X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    A to Ty Parel kiedy masz mięć tę cesarke? bo nie masz suwaczkai nie wiem w którym tyg jesteś :)
    9.X, jak wytrzymam do tego terminu, bo szyjkę mam krótką i rozwarcie na 2cm, poleguję no ale zobaczymy ... najpóźniej 9tego spotkamy sie z nasza mała :)

justa24 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa zobacz wpisałam se szpitale:
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=40-009&distance=10 zobacz ile tam gdzie chcę rodzić jest porodów w ile np cc w porównaniu do innych.

http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php to chyba ten w Mikołowie co też ponoć jest ok i też według tej tabelki ma mało nacięć krocza i mało cc
    Co jest bardzo dobre bo wówczas świadczy o szpitalu że starają się tak poprowadzić poród żeby był naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 19:12

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tak zobaczyłam kto jest pierwszy na liście a tu proszę KLEOPATRA:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    9.X, jak wytrzymam do tego terminu, bo szyjkę mam krótką i rozwarcie na 2cm, poleguję no ale zobaczymy ... najpóźniej 9tego spotkamy sie z nasza mała :)
    jejku już 9 to juz tak bliziutko.. jak się czujesz z tym że znasz termin przyjścia na świat córeczki?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Teraz chodzę do Koteckiego więc rodzić będe właśnie na starym. Ogólnie jestem zadowlona choć nie powiem, zakręcony z niego człowiek:)
    To odnośnie Koteckiego, ma dobre opinie, ale moja koleżanka chodziła do niego dogadała sie z nim na cesarkę, z uwagi wąską miednicę, nie dał jej skierowania na cesarkę, jak zaczął sie poród nie trafiła na jego dyżur, a lekarz prowadzący zadecydował że ma rodzic naturalnie, w koncu poród nie postępował i tak miała cesarkę, ale dziecko dostało 2pkt, na szczeście mały ma teraz 14m-cy i wydaje sie że wszystko ok :) ale to co przeszli to ich... więc jak coś to lepiej jasno sie dogadać i wziąć skerowanie...

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    To odnośnie Koteckiego, ma dobre opinie, ale moja koleżanka chodziła do niego dogadała sie z nim na cesarkę, z uwagi wąską miednicę, nie dał jej skierowania na cesarkę, jak zaczął sie poród nie trafiła na jego dyżur, a lekarz prowadzący zadecydował że ma rodzic naturalnie, w koncu poród nie postępował i tak miała cesarkę, ale dziecko dostało 2pkt, na szczeście mały ma teraz 14m-cy i wydaje sie że wszystko ok :) ale to co przeszli to ich... więc jak coś to lepiej jasno sie dogadać i wziąć skerowanie...
    No właśnie, tak zrobię. Choć nie rozumiem tego, że jesli ktoś ma wąską miednicę i to jest wskazanie do CC to dlaczego dla jednego lekarza właśnie jest a dla drugiego nie? Zaraz bym dzwoniła do niego żeby zadzownił do kolegi i kazał mu tę cesarkę zrobić:P

zsxuot7.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No właśnie, tak zrobię. Choć nie rozumiem tego, że jesli ktoś ma wąską miednicę i to jest wskazanie do CC to dlaczego dla jednego lekarza właśnie jest a dla drugiego nie? Zaraz bym dzwoniła do niego żeby zadzownił do kolegi i kazał mu tę cesarkę zrobić:P
    Właśnie to jest wkurzające, że liczą na to, że może sie uda i urodzi naturalnie... może czasami sie udaje ale nie zawsze, tak samo jak trafiają do mnie dzieci ze złamanymi obojczykami, bo okazuje się że dziecko ma 4100, kobietka drobna to jak obojczyk nie pęknie jak musi sie przecisnąć przez wąską miednicę, pamiętam jak tuż przed tym jak poszłam na L4 przyszedł męźczyzna który mówił że urodziło mu sie dziecko z porażeniem splotu barkowego bo nie zrobili cesarki a dziecko ważyło 4300, ale to w Roztoce nie w szpitalu...często kobiety nie sa świadome, że maja wymiary miednicy kwalifikujące je do cc, albo nie wiedzą że dziecko ma ponad 4kg bo ostatnia wizyte miały 3tyg przed terminem a lekarz nie mówił ile waży...

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 października 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    jejku już 9 to juz tak bliziutko.. jak się czujesz z tym że znasz termin przyjścia na świat córeczki?
    jestem trochę spokojniejsza, ale coś czuję, że to będzie wcześniej :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel ile dokładnie jest wymiar dziecka żeby był niby wskazaniem do cc

Bo mojej świadkowej ost pow że powyżej 3500...

Moja mama miała 2 cesarki bo miała wąski kanał rodny.
    Jak to jest kiedy oni mogą spr jaki kanał rodny ma kobieta...

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oniqa zobacz wpisałam se szpitale:
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=40-009&distance=10 zobacz ile tam gdzie chcę rodzić jest porodów w ile np cc w porównaniu do innych.

http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php to chyba ten w Mikołowie co też ponoć jest ok i też według tej tabelki ma mało nacięć krocza i mało cc
    Co jest bardzo dobre bo wówczas świadczy o szpitalu że starają się tak poprowadzić poród żeby był naturalny.
    też już to oglądałam TY rodzisz przede mna awięc poczekam na Twoja opinie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel, mam nadzieję, że do Ciebie nie trafię z dzidziusiem po poordzie! heh kurcze i tak myślę sobie, że dobrze, że masz cc bo jak się napatrzyłaś na to wszytsko w pracy to człowiek zupełnie może zmienić myslenie n/t naturalnego porodu...
    A co do mnie jeszcze to tak myslę, że dziecko może mieć kolo 4kg. Porównywałam z czystej ciekawości wagę dziecka koleżanki, która rodziła w poniedziałek z wagą mojego z poszczególnych tygodni ciąży bo tak się złożyło, że chodzimy do tego samego lekarza wiec to samo usg, i te same tyg ciazy podczas wizyt. I moje dziecko nawet ciut większe od jej póki co, a tydzień przed jej porodem dziecko miało 4100gr. Także jeśli moje też takie będzie wielkie to mam nadzieję, że to będzie wskazanie do cc...

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Też jestem ciekawa czy jest jakiś ogólny przedział jeśli chodzi o tę wagę dziecka.

Położna tłumaczyła na szkole rodzenia ale nie pamieam dokladnie, że mierzą miednicę jakiś narzędziem a'la cyrklem i jesli ma mniej niż ileś tam cm w jakimś miejscu to raczej będzie ciężko z porodem naturalnym. ale w którym miejscu dokładnie i ile cm to niesttey nie pamiętam..

zsxuot7.png
  • Kleopatra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja następna ;p Tzn stety ale mam stracha ;)I czuję że kilka osób przepuszczę, nie mam żadnych objawów porodu :)
    Z tym za wąskim kanałem jest tak, że jak przyjmują do szpitala to badają cię takim cyrklem i jakoś to sprawdzają. W większości szpitali cesarkę się robi powyżej 4500.
    Ja jestem 83 rocznik i to moje drugie dziecko przed 30 ;p Pierwsze rodziłam 3 lata temu więc w waszym wieku :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • PAREL Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Teoretycznie od 4kg lekarz powinien wskazać cc, ale to jest indywidualna sprawa, mierzy sie rozstawienie miednicy w stosunku do wagi dziecka, tylko jest też pytanie, jakie usg ma lekarz czy jest w stanie w miarę wiarygodnie podać wagę dziecka na ok tydzień przed terminem, bywały przypadki że lekarzmówił że dziecko ma 3500 a rodziło sie ponad 4kg...

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ,czyli każdy mówi inaczej:D od 3,5 do 4,5 :O

Ja nastawiam się na poród naturalny ,ale jeżeli okazało by się że mam wąski kanał to wolę żeby się dziecko nie męczyło i potem przypadkiem nie utkneło jak będzie za późno i żeby nie musieli go wyciągać kleszczami ,albo vacum.
    Więc wówczas wolałabym cc....

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny życze udanego wieczorku ja uciekam do łózka bo czuje sie coraz gorzej do usłyszenia jutro :) mam nadziejej że Was nie zanudzam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy szpital ma swoje zasady. W tym gdzie rodziłam pierwszego syna nawet 6 kg dzieci rodzą naturalnie. Ale pewnie po badaniu tym cyrklem wychodzi że są w stanie.
    Justa pięknie wyglądasz. Promieniejesz. Powinnaś zostać modelką ciążową :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dlatego będziemy się martwić bliżej naszego temrinu:P Trzeba iść kontrolnie na usg tydzień przed terminem jeśli będzie czuć, że dzidziuś moze być duży i tyle:) Kurcze ale ja zaczynam się martwic:P Bo w 27tc mial 1200gr a w 30tc 1800:P Rośnie szybko:P

moniqa zdrowiej!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 19:47

;oniqa lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ale widać po zdjęciu mimo że miniaturka tak mi się wydaję że sporo ci urósł:D więc co się dziwisz że synuś duży :D

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ana ale widać po zdjęciu mimo że miniaturka tak mi się wydaję że sporo ci urósł:D więc co się dziwisz że synuś duży :D
    Nom, przytyło się te yyy 17kg więc gdzieś musiało pójść, wszystko w brzuch oczywiście:P

zsxuot7.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ