X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tam znów sie spotkamy :P To brzmi jak przejście na drugą stronę :P
    A był kiedyś taki demotywator, siedzą bliźniaki w brzuchu mamy i pada pytanie- Tyyyy, a wierzysz w Matkę?

michaela, Kropka, juicca, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nowa :P coś tam skrobnę czasem! Może oficjalnie wszytstkie przywitam: CZEŚĆ WAM :D

michaela, Lalita2710, Kropka, blueberry, marzycielka29, Suzy Lee, yennefer, Nina82, Amicizia, xcarolinex lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Raz jest naskrobane 5 stron za cały dzień, a raz narzekacie, że niemrawo hehe po prostu więcej dziewczyn przy końcówce, a reszta chyba boi się dołączyć do nas?:-) jak pomyśle, że jeszcze ok. 8-9 tyg, to ogarnia mnie panika...bo jeszcze tyle do zrobienia w związku z domem i kupienia, a już tyle sił nie mam...za miesiąc chcemy już tam mieszkać, musi sie udać! a za tydz ruszamy na większe zakupy dla małego typu: łóżeczko, fotelik, wózek itd
    O tak tez ogarniamy wszystko... Dacie rade!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja jestem bardzo stara i głównie udzielam sie na "Plemniczka, staraczka, tyśka" :P
    ciężko sie z dziewczynami rozstac wiec tego nie robie :) tam nas jest spora grupka zafasolkowanych, zakorzenionych :)

Tutaj zaglądam codziennie i na bierząco was czytam :P ale nie udzielam sie bo to jeszcze nie mój czas :) ale za kilka tygodni to sie zmieni :) póki co pozdrawiam :)

polska_dziewczyna, Suzy Lee, Nina82, Blondi22 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo nawet nie za kilka tygodni bo juz za 2 :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kobitki :) wstałam, pranie włączyłam, mieszkanie ogarnięte, teraz mąż wrócił ze sklepu a wiec uciekam na jakieś śniadanko :) miłego dnia :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja was codziennie czytam. Nic nie pisze bo duzo pracuje także zazwyczaj ok 22 :00 nadrabiam cały dzień a to często za późno żeby coś tam od siebie dodać .mysle ze więcej jest takich dziewczyn jak ja.
    Każdej z was kibicuje od kilku miesięcy a jak Vivien czekała na porod to nawet o 6 rano przed praca wchodziłam na ovu zobaczyć czy coś sie ruszyło.
    Dzis zaczynam 30 tydzień. Planuje zwolnić tempo w pracy i skupić sie już tylko na ciazy. Także mam nadzieje za będę częściej sie udzielać.
    Pozdrawiam wszystkie ciężarówki

michaela, polska_dziewczyna, Suzy Lee, Nina82, Amicizia, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No to fajnie, że choć jdnej się przyda :)

Zauważyłam, że zniknęło ostatnio kilka dziewczyn z naszego wątku, bo się rozpakowały i jakiś przestój łapiemy :) Wczoraj tez siedzialam długo na kompie i duuużo wolniej ktoś coś dopisuje. A nowych dziewczyn jakoś tez nie widać za bardzo... Karoam dołączyła niedawno, ktoś jeszcze, ale żeby tylko 2 dziewczyny na tak długi czas... Ja nie wiem, gdzie te dziewczyny sie podziewaja :P Jak tak dalej pójdzie to od nowego roku ten wątek umrze śmiercią naturalną.
    Suzy chyba tak źle nie będzie ja jestem jeszcze w 2 trymestrze ale i tak więcej czasu przesiaduje z Wami na 3 :) wole teraz bo później miałabym mega zaległości w czytaniu :)

polska_dziewczyna, Suzy Lee, Nina82 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ale dziś zimno byłam na zakupach ale szybko do domu bo nie ma co w takim zimnym siedzieć :-)teraz trzeba o jakimś obiadku czekać dla mojego misia bo niedługo z pracy zrobi a więc życzę miłego dnia później jeśli będę miała czas to jeszcze zajrze do was :-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja od rana na wysokich obrotach zakupy, obiad porządki w domu wszystko na już a popołudniu jedziemy do teściów na urodziny.

Rano było tak zimno że musiałam założyć kurtkę zimową i ledwo ją dopięłam :) i już przeprosiłam się z rękawiczkami bo łapy to mi zawsze marzną na maxa.

Teraz trochę odpoczywam i podczytuję to co wczoraj przespałam tak więc fakt nie zawsze mamy czas na pisanie ale za to skrupulatnie nadrabiam lekturę wieczorem :).

Życzę wam pięknego słonecznego popołudnia i dużo odpoczynku !!!:)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) nadrobilam :) w miedzyczasie zapomnialam co do Ktorej mialam napisac ;)
    U nas dzis piekna pogoda :) czuje sie coraz ciezsza ! Wyprawa do sklepu jest wyzwaniem czasem hihi.M idzie dzis do pracy :( skonczylam pranie dla Maksa :) zabralam sie za porzadki a raczej za nadzorowanie porzadkow w wykonaniu M ;) na szczescie nie marudzi ;) jak to mowi wije gniazdko ;) Milego dnia Ciezarowki ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś robie pierwsze pranie!!:D:D:D Piękne słoneczko u nas świeci także wyschnie szybko i się wywietrzy bo za ciepło wiaodmo nie jst. Tylko mam problem z nową komodą... złożona już jest chwilę, niecay miesiąc?jakos tak.. W kazdym razie szufladyy dalej śmierdzą drewnem "nowością". Nie wiem jak pozbyć się tego zapachu. A szkoda mi wkładac tam świezo wypraane ciuszki jak mi mają przejść tym zapachem. Z drugiej strony ile ejszcze mam czekać żeby ta komoda przestała śmierdzieć:P Może kupić jakieś zapachy specjalne do szaf??? Jak myślicie?

A w ogóle u mnie dziś od nowa twardniennie brzuchha;/Już normalnie chyba będę musiała się do tego przyzwyczaić i modlić się zeby Brunio wytzymał jeszcze w środku 5 tyg.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja kupowalam zapach do szaf w Rossmanie kiedys ;) napewno znajdziesz :) ewentualnie mozesz zrobic sama lub wloz mydelko ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Ana spróbowała zrobić np woreczki z gazy ( takie w formie sakiewki)
    nasypała do nich sodę oczyszczoną i krople jakiegoś olejku typu ,lawendowy jaki kolwiek ,który pochlanie zapach ....

Dodatkowo możesz jakieś zapachy żeby pachniało.

Ana , Suzy kiedyś to napisała że brzuch przestał twardnieć jak pojechała do babci i odpoczęła. Może i ty powinnaś więcej odpoczywać ,zacząć robić wszystko spokojniej.

P.S mnie też to czeka Ana ,bo mama kupiła mi nową komodę na ciuchy:)) bo kompletuję meble :D ^^ nowe (jeszcze szafa ,ale to jeszcze nie teraz)
    więc będę musiała coś z tym zapachem zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 13:29

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pojadę potem do Rossmana i coś zakupię:) Że też wcześniej o tym nie pomyślałam...

Lalita właśnie ja dosć dużo odpoczywam;P Pranie się pierze, a ja sobie leże:P No nnic, pozostaje mi doczekać do 15stego do następnej wizyty i zobaczymy co lekarz powie tym razem. Może wyśle mnie już na ktg to zobaczyłabym faktyycznie jak jest z tymi skurczami, jak duże i jak częste.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 13:31

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ,a może przełóż wizytę na wcześniej... lepiej żeby coś ci ewentualnie dał.
    I żebyś jak najdłużej z Bruniem w brzuchu pochodziła.
    Takie moje zdanie.

Ja troszkę sprząta, zaraz obiadek zrobię.
    Potem spacerek i będę czekać do jutra aż mąż wróci;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co byłam we wtorek także było wszystko na USG i podczas badania w porządku (szyjka). Wiec zamiast za 3 tyg, kazał przyjść za 2tyg żeby zobaczyc jak sytuacja wygląda. No chyba, ze bedziee mnie bolał brzucch to mam dzwonić, ale ja nie wieem kiedy on mnie boli:P Jak jest ttwardy to wiaodmo, ze dziwnne uczucie ale czy to jakiś ból? Ciężko powiedziec..

No, to mężulek wraca już jutro, też bym pewnie nie mogła się doczekac :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 13:43

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam obiad, szybkie ciasto z przygotowanym spodem pare dni wczesniej - wiec zadna robota - padłam.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Mam pytanie: gdzie mam do nich napisać o testowanie rajstop? wysłąć wiadomość? bo w postach juz znależć nie mogę...
    wejdz na ich strone przez link który podałam i wyslij wiadomość jak do znajomego... bo to na facebooku jest... i oni ci odpiszą emaila ci wyślą na który masz podać swoje wymiary czy jakoś tak.... musisz polubic ich stronkę... a jak dostaniesz juz rajstopy to zadzwonia do ciebie i zrobia wywiad... czyli czy gatunkowo dobre itd...

Nina lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No to fajnie, że choć jdnej się przyda :)

Zauważyłam, że zniknęło ostatnio kilka dziewczyn z naszego wątku, bo się rozpakowały i jakiś przestój łapiemy :) Wczoraj tez siedzialam długo na kompie i duuużo wolniej ktoś coś dopisuje. A nowych dziewczyn jakoś tez nie widać za bardzo... Karoam dołączyła niedawno, ktoś jeszcze, ale żeby tylko 2 dziewczyny na tak długi czas... Ja nie wiem, gdzie te dziewczyny sie podziewaja :P Jak tak dalej pójdzie to od nowego roku ten wątek umrze śmiercią naturalną.
    porozpisywały sie na różnych postach i dlatego... tu jakies majowe mamusie tu jakies kwietniowe... i tak to wygląda niestety nie za ciekawie :/

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ