III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
justa24 wrote:A to Ty Parel kiedy masz mięć tę cesarke? bo nie masz suwaczkai nie wiem w którym tyg jesteś
justa24 lubi tę wiadomość
-
Oniqa zobacz wpisałam se szpitale:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=40-009&distance=10 zobacz ile tam gdzie chcę rodzić jest porodów w ile np cc w porównaniu do innych.
http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php to chyba ten w Mikołowie co też ponoć jest ok i też według tej tabelki ma mało nacięć krocza i mało cc
Co jest bardzo dobre bo wówczas świadczy o szpitalu że starają się tak poprowadzić poród żeby był naturalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 19:12
-
PAREL wrote:9.X, jak wytrzymam do tego terminu, bo szyjkę mam krótką i rozwarcie na 2cm, poleguję no ale zobaczymy ... najpóźniej 9tego spotkamy sie z nasza mała
-
Ana27 wrote:Teraz chodzę do Koteckiego więc rodzić będe właśnie na starym. Ogólnie jestem zadowlona choć nie powiem, zakręcony z niego człowiek:)
ale to co przeszli to ich... więc jak coś to lepiej jasno sie dogadać i wziąć skerowanie...
-
PAREL wrote:To odnośnie Koteckiego, ma dobre opinie, ale moja koleżanka chodziła do niego dogadała sie z nim na cesarkę, z uwagi wąską miednicę, nie dał jej skierowania na cesarkę, jak zaczął sie poród nie trafiła na jego dyżur, a lekarz prowadzący zadecydował że ma rodzic naturalnie, w koncu poród nie postępował i tak miała cesarkę, ale dziecko dostało 2pkt, na szczeście mały ma teraz 14m-cy i wydaje sie że wszystko ok
ale to co przeszli to ich... więc jak coś to lepiej jasno sie dogadać i wziąć skerowanie...
-
Ana27 wrote:No właśnie, tak zrobię. Choć nie rozumiem tego, że jesli ktoś ma wąską miednicę i to jest wskazanie do CC to dlaczego dla jednego lekarza właśnie jest a dla drugiego nie? Zaraz bym dzwoniła do niego żeby zadzownił do kolegi i kazał mu tę cesarkę zrobić
-
Lalita2710 wrote:Oniqa zobacz wpisałam se szpitale:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=40-009&distance=10 zobacz ile tam gdzie chcę rodzić jest porodów w ile np cc w porównaniu do innych.
http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php to chyba ten w Mikołowie co też ponoć jest ok i też według tej tabelki ma mało nacięć krocza i mało cc
Co jest bardzo dobre bo wówczas świadczy o szpitalu że starają się tak poprowadzić poród żeby był naturalny.
-
Parel, mam nadzieję, że do Ciebie nie trafię z dzidziusiem po poordzie! heh kurcze i tak myślę sobie, że dobrze, że masz cc bo jak się napatrzyłaś na to wszytsko w pracy to człowiek zupełnie może zmienić myslenie n/t naturalnego porodu...
A co do mnie jeszcze to tak myslę, że dziecko może mieć kolo 4kg. Porównywałam z czystej ciekawości wagę dziecka koleżanki, która rodziła w poniedziałek z wagą mojego z poszczególnych tygodni ciąży bo tak się złożyło, że chodzimy do tego samego lekarza wiec to samo usg, i te same tyg ciazy podczas wizyt. I moje dziecko nawet ciut większe od jej póki co, a tydzień przed jej porodem dziecko miało 4100gr. Także jeśli moje też takie będzie wielkie to mam nadzieję, że to będzie wskazanie do cc... -
Lalita2710 wrote:Parel ile dokładnie jest wymiar dziecka żeby był niby wskazaniem do cc
Bo mojej świadkowej ost pow że powyżej 3500...
Moja mama miała 2 cesarki bo miała wąski kanał rodny.
Jak to jest kiedy oni mogą spr jaki kanał rodny ma kobieta...
Położna tłumaczyła na szkole rodzenia ale nie pamieam dokladnie, że mierzą miednicę jakiś narzędziem a'la cyrklem i jesli ma mniej niż ileś tam cm w jakimś miejscu to raczej będzie ciężko z porodem naturalnym. ale w którym miejscu dokładnie i ile cm to niesttey nie pamiętam.. -
No niestety ja następna ;p Tzn stety ale mam stracha ;)I czuję że kilka osób przepuszczę, nie mam żadnych objawów porodu
Z tym za wąskim kanałem jest tak, że jak przyjmują do szpitala to badają cię takim cyrklem i jakoś to sprawdzają. W większości szpitali cesarkę się robi powyżej 4500.
Ja jestem 83 rocznik i to moje drugie dziecko przed 30 ;p Pierwsze rodziłam 3 lata temu więc w waszym wieku -
Lalita2710 wrote:Parel ile dokładnie jest wymiar dziecka żeby był niby wskazaniem do cc
Bo mojej świadkowej ost pow że powyżej 3500...
Moja mama miała 2 cesarki bo miała wąski kanał rodny.
Jak to jest kiedy oni mogą spr jaki kanał rodny ma kobieta... -
Dzięki dziewczyny ,czyli każdy mówi inaczej:D od 3,5 do 4,5
Ja nastawiam się na poród naturalny ,ale jeżeli okazało by się że mam wąski kanał to wolę żeby się dziecko nie męczyło i potem przypadkiem nie utkneło jak będzie za późno i żeby nie musieli go wyciągać kleszczami ,albo vacum.
Więc wówczas wolałabym cc.... -
Każdy szpital ma swoje zasady. W tym gdzie rodziłam pierwszego syna nawet 6 kg dzieci rodzą naturalnie. Ale pewnie po badaniu tym cyrklem wychodzi że są w stanie.
Justa pięknie wyglądasz. Promieniejesz. Powinnaś zostać modelką ciążową -
hehe dlatego będziemy się martwić bliżej naszego temrinu:P Trzeba iść kontrolnie na usg tydzień przed terminem jeśli będzie czuć, że dzidziuś moze być duży i tyle:) Kurcze ale ja zaczynam się martwic:P Bo w 27tc mial 1200gr a w 30tc 1800:P Rośnie szybko:P
moniqa zdrowiej!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 19:47
;oniqa lubi tę wiadomość