X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, ja tez slyszalam takie trzaski i do tej pory nie wiem co to bylo :P

Podczas porodu jak bylam pod ktg caly czas, to w momencie, gdy Mala calkiem zeszla juz na dol, to w pewnym momencie na ktg Jej puls wzrósl na 220 i po chwili spadl d 89... nie wiem czy to maszyna, czy naprawde Jej serduszko - pozniej musieli przypiac jej ten kabelek do glowki, aby monitorowac, bo byla zbyt nisko i juz bylo w normie ;)

Kurcze, pamietam jak bylas na poczatku ciazy, a tu 5tyg lub mniej Ci zostalo! :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do psów - my mamy 2 : buldog amerykanski i staffie - obaj byli w domu kiedy wrocilysmy ze szpitala, nie pozwolilismy im podejsc and powachac, a oni wiedza, ze jak nie mozna, to nie mozna - przez 2 dni trzymalismy ich na dystans, po 2 dniach pozwolilismy im podejsc na metr do lozeczka, gdy Rosie tam spala i tylko tyle, po kilku dniach mogli powachac Jej nozke, a teraz Ona nawet ich nie interesuje ;) Nawet jak zdarzy Jej sie glosniej zaplakac, to juz uszu nie stawiaja i olewaja ten dzwiek :)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, michaela, ladnego psa macie :P Moj S chce kupic niedlugo kolejnego i mnie straszy, ze wlasnie na niego sie zdecyduje :P Moj amerykanski buldog jest duzy, 43kg ale przy Twoim to malenstwo :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Nienormalna, ja tez slyszalam takie trzaski i do tej pory nie wiem co to bylo :P

Podczas porodu jak bylam pod ktg caly czas, to w momencie, gdy Mala calkiem zeszla juz na dol, to w pewnym momencie na ktg Jej puls wzrósl na 220 i po chwili spadl d 89... nie wiem czy to maszyna, czy naprawde Jej serduszko - pozniej musieli przypiac jej ten kabelek do glowki, aby monitorowac, bo byla zbyt nisko i juz bylo w normie ;)

Kurcze, pamietam jak bylas na poczatku ciazy, a tu 5tyg lub mniej Ci zostalo! :)
    oj ja też nie mogę w to uwierzyć, że to już prawie koniec :). Leci ten czas , leci :)
    Jak twoja Rosali :)?
    Grzeczna jest :) i daje rodzicom pospać :) ?

michaela lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Wow, michaela, ladnego psa macie :P Moj S chce kupic niedlugo kolejnego i mnie straszy, ze wlasnie na niego sie zdecyduje :P Moj amerykanski buldog jest duzy, 43kg ale przy Twoim to malenstwo :P
    My przygarnelismy naszego - jakies lebki wykopały go z auta na osiedlu jako szczeniaka. Nie wiedzielismy na co sie porywamy, bo taki pies po przejsciach to była harówka. Buldogi sa piekne:) Fajnie zeudalo Wam sie w to wszystko tak ładnie ulożyć.

xcarolinex lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku.
    Michaela pewnie że macie trochę inną sytuację :) Tak jak mówisz, taki duży pies może niechcący zrobić krzywdę. Mój np, ma taki nawyk że jak ktoś leży płasko, kładzie się blisko nosa, myślę że sprawdza czy dana osoba oddycha, a Twój jakby się komuś na twarz położył to nie wiem ;p

иιєиσямαℓиα, michaela, Miriam, Lalita2710 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    oj ja też nie mogę w to uwierzyć, że to już prawie koniec :). Leci ten czas , leci :)
    Jak twoja Rosali :)?
    Grzeczna jest :) i daje rodzicom pospać :) ?
    W nocy mamy pobudki na karmienie i zmiane pieluszki co 3godz takze sie wysypiamy :) Tylko troche mnie meczy sciaganie mleka dla Niej... Dzis sie rozstrzygnie czy przechodzimy na MM, bo idziemy na kolejne wazenie - w zeszly czwartek Ja wazyli i miala 3250 a w poniedzialek 3300 i jak teraz nie bedzie ladnie tyc, to stwierdzilam, ze zmieniamy mleczko :) Oprócz tego wlasnie sposobu karmienia to nie mam zadnych problemów, wszystko jest dobrze, spacerujemy codziennie po kilka godzin póki pogoda jest fajna :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    W nocy mamy pobudki na karmienie i zmiane pieluszki co 3godz takze sie wysypiamy :) Tylko troche mnie meczy sciaganie mleka dla Niej... Dzis sie rozstrzygnie czy przechodzimy na MM, bo idziemy na kolejne wazenie - w zeszly czwartek Ja wazyli i miala 3250 a w poniedzialek 3300 i jak teraz nie bedzie ladnie tyc, to stwierdzilam, ze zmieniamy mleczko :) Oprócz tego wlasnie sposobu karmienia to nie mam zadnych problemów, wszystko jest dobrze, spacerujemy codziennie po kilka godzin póki pogoda jest fajna :)
    o to super :)
    a co myślisz, że masz słaby pokarm? możesz zawsze łączyć karmienie: MM i z piersi :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    o to super :)
    a co myślisz, że masz słaby pokarm? możesz zawsze łączyć karmienie: MM i z piersi :)
    Wlasnie wczoraj zaczelam, zobaczymy jaki bedzie rezultat :) Mam nadzieje, ze znajdziemy cos wygodnego dla nas. Tak sie nie moglam pozbierac z tym karmieniem po tej calej nagonce o KM :/ w szpitalu tez sie czulam okropnie, ze wszystkie inne kobiety karmily piersia a ja nie + komentarze 'tesciowej i szwagierki' coz dobrze, ze mojego S mam po swojej stronie - strasznie jestem na siebie zla, ze dalam sie tak wrobic to uczucie, ze zle robie :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daj się tak wkręcić w poczucie winy, to nie jest zależne od ciebie. Moja szwagierka też miała problemy z karmieniem persią, bo miała słaby pokarm i miały nie przybierał jej na wadze. Karmiła i tak i tak.
    Najważniejsze w tym wszystkim jest dziecko, ma być zdrowe , odżywione i przybierać na wadze.
    Twoja teściowa i szwagierka są z wami w stanach? Twój mąż jest polakiem :) ?
    Dobrze, że możesz na niego liczyć i masz w nim wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 10:15

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam ten opis Vivien i jak nie jestem beksa tak łza pociekła po policzku:)) I dzisiaj znowu wybieramy się na basen, oby ten cały ruch również pomogl w szybkim porodzie:)

Lalita2710, Rucia lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)) Oj, też przeczytałam opis porodu Vivien i super, króciutki, niespodziewany, super!!! Chyba każda z nas chciałaby taki:))
    Piękne te pieski macie dziewczyny, ale uważajcie jak wrócicie z dziećmi do domu bo nigdy nic nie wiaodmo..A dzidziuś najwazniejszy:))
    Mnie nadal brzuch na dole "boli", rozciąga się, jakby piecze, tylko wstałam rano i od nowa... nie wiem już co o tym myśleć. Wczoraj przeleżałam cały dzień, może dziś pochodzę, pójde na jakieś zakupy (jak dam radę z tym brzuchem) i będzie lepiej. Fajnie jakby był jakiś próg bólu, że wiem, że to coś niepokojącego i trzeba się skonsultować z lekarzem. Póki co nie wiem sama czy ten brzuch mnie boli, czy się rozciąga i piecze, czy to skurcze czy nie;/

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Nie ma co się przejmować rozmiarami brzuszka, każda ma inny. Ja od samego początku mam bardzo nisko brzuch, już mnie ludzie zaczynają straszyć, że urodzę wcześnie :/ Już mnie też drażnią komentarze - o jak ty nisko brzuch masz - tak jak bym mogła na to coś poradzić. Taka moja uroda i tyle, bo niby co ja mogę zrobić. Durni ludzie!!!
    Oj widzę, ze wspaniały humor dziś mam ;)
    ja teraz tez mam malutki brzuch i nisko a w pierwszej ciazy miałam ogromny i wysoko

a.png
    a.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jeszcze Was nie nadrobiłam na razie tylko cieszę się i spieszę z Wami podzielić wiadomością:
    Po USG wiemy że mała ładnie rośnie, jest dokładnie pośrodku norm, waży 1,5 kg i obróciła się juz głową w dół, pupsko i grzbiet po lewej nogi zwrócone na prawo z tendencja do kopania w wątrobę :D
    A teraz zaczynam czytać posty wstecz:)

czy któras z Was ma zwierzaki czytała jak oswoić psa z pojawieniem się nowej osoby w rodzinie?
    jeśli chodzi o psa to ja słyszałam ... aby po narodzinach dziecka mąż lub ktokolwiek z rodziny przywiózł ze szpitala pieluszkę którą używał noworodek...(oczywiście nie pampersa zuzytego hihihihi)tetre która miała styczność z dzieciątkiem i która jest przesiąknięta jego zapachem..... i dać ją zwierzakowi do obwąchania tak aby się oswoił z zapachem... a jak juz mamusia będzie wychodzic ze szpitala to psa wyprowadzić z domu i dopiero przyprowadzić jak niemowlak będzie z mamą na miejscu w domku...

michaela lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Nie ma co się przejmować rozmiarami brzuszka, każda ma inny. Ja od samego początku mam bardzo nisko brzuch, już mnie ludzie zaczynają straszyć, że urodzę wcześnie :/ Już mnie też drażnią komentarze - o jak ty nisko brzuch masz - tak jak bym mogła na to coś poradzić. Taka moja uroda i tyle, bo niby co ja mogę zrobić. Durni ludzie!!!
    Oj widzę, ze wspaniały humor dziś mam ;)
    a wiesz że ja mam tak samo nisko brzuch... i tez każdy mi móawi że będzie predzej dzidziuś ... a najlepsze bo byłam teraz na weselu.. i siedzieliśmy niedaleko takiego państwa... w pierwzym dniu wszyscy się patrzeli bo jedyna z brzuchem.. a na poprawinach .. a my mysleliśmy że pępkowe będziemy dziś opijać... bo pani juz na ostatnich nogach... a ja mowie że nie że ja kończę 8 miesiąc dopiero.. to wszyscy w szoku.. że tak nisko brzuch że mam się szykować bo prędzej urodzę... a ci państwo co siedzieli obok nas podeszli do nas i mówią od wczoraj to się pani tak brzuch opuścił niech Pani nie tanczy tylko do szpitala jedzie ... myślałam że pęknę ze śmiechu... ahahhahahaha..... ale wziełam się na powstrzymanie i przemilczałam komentarz...

michaela, Kropka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze im bliżej do wizyty u gina tym bardziej się boję mam nadzieję ze będzie wszystko dobrze.

Wróciłam ze sklepu i co znowu nakupiłam słodkich bułek a miałam zwolnić ze słodkościami :) ale dziś ostatni raz sobie pokosztuję od jutra szlaban :)

Muszę się zabrać za prasowanie ale tak mi się nic nie chce że chyba sobie dziś odpuszczę i zrobię to później.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Tesco jest promocja -30% na ubranka i akcesoria dziecięce, jakby któraś miała blisko:-) ja się wybiorę, bo ostatnio widziałam tam fajne rzeczy dla synia, ale były dość drogie, teraz jest okazja:-) lecę coś upolować:-)

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też lecę:P Tzn jadę:P

Lalita2710, Nina lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny my znow w szpitalu
    :(:(:(:( tym raze zatrułam sie grzybami, mialam fatalna noc. Leze i mam kroplowke teraz +badania odezwe sie potem bo jestem słaba.

Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela cudnego masz tego doga, boski jest hihi :) Ja kiedyś o takim marzyłam, ale kiedy adoptowałam pierwszego amstaffa wpadłam jak śliwka w kompot, to są wspaniałe psy, oczywiście owiane złą sławą, ale też wiadomo jaki element społeczeństwa często wychowuje tą rasę... Ja mam już trzeciego i nie zamienię teraz na żaden inny model :) A to moja pupila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:58

Asiulka83, michaela, PAREL, ;oniqa, Suzy Lee, Rucia, Kropka, Kropla, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ