X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    a mi przysłali super ciążowe rajstopy 3 pary za darmo z tego konkursu co wam pisałam...:)
    na jakiej stronie znajde o Tym knkursie co pisałaś bo chyba musiałam przeoczyć ten wątek

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    KTG zawsze na lewym boku mam robione :)
    nigdy na plecach :)
    no to widocznie nie lubi tego badania:):)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 4 października 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    na jakiej stronie znajde o Tym knkursie co pisałaś bo chyba musiałam przeoczyć ten wątek
    Ogłoszenie "parafialne"

Poszukujemy Panie w zaawansowanej ciąży 7-8 miesiąc do testowania rajstop.

Rozm. 2 - 5 pań Wzrost - 155 cm. - 165 cm. Rozm. 3 - 5 pań Wzrost - 161 cm. - 171 cm. Rozm. 4- 5 pań Wzrost - 167 cm. - 177 cm. Rozm. 5 - 3 Wzrost - 173 cm - 184 cm.

Wszystkie chętne Panie prosimy o kontakt : [email protected]

a tu link... tylko nie wiem czy jeszcze to aktualne napisz do nich i sie przekonasz...a rajstopy super... bo takie grupsze... grubość 60 chyba :)

https://www.facebook.com/lidarajstopy?fref=ts

;oniqa lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 4 października 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha tam pisze 7 albo 8 miesiąc zawsze mozesz ściemnić i napisać że jesteś w 7 :)... a ile kasy zaoszczędzisz... ja z 80 zł na pewno za te 3 pary:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micheala - zeby to tylko dzisiaj, ale mnie tak od jakichs dwoch tygodni wzieło na nerwa... wszystko mnie drażni, a Twoj Dog z tym przewijakiem... cudnie :P komicznie... ale to prawie jak moj jasio, jak tylko zobaczył wyszorowany przewijak, zapytał,czy moze poskakac na tej trampolince (cud ze zapytał), ale nie omieszkał po mojej odmowie podejść i położyć na nim chociaz stopę.

michaela lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Ogłoszenie "parafialne"

Rozm. 2 - 5 pań Wzrost - 155 cm. - 165 cm. Rozm. 3 - 5 pań Wzrost - 161 cm. - 171 cm. Rozm. 4- 5 pań Wzrost - 167 cm. - 177 cm. Rozm. 5 - 3 Wzrost - 173 cm - 184 cm.

a tu link... tylko nie wiem czy jeszcze to aktualne napisz do nich i sie przekonasz...a rajstopy super... bo takie grupsze... grubość 60 chyba :)

naisałam ciekawe co odpiszą :) dzięki za linka :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Micheala - zeby to tylko dzisiaj, ale mnie tak od jakichs dwoch tygodni wzieło na nerwa... wszystko mnie drażni, a Twoj Dog z tym przewijakiem... cudnie :P komicznie... ale to prawie jak moj jasio, jak tylko zobaczył wyszorowany przewijak, zapytał,czy moze poskakac na tej trampolince (cud ze zapytał), ale nie omieszkał po mojej odmowie podejść i położyć na nim chociaz stopę.
    oj zjadło literkę, na szczescie to tylko kot wszedł na przewijak, gdyby zrobił to dog nie byłoby czego zbierac:))
    Moze to juz w takim razie na prawdę blisko skoro takie nerwy Cię biorą?:)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 4 października 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa
    nie ma za co:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy miseczka stanika E to to samo co DD ?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    Ogłoszenie "parafialne"

Mam pytanie: gdzie mam do nich napisać o testowanie rajstop? wysłąć wiadomość? bo w postach juz znależć nie mogę...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam na twarz: po 4 godzinach spędzonych w wielkiej hurtowni rzeczy używanych upolowałam super gruby sweter, prawie nówka i bluzeczkę, teraz są fajne na brzuchola, a i po ciąży też będzie sie fajnie nosić:-) ale masakra, takie wyprawy to już nie dla mnie...w ogóle coś się źle czuję, boli mnie gardło, więc zjadłam kanapkę z czosnkiem, mąż musi to przeżyć hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam definicje skurczów przepowiadajacych porod na okolo 2-3 tyg przed porodem. To może pomoże wielu z Was rozróżnić zwykłe pojedyncze skurcze i twardnienei brzucha, od tych skurczy przepowiadajacych i od tych porodowych:

PRZEPOWIADAJACE:
    Skurcze te są nieregularne, trwają zazwyczaj krótko, około 15-30 sekund i występują rzadziej niż co 5 minut. Możesz odczuwać je jako bóle w okolicy podbrzusza, (niektóre kobiety porównują je z bólami menstruacyjnymi), lub w okolicy krzyżowej kręgosłupa. Ich głównym zadaniem jest przygotowanie macicy, dziecka i Twojego organizmu do wysiłku w trakcie akcji porodowej.

to to co pisalam niedawno... co 3-4 minuty mialam skurcze przez jakas godzine i juz sie zestresowalam ze cholera co to juz? Ale byly nie zawsze co 4 minuty, ale raz po 3ech, raz po 4ech i znowu po 3ech, raz nawet po 5ciu i znowu po 3ech... stad przypuszczlaam ze to nie to... ale no zgodnie z definicją - rzadziej niz co 5 minut.

michaela, KaRa, polska_dziewczyna, Blondi22 lubią tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem zmęczona, masakra. Od 7 rano na nogach, zawiozłam teściową na lotnisko, wracając zatrzymałam się w ikei na siusiu, chyba los tak chciał, bo okazja z łóżeczkiem była nieziemska. Mąż wydzierał się przez tel, że mam sama tego nie brać, ale bojąc się, że wykupią te łóżeczka wzięłam wózek i dawaj na magazyn. Tam pracownik mi załadował na wózek towar, a wychodząc ze sklepu sam do mnie podbiegł młody chłopak, że zbiera na rower i chętnie mi pomoże hehe :) parę zł w plecy ale za to nawet wózek sam dopchał do auta. Później parę spraw po drodze, bank, lidl, biedronka i szał ciał, w biedronie promocja vizir 6,7 kg za 33 zł, ludzie całe wózki wywozili ze sklepu, no to co będę gorsza, też se wzięłam. Do tego napoje, warzywa, owoce, eh mąż mnie mało nie zabił, że sama to nosiłam... Później znów do ikei po materac do łóżka, żeby był już komplet (choć my na początku będziemy małego trzymać w koszu mojżesza ale to szczegół). Wieczorny spacer z pieskiem 30 minut i ałć nóżki odmawiają mi posłuszeństwa. Jestem tak wypompowana, że jutro a raczej dziś wstanę pewnie o 14... Dobranoc :)

Nina, Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    znalazlam definicje skurczów przepowiadajacych porod na okolo 2-3 tyg przed porodem. To może pomoże wielu z Was rozróżnić zwykłe pojedyncze skurcze i twardnienei brzucha, od tych skurczy przepowiadajacych i od tych porodowych:

PRZEPOWIADAJACE:
    Skurcze te są nieregularne, trwają zazwyczaj krótko, około 15-30 sekund i występują rzadziej niż co 5 minut. Możesz odczuwać je jako bóle w okolicy podbrzusza, (niektóre kobiety porównują je z bólami menstruacyjnymi), lub w okolicy krzyżowej kręgosłupa. Ich głównym zadaniem jest przygotowanie macicy, dziecka i Twojego organizmu do wysiłku w trakcie akcji porodowej.

to to co pisalam niedawno... co 3-4 minuty mialam skurcze przez jakas godzine i juz sie zestresowalam ze cholera co to juz? Ale byly nie zawsze co 4 minuty, ale raz po 3ech, raz po 4ech i znowu po 3ech, raz nawet po 5ciu i znowu po 3ech... stad przypuszczlaam ze to nie to... ale no zgodnie z definicją - rzadziej niz co 5 minut.
    SUPER SUZY! Dzięki, bardzo uspokaja bo na razie sa duzo rzadsze i moze faktycznie sie tak dopiero za 3-4 tygodnie ustabilizuja to za jakies kolejne 4 mozemy sie witać:))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie, że choć jdnej się przyda :)

Zauważyłam, że zniknęło ostatnio kilka dziewczyn z naszego wątku, bo się rozpakowały i jakiś przestój łapiemy :) Wczoraj tez siedzialam długo na kompie i duuużo wolniej ktoś coś dopisuje. A nowych dziewczyn jakoś tez nie widać za bardzo... Karoam dołączyła niedawno, ktoś jeszcze, ale żeby tylko 2 dziewczyny na tak długi czas... Ja nie wiem, gdzie te dziewczyny sie podziewaja :P Jak tak dalej pójdzie to od nowego roku ten wątek umrze śmiercią naturalną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 08:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te z II trymestru rodzą w 2014, a te w I trymestrze to jakiś kwiecień/maj i jest odpowiedz, siedzą w watkach II trymestr albo marcowe kwietniowe mamy?? Wczoraj faktycznie jakoś niemrawo było tutaj...

Lalita2710 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz jest naskrobane 5 stron za cały dzień, a raz narzekacie, że niemrawo hehe po prostu więcej dziewczyn przy końcówce, a reszta chyba boi się dołączyć do nas?:-) jak pomyśle, że jeszcze ok. 8-9 tyg, to ogarnia mnie panika...bo jeszcze tyle do zrobienia w związku z domem i kupienia, a już tyle sił nie mam...za miesiąc chcemy już tam mieszkać, musi sie udać! a za tydz ruszamy na większe zakupy dla małego typu: łóżeczko, fotelik, wózek itd

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. właśnie przeczytała na swoim suwaczku, ze dziecko teraz rośnie wolniej:-) oby oby:-) nasz mały pyzolek przystopował teraz lekko z wagą

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)) w ten jesienny zimny poranek u mnie 1 C :D super...
    Jeden plus tego że jak poszłam z bożenką na spacer to szybko załatwiła swoje potrzeby :D bo w cycki zimno jej było:D hah ostrzegałam ją dziś:D
    że jest zimno:P

Już kolejną noc z rządu śnią mi się jakieś głupoty.

Kupiłam chlebicio dla męża (stęskniony z chlebciem polskim i muszę jszcze wuszt mu kupić dobry) ale to zaraz wybywam na zakupy.

Michela mój też się fest rozciska brzuch cały czas taki sam za dużo nie rośnie więc ma miejsc kiepsko. I w nocy miałam taką zgagę że myślałam że zwymiotuję;/.

Bluberyy wierze ci że zmęczenie po takim dniu mocne ,ja też idę do sklepu na zakupy (a jak wiadomo męża nie ma od miesiąca) Tio niby nie chcę a napakuje do koszyka i potem idę i niosę jak jeleń ciężkie zakupy...

Suzy masz rację rzadziej piszemy bo jedne rozpakowane ,drugie nie zawsze czas ,albo zalatane póki jeszcze mogę. Jedne może jakiś problem z netem.

A nowych nie ma bo są pozamykane w danych wątkach... :|

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    To fakt mało dziewczyn do nas dołącza. Myślę, ze my niedługo będziemy siedzieć na wątkach 0-6 6-12 miesiąc życia dziecka itp :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ