III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:bezpośrednio z bloga Suzy Lee:
http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm
Ja chyba mężowi podziękuję za wspólny poród, moe niech będzie blisko, za drzwiami czy przez krótką część I fazy, bo jak widze co się dzieje na razie przez sama ciąże z nami, to chyba w tym wypadku zły pomysł, potem go bede musiała jeszcze z traum leczyć gdzieś. -
michaela wrote:Dzisiaj idziemy na USG 30 tygodnia, rozum mówi -luz luz u wszystko bedzie ok zobaczycie małą jak ładnie urosła, bedzie fajni, a gdzies pod spodem kłuje jednak niepokój
. Daj znać koniecznie po wizycie
ja dziś mam szkołę rodzenia i ktg...wizytę u gina mam w przyszłym tygodniumichaela lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak pisałam wcześniej znawcom nie jestem.
Ale mojea mama też chcę kupić nową pralkę ,wysłałam jej jakąś nie spojrzałam na firmę. I ona idz mi z tym dziadostwem Tu (holandii) też nie chcą z tej firmy.
Co do lodówki ,tak jak większość jestem za samsungiem jako firma czy jako lodówka też bym brała z tej firmy.
Ale mojej sąsiadce zepsuła się lodówka przyszedł facet do naprawy i facet jej mówi boże jaką pani ma tą lodówkę jak nowa a tyle lat ma (nie pamiętam firmy). I on powiedział co się zepsuło itd. Ona mówi a to nie kali mi się naprawiać, tylko kupię nową i pytała co on poleca. On im polecił chyba bosha (srebrną jakąś). Powiedział że większość co teraz produkują to jest na parę lat i do wyrzucenia żebyś nową kupiła. Ona mi więcej mówiła ale ja też już nie pamiętam.
Musisz poczytać opinię.
Michela nie martw się wszystko bd ok:) Zobaczysz jak urosła hihih;) i ile już waży;)) zazdroszczę ,bo gdzie tam moje usg(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:30
-
to moj brzuszek dzis w 35 tygodniu ciazy :*na brzuchu nie mam rozstepow tylko widac zyly poniewaz przed ciaza mialam bardzo bardzo plaski brzuch
w takim domku rosnie sobie moja ksiezniczkajusta24, Lalita2710, ;oniqa, Ana27, Suzy Lee, Perełka, yennefer, marzycielka29, Asiulka83, Kropka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
ja dziewczyny jestem jakaś wypluta dziś
Wstałam z mężem przed 8 zjedliśmy śniadanko on pojechał do pracy a ja miałam się wziąc ze reszte prasowania i co? połorzyłam sie na chwile niby tylko i usnelam i tak do 12, nieżle teraz mam zaległości, szybko poszlam na drobne zakupy ide robic obiad zaraz no i jeszcze chcialam zrobić znow kruche ciacho bo mamy oboje ochotę
no i to prasowanie..mąż wraca ok 16 i do tego czasu wole mieć wszystko zrobione że jak przyjedzie to będziemy mogli miećczas dla siebie, ostatnio ma popoludnia wolne tzn dziś ostatni dzień
a potem znów całymi dniami go ni będzie aż prawie do mojego porodu.
-
Ana27 wrote:Justa jak się czujesz już bez Fenoterolu? Długo go brałaś? Sorry, pewnie pisałaś o tym wcześniej ale nie nadrobiłam:)
Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas. -
maia1991 wrote:no u mnie coreczka i ma jakies 2250gr i 40cm dlugosci tak wychodzi z ostatniego usg
maia1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka
Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:54
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:ana powiem Ci żę czuję się bez zmian póki co hehe, chyba że nagle mnie cos tam złapie, ale mowie malemu że ma jeszcze siedzieć przez minimum 2 tygodnie:)
Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas.
Mnie właśnie lekarz zastanawia się czy przepisać ten leek, za 2 tyg. zdecyduje, zobaczy jak szyjka będzie wyglądac, bo poki co mam 4,2cm. A brzuch na dole twardy prawie cały czas... Tylko za 2 tyg będę już w 32i3tc i coś tam mówił, że w którymś tygodniu już nie ma sensu go przepisywać, ale nie dopytywałam bo jeszcze mnie to aż tak nie interesowało.. W ogóle tak się zastanwiam, czy takie częste skurcze i twardnienie brzucha bez skracającej się szyjki to normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:57
-
justa24 wrote:właśnie ja za tydzień dowiem sie ile mój bąbelek sobie waży hehe mam nadzieję że tak przyzwoicie.. rodzice jego to chudzinki więc jest szansa hehe:)
-
BLUEBERRY TO BĘDZIESZ MIAŁA CÓRECZKĘ A UBRANKA SPRZEDAŻ
Sorki za caplocka, Maia śliczny brzusio, bardzo zgrabny. Poszłabym sobie chociaż na zakupy ale mojemu synkowi się nie chce ruszyć 4 liter ;pmaia1991, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
blueberry wrote:Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka
Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.
blueberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny czy witamina D+K w kapsułkach ma jakiś czas przechowywania po otwarciu? Chodzi o to czy witaminy nie ulegają rozkładowi pod wpływem działania światła?
ja sobie chyba kupię silikonową łyżeczkę do podawania kropelek, żeby maluch sobie zlizywał sam z łyżeczki...
Ale kapsułkę podajesz przecież całą, tam jest tylko jedna dawka. one sa pakowane jak tabletki w takim sreberku sztwynym, wiec nie ma opcji żeby ci coś wietrzało, a na łyżece to zawsze jakaś częśc porcji dziennej ci zostanie, której dziecko nie zliże.
Jak nadal bede musiala podawac k+d po skonczeniu mojego opakowania, to kupie te z dozownikiem, co wkleiłam parę dni temu Juwitu... gdybym kurcze wiedziala tydzien temu o tej innowacji - tym dozowniku - to bym sie nie zastanawiała.