III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej.odnosnie sab simplexu, to jezeli ktos ma blisko do czech to tam w aptekach kosztuje 17 zł. kurcze jakbym tydzien wczesniej wiedziala to bym wam zalatwila ten sab simplex gdyz moj tata byl w delegacji w czechach i przywiózl mi 3 buteleczki.
słyszalam ze jest najlepszy 2 moje kolezanki uzywaly i mowią ze po tych np. espumisanach itd. nie bylo poprawy a po sabie bylo lepiej. nie wiem ile w tym prawdy bynajmniej bardzo chwalily, mam nadzieje ze nie bede miala okazji sprawdzacиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Darijka tylko ten czeski jest inny, tzn ma mniej tego simeticonu. Lepiej kupić niemiecki.
Mnie czasami tez boli pachwina, ale ja już kurcze mogłabym rodzic ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 11:26
Suzy Lee, darijka lubią tę wiadomość
-
Hej moje drogie ponownie... ja właśnie wróciłam z zakupów robię powoli też na przyjazd męża... wędlina i warzywka jeszcze jemu świeże w sobotę kupię no i chlebcio:P . Bo on ma dość chlebów holenderskich.
Pow że tęskni za polskim żarełkiem. HIhihi...
No więc w Biedronce była 1 kasa otwarta full ludzi... po chwili otworzyli drugą i się ludzie ciepli... mówię kij stoję w niej... po chwili otworzyli 3 i zostałam potrącona kilka razy przez baby....
I na cały głos mówię BOŻE CO ZA SZATANY....
Poszłam do Simply (bo to też mam najbliżej domu) no i pani przy wędlinach mówi proszę przede mną ,nie będzie pani stała bo to jest grzech nie przepuścić kobietę w ciąży.
Wiecie co do tych moich oczów... z tego co widzę zbiera się początek zapalenia spojówek ( 3 raz w ciąży)
Oniqa dużo Zdrówka Życzę!! Kuruj się
P.S poszłam do biedronki bo sok w promocji HORTEX Jabłko & cynamon jak ktoś lubi 1,59zł za 1 sztukę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 11:37
;oniqa, justa24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziękuję za info o sab simplex. Na razie nie będę go kupowała, ale pytałam na wszelki wypadek w razie w żeby wiedziec co robić i gdzie go szukać.
Oniqa dużo zdrowia! może do lekarza się przejdź, niech ci coś przepisze i sprawdzi co ci się przyplątało.
ja prawie finishuję z pakowaniem do szpitala. I kurcze pakowałam się z twoja listą Suzy a i tak mam już 2 torby - jedną mega dużą 50l i drugą chyba 30l dla małego. Ubranka wzięłam na 56 i 62 , ale jeszcze mam nie spakowaną poduszkę do karmienia bo dopiero wczoraj ją zamówiłam na allegro, nie spakowałam rożka, laktatora którego nie mam jeszcze.... i tak mnie to trochę przeraża , takie bagaże...zastanawiam się czy nie wywalić jednak tej całej papierowej higienicznej części typu podkłady , podpaski i pieluchy do worka do auta i tyle, bo chyba przesadziłam z ilością toreb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 11:57
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Vivien GRATULACJE!!!
yennefer ja mam tak samo dopołowy ciąży zero słodyczy i czekolady a potem na odwrót, dzien bez czegos czekoladowego to dzien stracony. Zawsze uwielbialam czekoladowe slodkosci ale teraz... osttanio zajadam sie głównie twixamiale dzis wcinam pryncyoałki z biedronki. I tez uwielbiam to ptasie mleczko smietankowe z wedla.
na oczy mozna sztuczne łzy kupić,a le można też zwykłą solą fizjologiczną sobie zakraplać, jest tansza i bepzieczna. Ale jak zapalenie spoówke to lepiej do lekarza. -
Ja dzis spalam prawie do 12, czyli jak wstalam o 2 w nocy do wc to tak splalam az do teraz, normalnie co sie dzieje, az w szkou jestem, zwykle wstaje rano jak M. wychodzi do pracy, a ;otem spie dalej. Ale nie narzekam fajnie tak sobie długo pospac, bo już niedługo nie będe mogła
a wczoraj bylismy na zajeciach dodatkowych z SR. DOtyczyly roli i pomocy osoby towarzyszacej przy porodzie, czyl pani fizjpoterapeutka piwedziala panom po co sa i co maja robicbyly to zajecia praktyczne. Pokazaywala nam jakie cwiczenia wykonywac aby aktywnie przezywac skurcze porodowe, aby mniej bolało i zeby sam poród przebiegal syzbciej. okazała nam pozycje do porodu wertykalnego. I pokazywala jak w tych cwiczeniach maja nam panowie pomagac i ze bardzo wazne jest aby oni nas dopingowali i pomafgalai, bo za poziom endorfin wtedy odpowiadaja tylko ni, a to wazne, bo jak adrenalina przewazy to nawet porod moze zostac zahamowany.
I pokazala panom jak nas masowac jak bedziemy miec bóle krzyzowe. Wreszcie M. zorbił mi taki super porzadny masaż. Podałą kilka zasad w masażu. BYło warto. A dziś idziemy na na kolejną SR -
Lula_w wrote:Dziewczyny polski Bobotic jest podobny składem do sab simlpex, Bobotic ma 66,66 mg simeticonu a Sab Simplex 69,19 mg. Tylko podobno niemieckiego dawkuję się wiecej niż polskiego (zawsze można dać więcej kropelek tego polskiego).
-
a po tyvh wczorajszych zajeciach pojechalismy do media markt pooglądac pralki i lodówki, z lodówek nic ciekawego nie było, ale był dosc duzy wybór pralek. M. zainteresowała pralka z silnikiem indukcyjnym jesli dobrze pamietam. To te droższe silniki z 10 letnia gwarancja. Zapytalismy sie faceta o pralki, ale nie pytając sie o nasze typy, zeby zobaczyc co nam poleci. I bylam w szoku bo jakos specjlanie zadnej nam nie polecala. Po porstu powiedzial kto ile jest na rynku, gdzie maja czesci, serwisy, ze w zasadzie teraz to wszystkie maja to samo. I tak jak myslalam po czytaniu na necie, ze ten system eco bubble to nic nadzwyczajnego, bo dzis sa tak dobre proszki do prania ze taki sam efelt mozna i bez tego uzyskac. I nawet dobrze wyjasnil ten mechanizm dzialania, wiec M. stwierdzil, ze to tylko dodatkowa czesc ktora moze sie zepsuc. Jak przedtem M. byl starsznie za samsungiem tak teraz stwierdzil ze w zasadzie i samsung i moj hot point sa takie same. Ale urzekl go hot point wlasnie z tym mocnym silnikiem i sie teraz zastanawia czy czasem w ta pralke nie zainwestowac. Ale jak sie przedtem nie moglismy dogadac co do pralki tak teraz już sie wreszcie zgadzamy. Jak to dobrze ze sieuparlam, zeby jechac do innego sklepu i porównac wypowiedzi sprzedawców
-
Co do kurtek zimowych, ja zmierzylam moja któa kupilam za duza w tamtym roku nie zasune sie wniej, ale ona mia tez guziczki wiec tak do brzuszka jestem w sateni sie w niej zapiac, dobrze ze wtedy kupilam za duza, bo nie bylo mojego romziaru a strsszznie mi sie podobala, bo teraz w biuscie bym sie nawet nie zapiela. Mam jeszcze tkai przejsciowy plaszczyk-kurteczke w którym sie zapinam, nie nalezy do njacieplejszych ale jak uvbieore sweter pod neigo to juz calkiem cieplo mi wnim wiec nie zamierzam an ten miesiac niczego kupowac.
-
Amicizia ,co do firmy hot-poin i ariston. Powiedział NO WAY!!
Mam zmywarkę ,fatalna... nie myje naczyń.. itd mimo najdroższy płynów i kapsułek ,tanich próbowaliśmy.
Cioci ost się zepsuła lodówka. Ja tej firmie dziękuje...
Ale poczytaj opinie może ktoś zna pozytywy. -
Lalita2710 wrote:Amicizia ,co do firmy hot-poin i ariston. Powiedział NO WAY!!
Mam zmywarkę ,fatalna... nie myje naczyń.. itd mimo najdroższy płynów i kapsułek ,tanich próbowaliśmy.
Cioci ost się zepsuła lodówka. Ja tej firmie dziękuje...
Ale poczytaj opinie może ktoś zna pozytywy.
mozliwe ze te sprzety nie sa dobre, ale np pralke ma moja kuzynka i moja mama juz kilka lat i sa zadowolone. Mysle ze to tez jest troche jak ze wszystkim, Kazda firma ma lepsze i gorsze produkty.
Lodówke rozważamy samsunga. ogólnie mamy ograniczony wybór lodówek, bo chcemy dużą, i bez tych półek na alkohol. My ne pijemy wogóle, a soki w kartonach zwykle mamy wiec nie potrzebna nam taka półka, bo to dla nas amrnowanie przestrzeni w lodówce. Chcemy taka z klasycznymi półkami. Więc jak wchodzimy do sklpeu od razu za wielkosc 2/3 lodówek odpada, a potem jeszcze z połowa albo wiecej po otwarciu drzwiczek. Kupno sprzetu AGD to zbyt trudna sprawa zwlaszcza na końcówce porodu... -
dziewczyny czy witamina D+K w kapsułkach ma jakiś czas przechowywania po otwarciu? Chodzi o to czy witaminy nie ulegają rozkładowi pod wpływem działania światła?
ja sobie chyba kupię silikonową łyżeczkę do podawania kropelek, żeby maluch sobie zlizywał sam z łyżeczki...