III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana nic sie nie matrtw, wszystko będzie ok, dr K to dobry lekarz, więc pokieruje Cię odpowiednio...
laseczka z Ciebie niezła, chyba jesteś z tych drobniejszych kobietek, jak dzieciątko będzie większe to pewnie będzie wskazanie do cc...
dobrej nocki dziewczynyja tez zmykam pomału
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Tylko w brzuch moja droga tylko ,bo dalej jesteś chudzina. Tylko wiesz chodzi mi o te gramy że szybko przyspieszył. Ale teraz może zwolnić i mniej nabierać to nie jest powiedziane.
Parel dobranoc:) -
иιєиσямαℓиα wrote:usunęłam wam te dziewczyny z listy , które się nie udzielają na forum
ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo znowu znajdzie się ktoś kto to pewnie zakwestionujeno to suzy lee która jesteś??
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny mam pytanie czy zaopatrujecie się na wszelki wypadek w mini termoforek na kolki na brzuszek?
Gdzie można kupić w PL ten sab simplex na kolki?
moja siostra kupywała na allegro... ale to było 1,5 roku temu.. teraz nie ma... też chce to mieć... ale siostra mi powiedziała że na jej córeczke lepiej działał espumisan -
jaki malutki brzuszek... ale ładny i zgrabny... mój a jestesmy w tym samym tygodniu jest raz większy...hiihi
-
PAREL wrote:Teoretycznie od 4kg lekarz powinien wskazać cc, ale to jest indywidualna sprawa, mierzy sie rozstawienie miednicy w stosunku do wagi dziecka, tylko jest też pytanie, jakie usg ma lekarz czy jest w stanie w miarę wiarygodnie podać wagę dziecka na ok tydzień przed terminem, bywały przypadki że lekarzmówił że dziecko ma 3500 a rodziło sie ponad 4kg...
Ja tak miałam i to w dzień porodu. Przyjechałam na porodówkę zrobili mi USG na którym wyszło ze dziecko ma 3200 g i cisneli około 5 godzin partych z myślą że dam rade a Synek utknął w kanale rodnym bo ważył 4200 g Jak ordynator sie zorientował " na sygnale" przewieźli mnie na cesarke. Pozniej mnie przepraszali ze im USG szwankuje...;/ ale nic było mineło i teraz własnie jak się okaże że drugie dzieciątko też duże czyli powyżej 4 kg będe mieć wskazanie na cesarkę. -
Lalita2710 wrote:Oniqa zobacz wpisałam se szpitale:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=0&city=katowice&zipcode=40-009&distance=10 zobacz ile tam gdzie chcę rodzić jest porodów w ile np cc w porównaniu do innych.
http://www.szpital-mikolow.com.pl/index.php to chyba ten w Mikołowie co też ponoć jest ok i też według tej tabelki ma mało nacięć krocza i mało cc
Co jest bardzo dobre bo wówczas świadczy o szpitalu że starają się tak poprowadzić poród żeby był naturalny. -
Ależ jestem ciekawa ile mój syncio waży, strasznie się cieszę, że jutro go zobaczę
Dziś się wykąpkałam przed wizytą no i ogłaszam wszem i wobec, że nie widzę w ogóle pipki
Pierwszy raz goliłam się zupełnie na oślep, mąż tylko kontrolnie rzucił okiem czy jest ok, bo nie zniosłabym łaskotek gdyby mi zaczął pomagać
Miriam, Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze Was nie nadrobiłam na razie tylko cieszę się i spieszę z Wami podzielić wiadomością:
Po USG wiemy że mała ładnie rośnie, jest dokładnie pośrodku norm, waży 1,5 kg i obróciła się juz głową w dół, pupsko i grzbiet po lewej nogi zwrócone na prawo z tendencja do kopania w wątrobę
A teraz zaczynam czytać posty wstecz:)
czy któras z Was ma zwierzaki czytała jak oswoić psa z pojawieniem się nowej osoby w rodzinie?Miriam, Lalita2710, Nina, Kropka, Ana27, yennefer, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Michela ja na usg nie byłam ale mój synuś główką w dół od dawna i też po lewej stronie wyczuwam jego plecy a po prawej ma nóżki u góry na dole rączki:P
No ja też mam psiaka ona się boi dzieci musiała być skrzywdzona ,jak była mała ( raz mi się posrała na dworze) jak dziewczynka próbowała mała ją dotknąć... ) Ale jak był u nas kiedyś synuś świadkowej to ino patrzała na niego.
Ponoć najlepiej ciuszki od małego bobusia pierw dać do wąchania ,wejść z dzieckiem np usiąść na łóżku ty mąż dzidziuś i żeby powąchał piesio itd.
Moja jest mały liliput ,nie wiem jak z wielkim psiakami np... -
micheaela ja mam 9 letnią amstaffkę, która kocha dzieci i z wzajemnością, na klatce obwąchuje wszystkie wózki dziecięce i zawsze merda ogonem, mam nadzieję, że nie będę miała problemów z moją sunią. Na pewno mąż po porodzie przywiezie ze szpitala do domu jakąś pieluchę i ubranko żeby się oswoiła z nowym zapachem. Słyszałam, że niektórzy próbują też metody z lalką żeby np. kłaść ją na kocyku na kanapie czy na podłodze i uczą żeby pies nie chodził po niej
michaela lubi tę wiadomość
-
Mówi się też że np przed 1 pojawieniem się dziecka najlepiej długi spacer z psem żeby się "wymęczył" ,napoić dać jedzenie. Żeby pies miał swoje potrzeby w 100% zapewnione.
Z tym kocykami ,kiedyś oglądałam program ,a jakiś czas później że to mit że lepiej tego nie robić bo ma odwrotny skutek.
Najgorzej jak np jest większy pies (i np wchodzisz do domu ,a on wiadomo się cieszy i skaczę) moja szonka tak robi ale ona mały liliput to mnie nie przewróci. A taki większy ihihi... trzeba uważać.
Nie wiem dziewczyny ,wszystko wyjdzie w praniu jak to mówią.michaela lubi tę wiadomość
-
Acha jeszcze niektórzy robią tak, że jak wracają ze szpitala z dzieckiem to psa odprowadzają do sąsiada i dopiero po jakimś czasie wprowadzają psa do domu, żeby wiedział, że dziecko to jest domownik a nie gość w tym domu. Poza tym ważna sprawa to żeby psa nie odtrącać jak jest już maluch w domu, bo pies będzie zazdrosny. Kurczę napisałam wcześniej post i mi się skasował, miałam jeszcze jedną myśl ale już mi wyleciała z głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 22:49
michaela, Miriam lubią tę wiadomość