X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Na plemiczce? a to przecież jedna z nas jest :)

Co do słodyczy... ja troche dalej w ciąży, ale tez od tygodnia spokojnie mam ogieńw oczach na widok czekolady... potrafie zjesc całą sama, wydrapywac nutellę ze słoika i wpierdzielać zastępczo pączki, bułki słodkie, jak nic nie mam to sypię tonę kakao do jogurtu naturalnego :)
    to macie tak jak ja - ja teraz snikersy, bounty, marsy.... :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A wiecie jaką mi tesciowa podrzuciła Wedla mleczną dłuuugą z miesiac temu? Ze słonymi migdałami!!! Myślałam że sie posikam i pożygam, ale zjadłam sama całą :P Była boooooska... a tak sobie na poczatku myslalam... słone migdały w czekoladzie?
    babcia chciała utuczyć wnusia hehe ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja też od jakiś 2 tyg. Marsy snicersy, herbatniki, wypieki itp. Masakra!
    to mamy podobne smaki hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    http://zielonyzagonek.pl/spray-dla-dziecka-zamiast-chusteczek/

Hmmm moze zrobie takie cos... ale jak zdobyc witamine E w płynie?
    powinnaś dostać w aptece, ja kiedyś kupiłam w aptece , bo miałam sobie smarować pięty.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usunęłam wam te dziewczyny z listy , które się nie udzielają na forum ;)
    ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo znowu znajdzie się ktoś kto to pewnie zakwestionuje ;)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy zaopatrujecie się na wszelki wypadek w mini termoforek na kolki na brzuszek?
    Gdzie można kupić w PL ten sab simplex na kolki?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) probuje Was codziennie odwiedzac na forum, nie zawsze jednak udaje mi sie wszystko przeczytac a tym bardzoej odpisac... Zostal mi ostatni tydzien w pracy, zmienilam godziny i teraz pracuje tylko od 8.30 do 2. Dwa dni temu dopadl mnie okropny bol okresowy w nocy, w ciagu dnia brzuch dosc czesto sie stawial, wczorajsza noc byla nieco lepsza, ale brzuch robi sie twardy co jakis czas + ciagle czuje ten dziwny bol, jak na zblizajacy sie okres. Na dodatek dzis dostalam rozwolnienie :( zadzwonie do pracy, robie sobie dzis wolne... Nie chce nawet myslec, ze to moga byc objawy zblizajacego sie porodu... Chcialabym, zeby Antek posiedzial jeszcze troche w brzuszku. Czy Wy tez doswiadczacie czegos takiego? Zaczynam sie powaznie niepokoic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 06:52

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    vivien Gratulacje!
    To ma byc ciezka zima podobno, kot je na potęgę karme, a ja zjadam słodkosci troche, chyba nie za wiele ale jak na mnie t jest multum i tak :D

Co do zimy, mam podobne przypuszczenia, patrząc na mojego kota :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze słodyczami postanowiłam się opanować :) Październik miesiącem bez słodyczy/lub chociaż z ograniczoną ich ilością :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Dzien dobry:) probuje Was codziennie odwiedzac na forum, nie zawsze jednak udaje mi sie wszystko przeczytac a tym bardzoej odpisac... Zostal mi ostatni tydzien w pracy, zmienilam godziny i teraz pracuje tylko od 8.30 do 2. Dwa dni temu dopadl mnie okropny bol okresowy w nocy, w ciagu dnia brzuch dosc czesto sie stawial, wczorajsza noc byla nieco lepsza, ale brzuch robi sie twardy co jakis czas + ciagle czuje ten dziwny bol, jak na zblizajacy sie okres. Na dodatek dzis dostalam rozwolnienie :( zadzwonie do pracy, robie sobie dzis wolne... Nie chce nawet myslec, ze to moga byc objawy zblizajacego sie porodu... Chcialabym, zeby Antek posiedzial jeszcze troche w brzuszku. Czy Wy tez doswiadczacie czegos takiego? Zaczynam sie powaznie niepokoic...
    jeśli chodzi o bóle to mi też się zdarzają, rozwolnienie miewam ale raz w miesiącu w związku z tymi moimi problemami z jelitami....Ja w ogóel was dziewczyny podziwiam że pracujecie jeszcze, ja jak sie przeforsuję w domu to brzuch mi dosłownie non stop dokucza i się buntuje - wczoraj nie byłam w stanie nic ugotować, a wieczorem myślałam że dosłownie brzuch mi pęknie i mały w ten sposób przyjdzie na świat. Nigdy wcześniej nie miałam tak twardego brzucha , jakieś ciśnienie w środku myślałam że mi go rozsadzi, do tego jak położyłam się do łóżka mały się tak miotał że myślałam że już chce wyjść....dziś jest o niebo lepiej , po wypoczynku , śnie i regeneracji. Ja wiem że praca siedząca, biurowa itp. itd ale na tym etapie ciąży zwykłe stanie w kolejce jest przecież dla nas wyczerpujące, bo powoduje rózne napięcia w brzuchu....nadszedł czas, że trzeba wyluzować troszeczkę i zadbać o relax, tego potrzebują nasze ciężki brzuszki :)
    Odpoczywaj jak najwięcej, może nospę rozkurczowo weź sobie.

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    vivien gratulacjeee :):):)
    ja mialam wczoraj wizytę u lekarza, wszystko ok, póki co jestem 6 kg na plusie a codziennie rano wstaje i pożeram coś słodkiego :) za dwa tygodnie mamy mieć usg 3d wtedy tez sprawdzximy ile mała waży choc mnie się wydasje ze jest raczej drobna :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zima ma być sroga:)) więc cza tłuszczyk trochę zachować :))

Moja szonka też już śpi tylko na łóżku ,albo pod kołdrą. Bo tak jeszcze w tym czasie na ziemi spała... ale nawet ona czuję że zimno jest.

Dziewczyny pięką mnie oczy ,mam wrażenie że nie mam łez... bo jak trę oko jest suche oko co robić? jakieś rady.... bo to mój 1 raz taki.

Hihi ,widzę że mężuś co raz bardziej tęskni zmienił sobie foto profilowe z naszej jednej sesji zdjęciowej : https://www.facebook.com/robert.piontek.92 :)) poprzednie miał z innych sesji naszych wspólnych.

Jeszcze 4 dni...;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Moja szonka też już śpi tylko na łóżku ,albo pod kołdrą. Bo tak jeszcze w tym czasie na ziemi spała... ale nawet ona czuję że zimno jest.

Dziewczyny pięką mnie oczy ,mam wrażenie że nie mam łez... bo jak trę oko jest suche oko co robić? jakieś rady.... bo to mój 1 raz taki.

Hihi ,widzę że mężuś co raz bardziej tęskni zmienił sobie foto profilowe z naszej jednej sesji zdjęciowej : https://www.facebook.com/robert.piontek.92 :)) poprzednie miał z innych sesji naszych wspólnych.

Jeszcze 4 dni...;))
    Sa w aptece krople, które składem przypominają łzy - do nawilżania oczu, pomogą:)
    Śliczna z Ciebie dziewczyna, ale to oczy! o rany! Jaki piękny błękit:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Jeszcze 4 dni...;))
    radzę sztuczne łzy do oka. Ja tak sobie wysuszyłam gałki oczne, że trafiłam na sor okulistyczny kiedyś dlatego , że miałam wrażenie, że wpadło mi coś do oka i nie mogłam tego wyjąć , oko mi tak łzawiło i bolało jakby mi rzęsa wpadła do oka. Na sorze nic nie znaleźli w oku,a mi bóle wracały cały czas, poszłam do okulisty , zbadał oko i powiedział że mam zniszczoną (uszkodzoną) warstwę ochronną oka i odsłonięte nerwy i stąd moje odczucie, jakbym miała ciało obce w oku. Sztuczne łzy mi pomogły. Zalecił mi takie bez konserwantów,żeby dodatkowo nie podrażniać oka, ale one są drogie, wydajne, ale płaciłam za nie chyba coś ponad 40zł. Nazywają się hydro-żel (do nawilżania oczu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 09:02

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita podobny kącik do twojego :)
    http://wnetrzadladzieci.blogspot.com/2013/02/drzewo-na-scianie-pokoj-dziecka.html

tylko tutaj jest las ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Ze słodyczami postanowiłam się opanować :) Październik miesiącem bez słodyczy/lub chociaż z ograniczoną ich ilością :)

Juz mialam sie przylaczyc ale nutella mi przeszkodzila :)

Kropla lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAlita zdjęcie genialne hehe:))) Tacy nawet podobni jesteście z mężulkiem:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , jak bd szła na szkołę rodzenia wejdę do apteki po drodze.
    Póki co wywołałam łzę robiąc sobie brwi :D ale tylko w 1 oku ,więc w tym czuję poprawę.

Tak Ana ,wszyscy nam to mówią że jesteśmy podobni.

Mnie Michela kiedyś non stop marzyły się brązowe czekoladowe oczy:))) Chciałam aż soczewki nosić:P miałam raz na oczach. Za duży wydatek to:))

dqprepoku4out2uw.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Juz mialam sie przylaczyc ale nutella mi przeszkodzila :)

To ja chociaż wody z miodem się napiję... ;)

xrot90bviozsxq0z.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka w I trymestrze ,bułeczka z nutellą była jedyną rzeczą ,którą uważałam za słodycze:D Zresztą nawet w II , teraz muszę znów kupić duży słoik:)
    Ale one są w dużych sklepach ,a ja mało moblina bez męża:P
    Ale jak wróci zrobię napad po Nutelle:P

U mnie 4 C ,na dworze. Zaczęłam właśnie kurację zapobiegawczą przeciw chorobom:P ,ciepły soczek mam dużo robionych przez babcie męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 09:51

maia1991, Lilka, michaela, Blondi22 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ