X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ja mam jutro wizyte u lekarza a dzis wkroczylam w 35 tydzien ciazy jak ten czas leci jeszcze nie tak dawno zobaczylam dwie kreski na tescie a tutaj juz koncowka :)

Blondi22, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna sab simplex w Polsce nie kupisz, tzn najwyżej na jakiś stronach internetowych. Vivien kiedyś proponowała że może kupić i wysłać ale myślę że warto poczekać bo może Twój mały nie będzie miał kolek a to już jakiś wydatek.
    Ja ogólnie tak dużo słodyczy nie jem i w ciąży też nie jadłam ale od jakiegoś czasu masakra :) Mógłby już wyjść ten mój syn zanim przekroczy 4 kg ;p

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny mam pytanie czy zaopatrujecie się na wszelki wypadek w mini termoforek na kolki na brzuszek?
    Gdzie można kupić w PL ten sab simplex na kolki?

myślałam o tym ale ciale zapominam kupic. A sab simplex sprowadza sie z DE. Jak wpiszesz w googla to gdzies jest strona ktora zajmuje sie sprowadzaniem

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki nienormalna, wiem, ze juz czas na relax, nie bede tego bardziej opozniac. Wstalam wlasnie, a bole jak buly tak sa, o 5 wzielam no spe i wczoraj chyba ze 3-4... Martwie sie troche, mam nadzieje, ze jak poleze to przejdzie...

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tu tej stronki masz nawet mozliwosc odbioru osobistego we Wrocławiu. http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/6 tu kosztują 45zł plus pewnie rpzesyłka. Mnie kupił teść w Niemczech - były większe i mniejsze kropelki, za większe dał 6 euro czyli ok. 30zł więc cena tu na stronce wiaodmo większa ale nie jakaś nie do przeżycia. No i tak jak pisały dziewczyny, działają najlepiej te wyprodukowane w Niemczech bo ponoć są podróbki czeskie (na opakowaniu ze słonikiem).

Kurcze ja też nie wiem co na te skurcze, napinania brzucha juz mam myśleć. Mam wrazenie, że dopiero jak urodzę poczuję ulgę, teraz trzeba się chyba przyzywczaić do tego twardnienia. Ja mam cały czas napiety na dole..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 10:27

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na pobraniu krwi i mojego męża wyprowadziła z równowagi starsza babka w poczekalni, bo u nas jest tak, że w środy przyjmują kobiety w ciąży i dzieci poza kolejnością, a ten babsztyl zdziwiony i na nie wie czy ona mnie przepuści, bo ona nic na ten temat nie wie, że ja dziś mam pierwszeństwo. Wrrrrr głupi babsztyl, akurat ktoś wyszedł z gabinetu i ja nie wdając się w dyskusję po prostu sobie weszłam, a mój mąż taki wkurzony, że baba nie chciała mnie przepuścić. Ja tam nie biorę tego do siebie :D Ale on się całą drogę gorączkował przez nią i przeżywał hehe. Wróciłam właśnie do domu i pożeram jagodziankę, a na deser mam twixa :P

Ana27, michaela lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:54

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te słodkości to jest dla mnie masakra ja ostatnio dzień zaczynam i kończę na słodkościach pączki, bułki słodkie cukierki wrrr :) a wcześniej mogły nie istnieć . Póki co 6kg na plusie wizytę mam w przyszłą środę i mam mieć robione dokładne usg więc dowiem się się ile moja malutka waży i mierzy ciekawa jestem mega :).

Dziś od rana znowu dokucza mi ból w pachwinie więc leże na kanapie i dziś się nie przemęczam.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielko mnie też doskwiera ból w pachwinie, czy u Ciebie jest to taki ból jakbyś miała tam siniaka? Mnie boli jakbym była stłuczona w tym miejscu, ból mam od miesiąca, czasem bardziej boli czasem mniej i tylko prawa pachwina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 10:24

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny a ja sie rozchorowałam :( nie umie połykać gardło boli ,głowa i mam katar moje maleństwo tez jakies spokojne od 2 dni kopnie 1-2 razy na dzień i to tyle troche się martwie może wie że mamusia jest chora i nie chce mnie m ęczyc. Mąż zrobił mi syrop z cebuli pije duzo herbaty albo z miodem i cytryną albo z sokiem malinowym no ale widocznie nie pomogło uciekam do łóżka będe póxniej do usłyszenia

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/6 tu kosztują 45zł plus pewnie rpzesyłka. Mnie kupił teść w Niemczech - były większe i mniejsze kropelki, za większe dał 6 euro czyli ok. 30zł więc cena tu na stronce wiaodmo większa ale nie jakaś nie do przeżycia. No i tak jak pisały dziewczyny, działają najlepiej te wyprodukowane w Niemczech bo ponoć są podróbki czeskie (na opakowaniu ze słonikiem).

Kurcze ja też nie wiem co na te skurcze, napinania brzucha juz mam myśleć. Mam wrazenie, że dopiero jak urodzę poczuję ulgę, teraz trzeba się chyba przyzywczaić do tego twardnienia. Ja mam cały czas napiety na dole..
    Pilnuj ilości płynów, jak zaczelam pic wiecej to te skurcze sa juz sporadyczne + mgnez.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    witajcie dziewczyny a ja sie rozchorowałam :( nie umie połykać gardło boli ,głowa i mam katar moje maleństwo tez jakies spokojne od 2 dni kopnie 1-2 razy na dzień i to tyle troche się martwie może wie że mamusia jest chora i nie chce mnie m ęczyc. Mąż zrobił mi syrop z cebuli pije duzo herbaty albo z miodem i cytryną albo z sokiem malinowym no ale widocznie nie pomogło uciekam do łóżka będe póxniej do usłyszenia
    duzo zdrówka!

;oniqa lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż zrobił pyszną chałwę, bez wyrzutów sumienia wcinam, bo to sezam albo słonecznik + miód samo zdrowie... a bioderka coraz lepiej fotel wypełniają :D

;oniqa, Blondi22, Ana27, Suzy Lee, Amicizia, Kropka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja taki bol w pachwinie mialam ponad tydzien ale od wczoraj narazie spokoj a jaka ulga

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Pilnuj ilości płynów, jak zaczelam pic wiecej to te skurcze sa juz sporadyczne + mgnez.
    Dzieki, sprobuje wiecej pić bo faktycznie mogłabym wiecej. Ogolnie tych skurczy ja nie czuje ale czuje mega napinania, rozciaganie i to cały czas;/ KupilAm wczoraj Magnokal, silniejszy magnez niz poprzednio, biore 3xdziennie plus nospa. Poki co bez zmian, zobaczymy jutro.

zsxuot7.png

Wysłany: 2 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    marzycielko mnie też doskwiera ból w pachwinie, czy u Ciebie jest to taki ból jakbyś miała tam siniaka? Mnie boli jakbym była stłuczona w tym miejscu, ból mam od miesiąca, czasem bardziej boli czasem mniej i tylko prawa pachwina.

Tak jakby był tam siniec ale oprócz tego jest to mega dyskomfort bo to tak jakby wszedł tam jakiś nerwoból i ani stać ani chodzić.

Wysłany: 2 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mierzyłam właśnie kurtki zimowe z tamtego roku i masakra w żadną się nie mieszczę mało tego wyglądam w nich jak baleron :( taka gruba no i jestem zmuszona poszukać czegoś na zimę bo przecież termin mam na 26.12 więc trochę jeszcze pochodzę a tu tak zimno u mnie dziś tylko 2 stopnie rano.

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to samo ja mam z tą pachwiną :/ Ja mam kurtki na szczęście, ostatnio mama mi dała płaszczyk na jesień, ale ta pogoda jest dobijająca, bo rano i wieczorem zimno strasznie a w dzień jest ciepło. Wczoraj się trzy razy przebierałam do wyjścia z domu

zfxga33.png

Wysłany: 2 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie trzeba się ubierać na cebulkę ja tego nie lubię mało tego jest mi zawsze zimno marzną mi nogi i ręce na potęgę no i oczywiście nie cierpię się przebierać kilka razy dziennie no ale jak trzeba to co zrobić .

Jutro muszę powtórzyć badanie moczu bo ostatnio nie wyszło zbyt dobrze zobaczymy jak będzie teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewam to samo... czasem m naglr w nocy i tez prawa

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ