Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    bezpośrednio z bloga Suzy Lee:
    http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm
    Dziękuję, dzisiaj jakas przybita jestem niczego znaleźć nie moglam nawet w zakładkach.

Ja chyba mężowi podziękuję za wspólny poród, moe niech będzie blisko, za drzwiami czy przez krótką część I fazy, bo jak widze co się dzieje na razie przez sama ciąże z nami, to chyba w tym wypadku zły pomysł, potem go bede musiała jeszcze z traum leczyć gdzieś.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zapomniałam juz jaka super ta lista, tylko tyyyyle rzeczy mi jeszcze brakuje... kurde

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idziemy na USG 30 tygodnia, rozum mówi -luz luz u wszystko bedzie ok zobaczycie małą jak ładnie urosła, bedzie fajni, a gdzies pod spodem kłuje jednak niepokój

иιєиσямαℓиα, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dzisiaj idziemy na USG 30 tygodnia, rozum mówi -luz luz u wszystko bedzie ok zobaczycie małą jak ładnie urosła, bedzie fajni, a gdzies pod spodem kłuje jednak niepokój
    spokojnie michaela będzie dobrze :). Daj znać koniecznie po wizycie :)
    ja dziś mam szkołę rodzenia i ktg...wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu

michaela lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pisałam wcześniej znawcom nie jestem.
    Ale mojea mama też chcę kupić nową pralkę ,wysłałam jej jakąś nie spojrzałam na firmę. I ona idz mi z tym dziadostwem Tu (holandii) też nie chcą z tej firmy.

Co do lodówki ,tak jak większość jestem za samsungiem jako firma czy jako lodówka też bym brała z tej firmy.

Ale mojej sąsiadce zepsuła się lodówka przyszedł facet do naprawy i facet jej mówi boże jaką pani ma tą lodówkę jak nowa a tyle lat ma (nie pamiętam firmy). I on powiedział co się zepsuło itd. Ona mówi a to nie kali mi się naprawiać, tylko kupię nową i pytała co on poleca. On im polecił chyba bosha (srebrną jakąś). Powiedział że większość co teraz produkują to jest na parę lat i do wyrzucenia żebyś nową kupiła. Ona mi więcej mówiła ale ja też już nie pamiętam.

Musisz poczytać opinię.

Michela nie martw się wszystko bd ok:) Zobaczysz jak urosła hihih;) i ile już waży;)) zazdroszczę ,bo gdzie tam moje usg :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:30

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien super:) tak myslałam że ta noc będzie tą ostatnia dla vivien w brzuszku mamy:) oczywiście czekamy na relacje i fotki, może jakaś miniaturka nowa - teraz już z prawdziwą Vivien :) Gratulacje :*

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak się czujesz już bez Fenoterolu? Długo go brałaś? Sorry, pewnie pisałaś o tym wcześniej ale nie nadrobiłam:)

zsxuot7.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moj brzuszek dzis w 35 tygodniu ciazy :*na brzuchu nie mam rozstepow tylko widac zyly poniewaz przed ciaza mialam bardzo bardzo plaski brzuch :)
    eb79be257f4c9397med.jpg
    6a01e90500f1cfbemed.jpg
    fbc3a0792e645bc5med.jpg
    b38c857ea03e4d03med.jpg
    w takim domku rosnie sobie moja ksiezniczka :)

justa24, Lalita2710, ;oniqa, Ana27, nick nieaktualny, Perełka, yennefer, marzycielka29, Asiulka83, Kropka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny jestem jakaś wypluta dziś :( Wstałam z mężem przed 8 zjedliśmy śniadanko on pojechał do pracy a ja miałam się wziąc ze reszte prasowania i co? połorzyłam sie na chwile niby tylko i usnelam i tak do 12, nieżle teraz mam zaległości, szybko poszlam na drobne zakupy ide robic obiad zaraz no i jeszcze chcialam zrobić znow kruche ciacho bo mamy oboje ochotę :) no i to prasowanie..mąż wraca ok 16 i do tego czasu wole mieć wszystko zrobione że jak przyjedzie to będziemy mogli miećczas dla siebie, ostatnio ma popoludnia wolne tzn dziś ostatni dzień:( a potem znów całymi dniami go ni będzie aż prawie do mojego porodu.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja mamy podobne brzuszki :) no vmoże moj cviut wiekszy.. ale chłopak to wiadomo :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    maja mamy podobne brzuszki :) no vmoże moj cviut wiekszy.. ale chłopak to wiadomo :)
    no u mnie coreczka i ma jakies 2250gr i 40cm dlugosci tak wychodzi z ostatniego usg :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Justa jak się czujesz już bez Fenoterolu? Długo go brałaś? Sorry, pewnie pisałaś o tym wcześniej ale nie nadrobiłam:)
    ana powiem Ci żę czuję się bez zmian póki co hehe, chyba że nagle mnie cos tam złapie, ale mowie malemu że ma jeszcze siedzieć przez minimum 2 tygodnie:)
    Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jedno cvo sie zmieniło napewno to że ręce mi nie drżą w końcu :) :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 wrote:
    no u mnie coreczka i ma jakies 2250gr i 40cm dlugosci tak wychodzi z ostatniego usg :)
    właśnie ja za tydzień dowiem sie ile mój bąbelek sobie waży hehe mam nadzieję że tak przyzwoicie.. rodzice jego to chudzinki więc jest szansa hehe:)

maia1991 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka :| Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ana powiem Ci żę czuję się bez zmian póki co hehe, chyba że nagle mnie cos tam złapie, ale mowie malemu że ma jeszcze siedzieć przez minimum 2 tygodnie:)
    Fenoterol brałam od 28 tygodnia do teraz... a Ty też masz przepisany? cos tam czytałam jak pisałaś ale nie do końca bo już niev vbyłam w stanie was nadrobić bo nie było mnie przez jakis czas.
    no to w sumie elegancko sie czujesz:))) OD czasu do czasu jakies skurcze czy coś to normalka:P zresztą Ty już jesteś na tkaim etapie, ze poród nnie będzie jakiś wczesny:))

Mnie właśnie lekarz zastanawia się czy przepisać ten leek, za 2 tyg. zdecyduje, zobaczy jak szyjka będzie wyglądac, bo poki co mam 4,2cm. A brzuch na dole twardy prawie cały czas... Tylko za 2 tyg będę już w 32i3tc i coś tam mówił, że w którymś tygodniu już nie ma sensu go przepisywać, ale nie dopytywałam bo jeszcze mnie to aż tak nie interesowało.. W ogóle tak się zastanwiam, czy takie częste skurcze i twardnienie brzucha bez skracającej się szyjki to normalne?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 13:57

zsxuot7.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    właśnie ja za tydzień dowiem sie ile mój bąbelek sobie waży hehe mam nadzieję że tak przyzwoicie.. rodzice jego to chudzinki więc jest szansa hehe:)
    no my tez takie dwie chudzinki tatus to juz wogole je za 4 a nic nie widac a ja przed ciaza to przytyc nie moglam wcale i tez taki szkielet ze mnie byl hehe wiec tak z moim gin sie smiejemy ze mala ma to za rodzicami chudziutka jak patyczek ale wysoka bo ja jestem wysoka i moj luby takze wiec mala to ona tez nie bedzie ale wazne ze zdrowa i to nas najbardziej cieszy za 5 tygodni dowiemy sie jaka nasza krolewna bedzie :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLUEBERRY TO BĘDZIESZ MIAŁA CÓRECZKĘ A UBRANKA SPRZEDAŻ ;)
    Sorki za caplocka, Maia śliczny brzusio, bardzo zgrabny. Poszłabym sobie chociaż na zakupy ale mojemu synkowi się nie chce ruszyć 4 liter ;p

maia1991, Lalita2710 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Dziewczyny ja mam jutro usg i mnie obleciał strach, że lekarz powie, że nie ma siusiorka, że to dziewczynka :| Wczoraj byłam w lumpie kupiłam śliczne męskie wdzianka na 9-12 miesięcy, a później pół nocy nie spałam myśląc, a co jak to nie chłopiec heh.
    ja mialam podobna sytuacje w 33 tygodniu ciazy balam sie ze lekarz powie mi ze jednak to nie dziewczynka tylko chlopiec bo w 27 tygodniu mowil ze corka na 99% i teraz mial to potwierdzic na 100% no i tez juz tyle rzeczy jej kupilam i mowilam co to bedzie jesli nie bedzie corki ale na szczescie potwierdzil na 100% coreczke nawet mi pokazal ze to ona no i powiedzial ze teraz jest pewny na sto procent poniewaz mala lezy sobie glowka w dol i czeka do porodu zeby z mama sie zobaczyc :)

blueberry lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny czy witamina D+K w kapsułkach ma jakiś czas przechowywania po otwarciu? Chodzi o to czy witaminy nie ulegają rozkładowi pod wpływem działania światła?
    ja sobie chyba kupię silikonową łyżeczkę do podawania kropelek, żeby maluch sobie zlizywał sam z łyżeczki...

Ale kapsułkę podajesz przecież całą, tam jest tylko jedna dawka. one sa pakowane jak tabletki w takim sreberku sztwynym, wiec nie ma opcji żeby ci coś wietrzało, a na łyżece to zawsze jakaś częśc porcji dziennej ci zostanie, której dziecko nie zliże.

Jak nadal bede musiala podawac k+d po skonczeniu mojego opakowania, to kupie te z dozownikiem, co wkleiłam parę dni temu Juwitu... gdybym kurcze wiedziala tydzien temu o tej innowacji - tym dozowniku - to bym sie nie zastanawiała.

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ