X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do roczników, to ja mam 29 lat:-) zdążę mieć pierwsze dziecko przed 30ka:-)chciałam wcześniej, ale nie wyszło, życie samo pisze dla nas scenariusze.

Jutro mam wizytę u swojego gina, ciekawe czy pulpecik nadal przybiera czy troszkę przystopował?czuję, że jest juz spory, bo jego ruchy to teraz takie wypychanie się bardziej, niż kopniaczki:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 88 rocznik :) jeśl już o nich mowa :) a moj mąż starszy jest odemnie o 5 lat i to nasze pierwsze dziecko, chcemy mieć dwójkęv ale to życie pokaże kiedy..i tak jak napisała amicizia jak Bóg da ..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rocznik 90 i już druga dzidzia;) na poczatku drugie miało byc blizej mojej 30 ale zdecydowalismy ze wczesniej. a potem jak malutka podrosnie to chce isc do pracy bo nawet jeszcze sie nie napracowalam ;) i nad jakims kierunkiem szkoly jeszcze mysle albo kursie ;)

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Co do roczników, to ja mam 29 lat:-) zdążę mieć pierwsze dziecko przed 30ka:-)chciałam wcześniej, ale nie wyszło, życie samo pisze dla nas scenariusze.

Jutro mam wizytę u swojego gina, ciekawe czy pulpecik nadal przybiera czy troszkę przystopował?czuję, że jest juz spory, bo jego ruchy to teraz takie wypychanie się bardziej, niż kopniaczki:-)

Heheh Nina, całkiem możliwe, że mały pulpecik:P U mnie też ruchy to w wiekszości takie pełzanie, rozciąganie się. A nie jakieś telepotanie, to już rzadzej:P
    I fakt, przytyłam trochę w ciąży bo mam już 38/40 rozmiar spodni:(:P Ale ogólnie gruba nie jestem jakoś strasznie, mój M też do jakichś otyłyych ludzi nie należy (ostatnio troche przybrał na wadze po ślubie:D:D) więc tym bardziej dla mnie szok, że dziudziuś taki puchniutki:P Jakoś inaczej sobie go wyobrażałam hehe ale dobrze, jaki jest takiego go kocham:D

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój mąż rocznik 86 :D hiihihhi :P
    Ja rocznik 90r :) tak jak Blondi:)
    Ale to akurat moje 1 dziecko będzie :))

Jak życie pozwoli to tak następne chciałabym tak za 3 lata:)

Dziewczyny mam pytanie dotyczące waszych bobusiów. Czy wasz też mają często czkawki w brzuchu ... mój średnio 2 czasem 3 dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 17:20

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czkawki ciężko powiedzieć, bo ja chyba nie odczuwam tego. Jesli to jest delikatne pykanie w środku tak z minutę, dwie, tak jakby coś pulsowało to czuję to tak raz na parę dni. Ale czkawka 2-3razy dziennie to na pewno normalka.

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez rocznik 86 :) a ja sie wystraszyłam bo od 2 dni nie czułam ruchów dziecka i poszłam do gina sprawdzic czy wszystko jest ok na szczęście jest kamień z serca widocznie moja Natalka postanowiła dać mamusi sie wykurować bo jestem troche chora szczegółową wizyte mam 9,10 u gina

Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Heheh Nina, całkiem możliwe, że mały pulpecik:P U mnie też ruchy to w wiekszości takie pełzanie, rozciąganie się. A nie jakieś telepotanie, to już rzadzej:P
    I fakt, przytyłam trochę w ciąży bo mam już 38/40 rozmiar spodni:(:P Ale ogólnie gruba nie jestem jakoś strasznie, mój M też do jakichś otyłyych ludzi nie należy (ostatnio troche przybrał na wadze po ślubie:D:D) więc tym bardziej dla mnie szok, że dziudziuś taki puchniutki:P Jakoś inaczej sobie go wyobrażałam hehe ale dobrze, jaki jest takiego go kocham:D[/QU

Ja i mój mąż ważyliśmy po 3200 jak się urodziliśmy,więc nasz synek chyba nie pójdzie w nasze ślady hehe, ale powiem Wam szczerze, że zawsze wolałam takie pyzatki, niż chude dzieci:-) wiadomo, że nie mega grube, ale małe bobaski z pyzkami kocham, już bym chciała go wycałować!!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wrzucic ostatnie foto i o to one:

569f60ea5b877c8bmed.jpg

e4b0a0261a9edde5med.jpg

blueberry, Ana27, ;oniqa, Lalita2710, juicca, PAREL, maia1991, pasia27, iśka, iśka, maja2024, polska_dziewczyna, Kropka, Asiulka83, Suzy Lee lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak Ana odnośnie czkawki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 17:36

zfxga33.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skończone 28 lat, chciałam mieć dzieciątko przed 30tka, myślę o drugim dziecku ze względu na rodzeństwo dla małej, ale jak widzę sytuację na rynku pracy to mnie wszystko przeraża, jesteśmy raczej z mężem realistami i wszystko musi być zaplanowane, co nie zawsze jest dobre... bo czasami dobrze iść na żywioł...i jakoś się ułoży :)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślicznie wyglądasz :) a chudziutka :)

justa24 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Co do czkawki ciężko powiedzieć, bo ja chyba nie odczuwam tego. Jesli to jest delikatne pykanie w środku tak z minutę, dwie, tak jakby coś pulsowało to czuję to tak raz na parę dni. Ale czkawka 2-3razy dziennie to na pewno normalka.
    Ana między 32-36 tygodniem moja mała miała czkawkę przynajmniej 3 razy na dobę, ale gdzieś czytałam, że dziecko w tym okresie najbardziej trenuję plucka, teraz w tych ostatnich tygodniach już odczuwam bardzo sporadycznie

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki mój mąż rocznik 86 :D hiihihhi :P
    Ja rocznik 90r :) tak jak Blondi:)
    Ale to akurat moje 1 dziecko będzie :))

Jak życie pozwoli to tak następne chciałabym tak za 3 lata:)

Dziewczyny mam pytanie dotyczące waszych bobusiów. Czy wasz też mają często czkawki w brzuchu ... mój średnio 2 czasem 3 dziennie
    to młodziutka jesteś lalita :) a jak Ty odczuwasz tą czkawke?? bo ja to nie zabardzo wiem kiedy ona jest..jesli wogóle jest :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa promieniejesz:) Widać, że jak urodzisz będziesz nadal szczupła laseczka:)

justa24 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa- wygladasz przecudnie!

co do czkawki- moja dzidzia ma ok2/3 razy dziennie a zaczęłam odczuwać tak ok 27 tyg

widzę, że większość rocznik 86? Co do mnie to 85 a mąż 84 ;)

justa24, pasia27 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 pięknie wyglądasz, jesteśmy podobnej budowy, chyba za wiele kilogramów nie przytyłaś?

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Justa promieniejesz:) Widać, że jak urodzisz będziesz nadal szczupła laseczka:)
    oj powiem Ci żę po porodzie chyba bedzie mi brakowac brzuszka i tych ruchów to naprawde jest cudowny stan w życiu kobiety :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję, że ja nie czuję tej czkawki i dlatego tak rzadko ją rejestruję:P Zreszta u mnie wszystko na odwrót w ciąży, do 12 tc jakoś plamiłam a z dzidzią nic nie było rosła zdrowa i nie wiaodmo o co chodziło z tymm plamieniem, teraz mam cały czas twardy, napięty brzuch, skurcze a szyjka długaśna:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja tak jak Karoam od ok 27-28 tyg zaczęłam to odczuwać.
    Wiecie ruchy rozpoznaję czuciowo i wizualnie bo nie raz nie czuć a brzuch się kołysa.

A czkawkę rozpoznaje tak brzuch się nie rusza i czuję takie pulsowanie :
    pik pik pik i jest to rytmiczne no ja wiem że to czkawka bo przecież nie czułabym serca bobusia przez skórę. Po paru minutach przechodzi

maia1991 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ