X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny my znow w szpitalu
    :(:(:(:( tym raze zatrułam sie grzybami, mialam fatalna noc. Leze i mam kroplowke teraz +badania odezwe sie potem bo jestem słaba.

przepraszam Cię za to co napiszę, czyś Ty zwariowała z tymi grzybami!!!!! Ja nie jem choć uwielbiam i dałabym się dziś pokroić za pierogi z grzybami, ale w ciąży never... Kochana masz szybko wrócić do zdrowia!!

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    :(:(:(:( tym raze zatrułam sie grzybami, mialam fatalna noc. Leze i mam kroplowke teraz +badania odezwe sie potem bo jestem słaba.
    ale jak o? jakie grzyby? biedaku, wracaj do zdrowia szybko!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po SR nie mialam siły was nadrabiać. Padłam, i serducho mi troszkę dokuczało. Musze w końcu wziąć i zadzwonić do tego mojego kardiologa.

Co do wieku to tak jak pisałam dziecko Czarnobyla ze mnie jak większość was, 86 a mój M. rocznik 80 : ) I powiem wam, ze jakoś praca zawodowa i kariera póki co mnie kompletnie nie kręci, wole siedzieć w domku, szkoda tylko że a to wszystko co kobieta w domu robi nie płacą, a przynajmniej nie ma się składek. Toż to normalnie kilka etatów się ciągnie, a tak niedoceniane to zajęcie.

Co do zwierzaczków, fajnie te wasze pupilki, myśmy w czerwcu musieli naszego staruszka uśpić…do tej pory jak o nim pomyśle to płakać mi się chce, 18 lat z nami. Niezły pieszczoch i uwielbiał dzieci. Powiem wam, ze z moich obserwacji zauważyłam, że psy wcale źle nie reagują na małe dzieci, potrafią być nawet wobec nich bardzo troskliwe i opiekuńcze. Oczywiście to zależy od charakteru i wcześniejszego wychowania psa. I co ważne, nie można zaniedbywać czworonożnego pupila, jak się pojawi maluch. Jeśli pies czuje się nadal kochany i dopieszczany to nie będzie o dziecko zazdrosny.
    Widzę, ze wypisałyście tu kilka sposobów, myślę, że trzeba wybrać odpowiedni do swojego psa, bo tylko każda z Was najlepiej zna psinę jej potrzeby i wie, co lepiej na niego zadziała. Myslę, ze nie zależnie od wersji, zapoznawanie psa z zapachem dziecka i pokazanie mu maluszka, pozwolenie obwąchać jest nieodłącznym elementem, zwłaszcza, że taki pierwszy kontakt z dzieckiem pokaże wam na co się zanosi u psa.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Justa trzymaj się, będzie wszystko dobrze...

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do dziewczyn z Tarnowa, ogólnie to w sumie o tarnowskich szpitalach wiele dobrego się nie słyszy, a jeśli już w Tarnowie to podobno na starym jednak jest lepiej. Z tego względu cieszę, się, ze rodzę w KRK, bo tu jest dość duży wybór szpitali, chociaż czasem lepiej nie mieć tylu opcji, bo łatwiej się zdecydować : )

A ja tego doktora na G jakos nie kojarze, może na priv poproszę nazwisko, żeby wiedzieć kogo się wystrzegać i kogo siostrze odradzić

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa przede wszystkim wracaj do zdrowia szybko!!!
    I zgadzam się z blueberry grzyby w ciązy!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio skusiłam sie na zupę krem z świeżo nazbieranych prawdziwków, ale na szczęście wszystko ok, to fakt grzyby są ciężkostrawne i nie powinnyśmy jadać w ciąży... kurcze ale zachcianki są czasami silniejsze...tak pięknie pachniała hmmm

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Michaela cudnego masz tego doga, boski jest hihi :) Ja kiedyś o takim marzyłam, ale kiedy adoptowałam pierwszego amstaffa wpadłam jak śliwka w kompot, to są wspaniałe psy, oczywiście owiane złą sławą, ale też wiadomo jaki element społeczeństwa często wychowuje tą rasę... Ja mam już trzeciego i nie zamienię teraz na żaden inny model :) A to moja pupila :D
    1ceg3.jpg
    wv277s.jpg
    przepiękna psinka...

blueberry lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można zjeść pieczarkową :P

Ja dziś mam usg, rano odwiozłam męża do pracy żeby mieć auto i mi coś na komputerze po holendersku wyskakuje, jadę zaraz do mechanika żeby zobaczył co to, w translatorze wychodzi, że coś ze świecami. Obym dojechała na swoje upragnione usg dzisiaj :(

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry

Słodka ta towja psina, zgadzam się owiane złą sławą niestety przez ludzi, którzy zbyt często chowają je do walki psów. Niestety mielismy w sąsiedztwie takie psa, na szczęście dość krótko. Ale mój wujek ma też mastafa i jest rozbrajający, i ma na prawdę dużo siły, ale jest słodki. Do tego przy szczepieniu weterynarz poraził mu jakiś nerw i ma lekko przekręconą głowe, wujek się smieje, ze ma psa z downem i nie zamieni go na żadnego innego : ) po tym psie wszyscy w okolicy ich od razu kojarzą.

Ogólnie ja uważam, że to jaki będzie pies, zależy głównie od człowieka, który go wychowuje. Wiadomo, każda rasa ma jakieś predyspozycje, ale jak się decyduje na jakiegoś psa, to trzeba wiedzieć jakie mu sa potrzebne warunki, jak rozładować jego temperament i energie i odpowiednio wychować a nie nic nie robic i narzekac jaki to straszny jest ten pies. Według mnie tutaj najwięcej jeśli nie wszystko zależy od człowieka, który ma rozum i powinien wiedzie coc robi.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    przepiękna psinka...

taki tam downik ;) mistrzyni głoopich min :D

Amicizia lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie problemik, może będziecie umiały pomóc: otóż dwa tygdonie temu trafiłam do szpitala z lekkim krawieniem i twardym brzuchem, przetrzymali mnie tydzień i wypuścili. Z dzidziem wszystko ok, łożysko ok. Prawdopodobnie krwawienie było z szyjki macicy. Dzisiaj jestem po kolejnym badaniu i lekarz powiedział, że szyjka jest długa-41mm i lekko rozwarta?! Może być szyjka lekko rozwarta i przy tym długa? Macie jakąś wiedzę na ten temat? Bardzo się boję, nie wiem co mysleć, choć lekarz uspokaja i każe odpoczywać i leżeć.

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka 17bwrzesnia pisałam wam o moim złym samopoczuciu
    Wysłany: 17 września, 08:56 Cytuj | Edytuj | Zgłoś
    DZiewzyny mam pytanie jestem w 34+4 tygodniu ciazy i ostatnio coraz gorzej sie czuje w zzeszłym tygodniu miałam skurcze i pojechałam nastepnego dnia do lekarza na ktg i wszystko było oki powiedzia zeby sie oszczędzac wiecej lerzec >wszystko było oki ale od niedzieli znowu zaczełam sie źle czuc ból podbrzusza ale lekki wczoraj było troche gorzej ale w nocy tragedia wogóle nie spałam bolał mnie i nadal boli kregosłup tak jakby nerki i co jakis czas mam skurcze robi mi sie twardy brzuch jest mi niedobrze i cały czas siedziała bym w toalecie co o tym myslicie ? niechce niepotrzebnie robic paniki w domu
    A 19 urodziła sie moja kruszynka dodam ze dzień wcześniej byłam na ktg i wszstko było oki usg równiez wpoządku i nagle taka niespodzianka:)

blueberry, иιєиσямαℓиα, Nina82, xcarolinex, Suzy Lee, Kleopatra, Kropka, maia1991, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

event.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Blueberry

Słodka ta towja psina, zgadzam się owiane złą sławą niestety przez ludzi, którzy zbyt często chowają je do walki psów. Niestety mielismy w sąsiedztwie takie psa, na szczęście dość krótko. Ale mój wujek ma też mastafa i jest rozbrajający, i ma na prawdę dużo siły, ale jest słodki. Do tego przy szczepieniu weterynarz poraził mu jakiś nerw i ma lekko przekręconą głowe, wujek się smieje, ze ma psa z downem i nie zamieni go na żadnego innego : ) po tym psie wszyscy w okolicy ich od razu kojarzą.

Ogólnie ja uważam, że to jaki będzie pies, zależy głównie od człowieka, który go wychowuje. Wiadomo, każda rasa ma jakieś predyspozycje, ale jak się decyduje na jakiegoś psa, to trzeba wiedzieć jakie mu sa potrzebne warunki, jak rozładować jego temperament i energie i odpowiednio wychować a nie nic nie robic i narzekac jaki to straszny jest ten pies. Według mnie tutaj najwięcej jeśli nie wszystko zależy od człowieka, który ma rozum i powinien wiedzie coc robi.

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, pies jest taki jak go sobie wychowamy. Obracam się w środowisku hm no amstaffowym, że tak napiszę, znam mnóstwo ludzi, którzy mają po trzy amstaffy w domu i małe dzieci. Wszystko da się tak ułożyć i zgrać ze sobą żeby było dobrze. Wystarczy chcieć. Ja się cieszę, że moja sunia ma temperament emeryta, przynajmniej w domu. Można po niej walcem przejechać a ona i tak nie wstanie z kanapy. Za to na dworze to wulkan energii, biega, pływa, robi fikołki. Śmieję się, że to taki Dr. Jekyll and Mr. Hyde :D

Amicizia, michaela lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann w takim razie gratulacje !! :)

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    przepraszam Cię za to co napiszę, czyś Ty zwariowała z tymi grzybami!!!!! Ja nie jem choć uwielbiam i dałabym się dziś pokroić za pierogi z grzybami, ale w ciąży never... Kochana masz szybko wrócić do zdrowia!!
    Kochana trzymaj się tam i szybkiego powrotu do zdrowia

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    DZiewzyny mam pytanie jestem w 34+4 tygodniu ciazy i ostatnio coraz gorzej sie czuje w zzeszłym tygodniu miałam skurcze i pojechałam nastepnego dnia do lekarza na ktg i wszystko było oki powiedzia zeby sie oszczędzac wiecej lerzec >wszystko było oki ale od niedzieli znowu zaczełam sie źle czuc ból podbrzusza ale lekki wczoraj było troche gorzej ale w nocy tragedia wogóle nie spałam bolał mnie i nadal boli kregosłup tak jakby nerki i co jakis czas mam skurcze robi mi sie twardy brzuch jest mi niedobrze i cały czas siedziała bym w toalecie co o tym myslicie ? niechce niepotrzebnie robic paniki w domu
    A 19 urodziła sie moja kruszynka dodam ze dzień wcześniej byłam na ktg i wszstko było oki usg równiez wpoządku i nagle taka niespodzianka:)

Gratulacje :)!
    0vishenka_33.gif
    To się pospieszyła na świat twoja córcia :)
    To chyba jedna z nielicznych dziewczynek , która przyszła na świat przed terminem ;) i to jak długo przed terminem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 13:09

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Justa, Justa! Wracaj do zdrowia! Jakie to grzyby były?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Czekaj czekaj nn bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam urodziłaś już??

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Michaela cudnego masz tego doga, boski jest hihi :) Ja kiedyś o takim marzyłam, ale kiedy adoptowałam pierwszego amstaffa wpadłam jak śliwka w kompot, to są wspaniałe psy, oczywiście owiane złą sławą, ale też wiadomo jaki element społeczeństwa często wychowuje tą rasę... Ja mam już trzeciego i nie zamienię teraz na żaden inny model :) A to moja pupila :D
    1ceg3.jpg
    wv277s.jpg
    Ale cudo kochane:D :*:*

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ