X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No i tam znów sie spotkamy :P To brzmi jak przejście na drugą stronę :P
    A był kiedyś taki demotywator, siedzą bliźniaki w brzuchu mamy i pada pytanie- Tyyyy, a wierzysz w Matkę?
    hahhahah dobre:P:P

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 5 października 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dziś robie pierwsze pranie!!:D:D:D Piękne słoneczko u nas świeci także wyschnie szybko i się wywietrzy bo za ciepło wiaodmo nie jst. Tylko mam problem z nową komodą... złożona już jest chwilę, niecay miesiąc?jakos tak.. W kazdym razie szufladyy dalej śmierdzą drewnem "nowością". Nie wiem jak pozbyć się tego zapachu. A szkoda mi wkładac tam świezo wypraane ciuszki jak mi mają przejść tym zapachem. Z drugiej strony ile ejszcze mam czekać żeby ta komoda przestała śmierdzieć:P Może kupić jakieś zapachy specjalne do szaf??? Jak myślicie?

A w ogóle u mnie dziś od nowa twardniennie brzuchha;/Już normalnie chyba będę musiała się do tego przyzwyczaić i modlić się zeby Brunio wytzymał jeszcze w środku 5 tyg.
    nie nie rób żadnymi zapachami to jeszcze gorzej... drewno aż tak źle nie pachnie ja uwielbiam zapach nowych mebli ale rozumiem nie każdy lubi....zostaw po otwierane szafy na jakis tydzień dwa... i będzie dobrze...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno ,nie wiemy jakie meble ma Ana ,jak to drewno to zapach przejdzie ,a jak to jest sklejka jak większość teraz mebli to wtedy ten zapach jest trochę inny..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 5 października 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis przestawiałam meble z męzem robiłam kącik dla malutkiej... pokaże wam moje "wypociny" jakie zrobiłam dla mojej Roksany:)... zrobie zdjęcie i wrzucę:)

Lalita2710, Ana27, Kropka lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 5 października 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Polska dziewczyno ,nie wiemy jakie meble ma Ana ,jak to drewno to zapach przejdzie ,a jak to jest sklejka jak większość teraz mebli to wtedy ten zapach jest trochę inny..
    myślę że masz rację... ale aby wietrzyć szafy to tez dobry pomysł przecież... a potem zapachy mozna dać jakie się chce...:):)wedle uznania:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 5 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    wrzucam link do sterylizatora elektrycznego fajna cena :) Ja mam właśnie taki tylko szkoda że nie w tej cenie hehe

http://www.gumtree.pl/cp-bezpieczenstwo-i-zdrowie-dziecka/poznan/nowy-sterylizator-elektryczny-tommee-tippee-528383870

chciałam ci podziękowac za ten link maja:)... bo zadzwoniłam do tej kobiety i w poniedziałek juz mi go wysyła... bardzo ci dziękuje jeszcze raz... bo jak patrzyłam na ceny tych sterylizatorów elektrycznych to mi szczena opadła... na alegro znalazłam za 289zł + przesyłka 12zł więc 300 zł... a ja go będę mieć za 60 zł nówka i tez z butelką i też ze smoczkiem i też ze szczypcami ... a ile dałas za swój? jeśli moge wiedzieć???

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my tu o pozbyciu się jakiegoś zapachu z szaf...

A tu na interii ,artykuł o podobnej tematyce : http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/poradniki-jak-pozbyc-sie-brzydkiego-zapachu-z-butow-,15,576.html

Szkoda że nie napisali o szafach byłoby na czasie :D

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja bym spróbowała jeszcze inny trik, włożyłabym do szafki swoje ciuchy. Bo jak zacznie się używać nowy mebel to szybko zapach odchodzi. A jak swtoi nowe puste to śmierdzi i śmierdzi :)

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właaśnie w tym sęk, że wietrzyłam te szuflady - były pootwierane, zmywałam je w środdku parę razy i nadal śmierdzą:P Mniej niż na początku ale czuć. Oczywiście to nie drewno-drewno:P To jakaś płyta zapewne - komoda Ikeowa:P Ale zaaplikuję później jakiś ładny zapaszek myślę, ze juz pomoże. :))

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ana ja bym spróbowała jeszcze inny trik, włożyłabym do szafki swoje ciuchy. Bo jak zacznie się używać nowy mebel to szybko zapach odchodzi. A jak swtoi nowe puste to śmierdzi i śmierdzi :)
    Włożyłam wczoraj zakupione pieluchy do dwóch szuflad i jak otwieram te dwie konkretne to piękny zapach pieleuszek się ulatnia:D:D

blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    robiłaś posiew czy wymaz? To chyba to samo...
    zastanawiam się , które badanie daje wynik w postaci wszelkiego cholerstwa które uda się wyhodować? Chodzi mi o bakterie i grzybicę. To jest ogólnie posiew z pochwy?

Ja robiłam posiew, ale wydaje mi się, że to jest to samo. Widzę, że i tak już zrobiłaś, a ja nie mogłam wcześniej odpisać :)

Byłam w piątek na IP na ktg, na którym widoczne były ruchy, ale nie za dużo więc zaproponowali mi pozostanie w szpitalu, nie bardzo chciałam to lekarz stwierdził, że mnie jeszcze zbada no i na usg wyszło, że szyjka zamknięta około 3 cm i zalecenie kontrola w sobotę ktg...Ale cholernie mocno mnie zbadał i dziś rano śluz zabarwiony krwią...Jadę do szpitala leżę godzinę na ktg ruchy liczne więc ulga no, ale pozostaje jeszcze badanie szyjki i co się okazuje szyjka 1,3 cm i rozwarcie na opuszek palca, dziecko napiera głową w dół, kuźwa no nie wiem czy mi się ten lekarz nie przysłużył....Muszę się położyć do szpitala z rozpoznaniem: zagrożenie porodem przedwczesnym :(:( Jak będę mogła to będę dawać znać co dalej. Nie chcę jeszcze porodu, malutka wg wczorajszego usg waży 2400 :(

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 5 października 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki spróbuję wrzucić nowy temat do naszego III trymestru :) a mianowicie SEKS W CIĄŻY, a właściwie chodzi mi o podejście Waszych partnerów do seksu w różnych etapach ciąży, bardzo ciekawa jak to jest u Was...
    bo dla mnie był to problem... jak zaczął mi rosnąć brzuszek to zauważyłam ze mąż ma mniejszą ochotę na seks, było mi trochę przykro i nie wiedziałam co się dzieje, czy stałam sie dla niego mniej atrakcyjna.. nie podobam sie.. trochę czytałam na necie i podobno dużo facetów ma z tym problem żeby zaakceptować kobietę w nowej roli... podjęłam z nim rozmowę... i usłyszałam ze nie czuje się komfortowo ... wynika to z tego ze boi sie ze coś się stanie dziecku i ten fakt ze w środku mam baby trochę go blokuje..
    nie jest tak że nie współżyliśmy, ale rzadziej, bo tak 1 w tyg a teraz to już raz na 2tyg, pewnie wynika to tez z tego ze jesteśmy juz 11 lat ze sobą i nie jesteśmy już tak rozpalonymi kochankami :) rożne jest podeście facetów do tych spraw np. moja znajoma współżyła z mężem w ciąży tylko raz, bo on nie chciał, a z kolei innej męża cała ta sytuacja bardzo podniecała i ciągle chciał :) więc różnie to bywa, jak macie życzenie to podzielcie sie swoimi doświadczeniami, choć zdaję sobie sprawę z tego że jest to intymna, prywatna sprawa, tak chciałam wrzucić jakiś temat, a dla mnie podczas całej mojej ciąży była to ważna kwestia ... ostatni seks 8 dni temu i do porodu jeż nie planuję :p

• yennefer Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

Niestety właśnie wybieram się do szpitala na kilka dni :/

Twardnienie brzucha niestety mi nie przeszło, nawet po zwiększonej dawce fenoterolu, więc moja lekarka stwierdziła że położy mnie u siebie w szpitalu na kilka dni na obserwację, mają mi podłączyć jakąś kroplówkę czy coś. Mam nadzieję że coś to pomoże, bo od kilku dni mam już ten brzuch napięty prawie cały czas, nawet się czasem przez to budzę. Chociaż na badaniu szyjka dalej była zamknięta i długa, więc od tej strony nic się nie dzieje, ale brzuch cały czas twardnieje.
    Generalnie to mam się nie przejmować (słowa lekarki :) ale wiadomo że wizyta w szpitalu to nic przyjemnego :/ Pocieszam się że przynajmniej obejrzę sobie oddział od środka (bo to szpital Rydygiera, który jeszcze rozważam).

Mam nadzieję że będzie mi działał internet w telefonie, to będę Was podczytywać :)

michaela, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel Hmm u mnie w 1 trymestrze było kiepsko wiadomo początek itd człowiek się bał że coś bd nie tak ,potem było parę razy między 1 a 2 trymestrem ,póki nie zaczęły mi się mega bóle brzucha.

Niestety moje libido mega spadło ,jakoś ...wcale nie jest lepsze w ciąży w moim wypadku ,tak samo mówią że i orgazmy lepsze... nie wiem ja je miałam na tym samym super poziomie jak przed.

Teraz miesiąc rozłąki z mężem jak wróci to na pewno coś będzie.
    Mnie bardziej szkoda jego bo nie da się tak poszaleć jak przed.

Kamila to odpoczywaj dużo ,żeby jeszcze córunia poleżała u mamusi w brzuszku.

Yenyffer ty również odpoczywaj ,jak mus to mus musisz być w szpitalu.
    Dobrze że szyjka pozamykane , co raz częściej większości dziewczyn brzuchy twardnieją;/ nie wiem dlaczego tak się dzieje...:(

Zdrówka dla Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 16:25

yennefer lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennifer 3 maj sie i wracaj szybko ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 5 października 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer i Kamila trzymajcie sie, będziecie pod opieką więc na pewno wszystko będzie dobrze, wiadomo ze szpital nic przyjemnego ale w takiej sytuacji to tylko dla dobra waszych pociech...

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    cześć Dziewczyny :)

Niestety właśnie wybieram się do szpitala na kilka dni :/

Twardnienie brzucha niestety mi nie przeszło, nawet po zwiększonej dawce fenoterolu, więc moja lekarka stwierdziła że położy mnie u siebie w szpitalu na kilka dni na obserwację, mają mi podłączyć jakąś kroplówkę czy coś. Mam nadzieję że coś to pomoże, bo od kilku dni mam już ten brzuch napięty prawie cały czas, nawet się czasem przez to budzę. Chociaż na badaniu szyjka dalej była zamknięta i długa, więc od tej strony nic się nie dzieje, ale brzuch cały czas twardnieje.
    Generalnie to mam się nie przejmować (słowa lekarki :) ale wiadomo że wizyta w szpitalu to nic przyjemnego :/ Pocieszam się że przynajmniej obejrzę sobie oddział od środka (bo to szpital Rydygiera, który jeszcze rozważam).

Mam nadzieję że będzie mi działał internet w telefonie, to będę Was podczytywać :)
    Trzymaj się, też tam leżałam, lepeij czasem iść do szpitala na obserwacje, wiadomo szpital nic przyjemnego, ale lekarze tam byli ok, bardzo mili o wszystko można było zapytać:-) nic się nie stresuj i zrób rozeznanie:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila trzymaj się:-)myśl pozytywnie!!! wszystko musi być dobrze

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer trzymaj się :) Wszystko będzie dobrze

Parel my z mężem jesteśmy razem 12 lat i na mojego męża upływ czasu nie działa, wręcz za każdym razem jak ja nie mam ochoty to słyszę, że nie jesteśmy jeszcze dziadkami żeby robić to raz na tydzień pfff. No ale teraz to nie ma żadnych argumentów, od początku mieliśmy czerwone światło na seks, od II trymestru od czasu do czasu się przytulamy, ale powiem szczerze, że mam ciągle jakieś nieprzyjemności na dole, już dwa razy robiłam kurację pimafucinem i to mnie strasznie zniechęca do zbliżeń, bo po prostu mnie piecze i boli. Na szczęście są inne metody na miłe spędzanie czasu w łóżku ;)

A i mój brzuszek absolutnie go nie zniechęca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 16:46

yennefer, PAREL lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) mam nadzieję ze wrócę szybko :)

michaela lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ