WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nienormalna pamiętaj, że przy "naturalnej" biegunce zazwyczaj boli Nas brzuch, a tutaj po prostu nic nie czuejsz tylko Ci leci i leci i leci :) I serio na końcu czuć taką ulgę że głowa mała :)
    leci i leci ;)...hmmmm okazać się może że toaleta będzie za mała :P hehe

Rucia lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy, Kleopatra bo wy rodzicie 2gi raz - czy przy pierwszym porodzie decydowałyście się na lewatywę.... ? o.O

Ja nienormalna przy pierwszym porodzie się decydowałam tzn. był to obowiązek wtedy i powiem ci że byłam gdzieś spokojniejsza o niespodziankę :) teraz w moim szpitalu jest na życzenie i się zastanawiam.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Nie zawsze jest to bezbolesne niestety... zalezy od osoby. Lewatywa podrażnia jelita i zaburza florę bakteryjną, co przy dysfunkcji nadwrażliwych jelit raczej im nie pomoże. Jeśli rozważasz taką ewentualność dowiedz sie o co chodzi z tymi twoimi bólami jelit i poradź gastrologa czy to dobry pomysł.Ja swoje przeszłam z drażliwym jeliem w stresujących czasach swojego życia... brrr...
    no to może zapytam swoją ginkę o tą lewatywę czy to dobry pomysł przy moich bólach jelit...

qb3ctgf6zex9o3p8.png

Wysłany: 8 października 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nienormalna ja również miałam lewatywę i Bogu dzięki. Czułam się jakoś bezpiecznie. Pielęgniarka zaaplikowała mi na porodówce jakąś rurkę, wcisnęła płyn ( nie wiem co to było aczkolwiek zupełnie nic nie bolało ani nie czułam dyskomfortu), dała mnóstwo papieru toaletowego i kazała lecieć do łazienki. Na WC siedziałam chyba z 15 minut. Lało się ze mnie jak z kranu.

U mnie było dokładnie tak samo :) jest to na pewno dla nas duży komfort później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    leci i leci ;)...hmmmm okazać się może że toaleta będzie za mała :P hehe

Nigdy nie zapomnę jak obok mnie w toalecie siedziała dziewczyna, której również zrobili lewatywę. Siedzi na tym kiblu, dzwoni do meżą, że to JUŻ! że poród się zaczął, że ma natychmiast przyjechać do szpitala, a On się jej pyta czy przypadkiem nie wie gdzie położył gwoździe bo nie może ich znaleźć :P Zaczęła się drzeć na Niego przez telefon, a ja myślałam, że z kibla spadnę ze śmiechu :P

michaela, marzycielka29, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, ;oniqa lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po zaaplikowaniu lewatywy tak ruszyło że biegiem do kibelka , a położna za mną bo kończyła cały wywiad ze mną dane personalne i w ogóle a ja ledwo co mówić mogłam masakra :) teraz to mi się śmiać z tego chce.

иιєиσямαℓиα, Rucia, Suzy Lee, ;oniqa lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia oplułam monitor inką :D panowie są niesamowici :D

иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nigdy nie zapomnę jak obok mnie w toalecie siedziała dziewczyna, której również zrobili lewatywę. Siedzi na tym kiblu, dzwoni do meżą, że to JUŻ! że poród się zaczął, że ma natychmiast przyjechać do szpitala, a On się jej pyta czy przypadkiem nie wie gdzie położył gwoździe bo nie może ich znaleźć :P Zaczęła się drzeć na Niego przez telefon, a ja myślałam, że z kibla spadnę ze śmiechu :P
    haha :)
    to miałaś atrakcje :)

Rucia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Mnie po zaaplikowaniu lewatywy tak ruszyło że biegiem do kibelka , a położna za mną bo kończyła cały wywiad ze mną dane personalne i w ogóle a ja ledwo co mówić mogłam masakra :) teraz to mi się śmiać z tego chce.
    Hehe jaka "dobrze" zorganizowana położna :D Scena jak z monty pythona.

marzycielka29, Rucia lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:

a nie można jakoś w domu samemu coś na przeczyszczenie ;)??

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Rucia oplułam monitor inką :D panowie są niesamowici :D
    Taaaak :-) Oni nigdy się nie zmienią :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:

Dla Niej to pewnie chleb powszedni, dla Nas niezręczna sytuacja hahaha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

Może i można, ale zanim zacznie działaś, to trochę minie, a lewatywa działa natychmiast. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 08:52

Wysłany: 8 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i można ale ja chyba wybiorę ich metodę bo piorunem skutkuje :)

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki po urodzeniu przez 6 tyg do domku zagląda położna sprawdza czy z dzieckiem wszystko ok mam pytanko czy coś w tej kwestii się zmieniło?

• michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

Podobno nie, ale jak wszystkoidzie według wzorowego scenariusza to się o to martwić nie musisz, bo hormony zrobią całą robote za Ciebie.:) Dopytaj ginki i daj znać co powie, chociaz dalej wydaje mi się ze gastrolog byłby najlepiej zorientowany, ale wiadomo - osobna wizyta itd...Ze wzgledu na swoje historie tez jestem ciekawa.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 8 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podnoszę się z kanapy i zabieram się za prasowanie bo sterta rośnie :( jak ja tego nie lubię robić.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Może i można, ale zanim zacznie działaś, to trochę minie, a lewatywa działa natychmiast. :)
    no właśnie widzę, chociażby po wpisie marzycielki :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Podnoszę się z kanapy i zabieram się za prasowanie bo sterta rośnie :( jak ja tego nie lubię robić.
    ja też :/
    u mnie leży resztka i nie mogę się za to zabrać....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra czas się podnieść i zabrac za prace na sero:))

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielaka to zależy jak Twój ośrodek ma podpisaną umowę z położną. U nas np przychodzi tylko raz. A u niektórych moich koleżankę 3 razy przed porodem i minimum 3 po porodzie. Ale jakoś na pewno przychodzi :)

michaela, marzycielka29 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ