III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kocur wrote:Dzięki michaela już znalazłam
Liczyłam na takie info z pierwszej ręki, a tam raczej też jest o obawach, o tym że brak anestezjologa lub o tym jakie doświadczenia z zzo miały bliższe i dalsze znajome.. no trudno może jeszcze ktoś kto ma to za sobą coś ciekawego wtrąci w swoim czasie
-
kasiaks wrote:generalnie chodzę do dwóch ginów i właśnie jedna napisała, zeby zrobić po posiłku i nie pić glukozy sprawdzić jak wygląda cukier po jedzeniu; ta druga jest zatwardziała bardziej, no ale kurde co ja mam zrobić, próbowałam już kilka razy i naprawde dziś szłam tak pozytywnie nastawiona, że się uda a tu dupa zbita
Asiulka to synek sporyale najważniejsze, że wszystko ok
ciekawe ile moja kluska waży
. Zawsze to jakiś wynik i pogląd na sprawę niż nic i twoje bezsensowne męczarnie ...
-
michaela wrote:no tak, u mnie w rodzinie nikt się na znieczulenie nie zdecydował, ani wśród znajomych, więc znam to tylko z relacji znajomej douli i położnych, ale na 100% znajdzie sie ktos kto testował na własnej skórze i sie odezwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:33
-
kasiaks wrote:generalnie chodzę do dwóch ginów i właśnie jedna napisała, zeby zrobić po posiłku i nie pić glukozy sprawdzić jak wygląda cukier po jedzeniu; ta druga jest zatwardziała bardziej, no ale kurde co ja mam zrobić, próbowałam już kilka razy i naprawde dziś szłam tak pozytywnie nastawiona, że się uda a tu dupa zbita
Asiulka to synek sporyale najważniejsze, że wszystko ok
ciekawe ile moja kluska waży
lekarzem nie jestem ale skoro lekarz mów żeby po posiłku zrobić badanie to może tak własnie warto to przeprowadzić? Przeciez to jest jakas masakra... -
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:kasiaks to niestety chyba ci się nie uda przejść tego badania, bo słyszałam o takich przypadkach.
Pogadaj z lekarzem o innych sposobach bo podobno są.
a u mnie w ostatnim badaniu moczu wyszły bakterie. Najciekawsze, że nic nie czuję. Mało tego mam krwinki białe podniesione do trochę ponad 15stu, a norma jest do 10ciu
. Jak dobrze, że mam dziś wizytę!
U mnie w badanich krwi tez dziwne rzeczy powychodziły jelsi chodzi o białe krwiniki a ginekolog popatrzyła i stwierdziła - a to normale w ciąży. i na tym sie skończyło
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zastanawia mnie, że część z was na tym etapie ciąży pisze że z usg wychodzi wam inny termin?
Jak ja byłam u lekarza na połówkowym to mi powiedział ,że się to ocenia tylko na początku ciąży, bo potem są zakłamania. Ja nigdy nie usłyszałam jak wychodzi z usg zawsze był termin według OM. Gdyby tak na to popatrzeć to mi z usg by wychodziło , że urodzę 2 tyg przed termienm, bo mały na usg jest jakies 2 tygodnie według wagi i miary do przodu...
O co chodzi z tym wyznaczaniem terminów według usg? Na podstawie wagi i wymiarów dziecka ?
-
kasiaks wrote:иιєиσямαℓиα tak zamierzam.
dziękuję dziewczynydziś znisłam to wyjątkowo ciężko
zbieram się na wizytę
-
nick nieaktualny
-
michaela wrote:U mnie w badanich krwi tez dziwne rzeczy powychodziły jelsi chodzi o białe krwiniki a ginekolog popatrzyła i stwierdziła - a to normale w ciąży. i na tym sie skończyło
Chciałam powiedzieć, że byłam zmuszona zastosować tą globulkę clotrimazolum , bo swędzenie się uaktywniło i się przestraszyłam. To była jednorazowa dawka, ciekawe co powie mi ginka czy coś jeszcze zaleci zastosować...żeby się nie odnowiło -
иιєиσямαℓиα wrote:zastanawia mnie, że część z was na tym etapie ciąży pisze że z usg wychodzi wam inny termin?
Jak ja byłam u lekarza na połówkowym to mi powiedział ,że się to ocenia tylko na początku ciąży, bo potem są zakłamania. Ja nigdy nie usłyszałam jak wychodzi z usg zawsze był termin według OM. Gdyby tak na to popatrzeć to mi z usg by wychodziło , że urodzę 2 tyg przed termienm, bo mały na usg jest jakies 2 tygodnie według wagi i miary do przodu...
O co chodzi z tym wyznaczaniem terminów według usg? Na podstawie wagi i wymiarów dziecka ?иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ale mnie gwałtownie rozbolał brzuch na górze
, matko nie wiedzaiłam co się dzieje , na razie ustąpiło ale nie wiem co to było, masakra
i już od razu zaczyna główka pracować.....czarna strefa podświadomości.....że łożysko....
brzuch mi stwardniał...
mały się nie rusza...
kurka znowu stres przez wielkie S...
do 17stej nie wytrzymam, reszta włosów mi wypadnie do tego porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:47
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:zastanawia mnie, że część z was na tym etapie ciąży pisze że z usg wychodzi wam inny termin?
O co chodzi z tym wyznaczaniem terminów według usg? Na podstawie wagi i wymiarów dziecka ?
Chyba właśnie sugerują się wymiarami, ale patrząc na moje koleżanki z forum starankowego ni jak nie ma się to w praktyce.
-
Kasiaks, porozmawiaj ze swoją lekarką o hemoglobinie glikowanej. To jest badanie, które pokazuje średnie stężenie glukozy we krwi w przeciągu 3 ostatnich miesięcy. Może zamiast kolejnych męczarni zaproponuje Ci to badanie.
-
Rucia wrote:Chyba właśnie sugerują się wymiarami, ale patrząc na moje koleżanki z forum starankowego ni jak nie ma się to w praktyce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:zastanawia mnie, że część z was na tym etapie ciąży pisze że z usg wychodzi wam inny termin?
U mnie od samego początku mały był o tydzień starszy. Na prenatalnym o 7 czy 9 dni jakoś. Przypuszczam, że wynika to z tego, że mam wcześnie owulację i generalnie krótkie cykle.
Obecnie na usg wychodzi czasem, że jest większy o 2 tygodnie, ale to raczej nie wpływa na termin, bo to przecież kwestia "otłuszczenia" i "uwarunkowań genetycznych" (nasz syn np. ma bardzo długie nogi - mój mąż ma 1,92m) dziecka, a nie jego przyspieszonego rozwoju. To jedynie wielkość, tak mi się wydaje. Nie wielkość dziecka decyduje, tylko stopień jego rozwinięcia chyba.
Mnie lekarz mówił, że czasami określa się termin weg usg prenatalnego, ale późniejsze usg nie są już miarodajne w tej kwestii.Ana27, Nina lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Nienormalna z resztą jakie znaczenie ma termin z USG czy OM
Dziecko i tak przyjdzie na świat wtedy kiedy będzie chciało. Ważne, że 37 tc to ciaża donoszona i wtedy zaczyna się czekanie
Ale jakoś ostatnio czesto dziewczyny o tym piszą a mnie to od jakiegoś czasu nurtuje jak to jest
Ale w zasadzie nie ma to żadnego znaczenia. Ja już wysiaduję jak na szpilkach , dokończę te torby pakować bo mam leniai popędzę synusia, zanim jego matka do reszty wyłysieje ze stresu o niego
!
Niech już wyłazii po tej stronie będzie bezpieczniejszy, chociaż to nie oznacza koniec stresów niestety...
Ostatnio byłam na takim spotkaniu z ratownikiem medycznym na temat ratowania i pierwszej pomocy maleństwu....ćwiczyło się na dzidzi manekinie reanimację...ale musiałam odejść w pewnym momencie bo zrobiło mi się słabo od słuchania na pewne tematy z tym związane....Rucia lubi tę wiadomość