X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    justa24 pięknie wyglądasz, jesteśmy podobnej budowy, chyba za wiele kilogramów nie przytyłaś?
    ja przed ciąża to niedowaggę miałam ale taki moj urok już a dotej pory przytyłam 14 kilo a TY?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No więc ja tak jak Karoam od ok 27-28 tyg zaczęłam to odczuwać.
    Wiecie ruchy rozpoznaję czuciowo i wizualnie bo nie raz nie czuć a brzuch się kołysa.

A czkawkę rozpoznaje tak brzuch się nie rusza i czuję takie pulsowanie :
    pik pik pik i jest to rytmiczne no ja wiem że to czkawka bo przecież nie czułabym serca bobusia przez skórę. Po paru minutach przechodzi
    AAA no to takie pulsowanie też mam tylko ja wiem czy tak często, raczej od czasu do czasu..

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    miałam wrzucic ostatnie foto i o to one:

569f60ea5b877c8bmed.jpg

Tak się uśmiecham na to zdjęcie bo też ostatnio byliśmy na weselu i nawet potańczyliśmy trochę, ale mąż za wiele nie chciał bo ciągle odbijał sie od mojego brzuszka :)

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo my też tak ..tańczyliśmy jakby z dystansem hehe
    wogóle to tylko wolne kawałki wchodziły w grę

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ja tez 85!nie jestes sama.no i mni tez sie udalo pierwsze przed 30hehe no a drugie hmm chcialabym kiedys ale to odleglosc na razie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wrzuciłabym jakąś fotkę ale nie wiem jak ja dołączyć :(

• pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa super wygladasz.brzucio cudny.lubie ogladac brzuszki :-)
    Ladna z was parka z mezem.pasujecie do siebie;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to tak jak pisałam kilka razy dziennie ma :)

Justa zapomniałam napisać super figurka i pięknie wyglądasz;)

Ja też muszę sobie jakieś foty z mężem w ciąży porobić:) bo w sumie ja sama mam:P a z nim nie ,jakoś okazji nie było:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzisz na fotosik niemusisz sie logować klikasz po prwej str na dodaj zdjecia
    i tam wybierasz z komputera potem musisz wybrac ograniczenie wiekowe( lub nie) i klikasz chyba dalej i potem przekierowuje Cie na strone z linkami i wybierasz ten 500px na forum.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja też nie mam z mężem. W ogóle nie mam nic pamiątkowego z okresu ciąży, trzeba wybrać się w plener z pieskiem i porobić ładne fotki może w lesie jak będzie ładna pogoda na złotych liściach z brzuchalkiem :)

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Justa super wygladasz.brzucio cudny.lubie ogladac brzuszki :-)
    Ladna z was parka z mezem.pasujecie do siebie;-)
    dzieki pasia hehe ja też lubie oglądać brzuszki dlatego fajnie jest tak wstawić i porównać sobie z innymi:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No ja to tak jak pisałam kilka razy dziennie ma :)

Justa zapomniałam napisać super figurka i pięknie wyglądasz;)

Ja też muszę sobie jakieś foty z mężem w ciąży porobić:) bo w sumie ja sama mam:P a z nim nie ,jakoś okazji nie było:P
    lalita to jak mąż wroci to musicie nadrobic straty koniecznie bo fajna pamiatka. my w sumie też tak razem to niemamy zabardzo fotek przeważnie ja sama..teraz tak ostatnio trochę więcęj razem no w końcu to ostatni dzwonek.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    No właśnie i ja też nie mam z mężem. W ogóle nie mam nic pamiątkowego z okresu ciąży, trzeba wybrać się w plener z pieskiem i porobić ładne fotki może w lesie jak będzie ładna pogoda na złotych liściach z brzuchalkiem :)
    blueberry powiem Ci żę świetny pomysł mi zapodałaś hehe:)

blueberry lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do roczników to ja jestem 83 i na trzydzieste urodzinki będę 2 dziecko mój mąż jest 73 rocznik więc róznica wiekowa jest między nami ale ja zawsze wolałam starszych facetów no i tak już zostało :).

Justa w ciąży wyglądasz kwitnąco i jesteś taka szczuplutka :)

Ja dziś cały dzień leże plackiem bardzo dokucza mi ten ból w pachwinie :(

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ja przed ciąża to niedowaggę miałam ale taki moj urok już a dotej pory przytyłam 14 kilo a TY?
    Wczoraj na wizycie miałam dalej 7,5kg na plusie, troche sie martwiłam ta moją wagą ale gin powiedziała że jest idealnie, mała waży już 3 kg :)

probowałam dodac jakies zdjecie ale niestrety nie udało mi sie, haker internetowy ze mnie będzie, a w małej ikonce trochę poucinało :/

justa24 lubi tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Co do roczników to ja jestem 83 i na trzydzieste urodzinki będę 2 dziecko mój mąż jest 73 rocznik więc róznica wiekowa jest między nami ale ja zawsze wolałam starszych facetów no i tak już zostało :).

Justa w ciąży wyglądasz kwitnąco i jesteś taka szczuplutka :)

Ja dziś cały dzień leże plackiem bardzo dokucza mi ten ból w pachwinie :(
    marzycielka nie masz problemów z kręgosłupem? bo czasami od kreg promieniuje w kierunku pachwiny,,,

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie nic mi nie dolegało z kręgosłupem ja sobie tak myślę że może wszystko się tam rozrasta i moze przez to ten ból.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel, kolejna chudzinka na forum:) Super figurka jak na ten etap ciąży!!Pozazdrościć:)) Powiedz mi - a może już pytałam? eh to rozkojarzenie ciążowe:( - dlaczego będziesz mieć cesarkę?

Kurcze cały czas myślałam, że "jak cos" poprosić mozną w szpitalu zawsze o cesarke na żądanie (płatną) ale szukam i szukam w necie i znalazłam, że tak wcale się nie da:( Tzn. można ale tylko w prywatnych klinikach i szpitalach, a w publicznych cesarki są tylko i wyłącznie bezpłatne, jedyne co to można "dogadać" się ze swoim prowadzącym ciążę żeby wypisał takie zaświadczenie pewnie za kasę... Szkoda, bo myślałam, że jak przyjdzie co do czego podczas porodu naturalnego, jakieś komplikacje, a lekarze będą odciagać decyzje do CC to chciałam wziąć "na życzenie" i nie stresować sie...

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana a skąd jesteś ?

ja Ci prześle ranking szpitali może cos tutaj znajdziesz
    http://www.gdzierodzic.info/

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Tarnowa:) Będe rodzić w szpitalu, w którym przyjmuje mój gin., zresztą ma dobre opinie:)) Tyle, że jeśli jest jakiś przepis, że nie można w publicznych szpitalach w razie "W" poprosić o płatne CC " na legalu" to nic nie poradzę. Zapytam lekarza na następnej wizycie jak on to widzi:P

zsxuot7.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ