X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wam też atk trudno siedzieć - ja mogę chodzic schylać się leżeć podnosićna raz dwa zero problemów ale siedzieć jest jakoś mega ciężko i niewygodnie...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela ja na odwrót, mogę siedzieć, chodzę juz trochę wolniej przez ten twardy brzuch, ale żeby schylać sie i podnosić z łóżka to jest istna masakra włącznie z przekręcaniem się z boku na bok w nocy. Ale to pewnie wszystko zależy od brzuszka, wielkości dziecka, ułożenia i jakichs multum innych rzeczy. :P

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo dno macicy jeset wysoko i zgniata przepone, zoładek i płuca i ciezko odychac a nasze wlasne flaki z trudem mieszcza sie pod żebrami i jest uczucie rozpierania, ciasnotyi dusznosci... ale tak, tez tak mamy, zapwnie wiekszosc z nas.

Swoja droga ciekawie to natura wymyslila, ze ciaza zaczyna sie od fizycznej przyjemnosci a konczy na fizycznej nieprzyjemnosci, za to WIELKIM przezyciu duchowym.

michaela, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Amicizia lubią tę wiadomość

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Acha Suzy masz piękną akcję skurczową macicy :), u mnie cisza :)
    nic nie wychodzi na KTG, za to mały nie znosi tego badania :/. Ostatnio mało mi brzucha nie rozerwał :/ aż się położna dziwiła że tak się szarpie, a ja od razu myślę o najgorszym , że sie opląta pępowiną - na prawdę te jego rozpaczliwe szapranie nie jest przyjemne bo sprawia mi ból nie dosć że fizyczny to bardziej psychiczny bo boli mnie serce, jak on się tak szamota jakby rozpaczliwe błagał o litość :/. Też tak macie na KTG?
    Pręży się, obraca, nie wiem jak to nazwać, brzuch mi twardnieje i zmienia kształy przybierajac coraz to inne pozy....dziwne to jest na prawdę robi wrażenie jakby mały był bardzo zdenerwowany wtedy...
    jak lezysz na plecach to może się tak dziać uciska i brakuje mu powitrza... moja tez nie lubi bardzo jak leze na wznak od razu jest tak ruchliwa jakby chciała wyskoczyc... więc cała ciąże na boku jak nie jednym to drugim... na KTG.. też leze na boku..tez nie raz boli jak się rusza...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    bo dno macicy jeset wysoko i zgniata przepone, zoładek i płuca i ciezko odychac a nasze wlasne flaki z trudem mieszcza sie pod żebrami i jest uczucie rozpierania, ciasnotyi dusznosci... ale tak, tez tak mamy, zapwnie wiekszosc z nas.

Swoja droga ciekawie to natura wymyslila, ze ciaza zaczyna sie od fizycznej przyjemnosci a konczy na fizycznej nieprzyjemnosci, za to WIELKIM przezyciu duchowym.

Bingo... dokładnie tak to czuję.
    Na to duchowe przeżycie chcialabym jakoś się nastawićić i przygotować... ale to chyba po prostu musi się wydarzyć i zaskoczyć?

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie siedzę wygodnie plecy mam oparte o kanapę czasem poduchę se daję.
    Gorzej faktycznie ze schylaniem nie wiem co mi dziś odstrzeliło do głowy chciałam se umyć włosy dając głowę w dół... myślałam że kręgosłup mi pęknie.
    Ogólnie ja mogę wszystko oprócz schylania (z kuli bólu kręgosłupa)

Jeszcze jutro cały dzień i w niedziele powinien być mąż:)) Odliczam:))

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, ;oniqa, Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jestem taka nerwowa na tej koncowce... wszystko wyprowadza mnie z rownowagi, marzę o ciiiiisszzzzyyyyyyy ale takiej ciszy-ciszy, bo mysli mi sie niesamowicie ciezko, nie ogarniam codziennosci, jestem roztargniona i roztrzepana, a żeby móc sie skupić na głupich codziennych obowiazkach potrzebna mi mega cisza... a tu cały dzień hałasy, buczenie wiercenie, domagania się, dźwięi ciuchci, odmowy, jest 21:26 a dziecko cholera dalej nie chce spac i wydziera sie z pokoju, szura szuflada... meza dalej nie ma bo cos załatwia... cholera mnie bierze.

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Gorzej faktycznie ze schylaniem nie wiem co mi dziś odstrzeliło do głowy chciałam se umyć włosy dając głowę w dół... myślałam że kręgosłup mi pęknie.

nie żle, moze faktycznie jak bede siedziec pod większym kątem to będzie lepiej,...
    schylanie tak pod kątem 90 stopni na razie bez problemu tfu tfu odpukać

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Boże jestem taka nerwowa na tej koncowce... wszystko wyprowadza mnie z rownowagi, marzę o ciiiiisszzzzyyyyyyy ale takiej ciszy-ciszy, bo mysli mi sie niesamowicie ciezko, nie ogarniam codziennosci, jestem roztargniona i roztrzepana, a żeby móc sie skupić na głupich codziennych obowiazkach potrzebna mi mega cisza... a tu cały dzień hałasy, buczenie wiercenie, domagania się, dźwięi ciuchci, odmowy, jest 21:26 a dziecko cholera dalej nie chce spac i wydziera sie z pokoju, szura szuflada... meza dalej nie ma bo cos załatwia... cholera mnie bierze.
    A wiesz dzisiaj chyba taki dzień, ja od razu powiedziałam mężowi, żeby schodził mi dzisiaj z drogi bocoś cierpliwości brakuje, dzieci widzisz nie mamy ale zierzęta mnie mega denerwują każdym drapnięciem w drzwi albo miałknięciem ot oczywiście - jak to nasz królewicz ma w zwyczaju, jabardziej kocha spać w czystych miejscach - dzisiaj patrze a on na przewijaku śpi - dostał ekspedycję za drzwi...
    Suzy nic tylko trzeba wziąć dwa głębsze wdechy i przeczekać, w końcu się mały położy

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    jak lezysz na plecach to może się tak dziać uciska i brakuje mu powitrza... moja tez nie lubi bardzo jak leze na wznak od razu jest tak ruchliwa jakby chciała wyskoczyc... więc cała ciąże na boku jak nie jednym to drugim... na KTG.. też leze na boku..tez nie raz boli jak się rusza...
    KTG zawsze na lewym boku mam robione :)
    nigdy na plecach :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

o to już niedługo :)
    zleciało, chociaż pewnie tobie się dłużyło :)
    przyjedzie mąż a razem z nim $$$$ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 21:43

Lalita2710 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Dobra dziewczyny, ja lecę na ciuchy:-) a wczoraj kupiłam sobie super wygodne rajstopy ciążowe w H&M, dwie pary za 29 zł:-) sukienka i lecę:-) ale zimno jest, że masakra!
    a mi przysłali super ciążowe rajstopy 3 pary za darmo z tego konkursu co wam pisałam...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały został u dziadków na noc :) Dzwonił o 21.00 żeby mi powiedzieć dobranoc i że mnie kocha :) Wiec wzięłam sobie długą kąpiel a teraz oglądam film. A młodszy nie chce wyjść :)

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, ;oniqa, polska_dziewczyna, Suzy Lee, yennefer lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz idę spać... sprzątałam dziś łazienkę ,chyba mnie to zmęczyło.
    Jestem padnięta jak cholera dziś. A może taka pogoda.

Patrzę na kompa i głowa mi leci w dół...

Kleopatra to miłego wieczora ,spokoju ducha i może coś ruszy:)

P.S Nienormalna niby $$ ,ale wydatków więcej niż samej kasy niestety.
    Kupe rzeczy do kupienia, rachunki do zapłacenia ,piesio na szczepienia ..

Dobranoc moje drogie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 21:46

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Dziewczyny, czy wam się też cera pogorszyła w III trymestrze?
    Ja od kilku dni mam takie chrostki ropne na brodzie że masakra.
    Ost miałam koło czoła. Chyba organizm hormonalnie szaleje.

mi tak mam taki trądzik że szok... ale ja się męcze z kaszką którą miałam juz przed ciążą a teraz to wszystko sie czerwieni i kwitnie..:(:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ktora wam sie bardziej podoba?

monster
    http://www.smyk.com/cool-club-pizama-chlopieca-rozmiar-104,p1075706800,ubranka-dla-dzieci-p

autka
    http://www.smyk.com/cool-club-pizama-chlopieca-rozmiar-104,p1075706934,ubranka-dla-dzieci-p

babcia zadeklarowała zakup dla Jasia, a ja nie moge sie zdecydowac, a mąż wczoraj spał, a dzis nie odpisuje.
    monster:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    odnośnie kremów z Palmersa na razie mogę polecić, smaruję sie od 10 tygodnia 2x dziennie, a teraz przez ostatnie 2 tyg staram sie 3x na dzień, na razie nie widzę żadnego rozstępu ale jeszcze 5 dni do porodu, liczę że nie wyjdą, ale skóra jest już bardzo napięta..
    a ja korzystam z SEXI MAMA z bielendy...mamamil ... to w ciągu dnia a na noc jestem wysmarowana oliwką.... bardzo tłustoo ...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej a ja od wczoraj jestem jakaś dziwna hehe zmęczona i rozdrażniona mały tak się pcha w dół, że piecze i kuje a dziś rano miałam coś dziwnego tzn w pól mnie zgięło taki ból od kręgosłupa jakby ktoś mi go wykręcał i nic nie mogłam zrobić ani się ruszyć po chwili mnie puściło i przeszłam kilka kroków i znowu powtórka i za chwilę jeszcze raz udało mi się do łóżka doczłapać i po jakimś czasie mówię przeszło idę do kuchni zalewam herbatkę biorę słoik z miodkiem i nagle znowu aż mi słoik z rąk wyleciał i po miodku. A najlepsze, że nie wiem co to oznacza może któraś z Was się orientuje ??? A i brzuch mi tak obwisł, że masakra a jeszcze 2 dni temu w miarę był może później wstawię fotki :)
    to jak ci sie obniżył to juz znak..:)obniża się 2 tygodnie do 4 tyg.. przed porodem...:)...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mała mi uciska wszystko co zwiazane z trawieniem... pewnie dla tego kompletnie brakjuje mi apetytu i lece z wagi....

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 4 października 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Lalita dzięki za pomoc na liście ciężarówek :).
    Cholera jak to jest nie udzielają się na forum , ale listy ciężarówek pilnują jak oka w głowie ;)
    Nie będę w stanie biegać po wszystkich wątkach na forum czy tematach, żeby sprawdzić czy dziewczyny które się nie udzielają , urodziły :). Ja nawet nie kojarzę tych osób po nicku.

polska_dziewczyno to nie był dobry pomysł z tym usuwaniem ;)
    a dlaczego???... JATOJA sie odezwała?? zbuntowała?? bo ją miałaś usunąć...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ