Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do roczników, to ja mam 29 lat:-) zdążę mieć pierwsze dziecko przed 30ka:-)chciałam wcześniej, ale nie wyszło, życie samo pisze dla nas scenariusze.

Jutro mam wizytę u swojego gina, ciekawe czy pulpecik nadal przybiera czy troszkę przystopował?czuję, że jest juz spory, bo jego ruchy to teraz takie wypychanie się bardziej, niż kopniaczki:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 88 rocznik :) jeśl już o nich mowa :) a moj mąż starszy jest odemnie o 5 lat i to nasze pierwsze dziecko, chcemy mieć dwójkęv ale to życie pokaże kiedy..i tak jak napisała amicizia jak Bóg da ..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rocznik 90 i już druga dzidzia;) na poczatku drugie miało byc blizej mojej 30 ale zdecydowalismy ze wczesniej. a potem jak malutka podrosnie to chce isc do pracy bo nawet jeszcze sie nie napracowalam ;) i nad jakims kierunkiem szkoly jeszcze mysle albo kursie ;)

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Co do roczników, to ja mam 29 lat:-) zdążę mieć pierwsze dziecko przed 30ka:-)chciałam wcześniej, ale nie wyszło, życie samo pisze dla nas scenariusze.

Jutro mam wizytę u swojego gina, ciekawe czy pulpecik nadal przybiera czy troszkę przystopował?czuję, że jest juz spory, bo jego ruchy to teraz takie wypychanie się bardziej, niż kopniaczki:-)

Heheh Nina, całkiem możliwe, że mały pulpecik:P U mnie też ruchy to w wiekszości takie pełzanie, rozciąganie się. A nie jakieś telepotanie, to już rzadzej:P
    I fakt, przytyłam trochę w ciąży bo mam już 38/40 rozmiar spodni:(:P Ale ogólnie gruba nie jestem jakoś strasznie, mój M też do jakichś otyłyych ludzi nie należy (ostatnio troche przybrał na wadze po ślubie:D:D) więc tym bardziej dla mnie szok, że dziudziuś taki puchniutki:P Jakoś inaczej sobie go wyobrażałam hehe ale dobrze, jaki jest takiego go kocham:D

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój mąż rocznik 86 :D hiihihhi :P
    Ja rocznik 90r :) tak jak Blondi:)
    Ale to akurat moje 1 dziecko będzie :))

Jak życie pozwoli to tak następne chciałabym tak za 3 lata:)

Dziewczyny mam pytanie dotyczące waszych bobusiów. Czy wasz też mają często czkawki w brzuchu ... mój średnio 2 czasem 3 dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 17:20

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czkawki ciężko powiedzieć, bo ja chyba nie odczuwam tego. Jesli to jest delikatne pykanie w środku tak z minutę, dwie, tak jakby coś pulsowało to czuję to tak raz na parę dni. Ale czkawka 2-3razy dziennie to na pewno normalka.

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez rocznik 86 :) a ja sie wystraszyłam bo od 2 dni nie czułam ruchów dziecka i poszłam do gina sprawdzic czy wszystko jest ok na szczęście jest kamień z serca widocznie moja Natalka postanowiła dać mamusi sie wykurować bo jestem troche chora szczegółową wizyte mam 9,10 u gina

Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Heheh Nina, całkiem możliwe, że mały pulpecik:P U mnie też ruchy to w wiekszości takie pełzanie, rozciąganie się. A nie jakieś telepotanie, to już rzadzej:P
    I fakt, przytyłam trochę w ciąży bo mam już 38/40 rozmiar spodni:(:P Ale ogólnie gruba nie jestem jakoś strasznie, mój M też do jakichś otyłyych ludzi nie należy (ostatnio troche przybrał na wadze po ślubie:D:D) więc tym bardziej dla mnie szok, że dziudziuś taki puchniutki:P Jakoś inaczej sobie go wyobrażałam hehe ale dobrze, jaki jest takiego go kocham:D[/QU

Ja i mój mąż ważyliśmy po 3200 jak się urodziliśmy,więc nasz synek chyba nie pójdzie w nasze ślady hehe, ale powiem Wam szczerze, że zawsze wolałam takie pyzatki, niż chude dzieci:-) wiadomo, że nie mega grube, ale małe bobaski z pyzkami kocham, już bym chciała go wycałować!!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wrzucic ostatnie foto i o to one:

569f60ea5b877c8bmed.jpg

e4b0a0261a9edde5med.jpg

blueberry, Ana27, ;oniqa, Lalita2710, juicca, PAREL, maia1991, pasia27, iśka, iśka, maja2024, polska_dziewczyna, Kropka, Asiulka83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak Ana odnośnie czkawki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 17:36

zfxga33.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skończone 28 lat, chciałam mieć dzieciątko przed 30tka, myślę o drugim dziecku ze względu na rodzeństwo dla małej, ale jak widzę sytuację na rynku pracy to mnie wszystko przeraża, jesteśmy raczej z mężem realistami i wszystko musi być zaplanowane, co nie zawsze jest dobre... bo czasami dobrze iść na żywioł...i jakoś się ułoży :)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślicznie wyglądasz :) a chudziutka :)

justa24 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Co do czkawki ciężko powiedzieć, bo ja chyba nie odczuwam tego. Jesli to jest delikatne pykanie w środku tak z minutę, dwie, tak jakby coś pulsowało to czuję to tak raz na parę dni. Ale czkawka 2-3razy dziennie to na pewno normalka.
    Ana między 32-36 tygodniem moja mała miała czkawkę przynajmniej 3 razy na dobę, ale gdzieś czytałam, że dziecko w tym okresie najbardziej trenuję plucka, teraz w tych ostatnich tygodniach już odczuwam bardzo sporadycznie

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczynki mój mąż rocznik 86 :D hiihihhi :P
    Ja rocznik 90r :) tak jak Blondi:)
    Ale to akurat moje 1 dziecko będzie :))

Jak życie pozwoli to tak następne chciałabym tak za 3 lata:)

Dziewczyny mam pytanie dotyczące waszych bobusiów. Czy wasz też mają często czkawki w brzuchu ... mój średnio 2 czasem 3 dziennie
    to młodziutka jesteś lalita :) a jak Ty odczuwasz tą czkawke?? bo ja to nie zabardzo wiem kiedy ona jest..jesli wogóle jest :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa promieniejesz:) Widać, że jak urodzisz będziesz nadal szczupła laseczka:)

justa24 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa- wygladasz przecudnie!

co do czkawki- moja dzidzia ma ok2/3 razy dziennie a zaczęłam odczuwać tak ok 27 tyg

widzę, że większość rocznik 86? Co do mnie to 85 a mąż 84 ;)

justa24, pasia27 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 pięknie wyglądasz, jesteśmy podobnej budowy, chyba za wiele kilogramów nie przytyłaś?

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Justa promieniejesz:) Widać, że jak urodzisz będziesz nadal szczupła laseczka:)
    oj powiem Ci żę po porodzie chyba bedzie mi brakowac brzuszka i tych ruchów to naprawde jest cudowny stan w życiu kobiety :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję, że ja nie czuję tej czkawki i dlatego tak rzadko ją rejestruję:P Zreszta u mnie wszystko na odwrót w ciąży, do 12 tc jakoś plamiłam a z dzidzią nic nie było rosła zdrowa i nie wiaodmo o co chodziło z tymm plamieniem, teraz mam cały czas twardy, napięty brzuch, skurcze a szyjka długaśna:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja tak jak Karoam od ok 27-28 tyg zaczęłam to odczuwać.
    Wiecie ruchy rozpoznaję czuciowo i wizualnie bo nie raz nie czuć a brzuch się kołysa.

A czkawkę rozpoznaje tak brzuch się nie rusza i czuję takie pulsowanie :
    pik pik pik i jest to rytmiczne no ja wiem że to czkawka bo przecież nie czułabym serca bobusia przez skórę. Po paru minutach przechodzi

maia1991 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ ‹ 480 481 482 483 484 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ