X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    bezpośrednio z bloga Suzy Lee:
    http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm
    Dziękuję, dzisiaj jakas przybita jestem niczego znaleźć nie moglam nawet w zakładkach.

Ja chyba mężowi podziękuję za wspólny poród, moe niech będzie blisko, za drzwiami czy przez krótką część I fazy, bo jak widze co się dzieje na razie przez sama ciąże z nami, to chyba w tym wypadku zły pomysł, potem go bede musiała jeszcze z traum leczyć gdzieś.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zapomniałam juz jaka super ta lista, tylko tyyyyle rzeczy mi jeszcze brakuje... kurde

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idziemy na USG 30 tygodnia, rozum mówi -luz luz u wszystko bedzie ok zobaczycie małą jak ładnie urosła, bedzie fajni, a gdzies pod spodem kłuje jednak niepokój

иιєиσямαℓиα, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dzisiaj idziemy na USG 30 tygodnia, rozum mówi -luz luz u wszystko bedzie ok zobaczycie małą jak ładnie urosła, bedzie fajni, a gdzies pod spodem kłuje jednak niepokój
    spokojnie michaela będzie dobrze :). Daj znać koniecznie po wizycie :)
    ja dziś mam szkołę rodzenia i ktg...wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu

michaela lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam wcześniej znawcom nie jestem.
    Ale mojea mama też chcę kupić nową pralkę ,wysłałam jej jakąś nie spojrzałam na firmę. I ona idz mi z tym dziadostwem Tu (holandii) też nie chcą z tej firmy.

Co do lodówki ,tak jak większość jestem za samsungiem jako firma czy jako lodówka też bym brała z tej firmy.

Ale mojej sąsiadce zepsuła się lodówka przyszedł facet do naprawy i facet jej mówi boże jaką pani ma tą lodówkę jak nowa a tyle lat ma (nie pamiętam firmy). I on powiedział co się zepsuło itd. Ona mówi a to nie kali mi się naprawiać, tylko kupię nową i pytała co on poleca. On im polecił chyba bosha (srebrną jakąś). Powiedział że większość co teraz produkują to jest na parę lat i do wyrzucenia żebyś nową kupiła. Ona mi więcej mówiła ale ja też już nie pamiętam.

Musisz poczytać opinię.

Michela nie martw się wszystko bd ok:) Zobaczysz jak urosła hihih;) i ile już waży;)) zazdroszczę ,bo gdzie tam moje usg :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:30

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien super:) tak myslałam że ta noc będzie tą ostatnia dla vivien w brzuszku mamy:) oczywiście czekamy na relacje i fotki, może jakaś miniaturka nowa - teraz już z prawdziwą Vivien :) Gratulacje :*

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak się czujesz już bez Fenoterolu? Długo go brałaś? Sorry, pewnie pisałaś o tym wcześniej ale nie nadrobiłam:)

zsxuot7.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj brzuszek dzis w 35 tygodniu ciazy :*na brzuchu nie mam rozstepow tylko widac zyly poniewaz przed ciaza mialam bardzo bardzo plaski brzuch :)
    eb79be257f4c9397med.jpg
    6a01e90500f1cfbemed.jpg
    fbc3a0792e645bc5med.jpg
    b38c857ea03e4d03med.jpg
    w takim domku rosnie sobie moja ksiezniczka :)

justa24, Lalita2710, ;oniqa, Ana27, Suzy Lee, Perełka, yennefer, marzycielka29, Asiulka83, Kropka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny jestem jakaś wypluta dziś :( Wstałam z mężem przed 8 zjedliśmy śniadanko on pojechał do pracy a ja miałam się wziąc ze reszte prasowania i co? połorzyłam sie na chwile niby tylko i usnelam i tak do 12, nieżle teraz mam zaległości, szybko poszlam na drobne zakupy ide robic obiad zaraz no i jeszcze chcialam zrobić znow kruche ciacho bo mamy oboje ochotę :) no i to prasowanie..mąż wraca ok 16 i do tego czasu wole mieć wszystko zrobione że jak przyjedzie to będziemy mogli miećczas dla siebie, ostatnio ma popoludnia wolne tzn dziś ostatni dzień:( a potem znów całymi dniami go ni będzie aż prawie do mojego porodu.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja mamy podobne brzuszki :) no vmoże moj cviut wiekszy.. ale chłopak to wiadomo :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    maja mamy podobne brzuszki :) no vmoże moj cviut wiekszy.. ale chłopak to wiadomo :)
    no u mnie coreczka i ma jakies 2250gr i 40cm dlugosci tak wychodzi z ostatniego usg :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Justa jak się czujesz już bez Fenoterolu? Długo go brałaś? Sorry, pewnie pisałaś o tym wcześniej ale nie nadrobiłam:)
    ana powiem Ci żę czuję się bez zmian póki co hehe, chyba że nagle mnie cos tam złapie, ale mowie malemu że ma jeszcze siedzieć przez minimum 2 tygodnie:)
    Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jedno cvo sie zmieniło napewno to że ręce mi nie drżą w końcu :) :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    no u mnie coreczka i ma jakies 2250gr i 40cm dlugosci tak wychodzi z ostatniego usg :)
    właśnie ja za tydzień dowiem sie ile mój bąbelek sobie waży hehe mam nadzieję że tak przyzwoicie.. rodzice jego to chudzinki więc jest szansa hehe:)

maia1991 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka :| Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:54

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ana powiem Ci żę czuję się bez zmian póki co hehe, chyba że nagle mnie cos tam złapie, ale mowie malemu że ma jeszcze siedzieć przez minimum 2 tygodnie:)
    Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas.
    no to w sumie elegancko sie czujesz:))) OD czasu do czasu jakies skurcze czy coś to normalka:P zresztą Ty już jesteś na tkaim etapie, ze poród nnie będzie jakiś wczesny:))

Mnie właśnie lekarz zastanawia się czy przepisać ten leek, za 2 tyg. zdecyduje, zobaczy jak szyjka będzie wyglądac, bo poki co mam 4,2cm. A brzuch na dole twardy prawie cały czas... Tylko za 2 tyg będę już w 32i3tc i coś tam mówił, że w którymś tygodniu już nie ma sensu go przepisywać, ale nie dopytywałam bo jeszcze mnie to aż tak nie interesowało.. W ogóle tak się zastanwiam, czy takie częste skurcze i twardnienie brzucha bez skracającej się szyjki to normalne?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:57

zsxuot7.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    właśnie ja za tydzień dowiem sie ile mój bąbelek sobie waży hehe mam nadzieję że tak przyzwoicie.. rodzice jego to chudzinki więc jest szansa hehe:)
    no my tez takie dwie chudzinki tatus to juz wogole je za 4 a nic nie widac a ja przed ciaza to przytyc nie moglam wcale i tez taki szkielet ze mnie byl hehe wiec tak z moim gin sie smiejemy ze mala ma to za rodzicami chudziutka jak patyczek ale wysoka bo ja jestem wysoka i moj luby takze wiec mala to ona tez nie bedzie ale wazne ze zdrowa i to nas najbardziej cieszy za 5 tygodni dowiemy sie jaka nasza krolewna bedzie :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLUEBERRY TO BĘDZIESZ MIAŁA CÓRECZKĘ A UBRANKA SPRZEDAŻ ;)
    Sorki za caplocka, Maia śliczny brzusio, bardzo zgrabny. Poszłabym sobie chociaż na zakupy ale mojemu synkowi się nie chce ruszyć 4 liter ;p

maia1991, Lalita2710 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka :| Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.
    ja mialam podobna sytuacje w 33 tygodniu ciazy balam sie ze lekarz powie mi ze jednak to nie dziewczynka tylko chlopiec bo w 27 tygodniu mowil ze corka na 99% i teraz mial to potwierdzic na 100% no i tez juz tyle rzeczy jej kupilam i mowilam co to bedzie jesli nie bedzie corki ale na szczescie potwierdzil na 100% coreczke nawet mi pokazal ze to ona no i powiedzial ze teraz jest pewny na sto procent poniewaz mala lezy sobie glowka w dol i czeka do porodu zeby z mama sie zobaczyc :)

blueberry lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny czy witamina D+K w kapsułkach ma jakiś czas przechowywania po otwarciu? Chodzi o to czy witaminy nie ulegają rozkładowi pod wpływem działania światła?
    ja sobie chyba kupię silikonową łyżeczkę do podawania kropelek, żeby maluch sobie zlizywał sam z łyżeczki...

Ale kapsułkę podajesz przecież całą, tam jest tylko jedna dawka. one sa pakowane jak tabletki w takim sreberku sztwynym, wiec nie ma opcji żeby ci coś wietrzało, a na łyżece to zawsze jakaś częśc porcji dziennej ci zostanie, której dziecko nie zliże.

Jak nadal bede musiala podawac k+d po skonczeniu mojego opakowania, to kupie te z dozownikiem, co wkleiłam parę dni temu Juwitu... gdybym kurcze wiedziala tydzien temu o tej innowacji - tym dozowniku - to bym sie nie zastanawiała.

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ