X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    a dziewczyny kupiłam dzis też książke ,,język niemowlat,, chyba ja kóraś czytała i chwaliła sobie ?

Ja ja mam :) niektore rady i wskazowki bardzo przydatne ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra cudnie że masz już malego przy sobie :) Gratulacjeeee :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy zabieracie turystyczną suszarkę do włosów do szpitala ?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha pytałam w moim szpitalu o ZZo, oczywiście na życzenie ci podadzą, ale pod warunkiem, że wcześniej przed porodem przejdziesz ankietę z anestezjologiem,że zapozna cię z zagrożeniami ble ble ble....jak tego nie zrobisz przed porodem, to możesz pomarzyć o znieczuleniu :/. Troszkę chore. Chciałam dziś przy okazji podejść na wszelki wypadek to załatwić i dupa...nikogo nie zastaliśmy :/. Zostaje olać temat i liczyć , że znieczulenie nie będzie potrzebne albo znowu pojechać do szpitala...

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mogłam zajrzec do was i nadrobic troszke

Kleopatra gratulacje!!! duży synek:) zdrówka dla was obojga

Suzy nie strasz ze te objawy bólu w pachiwnach naciągania itd co opisujesz to oznaka szykowania się do porodu bo ja od kilku dni obserwuje właśnie coś takiego u siebie a rodzic nie moge jszcze z kilku powodów

nie mam jeszcze GBS, bede dopiero teraz w srode u ginki miala pobrane
    nie bylam u kardiologa wiec nie mam ustawionych leków i nie wiem co z porodem
    nie bylam jeszcze na kwalifikacji do porodu
    ciagle nie wiem ktory szpital
    nie skonczylam jeszcze SR
    nie mam biustonosza do karmienia
    ubranka, pieluchy nie porasowane
    posciel nawet jeszcze nie przeprana

nie mowie juz o remoncie mieszkania itd

no i od strony finansowej to jednak lepiej zebym na macierzynskie poszla dopiero w listopadzie bo dosc spora roznica w kwocie bedzie

dzis na szczescie uzupelnilam braki apteczo-kosmetyczne dla siebie i dziecka

i wypralam pieluszki i rozek wiec i jutro czeka mnie duze prasowanie

a co do mieszkania to dopoludnia koles od piecyka i calje hydrauliki podniósł mi cisnienie i nie tylko mi ale w koncu piecyk zostal zmaonotowany wsyztsko landie zrobione, jutro bedzie robic hydraulike i gaz w kuchnii.

ciagle czekamy na pralke i lodowke

michaela, Kleopatra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek odebrany ale jeszcze nie bylo czasu go zlozyc, zeby sprawdzic czy wsyztsko ok z nim. Tylko troszke kolor nie taki jak muyslalam, no al ecoz, jest bardzije fioletowy niz mi sie wydawalo, niz wygladal na zdjeciach, ale tak to jest jak nigdzie nie moglam tego koloru na zywo zobaczyc. Chcialam bardzije niebieski niz fioletowy, no ale skoro M. sie podoba to juz niech bedzie. Za to fotelik mam łądny granatowy :) troche mnie ten wozek rozczarowal kolorem, bo funcjonalnie innego bym nie chciala, ale kolor... myslalam ze zamiawiam inny a dostalam inny, jak mozna tak niewlasciwe i diametrlanie roznie zdjecia wklejac na strone!!! ale i tak w tej serii ktor amy chcielismy nie bylo koloru w niebieskich odcieniach, wiec pewnie bysmy i tak ten wybrali, bo funkcjonalnie to akurat ten wozek chcielismy. Ja tylko mialam niedosyt kolorystyczny. Wogole chcialam wizek we wzroki z funkcjami jakie ma nasz, a tu wszystkie fajnie funkcjonalne wozki sa gladnie i bez zadnych wzorkow :( kiepski wybor kolorystyczny niestety robia ci producenci wózków

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przepraszam za literówki, ale padam juz totalnie i do tego ostatnio strasznie mi puchna nogi, kupilam dzis bielende na puchniecie nog, zobaczymy czy pomoze

Nienormalna ja ogolnie nie uzywam suszarki chyba ze nie mam wyjscia, moje wlosy jej nie lubia, wiec nie biore, a nawet gdybym uzywala to w pszitalu jak dla mnie przez te kilka dni to bylby chyba jendak zbedny dodatek

dobrej nocki

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    aha pytałam w moim szpitalu o ZZo, oczywiście na życzenie ci podadzą, ale pod warunkiem, że wcześniej przed porodem przejdziesz ankietę z anestezjologiem,że zapozna cię z zagrożeniami ble ble ble....jak tego nie zrobisz przed porodem, to możesz pomarzyć o znieczuleniu :/. Troszkę chore. Chciałam dziś przy okazji podejść na wszelki wypadek to załatwić i dupa...nikogo nie zastaliśmy :/. Zostaje olać temat i liczyć , że znieczulenie nie będzie potrzebne albo znowu pojechać do szpitala...
    trzea tez miec aktualne tego dnia wyniki badan chyba? krzepliwosc krwi i cos jeszcze?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarke mini biore, chocciaz teraz ciesze sie ze mam czupryne o polowe mnijsza i nie bedzie to tak upierdliwe...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopaatra cóż za nowinka Gratulacje dla was i dużo odpoczynku :) napisz w wolnej chwili jak się czujesz po cc.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne gratulacje Kleopatra:) duzy chlopak :)))

relgi09k52jutqx1.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna u mnie w szpitlu zeby dostac zzo tez trzeba przejsc spotkanie z anestezjologiem imporobic jakies tam badania, chyba wszedzie tak jestb

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tak, chyba wwzedzie tak jest z tym zzo. Co do suszarki tez staram sie unikac jak nigdzie nie wychodze, ale ostatnio dopakowalam ja do torby ze wzgledu na moje podziebienie, co by nie kusic losu... jeszze nie wiem czy bede miala czas baeic sie w suszenie ale wzielam.

Amicizia... mysle ze to niekoniecznie musi byc oznaka rodzenia od zaraz, bo to samo czulam tydzien temu ale faktem jest ze wtedy moja szyjka sie ruszyla i zaczęła nakierowywac na kanal rodny. Kiedy masz jakas wizte u ginekologa zeby zerknal jak sie ma szyjka u ciebie? Sama jestem ciekawa jak to jest z tym dziwnym odczuciem w pachwinie i udzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 09:42

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    wózek odebrany ale jeszcze nie bylo czasu go zlozyc, zeby sprawdzic czy wsyztsko ok z nim. Tylko troszke kolor nie taki jak muyslalam, no al ecoz, jest bardzije fioletowy niz mi sie wydawalo, niz wygladal na zdjeciach, ale tak to jest jak nigdzie nie moglam tego koloru na zywo zobaczyc. Chcialam bardzije niebieski niz fioletowy, no ale skoro M. sie podoba to juz niech bedzie. Za to fotelik mam łądny granatowy :) troche mnie ten wozek rozczarowal kolorem, bo funcjonalnie innego bym nie chciala, ale kolor... myslalam ze zamiawiam inny a dostalam inny, jak mozna tak niewlasciwe i diametrlanie roznie zdjecia wklejac na strone!!! ale i tak w tej serii ktor amy chcielismy nie bylo koloru w niebieskich odcieniach, wiec pewnie bysmy i tak ten wybrali, bo funkcjonalnie to akurat ten wozek chcielismy. Ja tylko mialam niedosyt kolorystyczny. Wogole chcialam wizek we wzroki z funkcjami jakie ma nasz, a tu wszystkie fajnie funkcjonalne wozki sa gladnie i bez zadnych wzorkow :( kiepski wybor kolorystyczny niestety robia ci producenci wózków
    dlatego ja zamówiłam czarny ;) wózek bo czarny to czarny, a w przypadku wózków bebetto różnica w kolorach na stronie w internecie a na żywo kolosalna :/ i można się strasznie rozczarować....na stronie bardzo ładny turkusowy, w sklepie ten sam kolor atramentowy bardziej :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz wybór wozu dla Tymcia :)
    Wczoraj odebrany :). Fotelik odbierzemy w poniedziałek, bo baza jeszcze nie dojechała

376582a12f36c1fbmed.jpg

d6cf3488dd3ba43dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 09:55

Ana27, polska_dziewczyna, Kropka, justa24, kasiaks, ;oniqa, Lilka, Lalita2710, blueberry lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parel się odezwała :) na rozpakowanych :)
    Urodziła 7.10 o 6.35. Malutka jej córeczka , drobniutka kruszynka :)

polska_dziewczyna, Kropka, justa24, Nina82, Lalita2710 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wózio nienormalna:P:)) MY mamy Lucę ciemnoszarą i też czarne felgi:P i czarna rama. A fotelik babeczka poleciła nam BeSafe.

Kleopatra gratualcje!!!:))) Wydaje mi się, że Twój synuś to mądry chłopczyk i wiedział, ze jest dość duzy więc nie chciał męczyć mamusi sn stad to cc:P:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 10:16

иιєиσямαℓиα, иιєиσямαℓиα, Kleopatra lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormlan ja mam z baby design wozek. i czarnego wlansie nie chcialam i tez nie bylo. Musze sie po porstu przyzwyczaic do niego. Sma wóżek jest ok. A te w ktorych mi sie kolory podobaly to byky ciezkie i trudne do skladnia sie itd, a wozek jednka musi byc przede wsztstkim finkcjonalny.

Suzy wizyte mam w srode, mam nadzieje, ze nie zapomnie sie zapytac o te bole. Ogolnie wiem, ze za chwile ciąż abedzie juz donoszona i dla dzieciatka wczesnijeszy porod nie bedzie zagrozeniem. Ale jak wiecie dobrze lepiej zeby poczekal. Woczraj pierwszy raz zaczelam podczas chodzenia odczuwac cos w rodzaju twardnienia brzucha, nie wime albo juz sie szykowac zaczyna organizm, albo dlatego, ze wczorasj magnez mi sie skonczyl i go nie wzielam, az dopiero wieczorem. Wogole mam tyle ruchu i pracy ze istnieje realna szans ana wczensiejszy porod. Nie cieszy mnie to, bo remont sie troche przeciaga, ale mam nadzieje, ze gaz i hydraulike dzisiaj zrobia a elektryke skoncza do konca tygodnia i moze nawet cos zaszpachluja i zaczna klasc gladz. chcialabym zeby za 2 tygodnie juz mozna bylo wprowadzac tam meble, ale obaiwam sie ze to tylko zludne marzenia :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole to witam sie z wami :)

ja dzis mam w planach kontynuowac prasowanie, przede wszystkim zaczne od rzeczy, ktore chce wziac do szpitala, a potem cala reszte, bo chce juz miec torbe spakowana i bedzie jendo zmartwienie mniej.

no i musze kupic osbie wreszcie biustonoisz do karmienia,ale nie mam sily chodzic po sklepach i mierzyc. Ogolnie szukam takiego zeby nie mila szwów na środku miseczki, bo boje sie ze bedzie mnie to urazac jak cos.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nooo przepraszam, własnie siadłam, czuje sie lepiej, moglam cos skrobnąć... teraz rozumiem o co indywidualnego mnie prosiłaś :P Bo wlasnie nie wiedzialam co w pracy moze byc indywidualnego :) Wspolczuje tyle siedzenia w szpitalu...
    tez mi to nie w nos...:(.. no ale dla dziecka wszystko...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ