce kupic a wychodząc juz nic nie wiem.

Amicizia, my mamy coś takiego:
    http://www.oleole.pl/pralki/samsung-wf70f5e5w2.bhtml#opis
    Na razie robiliśmy pranie próbne, bo stoi w nowym mieszkaniu, więc nie do końca mogę się wypowiadać odnośnie użytkowania, ale wygląda fajnie i ma dużo fajnych funkcji :)
    Generalnie polecam też popytać w sklepie, a potem zamówić sprzęt przez internet - można naprawdę sporo zaoszczędzić :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ja ostatnio miałam taka sutuacje w aptece żę masakra ....stwierzdziłam że ludzie sa beznadziejni poprostu.
    Otóż wchodze do apteki a tam (spora kolejka bo to najtańsza apteka w naszym mieście) i stoję sobie grzecznie na szarym końcu oczywiście juz pogapic sie na mój brzuch to mia kto ale żeby tak przepuścić to nie. No ale to jescze nic... po chwili podeszła pani i otworzyła kolejna kase..wydaję mi się że być może z mojego powodu ale nie zawołała mnie tylko powiedziała zapraszam do kasy..nawet nie zdarzyłam podejść bo oczywiście vjedna babka juz wypruła przedemnie i podeszła.. myśle sobie ok ..niech jej bezie ale zaraz po niej ide ja i tak też zrobiłam...wiecie jacy ludzie byli v oburzeni??? ;/;/ odrazu do mnie z mordą ,, a może pani to by w kolejce staneła,,? mówię wam zamurowało mnie i nie zdarzyłam z siebie slowa wydusić a ekspedientka się odezwała i odpowiedziała im że ta pani jest w ciąży a oni jakby kużwa brzucha nie widzieli do tej pory hahah co smieszne bo po wejściu odrazu mnie oblukali, poprostu udali greka i aaa no tak ktoś tam odpowiedział.

No życzliwością to ludzie nie grzeszą :/
    ja ostatnio byłam w banku.
    Kolejka na kilkanaście osób, ale były krzesła, miałam czas, więc sobie usiadłam i czekam. Za mną stała jakaś trochę starsza kobieta. Jak już przede mną były 3 osoby, to facet, który miał właśnie iść popatrzył na mnie i mówi żebym poszła przed nim, pozostałe osoby przede mną pokiwały tylko głowami, podziękowałam i podeszłam do stanowiska. jak już odchodziłam, to ta pani która stała wcześniej za mną, wychodzi i mówi że przecież ona za mną stała to jej kolej teraz. No to jej tłumaczą - że tylko mnie przepuścili, nie ją. A ona oczywiście zbulwersowana - że jak to takie mieszanie w kolejce (a dla niej to przecież bez różnicy) i dlaczego kogoś przepuszczają. To tłumaczą dalej - że chyba widać że jestem w ciąży... Pani zbulwersowana pomruczała jeszcze pod nosem, ale wyszłam już nie odzywając się, bo nie chciało mi się denerwować.

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie wypowiadam nawet :) bo ilości które teraz zjadam są przerażające :)
    jestem czekoladocholiczką od zawsze, a w ciąży tak mniej więcej do połowy w ogóle mnie odrzuciło od słodyczy, a jak potem wróciło to ze zdwojoną siłą i teraz dzień bez czekolady to dzień stracony :)

Amicizia lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No własnie, Lilka, przypomniałaś mi o ptasim mleczku
    http://wizaz.pl/Kulinaria/Nowosci-kulinarne/Ptasie-Mleczko-Bialo-Biale
    zjadłabym całe naraz :( :P To białe, śmietankowe, pycha, smakuje jak mleko:P

o uwielbiam, tylko czekoladowe :) o wlasnie to już wiem co jutro kupię :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny ja juz od 2:31 jestem najszczesliwsza mamusia pod sloncem ;)
    Porod byl bardzo bolesny bo bez zadnych środków przeciwbolowych.. bo wszystko za szybko szlo :/... na poczatku..
    Vivien urodzila sie 3930gr i 55cm
    Obwód glowki 36cm.
    Jestem mega szczesliwa i zakochana po uszy w naszej ksiezniczce <3

Vivien serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla Was!
    Malutka faktycznie duża :) ale trochę sobie rosła w brzuszku :)

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dobra to jestem 5ta na liście zaraz za Shaggą i Jatoją- ale skąd będziemy wiedzieć, czy się rozpakowały? Chyba nie udzielają się na forum, albo gdzieś gdzie ja nie wiem...
    shaggy udziela się na wątku ogólnym, starczkowym - jeszcze chyba nie urodziła a reszta dziewczyn nie udziela się w ogóle więc ich chyba nawet nie ma co liczyć...

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ