X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, wiem ale jakby chodzi o to, że już jestem nastawiona psychicznie na chłopca i na usg zawsze chłopiec, tylko moja durna teściowa ciągle mi miesza w głowie, że mój brzuch wygląda jak na dziewczynkę. Mam dosyć tego babsztyla, w piątek jedzie sobie na szczęście za granicę "do siebie" bo już jej się znudziło w okropnej Polsce i mam nadzieję, że prędko nie wróci wrrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 14:09

pasia27, maia1991, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, marzycielka29 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    BLUEBERRY TO BĘDZIESZ MIAŁA CÓRECZKĘ A UBRANKA SPRZEDAŻ ;)
    Sorki za caplocka, Maia śliczny brzusio, bardzo zgrabny. Poszłabym sobie chociaż na zakupy ale mojemu synkowi się nie chce ruszyć 4 liter ;p
    dziekuje bardzo :*

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    No wiem, wiem ale jakby chodzi o to, że już jestem nastawiona psychicznie na chłopca i na usg zawsze chłopiec, tylko moja durna teściowa ciągle mi miesza w głowie, że mój brzuch wygląda jak na dziewczynkę. Mam dosyć tego babsztyla, w piątek jedzie sobie na szczęście za granicę "do siebie" bo już jej się znudziło w okropnej Polsce i mam nadzieję, że prędko nie wróci wrrrr.
    dziewczynke czy ze corka mi urode zabiera bo to sa tylko wyobraznie "starych bab" ktore kiedys sie tym sugerowaly takze nie bierz jej slow na powaznie i miej to w 4 literach :)

blueberry lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ale kapsułkę podajesz przecież całą, tam jest tylko jedna dawka. one sa pakowane jak tabletki w takim sreberku sztwynym, wiec nie ma opcji żeby ci coś wietrzało, a na łyżece to zawsze jakaś częśc porcji dziennej ci zostanie, której dziecko nie zliże.

Jak nadal bede musiala podawac k+d po skonczeniu mojego opakowania, to kupie te z dozownikiem, co wkleiłam parę dni temu Juwitu... gdybym kurcze wiedziala tydzien temu o tej innowacji - tym dozowniku - to bym sie nie zastanawiała.
    fajne są te witaminy z dozownikiem, ale ja na razie nie kupuję mam witaminy od szwagierki , bo jej zostały te w kapsułkach :). Gdybym kupowała wybrała bym te łatwiejsze w aplikacji :)

Te kaspułki są przezroczyste i bardziej pod tym kątem myślałam że może są narażone na rozkład,ale z drugiej strony gdyby tak było były by one w ciemnych kaspułkach a nie jasnych ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry.. też miałam takie obawy i nawet jeszcze na ostatnim usg w 35 tygodniu sie bałam, bo babcia męża śniła że to prawnuczka jednak, a potem ja miałam kilka takich snów, że rodzę i jest zaskoczenie co do płci! :) Mąż ostatnio kategorycznie zapiera się przed 3cim dzieckiem, mówi żeby się nacieszyła tym stanem bo to ostatni raz, wiecej nie bedzie, a ja jeszcze córeczkę bym chciała tak za max 5 lat... i tak jakoś zepsuł mi dziś dzień zanim jeszcze otworzyłam porządnie oczy.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jeszcze póżniej z psiakiem wyjdę i się nigdzie dziś nie wybieram.
    Niestety mam te zapalenie spojówek na 100% bo to już nie pierwszy raz

Na szczęście mam krople ,które ost dostałam wykupiłam 2 paczki.

Nie idę na szkołę rodzenia dziś ,na szczęście w poniedziałek też jest ten sam temat. Bo jest to podzielone na 2 części (kąpiel noworodka) jako że raz tatusiowe bd ćwiczyć ,a raz mamusie. W zależności kto kiedy bd mógł.

A w środę za tydzień ost spotkanie poród aktywny.

Maia masz słodki ten brzusio malutki jak na 35 tydzień hihih;))

Co do płci... zapytałam mamę co zrobimy jak okaże się córcia:P A mama na to sprzedamy ciuszki te które są strikte dla faceta ) i kupimy nowe dla dziewczynki. Na szczęście śpiochy pajace itd mam uniwersalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 14:16

maia1991 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluberry twoje obawy są pewnie bezpodstawne :). Ale z drugiej strony gorzej odwrotnie :), jak kupisz sukieneczki dla córeczki to chłopca już w nie nie ubierzesz ;) a dziewczynka od biedy może w portkach chodzić ;)
    Spokojnie jak pokazał klejnoty wyraźnie to płeć się nie zmieniła :)
    Nasz zawsze na każdym usg ekspoznował klejnoty, jakby chciał powiedzieć - patrz mamo! mam sisusiaka! Jestem chłopcem, nici z córeczki :)!"
    Płeć była potwierdzona przez 4rech lekarzy :), więc powiedziałam mężowi, że tym bardziej byłabym mega zaskoczona gdyby po porodzie okazało się jednak że nie synek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 14:18

Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Blueberry.. też miałam takie obawy i nawet jeszcze na ostatnim usg w 35 tygodniu sie bałam, bo babcia męża śniła że to prawnuczka jednak, a potem ja miałam kilka takich snów, że rodzę i jest zaskoczenie co do płci! :) Mąż ostatnio kategorycznie zapiera się przed 3cim dzieckiem, mówi żeby się nacieszyła tym stanem bo to ostatni raz, wiecej nie bedzie, a ja jeszcze córeczkę bym chciała tak za max 5 lat... i tak jakoś zepsuł mi dziś dzień zanim jeszcze otworzyłam porządnie oczy.
    a ile masz lat :) jeśli mogę zapytać :)
    Próbuj zawsze możesz "złapać" męża na dziecko ;). Nie musi być świadomy , że się staracie :). A potem powiesz mężowi, że się zdarza mimo zabezpieczenia ;). Gorzej jak będziesz w ciąży z 3cim synem o.O ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 14:18

justa24 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Mi tam obojetnie. Jakby teraz urodziła się córeczka to też bym się cieszyła. Ale też za jakieś 3 latka chciałabym 3 dziecko i najlepiej dziewczynkę ;p Ale zobaczymy czy przy dwójce mi się nie odmieni ;p

maia1991, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki иιєиσямαℓиα kazdy mi mowi ze maly ale od samego poczatku jest bardzo malutki i do 5 miesiaca moglam ukryc ciaze hehe bo nic nie bylo widac gin mi mowil ze to moja uroda :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mi tam obojetnie. Jakby teraz urodziła się córeczka to też bym się cieszyła. Ale też za jakieś 3 latka chciałabym 3 dziecko i najlepiej dziewczynkę ;p Ale zobaczymy czy przy dwójce mi się nie odmieni ;p
    a mi marzy sie dwojka dzieci ale zobaczymy jak to po tym porodzie bedzie bo niektore kobiety zrazaja sie po porodzie i nie chca wiecej dzieci by nie przezywac po raz drugi tego bolo znam kilka takich ktorych maz namawia na 2 a one ze jak chce to niech sobie sam rodzi no ale pozyjemy zobaczymy moze za jakies 4 lata synek bedzie :D

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • blueberry Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    bluberry twoje obawy są pewnie bezpodstawne :). Ale z drugiej strony gorzej odwrotnie :), jak kupisz sukieneczki dla córeczki to chłopca już w nie nie ubierzesz ;) a dziewczynka od biedy może w portkach chodzić ;)
    Spokojnie jak pokazał klejnoty wyraźnie to płeć się nie zmieniła :)
    Nasz zawsze na każdym usg ekspoznował klejnoty, jakby chciał powiedzieć - patrz mamo! mam sisusiaka! Jestem chłopcem, nici z córeczki :)!"
    Płeć była potwierdzona przez 4rech lekarzy :), więc powiedziałam mężowi, że tym bardziej byłabym mega zaskoczona gdyby po porodzie okazało się jednak że nie synek ;)

U mnie trzech lekarzy na czterech wizytach widziało jajeczka więc też nie sądzę by się im przewidziało, mam nawet fotkę z usg na której ponoć jest siusiak, lekarz nawet mi to w kółko długopisem zaznaczył, ale jak dla mnie to jakiś prypeć hehe a nie jajca :D No ale wierzę na słowo doktorom, a durnej teściowej kij w oko :P W ogóle się zachowuje jak jakaś wariatka, sama trzy razy była w ciąży, a ona do mnie dziś zdziwiona, że kopniaki czuję, albo, że brzuch mi rośnie... ech szkoda słów :)

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • darijka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Darijka tylko ten czeski jest inny, tzn ma mniej tego simeticonu. Lepiej kupić niemiecki.
    Mnie czasami tez boli pachwina, ale ja już kurcze mogłabym rodzic ;p
    no ja juz mam ten czeski :) moze sie nie przyda :) kolezanki chwalily ten czeski, czas pokaze :) pozdrawiam

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ten twój materac jest firmy Danpol?

Ja właśnie otworzyłam swój materac do łóżeczka i rzeczywiście nie ładnie pachnie :(
    Śmierdzi ten kokos, jednak położna ze szkoły rodzenia miała rację - muszę go zacząć wietrzyć , tylko to trudne nie posiadając łóżeczka :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia bardzo ładny masz brzuszek :) - mój jeden to takie twoje 3 :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nienormalna firmy Danpol ,no śmierdzi jak wszystko co nowe i zapakowane.

Ja go tak za tydzień otworze i niech się wietrzy powoli. Bo jeśli byśmy pojechali na jakiś czas to lepiej żeby był ready :P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ile masz lat :) jeśli mogę zapytać :)
    Próbuj zawsze możesz "złapać" męża na dziecko ;). Nie musi być świadomy , że się staracie :). A potem powiesz mężowi, że się zdarza mimo zabezpieczenia ;). Gorzej jak będziesz w ciąży z 3cim synem o.O ;)

Mam 26, wiec tym bardziej takie kategoryczne stawianie mi granicy już dziś jest dla mnie troche przykre... ale no wlasnie co jesli 3ci chłopak - to sobie strzele w piete :P W zwiazku z tym, że nie jestem otwarta na BIG rodzinę typu 2+8, żeby móc sobie tak na lajcie próbowac i próbwać naturalnie "a nóż się trafi", to byłaby to raczej ostatnia moja próba, zawsze myślałam o trójce dzieci, wiec w zwaizku z tym... przeszło mi przez myśl nawet in vitro z doborem płci... czym osobiście zaskoczyłam samą siebie, bo mam co do tego dylemat moralny, zwyczajnie nie wiem jak ugryźć taki temat i na razie nie wgłębiam się, ale tez boje sie ryzykowac 3ego chłopaka... nie żeby byli niefajni chłopcy, ale ja po prostu chcę doświadczyc też bycia mamą dziewczynki :P

иιєиσямαℓиα, MamaMadzia, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

Oczywiscie, że bym sie cieszyła, ale zestresowałabym się w sensie że z wielkim mozołem i trudem finansowym, inwestuje przez cały rok wszystko w rzeczy typowo pod chłopca, mam wszystko po chłopcu, na Jasia teraz też w tym roku kupuję rzeczy juz niekoniecznie z zapasem, tylko też takie na jeden sezon, troche na styk, bo wiem ze nie szkoda pieniedzy- bedzie miał kto przejąć zaraz po nim... a tu by była dziewczynka, dla której nie mam ani jednej rzeczy z przysłowiowym kwiatkiem... wszystko co miałam dla dziewczynek rozdałam jak poznałam płeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    U mnie trzech lekarzy na czterech wizytach widziało jajeczka więc też nie sądzę by się im przewidziało, mam nawet fotkę z usg na której ponoć jest siusiak, lekarz nawet mi to w kółko długopisem zaznaczył, ale jak dla mnie to jakiś prypeć hehe a nie jajca :D No ale wierzę na słowo doktorom, a durnej teściowej kij w oko :P W ogóle się zachowuje jak jakaś wariatka, sama trzy razy była w ciąży, a ona do mnie dziś zdziwiona, że kopniaki czuję, albo, że brzuch mi rośnie... ech szkoda słów :)

Jak matka 3ki dzieci moze byc zdziwiona ze bzuch w ciazy rosnie?! :D

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy brat mkojego wujka mam 4 córki i dopiero za 5 tym raze docekal sie upragnionego syna, wszyscy w todzinei juz sie modlili zeby wreszcie byl chlopak, bo zonie nie da spokoju. Wogoile jak za 4 raem okazalo sie ze znowu corka to nawet do spzitala nei chcial przyjechac. MOja ciocia z mezem i moja siostrą zrobili im numer ze niby przyjechali z pania od adopcji, bo nei chce kolejnej córki itd(tą pania udawala moja siostra-jeszcze jej nie znali wtedy, bo to rodzina od storny wujka, męża siostry mojej mamy) Chlop tak sie zestresowal i spila ze praiwe jak lwica walczyl o córe, ze on jej nie odda, ze wychowali 3 to i 4 wychowaja. dzis jak to wpsominamy to sie wszscy niezle smieja. A ta 4 córeczka to ulubienica tatusia, a z upragnionym synkiem to same problemy teraz maja :D

michaela, blueberry, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ